Website van het jaar

Autoverzekering 18 jarige

vergelijk & vind de beste deal
Postcode

Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 15%

 • Unieke Geld.nl korting tot 15%
 • Actie! € 25 Bol.com bon cadeau
 • 100% onafhankelijk vergelijken
Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
10   "Prima en overzichtelijke website" Y.H.H.M.M. Donkers 17 oktober 2021
10   "Makkelijk om te gebruiken en veel keuze" Baher Abdelrazzaq 15 oktober 2021
10   "Goede service en betrouwbaar advies" R.B.T. Ploeg 15 oktober 2021

Veelgestelde vragen autoverzekering 18-jarige

Meer weten over autoverzekeringen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over autoverzekeringen

Wat kost een autoverzekering voor een 18-jarige?

Hoeveel premie je als 18-jarige betaalt voor je autoverzekering, is voor iedereen anders. Naast je leeftijd en schadevrije jaren hangt de premie namelijk ook af van:

 • Het type auto dat je verzekert
 • Je woonplaats
 • Hoeveel kilometer je per jaar rijdt

Omdat de premie voor je autoverzekering als 18-jarige dus erg afhankelijk is van je persoonlijke situatie, maak je op Geld.nl altijd eerst een autoverzekering vergelijking die precies is afgestemd op jouw situatie. Op basis van de gegevens die je invult over jezelf en je auto, berekenen wij voor jou de premies voor de autoverzekeringen die voor jou beschikbaar zijn in Nederland. Zo vind je altijd eenvoudig en snel de beste deal voor je autoverzekering.

Waarom betaal je als 18-jarige zoveel voor je autoverzekering?

18-jarigen betalen fors meer premie voor hun autoverzekering dan oudere automobilisten. De autoverzekering premie voor een 18-jarige loopt al snel op tot 2.400 euro per jaar. Dit komt doordat verzekeraars je zien als een groter risico. Je hebt nog maar weinig rijervaring en statistisch gezien zijn jongeren vaker betrokken bij ongevallen. Daarom rekenen autoverzekeraar een extra toeslag op je premie. Gelukkig kun je veel besparen op je autoverzekering door een goede vergelijking te maken. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste autoverzekering voor 18-jarigen is gemiddeld 600 euro per jaar. Daarnaast geven we je hier enkele handige tips om de premie van je autoverzekering zo laag mogelijk te houden.

Kan ik als 18-jarige een autoverzekering op naam van mijn ouders afsluiten?

Omdat een autoverzekering voor 18-jarigen al snel meer dan 100 euro per maand kost, lijkt het verstandig je auto op naam van je ouders te verzekeren. Die hebben al no-claimkorting opgebouwd en betalen veel minder voor de verzekering van jouw auto. Maar pas op! Als de verzekeraar erachter komt dat jij de regelmatige bestuurder bent en niet je ouders, kan het je ouders veel geld kosten, zoals dit voorbeeld laat zien. Verzeker de auto daarom altijd gewoon op je eigen naam en vraag je ouders eventueel om een deel bij te dragen aan de premie. Zo is de autoverzekering voor jou betaalbaar en bouw je zelf schadevrije jaren op waarmee je in de toekomst profiteert van een goedkopere autoverzekering.

Waarom autoverzekering voor 18-jarige vergelijken op Geld.nl?

Op Geld.nl helpen we je niet alleen de beste en goedkoopste autoverzekering voor 18-jarigen te vinden. Ga je je autoverzekering afsluiten via onze vergelijking, dan profiteer je ook van extra voordelen, zoals:

 • Tot 15% korting op de premie van je autoverzekering.
 • Bij de meeste verzekeringen krijg je een gratis Bol.com bon ter waarde van € 25 cadeau als je je autoverzekering via Geld.nl afsluit.

Daarnaast bieden we je de laagste prijsgarantie op je autoverzekering. Hierdoor betaal je zeker nooit meer bij ons dan bij de verzekeraar zelf of een andere vergelijkingssite. Meer informatie lees je in het artikel over de laagste prijsgarantie van Geld.nl.

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Autoverzekering 18 jaar premie

Om je een beeld te geven van wat je auto als 18-jarige verzekeren ongeveer kost, hebben we de top 10 laagste premies voor je in kaart gebracht.

Top 10 autoverzekeringen 18 jaar
Verzekeraar Dekking Premie / maand
FBTO WA € 81,02
Centraal Beheer WA € 88,92
ZEKUR.nl WA € 91,43
De Goudse WA € 95,74
Univé WA € 105,25
ABN AMRO WA € 105,38
Ditzo WA € 118,77
ING WA € 122,17
ANWB WA € 126,08
ANWB WA € 127,85

*De premies zijn berekend voor een Toyota Aygo uit 2011 met een 18-jarige bestuurder uit Dokkum die 0 schadevrije jaren heeft en 7.500 kilometer per jaar rijdt. Peildatum: 11 oktober 2021.

Start vergelijken ➔
Auteur

De informatie op deze pagina wordt regelmatig gecontroleerd en geüpdatet door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media.

Dit is voor het laatst geüpdatet op maandag 11 oktober 2021.

Amanda Bulthuis
Autoverzekering 18 jarige

Autoverzekering 18-jarige

Als 18-jarige betaal je wel drie keer zo veel voor een autoverzekering dan oudere bestuurders. Gemiddeld kunnen autobestuurder 600 euro per jaar besparen op hun autoverzekering, maar 18-jarigen besparen nóg meer. Uit ons onderzoek blijkt dat het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering voor 18-jarigen oploopt tot bijna 2.000 euro per jaar! Het is geen understatement om te zeggen dat een autoverzekering je een rib uit het lijf kost. Je autoverzekering vergelijken is dé manier om je premie betaalbaar te houden. Het levert je al snel een zonnige vakantie met je vrienden op!

Tip! Naast je autoverzekering ook besparen op de financiering van je auto? Vergelijk snel en vind de best passende lening voor auto, met de laagste rente.

Goedkoopste autoverzekering 18-jarige gevonden

Heb je de beste verzekering voor jouw auto gevonden in onze vergelijking? Je autoverzekering afsluiten doe je vervolgens via ons of we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Welke route je neemt hangt af van de afspraken die we hebben met de betreffende verzekeraar. Wij worden je tussenpersoon als je de autoverzekering via ons afsluit. Dit houdt in dat je wijzigingen en schades direct aan ons doorgeeft. Als je de autoverzekering voor 18-jarige afsluit op de website van de verzekeraar, loopt al het verdere contact via hen.

Tips autoverzekering 18 jaar

Een autoverzekering als 18-jarige is een grote kostenpost. Daarom geven we je graag wat tips mee om te besparen. We zetten ze voor je op een rij:

1. 18 jaar is risicogroep

Jongeren tot en met 24 jaar behoren tot een risicogroep. Autoverzekeraars ervaren namelijk dat deze groep meer schades rijdt dan anderen. Vandaar dat je premie als 18-jarige hoog is. Daarmee dekken de verzekeraars het hogere schade-risico in.

Ben je 18 jaar en heb je een auto? Dan moet je je minimaal WA verzekeren. Bij sommige verzekeraars is de premie echter hoger dan gemiddeld, onder meer omdat je nog geen schadevrije jaren hebt kunnen opbouwen.

Een andere reden is omdat je een opslag op de premie van de autoverzekering voor 18 jarige betaalt. Verzekeraars hanteren voor jongeren veel hogere premies, omdat die over het algemeen meet schade rijden dan oudere bestuurders.

Om diezelfde reden hebben sommige verzekeraars naast een hogere premie ook een hoger eigen risico voor de beperkt casco en all risk verzekering.

Bij een paar verzekeraars ben je als 18-jarige niet eens welkom. Je hebt meer kans om afgewezen te worden als je een auto met een hoge waarde hebt.

2. Autoverzekering 18 jaar op eigen naam

Door de hoge premie denk je er misschien aan je auto te verzekeren op de naam van een van je ouders. Dit is niet zo slim. Je bouwt op deze manier namelijk geen schadevrije jaren op, waardoor je geen no-claimkorting ontvangt. Wanneer je 25 bent en je de auto op je eigen naam verzekert, is je autoverzekering alsnog duurder.

Als de auto op jouw naam staat is het niet eens mogelijk de auto te verzekeren op naam van een van je ouders. De autoverzekering moet altijd op dezelfde naam staan als de eigenaar van de auto of op de naam van de partner van de eigenaar.

Besluit je toch de autoverzekering op naam van je ouders te zetten, dan moet de auto dus ook op hun naam staan. Zorg ervoor dat je ouders je bijschrijven op de polis als regelmatig bestuurder. Je ouders plegen verzekeringsfraude als zij dit niet doen en dat heeft serieuze gevolgen. Ze kunnen uit de verzekering worden gezet en schade die door jou is veroorzaakt hoeft de verzekeraar niet te vergoeden.

3. Bespaar met je auto

Om uit de risicogroep te komen heb je simpelweg geduld nodig. Hoe kom je in de tussentijd toch aan een lagere premie? Door de juiste auto te kiezen. Een lichte auto met een lage waarde is namelijk goedkoper te verzekeren.

Zware auto’s met een hoog vermogen zorgen voor meer schade. Verzekeraars rekenen een hogere premie, omdat ze bij schade meer uit moeten keren. Een lichtgewicht auto scheelt ook gelijk in de wegenbelasting. Bovendien wordt je als beginnend bestuurder met een zware auto vaak niet eens geaccepteerd! Zware auto’s met een hoog vermogen zorgen voor meer schade. Verzekeraars rekenen een hogere premie, omdat ze bij schade meer uit moeten keren. Een lichtgewicht auto scheelt ook gelijk in de wegenbelasting. Bovendien wordt je als beginnend bestuurder met een zware auto vaak niet eens geaccepteerd!

Voor een auto met een lage waarde is vaak alleen een WA verzekering genoeg. De WA beperkt casco autoverzekering en all risk autoverzekering hebben een uitgebreidere dekking en zijn daardoor duurder.

4. Autoverzekering 18 jaar blijven vergelijken

Zeker als 18-jarige is het slim je autoverzekering te blijven vergelijken. Premies veranderen namelijk continu. Al na een jaar kan een andere autoverzekering de goedkoopste zijn. Je autoverzekering berekenen doe je het beste jaarlijks. Je hoeft hiervoor geen reminder in je agenda te zetten als je via Geld.nl je autoverzekering afsluit. Wij checken dan ieder jaar of je nog steeds de laagste premie hebt met onze Premie Alert. Dat is makkelijk besparen!

5. Zelf WA schade verhalen

Wist je dat als iemand anders schade bij jou veroorzaakt, je dit zelf moet verhalen? De verzekeraar doet dit niet voor je. Bewaar daarom altijd een schadeformulier in je auto. Vind je het fijn als de verzekeraar je helpt? Sluit dan een rechtsbijstandverzekering auto af bij je autoverzekering.

Meer over autoverzekeringen
 • Autoverzekeringen vergelijken Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • Autoverzekering studenten Als student heb je vaak niet veel te besteden en daarom wil je een voordelige autoverzekering. Die vind je hier!
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc