Geld.nl Zelf aan het stuur
Klantenservice Over Geld.nl Mijn Geld.nl
Mijn Geld.nl

Zorgverzekering vergelijken 2016

Vergelijk zelf op basis van je wensen en vind de best passende zorgverzekering met de scherpste premie. Vind de best passende zorgverzekering met de scherpste premie.
Gezinsleden meeverzekeren
Partner meeverzekeren?
Geslacht partner
Geboortedatum partner
Kinderen meeverzekeren?
Geslacht kind 1
Geboortedatum kind 1
Geslacht kind 2
Geboortedatum kind 2
Geslacht kind 3
Geboortedatum kind 3
Geslacht kind 4
Geboortedatum kind 4
Geslacht kind 5
Geboortedatum kind 5
Geslacht kind 6
Geboortedatum kind 6
Geslacht kind 7
Geboortedatum kind 7
Geslacht kind 8
Geboortedatum kind 8
Opslaan
Keurmerk Objectief Vergelijken

Keurmerk Objectief Vergelijken

Geld.nl voldoet aan de 10 eisen van het Keurmerk Objectief Vergelijken voor zorgverzekeringen. Dit betekent dat jij kunt rekenen op:

 • Betrouwbare en objectieve vergelijkingsresultatenObjectieve resultaten
 • Advies dat voldoet aan jouw zorgwensenPassend advies
 • Transparantie over wat wij doen en wat jij mag verwachtenTransparantie over hoe wij werken
8,5

"Zeer tevreden" Klantcijfer Geld.nl

Wij staan voor je klaar!040 - 751 39 68

Zorgeloos overstappen 14 dagen bedenktijd

Samen de goede keuze maken Wij helpen je graag de beste keuze te maken. Heb je een vraag over je zorgverzekering, dekking of polisvoorwaarden? Ons serviceteam helpt je graag! Je kunt ons zowel telefonisch als per e-mail of chat bereiken.

Klanten over ons

"Dit is nog eens makkelijk. Een vergelijking maken en direct alles kunnen regelen."

"Via een behulpzame medewerkster een goedkope autoverzekering afgesloten."

"Een duidelijk overzicht en binnen enkele dagen de polis ontvangen."

Bekijk alle 589 reviews

Daarom Geld.nl

 • Zeer tevreden klanten

  Onze klanten waarderen de overzichtelijke vergelijkingen en de vriendelijkheid van onze medewerkers het meest.

 • De beste deals

  Wij helpen je die goede keuze te maken. De beste dekking tegen de scherpste premie.

 • Hulp van onze experts

  Heb je vragen of hulp nodig? Onze experts staan voor je klaar.

 1. Actueel
 2. Klantenservice
 3. Verantwoording

  Je zorgverzekering vergelijken en afsluiten via Geld.nl – Hoe werkt het?

  De goedkoopste zorgverzekering vergelijken? Met de zorgvergelijker van Geld.nl vergelijk je zelf binnen enkele minuten het volledige aanbod van zorgverzekeringen. Op basis van je situatie en zorgwensen berekenen wij de premies van alle zorgverzekeraars die passen bij jouw situatie. De goedkoopste ziektekostenverzekering 2016 (basisverzekering + eventuele aanvullende zorgverzekering) tonen wij altijd bovenaan. Zo vind je dus snel en gemakkelijk de best passende zorgverzekering tegen de scherpste premie. Deze kan je vervolgens direct afsluiten.

  Hoe komt Geld.nl aan de gegevens over de zorgverzekeringen?
  De informatie over voorwaarden, premies en contracteringen van de zorgverzekeraars nemen wij af van de onafhankelijke dataleverancier Zorgweb. Verzekeraars zijn verplicht de gegevens bij Zorgweb aan te leveren. Hierdoor ben je dus zeker dat de voorwaarden volledig en correct zijn.

  Zorgverzekering 2016 vergelijken – Hoe vergelijken wij?

  Je vindt op Geld.nl altijd de best passende zorgkostenverzekering tegen de scherpste premie. Wij vinden het belangrijk dat je zelf een goede vergelijking kan maken. Op basis van jouw zorgwensen berekenen wij welke zorgverzekeringen hier aan voldoen en tonen deze, gesorteerd op premie. De goedkoopste zorgverzekering Nederland die voldoet aan jouw zorgwensen staat dus altijd bovenaan, wel zo overzichtelijk.

  Zorgverzekering 2016 vergelijken
  Wil je zorgverzekeringen met elkaar vergelijken? Op Geld.nl kun je onder meer op basis van premie, polisvoorwaarden, prijs-kwaliteit, klantcijfer, vrije zorgkeuze en eigen risico alle producten met elkaar vergelijken. Omdat het om jouw zorgverzekering gaat, kun jij zelf de zorgverzekering uitzoeken die aan jouw zorgbehoeften voldoet.

  Direct afsluiten
  Heb je een prijsvergelijk gemaakt en het product dat het best bij jouw situatie past gevonden, dan kan je via Geld.nl direct je zorgverzekering afsluiten. Met de verzekeraars hebben wij afspraken gemaakt over het verwerken van je aanvraag, zodat jij direct weet waar je aan toe bent.

  Omdat Geld.nl als vergelijkingssite voor verzekeraars een belangrijke partner is, hebben wij flinke kortingen kunnen bedingen op de premie, oplopend tot wel 25 procent! Deze kortingsafspraken hebben echter geen invloed op het tonen van de resultaten. Wij tonen altijd de best passende ziekteverzekering tegen de scherpste premie. Dit houdt het overzichtelijk en biedt jou de mogelijkheid om zelf alle ziektekostenverzekeringen met elkaar te vergelijken en een keuze te maken voor de goedkoopste ziektekostenverzekering 2016 die tegelijkertijd perfect aansluit op je behoeften.

  De volledige werkwijze vind je in onze verantwoording.

  Op basis waarvan kun je op Geld.nl je zorgverzekeringen vergelijken?

  Je ziektekosten verzekeren tegen een lage premie is prettig, maar je wilt vooral goed verzekerd zijn. Daarom vergelijk je op Geld.nl de zorgverzekeringen niet alleen op premie, maar bijvoorbeeld ook op de geboden vergoeding en vrije zorgkeuze. Zo vind je altijd een voordelige ziektekostenverzekering 2016. De volgende criteria tonen wij in de resultaten waarop jij je keuze kan bepalen.
  • Zorgpremie
  • Klantcijfer
  • Polisvoorwaarden
  • Prijs-kwaliteitsverhouding
  • Vrije zorgkeuze
  • Acceptatie

  Laagste premie
  Wij sorteren de resultaten op basis van de laagste premie. De best passende polis tegen de scherpste premie staat dus altijd bovenaan, of je nu kiest voor een basisverzekering of aanvullende verzekeringen. Zo kun je dus direct de goedkoopste zorgverzekering vergelijken met de rest van het aanbod.

  Klantcijfer
  In de zorgvergelijker zie je per verzekeraar het cijfer dat zij krijgen van hun klanten. Wij gebruiken voor het klantcijfer onafhankelijke informatie uit de Consumer Quality Index (CQI), uitgevoerd door het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg (NIVEL) in samenwerking met het Centrum Klantervaring Zorg. Je krijgt hiermee een goed beeld hoe klanten de zorgverzekeraar beoordelen.

  Polisvoorwaarden
  Elke zorgverzekering heeft een rapportcijfer voor de polisvoorwaarden. Hoe hoger het cijfer, hoe uitgebreider de dekking. Door met de cursor van je muis op dit cijfer te gaan staan, zie je hoe de zorgverzekering scoort op specifieke dekkingen als bijvoorbeeld fysiotherapie of alternatieve geneeswijzen.

  Prijs-kwaliteitsverhouding
  De prijs-kwaliteitverhouding drukt de kwaliteit van de zorgverzekering uit in relatie tot de zorgpremie. Wij baseren de prijs-kwaliteitverhouding op vier objectieve waarden:
  • Premie via Geld.nl
  • Polisvoorwaarden van de zorgverzekering
  • Klantcijfer
  • Vrije zorgkeuze

  Vrije zorgkeuze
  Het zelf kunnen kiezen van een zorgverlener is voor veel mensen belangrijk. Met een restitutiepolis heb je de vrijheid om zelf je zorgverlener te kiezen, maar een naturapolis biedt alleen de volledige vergoeding als je kiest voor een gecontracteerde zorgverlener. Met de budgetpolis beperkt de zorgverzekeraar de zorgkeuze nog verder, bijvoorbeeld door een beperkt aantal ziekenhuizen te selecteren voor de volledige vergoeding. Op Geld.nl kun je eenvoudig je zorgverzekering vergelijken op vrije zorgkeuze.

  Acceptatie
  Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. De zorgverzekeraar mag je hiervoor niet weigeren. Voor aanvullende verzekeringen geldt dit niet en kan de verzekeraar een medische selectie hanteren. Deze medische selectie komt voor bij de meest uitgebreide aanvullende (tand)verzekeringen. In het resultaten overzicht geven wij aan of er een medische selectie van toepassing is.

  Goedkoopste zorgverzekering vergelijken via Geld.nl

  Geld.nl is een belangrijke partner voor zorgverzekeraars. Omdat veel consumenten een nieuwe ziektekostenverzekering 2016 via Geld.nl regelen, hebben wij hoge kortingen kunnen bedingen, tot 25%.

  Hoge kortingen via Geld.nl
  Als je een nieuwe zorgverzekering afsluit via Geld.nl bieden wij je tot 10 procent korting op de basisverzekering en tot wel 25 procent op aanvullende verzekeringen. De goedkoopste zorgverzekering Nederland vind je dus op Geld.nl!

  Hoe verdienen wij?

  Met veel verzekeraars hebben wij afspraken gemaakt over kortingen en het verwerken van de aanvragen. Van deze verzekeraars kun je direct hun zorgverzekering 2016 vergelijken en afsluiten via Geld.nl. Voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering via Geld.nl ontvangen wij een vergoeding.

  Geld.nl ontvangt alleen een vergoeding van een aanbieder (provisie (doorlopende vergoeding) of een vaste vergoeding) als je een product via Geld.nl hebt afgesloten, een offerte hebt aangevraagd of doorklikt naar de website van de aanbieder. De precieze hoogte van de vergoeding verschilt per product en per aanbieder.

  Er zijn ook verzekeraars die niet met ons willen samenwerken. De producten van deze verzekeraars nemen wij wel op in de vergelijking, maar kan je niet via Geld.nl afsluiten. Je hebt op deze manier wel een volledig beeld.

  In onze verantwoording vind je een compleet overzicht van de aanbieders welke wel en niet opgenomen zijn in de vergelijking.

  Onafhankelijk en objectief je zorgverzekering vergelijken

  Geld.nl is 100 procent objectief en onafhankelijk. Afspraken die wij hebben met zorgverzekeraars hebben geen invloed op de resultaten van de vergelijking. De ziektekostenverzekering 2016 die het best voldoet aan jouw zorgwensen tegen de scherpste premie tonen wij altijd bovenaan in het resultatenoverzicht. Ook als er geen samenwerking is met de verzekeraar. Alleen zo kunnen wij jou een goede en betrouwbare vergelijking bieden.

  Betrouwbaar & actueel
  Wij besteden de uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en actualiteit van alle informatie op onze website. Ondanks de constante zorg en aandacht die wij hieraan besteden, kunnen wij niet instaan voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van data, informatie en inhoud van de website. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Wel horen wij het graag als je twijfelt aan de juistheid van bepaalde informatie op onze website. Wij werken de informatie dan waar nodig bij.

  AFM, Kifid en de KvK Wij hebben een vergunning van AFM inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Ook zijn wij ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer: 52062910.

  Niet tevreden?
  Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst van je zorgverzekering of vergoedingen? Neem dan contact op met de betreffende zorgverzekeraar. Wordt je klacht door de zorgverzekeraar niet naar tevredenheid opgelost? Dan kun je contact opnemen op met het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

  Klachten over de dienstverlening van Geld.nl kun je voorleggen aan ons Service Team. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure en proberen er samen met jou uit te komen. Geld.nl is aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480.

  Privacy – Hoe gaat Geld.nl met mijn gegevens om?
  Natuurlijk gaan we zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens. Hiertoe is Geld.nl geregistreerd bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) onder melding nummer: 1473894
  Meer informatie hierover vind je in ons privacyreglement.
  Heb je een vraag of opmerking op het gebied van het privacybeleid van Geld.nl, stuur dan een e-mail naar service@geld.nl
 4. Voordelen Geld.nl

  Zorgverzekeringen vergelijken 2016 en de rol van Geld.nl

  Met de uitgebreide zorgvergelijker 2016 vind je altijd snel de goedkoopste zorgverzekering. Wij garanderen je dat de vergelijkingen op Geld.nl altijd 100% onafhankelijk zijn en zorgen voor een transparante dienstverlening. Dit doen we door altijd duidelijk en eerlijk te zijn over onze werkwijze en het verdienmodel:

  • Bij ons staat de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan in de vergelijking.
  • Wij zijn 100% transparant over hoe we de vergelijkingen samenstellen en tonen.

  Jou helpen om altijd een 100% goede keuze te maken voor de beste en goedkoopste zorgverzekering. Dat is onze missie. Dit doen wij door een onafhankelijke, complete en transparante vergelijking te bieden waarin ook de verzekeraars staan waarmee wij niet samenwerken. De belangrijkste voordelen die we jou bieden:
  • Wij onderhandelen met verzekeraars om de scherpste premies en hoogste kortingen te regelen. Dit lukt ons omdat veel mensen via Geld.nl een ziektekostenverzekering vergelijken en afsluiten.
  • Wij zorgen voor relatief lage operationele kosten door verregaande automatisering. De besparing die deze lage kosten oplevert, komt ten goede aan jou als klant.

  Wij bieden jou dan ook unieke
  kortingen
  Tot 25% korting
  Geld.nl biedt jou serieus goedkopere zorgverzekeringen.

  Hoe wij dit doen? Geld.nl geeft jou twee kortingen:

  • Korting op zorgpremies via Geld.nl
   Wij onderhandelen met de zorgverzekeraars om de scherpste premies te krijgen. Omdat veel mensen via Geld.nl hun zorgverzekering afsluiten, kunnen wij deze kortingen regelen.

   Hoeveel korting krijg je via Geld.nl?
   BasisverzekeringKorting tot 10%
   Aanvullende verzekeringKorting tot 25%

  • Eenmalige extra korting: Tot € 48,- per persoon retour
   Per afgesloten zorgpolis ontvangen van wij een vergoeding van de zorgverzekeraar. Een deel van deze vergoeding geven wij direct terug aan jou! Deze aanpak is uniek in Nederland. Dit is ook de reden dat je via Geld.nl dezelfde zorgverzekering krijgt, maar dan goedkoper.
  op je zorgverzekering!
  Zelf kiezen waarop je vergelijktWij sorteren alle zorgverzekeringen automatisch op premie, waarbij de goedkoopste ziektekostenverzekering 2016 altijd bovenaan staat. Maar misschien vind je vrije zorgkeuze of een goede beoordeling door klanten wel belangrijker dan een lage premie. Daarom bieden wij je de mogelijkheid om zelf aan te geven waarop je de resultaten sorteert. Je kunt uit de volgende onderdelen kiezen:
  • Goedkoopste zorgverzekering
  • Prijs - kwaliteitverhouding
  • Cijfer voor polisvoorwaarden
  • Klantcijfer
  • Vrije zorgkeuze
  • Acceptatie
  Hulp bij je zorgverzekering vergelijkenWij helpen je met het kiezen van een goede en goedkope zorgverzekering. In de module voor zorgverzekering vergelijken vind je een uitgebreide lijst van aanvullende dekkingen waar je mogelijk behoefte aan hebt. Je selecteert zelf de zorg die je wilt verzekeren en welke vergoeding je minimaal wenst. Vervolgens kun je van alle verzekeraars de ziektekostenverzekering 2016 vergelijken die echt aan je wensen voldoen.
  Transparant vergelijkenOp Geld.nl vergelijk je alle mogelijke zorgverzekeringen. Je kunt zowel de basisverzekeringen vergelijken als de aanvullende verzekeringen. De goedkoopste polis staat altijd bovenaan. De afspraken die wij met zorgverzekeraars maken, beïnvloeden nooit de resultaten in de module voor ziektekostenverzekering vergelijken. Naast vergelijken op premie kun je op Geld.nl ook je zorgverzekering vergelijken op prijs-kwaliteit, klantervaringen, vrije zorgkeuze en polisvoorwaarden. Meer informatie over hoe wij vergelijken, vind je in onze werkwijze.
  Eenvoudig je zorgverzekering afsluitenVia Geld.nl vergelijk je niet alleen alle zorgverzekeringen, je sluit de voor jou beste en goedkoopste zorgverzekering ook eenvoudig online af. Ons Service Team stuurt je direct na je aanvraag een bevestiging, waarna wij de aanvraag verder afhandelen met de zorgverzekeraar. Je ziektekostenverzekering 2016 vergelijken en afsluiten regel je dus heel eenvoudig via Geld.nl.
  Veilig, gratis en eenvoudigDe module voor ziektekostenverzekering vergelijken 2016 is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign, conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden, om te zorgen dat alle data die je invult vellig zijn. Wij hebben een AFM-vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer 12039914.
  Service teamHulp nodig bij je zorgverzekering vergelijken 2016? Of heb je andere vragen over je zorgverzekering? Onze klantenservice is je graag van dienst. De medewerkers van ons Service Team zijn intern goed opgeleid en hebben een erkend diploma. Zo krijg je altijd een goed advies en zorgvuldige antwoorden op je vragen, zowel telefonisch als per e-mail.
Vergelijk en vind die passende verzekering tegen de scherpste prijs!

Vul je persoonlijke gegevens in.

Wij zoeken de best passende verzekeringen.

Vergelijk, kies en sluit je verzekering af.