Website van het jaar 2020

Autoverzekering 18 jarige

vergelijk & vind de beste deal
Kies je autoverzekeringBespaar tot €600 p.j.
Kenteken onbekend

DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 15%

 • Unieke Geld.nl korting tot 15%
 • Actie! Tot € 35 cadeau via Geld.nl
 • 100% onafhankelijk vergelijken
Vergelijk het grootste aanbod Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Laagste prijsgarantie Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
9,1
  517 klantreviews
10,0   "Top" Jan Schoonbeek 06 april 2021
10,0   "Alles ontvangen zoals beloofd" I Charitakis 29 maart 2021
8,0   "Super makkelijk kiezen" BJA Smit 29 maart 2021
Alle reviews bekijken
De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Auteur

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld:

Amanda Bulthuis
Bronnen

De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op dinsdag 4 mei 2021. De volgende bronnen zijn hier onder andere voor geraadpleegd:

bronnen
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
Onderzoek autoverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en autoverzekering vergelijkingen en tienduizenden afgesloten autoverzekeringen, is Geld.nl dé expert op het gebied van autoverzekeringen vergelijken. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van autoverzekeringen:

onderzoek
Zojuist overgestapt

21.557

Autoverzekering 18 jarige

Autoverzekering 18-jarige? Bespaar tot € 2.000

Als 18-jarige betaal je wel drie keer zo veel voor een autoverzekering dan oudere bestuurders. Gemiddeld kunnen autobestuurder 600 euro per jaar besparen op hun autoverzekering, maar 18-jarigen besparen nóg meer. Uit ons onderzoek blijkt dat het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering voor 18-jarigen oploopt tot bijna 2.000 euro per jaar! Het is geen understatement om te zeggen dat een autoverzekering je een rib uit het lijf kost. Je autoverzekering vergelijken is dé manier om je premie betaalbaar te houden. Het levert je al snel een zonnige vakantie met je vrienden op!

Tip! Naast je autoverzekering ook besparen op de financiering van je auto? Vergelijk snel en vind de best passende lening voor auto, met de laagste rente.

Zo vind je de goedkoopste autoverzekering 18-jarige

Een autoverzekering voor 18-jarige vergelijken is makkelijk. Je vergelijkt in vier stappen op premie en voorwaarden:

 1. Vul in welke auto je wilt verzekeren
 2. Laat ons weten wie je bent
 3. Kies je gewenste dekking
 4. Vergelijk autoverzekeringen voor 18-jarigen

Top 10 autoverzekering voor 18-jarige

We hebben de top tien laagste premies voor autoverzekering 18-jarigen voor je in kaart gebracht.

Top 10 autoverzekering 18 jaar
Verzekeraar Dekking Premie/maand
Centraal Beheer WA € 70,97
FBTO WA € 76,13
ING WA € 86,52
Nationale-Nederlanden Online WA € 86,95
ZEKUR.nl WA € 91,43
De Goudse WA € 93,63
ABN AMRO WA € 96,22
Nationale-Nederlanden ZPP WA € 99,66
SNS WA € 103,95
Unigarant WA € 105,87

Start vergelijken ➔

*De premies zijn berekend voor een Toyota Aygo uit 2010 met een 18-jarige bestuurder uit Dokkum die 0 schadevrije jaren heeft en 7.500 kilometer per jaar rijdt.

Waar een goedkoopste premie is, is er ook een duurste. Kies voor de goedkoopste WA autoverzekering in plaats van duurste van 139,90 euro per maand en je bespaart 827,16 euro per jaar!

Waarom autoverzekering 18-jarige vergelijken op Geld.nl?

Ben je 18 jaar en wil je je eerste auto kopen? Dan moet je je minimaal WA verzekeren. Bij sommige autoverzekeraars kan dit zelfs helemaal niet als je 18 bent en bij andere autoverzekeringen is de premie schrikbarend hoog, onder meer omdat je nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Autoverzekeringen voor 18-jarigen vergelijken op Geld.nl bespaart je binnen vijf minuten een hoop geld. Dankzij onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Grootste aanbod autoverzekeringen 18-jarige

Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod autoverzekeringen voor 18-jarigen. Vul je gegevens in en we laten je een overzicht zien waar je genoeg hebt om uit te kiezen. Je vindt gemakkelijk een autoverzekering die past bij je wensen en situatie. Heb je je keuze gemaakt, dan sluit je direct online de autoverzekering af.

Onafhankelijk en actueel autoverzekering 18-jarige vergelijken

Geld.nl heeft als een van de weinige vergelijkingssite voor verzekeringen het Keurmerk Objectief Vergelijken. De premies en voorwaarden van de autoverzekeringen voor 18-jarigen die we tonen worden namelijk niet beïnvloed door verzekeraars of andere partijen. Ook betaal je niets extra’s als je de autoverzekering voor 18-jarige via ons afsluit. Door samen te werken met dataleveranciers zijn de premies en voorwaarden bovendien altijd actueel.

Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen voor 18- jarigen

Vergelijk grootste aanbod autoverzekeringen voor 18 jarigen

Gratis cadeau bij je autoverzekering

Naast dat je via Geld.nl gegarandeerd de beste deal voor je autoverzekering vindt en unieke kortingen op je premie krijgt, geven we je ook vaak een cadeau als je via Geld.nl een autoverzekering afsluit. Momenteel krijg je tot € 35 cadeau bij je autoverzekering. Je krijgt dit cadeau alleen bij Geld.nl. Zo vind je bij ons niet alleen de beste deal voor je autoverzekering, maar krijg je ook nog eens iets extra’s. Zie het als de allerbeste deal!

Laagste prijsgarantie op autoverzekering 18 jaar

Bij ons betaal je nooit meer dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Vind je binnen één week na het afsluiten ergens anders dezelfde autoverzekering voor 18-jarige goedkoper? Dan betalen wij je het verschil terug plus vijf procent van de premie. Op sommige verzekeringen bieden we sowieso al vijf procent korting!

14 dagen bedenktijd op autoverzekering 18 jaar

We hopen natuurlijk dat je direct een autoverzekering voor 18-jarige vindt waarmee je 100 procent tevreden bent. Mocht dit toch niet zo zijn, dan is dit geen probleem. Binnen veertien dagen zeg je je polis kosteloos op om over te stappen naar een autoverzekering die beter bij je past.

Hoge klantwaardering

18-jarigen die eerder via ons een autoverzekering hebben gevonden geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de deskundigheid van onze medewerkers worden erg gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met de autoverzekering vergelijking? Onze vakkundige, gecertificeerde financiële experts helpen je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2020 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,1. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd was een 8,8. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste autoverzekering 18-jarige gevonden? Pak die besparing!

De kans op zo’n goedkope autoverzekering voor 18-jarige laat je niet schieten. Vraag de autoverzekering direct online aan en bespaar!

Je autoverzekering afsluiten doe je via ons of we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Welke route je neemt hangt af van de afspraken die we hebben met de betreffende verzekeraar. Wij worden je tussenpersoon als je de autoverzekering via ons afsluit. Dit houdt in dat je wijzigingen en schades direct aan ons doorgeeft. Als je de autoverzekering voor 18-jarige afsluit op de website van de verzekeraar, loopt al het verdere contact via hen.

Hoe autoverzekering 18-jarige aanvragen?

Zo vraag je binnen vijf minuten de WA verzekering van je keuze aan:

 • Kies de gewenste WA verzekering in onze vergelijking
 • Vul je persoonlijke gegevens in
 • Vul je autogegevens in, zoals de meldcode
 • Beantwoord de slotverklaring naar waarheid
 • Gefeliciteerd, je hoort nu officieel tot de club van Geld.nl bespaarders!

Vergeet niet je oude autoverzekering op te zeggen zodra je WA verzekering is geaccepteerd.

Acceptatie autoverzekering

Je krijgt direct na je aanvraag te horen of je voorlopige dekking hebt. In de meeste gevallen mag je meteen de weg op. Binnen één tot enkele dagen krijg je bevestiging of je aanvraag definitief geaccepteerd is of niet. Veel plezier met je besparing!

Autoverzekering 18 jaar: handig om te weten

Een autoverzekering als 18-jarige is een grote kostenpost. Daarom geven we je graag wat tips mee om te besparen. We zetten ze voor je op een rij:

1. Risicogroep

Jongeren tot en met 24 jaar behoren tot een risicogroep. Autoverzekeraars ervaren namelijk dat deze groep meer schades rijdt dan anderen. Vandaar dat je premie als 18-jarige hoog is. Daarmee dekken de verzekeraars het hogere schade-risico in.

Ben je 18 jaar en heb je een auto? Dan moet je je minimaal WA verzekeren. Bij sommige verzekeraars is de premie echter hoger dan gemiddeld, onder meer omdat je nog geen schadevrije jaren hebt kunnen opbouwen.

Een andere reden is omdat je een opslag op de premie van de autoverzekering voor 18 jarige betaalt. Verzekeraars hanteren voor jongeren veel hogere premies, omdat die over het algemeen meet schade rijden dan oudere bestuurders.

Om diezelfde reden hebben sommige verzekeraars naast een hogere premie ook een hoger eigen risico voor de beperkt casco en all risk verzekering.

Bij een paar verzekeraars ben je als 18-jarige niet eens welkom. Je hebt meer kans om afgewezen te worden als je een auto met een hoge waarde hebt.

2. Autoverzekering 18 jaar op eigen naam

Door de hoge premie denk je er misschien aan je auto te verzekeren op de naam van een van je ouders. Dit is niet zo slim. Je bouwt op deze manier namelijk geen schadevrije jaren op, waardoor je geen no-claimkorting ontvangt. Wanneer je 25 bent en je de auto op je eigen naam verzekert, is je autoverzekering alsnog duurder.

Als de auto op jouw naam staat is het niet eens mogelijk de auto te verzekeren op naam van een van je ouders. De autoverzekering moet altijd op dezelfde naam staan als de eigenaar van de auto of op de naam van de partner van de eigenaar.

Besluit je toch de autoverzekering op naam van je ouders te zetten, dan moet de auto dus ook op hun naam staan. Zorg ervoor dat je ouders je bijschrijven op de polis als regelmatig bestuurder. Je ouders plegen verzekeringsfraude als zij dit niet doen en dat heeft serieuze gevolgen. Ze kunnen uit de verzekering worden gezet en schade die door jou is veroorzaakt hoeft de verzekeraar niet te vergoeden.

3. Bespaar met je auto

Om uit de risicogroep te komen heb je simpelweg geduld nodig. Hoe kom je in de tussentijd toch aan een lagere premie? Door de juiste auto te kiezen. Een lichte auto met een lage waarde is namelijk goedkoper te verzekeren.

Zware auto’s met een hoog vermogen zorgen voor meer schade. Verzekeraars rekenen een hogere premie, omdat ze bij schade meer uit moeten keren. Een lichtgewicht auto scheelt ook gelijk in de wegenbelasting. Bovendien wordt je als beginnend bestuurder met een zware auto vaak niet eens geaccepteerd! Zware auto’s met een hoog vermogen zorgen voor meer schade. Verzekeraars rekenen een hogere premie, omdat ze bij schade meer uit moeten keren. Een lichtgewicht auto scheelt ook gelijk in de wegenbelasting. Bovendien wordt je als beginnend bestuurder met een zware auto vaak niet eens geaccepteerd!

Voor een auto met een lage waarde is vaak alleen een WA verzekering genoeg. De WA beperkt casco autoverzekering en all risk autoverzekering hebben een uitgebreidere dekking en zijn daardoor duurder.

4. Autoverzekering 18 jaar blijven vergelijken

Zeker als 18-jarige is het slim je autoverzekering te blijven vergelijken. Premies veranderen namelijk continu. Al na een jaar kan een andere autoverzekering de goedkoopste zijn. Je autoverzekering berekenen doe je het beste jaarlijks. Je hoeft hiervoor geen reminder in je agenda te zetten als je via Geld.nl je autoverzekering afsluit. Wij checken dan ieder jaar of je nog steeds de laagste premie hebt met onze Premie Alert. Dat is makkelijk besparen!

5. Zelf WA schade verhalen

Wist je dat als iemand anders schade bij jou veroorzaakt, je dit zelf moet verhalen? De verzekeraar doet dit niet voor je. Bewaar daarom altijd een schadeformulier in je auto. Vind je het fijn als de verzekeraar je helpt? Sluit dan een rechtsbijstandverzekering auto af bij je autoverzekering.

Klantenservice

Hulp nodig? Onze financiële experts staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Actueel
Meer over autoverzekeringen
 • Autoverzekeringen vergelijken Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • Autoverzekering studenten Als student heb je vaak niet veel te besteden en daarom wil je een voordelige autoverzekering. Die vind je hier!
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc