Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Kun je niet vinden wat je zoekt? Neem dan contact op met ons Service Team via een van de vele contact mogelijkheden.

Privacy Statement en cookies

Hieronder vind je de privacy statement en het cookiebeleid van Geld.nl B.V.

Privacy statement

Inleiding

Geld.nl is een website van Geld.nl B.V. Geld.nl B.V. is gevestigd aan de Willemstraat in Eindhoven en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 52062910. Geld.nl BV is eigenaar, beheerder en exploitant van de websites Geld.nl en Blog.Geld.nl.

Via de websites van Geld.nl bieden wij onze bezoekers diensten aan waarbij wij privacy gevoelige informatie verwerken. Wij vinden het erg belangrijk dat er zorgvuldig wordt omgegaan met je gegevens. Deze gegevens worden daarom zorgvuldig verwerkt en beveiligd, conform de eisen van de privacywetgeving.

In deze privacy statement leggen we uit:

  • Welke persoonsgegevens we van je verwerken
  • Met welk doel wij deze gegevens verwerken
  • Hoe wij omgaan met het verstrekken van deze gegevens aan derden
  • Welke rechten jij hebt om je gegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen

Gebruik van persoonsgegevens

Bij het gebruik van de diensten welke Geld.nl aanbiedt op haar websites laat je (persoons)gegevens bij ons achter. Wij verwerken en gebruiken uitsluitend die gegevens die nodig zijn om de aangeboden dienst goed te laten functioneren.

Afhankelijk van die geboden dienst (vergelijking) verwerken wij de volgende persoonsgegevens:

  • NAW gegevens (naam, postcode, huisnummer)
  • Geboortedatum
  • Geslacht
  • E-mail adres
  • Gegevens over gebruik van diensten en producten waarvoor je een vergelijking maakt (bijvoorbeeld gegevens over je woning bij het maken van een vergelijking voor een inboedelverzekering)
  • Gegevens over je huidige situatie die nodig zijn voor het maken van een vergelijking (bijvoorbeeld het aantal schadevrije jaren dat je hebt voor een vergelijking van autoverzekeringen of je gezinssamenstelling voor een vergelijking van reisverzekeringen)
  • Persoonsgegevens welke nodig zijn om een aanvraag te doen voor een product (bijvoorbeeld IBAN nummer of telefoonnummer bij het afsluiten van een autoverzekering)

Doeleinden van het gebruik van de persoonsgegevens

Wij verwerken deze gegevens voor de volgende doelen:

  • Het maken van een vergelijking en de resultaten hiervan te tonen waarbij deze aansluiten op jouw persoonlijke situatie
  • Om je aanvraag van een product (bijvoorbeeld een autoverzekering) te verwerken en je op de hoogte te houden van de status daarvan
  • Om met jou te communiceren via nieuwsbrieven (hiervoor hebben wij jouw toestemming nodig)
  • Om met jou te communiceren n.a.v. vragen, opmerkingen en/of klachten
  • Om jou gepersonaliseerde advertenties te tonen en aanbiedingen te doen nadat je een website van Geld.nl hebt bezocht of een vergelijking hebt gemaakt.
  • Om met jou te communiceren op het moment dat je een offerte aanvraag hebt gedaan voor één van de diensten welke Geld.nl aanbiedt.
  • Om met jou te communiceren op het moment dat je via ons een product hebt afgesloten waarbij wij optreden als eerste contactpunt. (wij kunnen periodiek contact met je opnemen om je te informeren of het afgesloten product nog bij jouw situatie past)
  • Om met jou te communiceren en/of je een aanbieding te doen op het moment dat je bij ons een vergelijking hebt gemaakt of een product hebt afgesloten. Op basis van jouw gegevens doen wij jou dan een passende aanbieding.

Verstrekken van de gegevens aan derden

De gegevens welke je verstrekt leveren wij uitsluitend aan derde partijen als dat nodig is voor het leveren van de aangevraagde diensten of producten. Zo geven wij bijvoorbeeld jouw gegevens door aan de verzekeraar waar jij een autoverzekering hebt aangevraagd.

Als wij gegevens doorgeven aan een derde zorgen wij er met een overeenkomst voor dat deze gegevens uitsluitend gebruikt mogen worden door het doel waarvoor de gegevens zijn doorgegeven.

Wij verstrekken jouw gegevens verder niet aan andere partijen tenzij dit wettelijk verplicht is (bijvoorbeeld op verzoek van politie en justitie).

Recht op inzage, rectificatie of wissen van de persoonsgegevens.

Jij hebt het recht om de gegevens die wij van jou verwerken in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Je kan hiervoor contact opnemen met privacy@geld.nl. Om misbruik te voorkomen verzoeken wij je adequaat te identificeren.

Heb je een klacht over het verwerken van je persoonsgegevens helpen wij je graag dit op te lossen. Kunnen wij dit samen niet oplossen, dan heb je het recht een klacht in te dienen bij de privacy toezichthouder: De Autoriteit Persoonsgegevens. Je kan hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens

Cookiebeleid

Bij het bezoeken van de websites van Geld.nl worden cookies geplaatst. Cookies zijn kleine tekstbestanden die je computer of browser opslaat als je onze website bezoekt. Cookies worden gebruikt om jouw bezoek aan onze websites zou goed mogelijk te laten verlopen en zorgen er bijvoorbeeld voor dat:

  • Het gebruik van de websites van Geld.nl makkelijker voor je wordt.
  • Je bij het gebruik van onze vergelijkers niet steeds dezelfde informatie hoeft in te vullen.
  • Wij kunnen meten hoe onze websites worden gebruikt en waar we deze nog kunnen verbeteren.
  • Wij je advertenties en aanbevelingen kunnen tonen op basis van jouw interesses.
  • We kunnen registreren hoe vaak advertenties worden vertoond om zo de advertenties beter op je behoeften en interesses af te stemmen en te voorkomen dat je steeds dezelfde advertentie ziet.

Cookies door derden

Op de websites van Geld.nl kunnen ook door derde partijen cookies geplaatst worden (bijvoorbeeld door Facebook of Twitter). Op het gebruik van cookies door andere partijen is het privacy- en cookiebeleid van die partij van toepassing.

Hier vind je meer informatie over de welke cookies door Geld.nl worden gebruikt en hoe je invloed op cookies kunt uitoefenen.

Welke cookies gebruikt Geld.nl

Functionele cookies

Wij gebruiken functionele cookies om er voor te zorgen dat de website correct werkt en gebruiksvriendelijk is. Voorbeeld hiervan is dat als je een vergelijking maakt, je niet elke keer opnieuw je gegevens hoeft in te voeren.

Analytische cookies

Wij gebruiken analytische cookies om inzicht te krijgen in het gebruik van onze website, zodat we onze website kunnen verbeteren. Voorbeeld hiervan is Google Analytics.

Social media cookies

Op de websites van Finance Network vindt je buttons om webpagina’s te promoten of te delen op bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Linkedin. Het gebruik van cookies zijn noodzakelijk om deze buttons te laten werken.

Marketing Cookies

Ook voor marketing doeleinden gebruiken wij cookies. Door het gebruik van deze cookies kunnen wij je aanbiedingen doen waar je ook echt iets aan hebt. Bijvoorbeeld een aanbieding op basis van een vergelijking die je hebt gemaakt op een van onze vergelijkers.

Advertentie cookies

Wij plaatsen advertentie cookies op onze websites. Ook geven wij derde partijen de mogelijkheid om advertentiecookies te plaatsen. Ook plaatsen wij advertentiecookies op websites van derden. De informatie uit deze advertentiecookies kunnen wij met elkaar combineren. Zo kunnen wij bijhouden welke advertenties je hebt gezien en hoe vaak. Hiermee kunnen we je aan de hand van je online surf- en zoekgedrag, zo relevant mogelijke aanbiedingen doen.

Cookies accepteren

Als je onze sites volledig wilt gebruiken, dan is het nodig dat je onze cookies accepteert. Je kan onze cookies eenvoudig op twee manieren accepteren: de cookiemelding die je op je eerste bezoek ziet accepteren of via de link aanpassen als je deze in eerste instantie niet geaccepteerd hebt.

Geen cookies?

Je kan onze cookies uitschakelen of verwijderen. Het kan dan zijn dat onze websites niet meer goed of naar wens werken en je niet de gebruikservaring hebt die je zou verwachten. Belangrijk om te weten als je cookies wilt aanpassen of verwijderen. Cookies worden per browser en per apparaat geplaatst. Onderstaande zal je voor elk door jou gebruikt apparaat moeten herhalen.

Wil je je cookie instellingen aanpassen, dan kan dat bij cookie instellingen

Hoe je cookies aanpast of verwijdert staat hier:

Deze privacy statement is ge-update op 14 mei 2018

Hulp nodig? Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:30 service@geld.nl
Heb je schade? Wij staan voor je klaar schade@geld.nl
Vergelijk en start met besparen op je vaste lasten
Geef je wensen aan en vul je gegevens in
Wij zoeken de best passende producten
Vergelijk, kies en sluit je product direct online af
stroke