Contact

Autoverzekering 18 jarige

Vergelijk & bespaar € 282 per jaar.
Eef van Opdorp
Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start autoverzekeringen vergelijken Start vergelijken en vind de beste autoverzekering
Postcode
Geboortedatum DD-MM-JJJJ
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Grootste aanbod leningen 100% onafhankelijk

Geld.nl is geen onderdeel van
verzekeraar of andere partij.

Grootste aanbod leningen Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Video met tips en uitleg voor de beste autoverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

De meest volledige autoverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meeste complete autoverzekering vergelijking van Nederland met ruim 30 autoverzekeraars. Vind de beste autoverzekering met de laagste premie en bespaar gemiddeld € 282 per jaar!

Dit vinden klanten van ons

10   "Ging allemaal vrij makkelijk."
Mariska 07 augustus 2022
10   "Makkelijk en overzichtelijke site"
Marianne Meinema 06 augustus 2022
10   "Verzekering snel afgesloten met een cadeau kaart van Bol.com erbij."
Milana 05 augustus 2022
Persoonlijke hulp van experts
Autoverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde autoverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste autoverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

Geld.nl: dé autoverzekering specialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé autoverzekering vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring zorgen we ervoor dat jij zorgeloos de beste autoverzekering kunt kiezen en afsluiten. De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van autoverzekeringen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op woensdag donderdag 1 september 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Wat kost een autoverzekering voor een 18-jarige?

Hoeveel premie je als 18-jarige betaalt voor je autoverzekering, is voor iedereen anders. Naast je leeftijd en schadevrije jaren hangt de premie namelijk ook af van:

  • Het type auto dat je verzekert
  • Je woonplaats
  • Hoeveel kilometer je per jaar rijdt

Omdat de premie voor je autoverzekering als 18-jarige dus erg afhankelijk is van je persoonlijke situatie, ga je op Geld.nl altijd eerst de autoverzekering vergelijken die precies is afgestemd op jouw situatie. Op basis van de gegevens die je invult over jezelf en je auto, berekenen wij voor jou de premies voor de autoverzekeringen die voor jou beschikbaar zijn in Nederland. Zo vind je altijd eenvoudig en snel de beste deal voor je autoverzekering.

Waarom betaal je als 18-jarige zoveel voor je autoverzekering?

18-jarigen betalen fors meer premie voor hun autoverzekering dan oudere automobilisten. De autoverzekering premie voor een 18-jarige loopt al snel op tot 2.180 euro per jaar×Uit ons onderzoek blijkt dat jonge automobilisten, van 18 tot 20 jaar, gemiddeld 2.180 euro per jaar betalen voor hun autoverzekering. Dit is twee keer zoveel als wat de gemiddelde Nederlander betaalt.Bekijk hier het onderzoek. Dit komt doordat verzekeraars je zien als een groter risico. Je hebt nog maar weinig rijervaring en statistisch gezien zijn jongeren vaker betrokken bij ongevallen. Daarom rekenen autoverzekeraar een extra toeslag op je premie. Gelukkig kun je veel besparen op je autoverzekering door een goede vergelijking te maken. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste autoverzekering voor 18-jarigen is gemiddeld 600 euro per jaar. Daarnaast geven we je hier enkele handige tips om de premie van je autoverzekering zo laag mogelijk te houden.

Kan ik als 18-jarige een autoverzekering op naam van mijn ouders afsluiten?

Omdat een autoverzekering voor 18-jarigen al snel meer dan 100 euro per maand kost, lijkt het verstandig je auto op naam van je ouders te verzekeren. Die hebben al no-claimkorting opgebouwd en betalen veel minder voor de verzekering van jouw auto. Maar pas op! Als de verzekeraar erachter komt dat jij de regelmatige bestuurder bent en niet je ouders, kan het je ouders veel geld kosten, zoals dit voorbeeld laat zien. Verzeker de auto daarom altijd gewoon op je eigen naam en vraag je ouders eventueel om een deel bij te dragen aan de premie. Zo is de autoverzekering voor jou betaalbaar en bouw je zelf schadevrije jaren op waarmee je in de toekomst profiteert van een goedkopere autoverzekering.

Waarom autoverzekering voor 18-jarige vergelijken op Geld.nl?

Op Geld.nl helpen we je niet alleen de beste en goedkoopste autoverzekering voor 18-jarigen te vinden. Ga je je autoverzekering afsluiten via onze vergelijking, dan profiteer je ook van extra voordelen, zoals:

  • Tot 15% korting op de premie van je autoverzekering.
  • Bij de meeste verzekeringen krijg je een gratis Bol.com bon ter waarde van € 30 cadeau als je je autoverzekering via Geld.nl afsluit.

Daarnaast bieden we je de laagste prijsgarantie op je autoverzekering. Hierdoor betaal je zeker nooit meer bij ons dan bij de verzekeraar zelf of een andere vergelijkingssite. Meer informatie lees je in het artikel over de laagste prijsgarantie van Geld.nl.

Laatste nieuws Geld.nl over autoverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden autoverzekering vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je autoverzekering. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een autoverzekering afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over autoverzekeringen.

Bekijk alle nieuwberichten

Autoverzekering 18-jarige

Als 18-jarige betaal je wel drie keer zo veel voor een autoverzekering dan oudere bestuurders. Gemiddeld kunnen autorijders 282 euro per jaar×Geld.nl onderzoekt regelmatig hoeveel consumenten kunnen besparen op hun autoverzekering. In 2021 was dit gemiddeld 282 euro per jaar.Bekijk hier het onderzoek besparen op hun autoverzekering, maar 18-jarigen besparen nóg meer.  Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering voor 18-jarigen oploopt tot bijna 2.000 euro per jaar!×Uit ons onderzoek blijkt dat het verschil tussen de laagste en hoogste premie voor autoverzekeringen voor 18-jarige al snel duizenden euro's bedraagt. Het is geen understatement om te zeggen dat een autoverzekering je een rib uit het lijf kost. Je autoverzekering vergelijken is dé manier om je premie betaalbaar te houden. Het levert je al snel een zonnige vakantie met je vrienden op!

Tip! Naast je autoverzekering ook besparen op de financiering van je auto? Vergelijk snel en vind de best passende lening voor auto, met de laagste rente.

Autoverzekering 18 jaar

Goedkope autoverzekering 18 jaar

Heb je de beste verzekering voor jouw auto gevonden in onze vergelijking? Je autoverzekering afsluiten doe je vervolgens via ons of we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Welke route je neemt hangt af van de afspraken die we hebben met de betreffende verzekeraar. Wij worden je tussenpersoon als je de autoverzekering via ons afsluit. Dit houdt in dat je wijzigingen en schades direct aan ons doorgeeft. Als je de autoverzekering voor 18-jarige afsluit op de website van de verzekeraar, loopt al het verdere contact via hen.

Besparen autoverzekering 18 jaar

Geld.nl was recent te zien bij

Bekijk alle media-optredens

Goedkoopste autoverzekering 18 jaar

Om je een indicatie te geven hoeveel een autoverzekering kost, geven we je hier de actuele premies voor een voorbeeld scenario. Wil je weten welke verzekeraar de laagste premie voor jouw auto biedt? Maak dan direct een vergelijking!

 Goedkoopste autoverzekering 18 jaar
Top 10 autoverzekeringen 18 jaar
VerzekeraarDekkingPremie / maand
FBTOWA€ 77,46
Allianz DirectWA€ 89,49
ZEKUR.nlWA€ 89,78
Centraal BeheerWA€ 90,45
UnivéWA€ 100,13
De GoudseWA€ 111,57
Avéro AchmeaWA€ 115,48
DitzoWA€ 115,57
HEMAWA€ 117,82
ANWBWA€ 126,08

De premies zijn berekend voor een Toyota Aygo uit 2012 met een 18-jarige fictieve bestuurder uit Dokkum die 0 schadevrije jaren heeft en 7.500 kilometer per jaar rijdt. Peildatum: 1 september 2022.

Start vergelijken

5 Tips autoverzekering 18 jaar

Een autoverzekering als 18-jarige is een grote kostenpost. Uiteraard wil je je auto wel goed en tegen een zo laag mogelijke premie verzekeren. Daarom geven we je graag wat tips mee om te besparen. We zetten ze voor je op een rij:

Tips autoverzekering 18 jaar
Autoverzekering risicogroep

1. 18 jaar is risicogroep

Jongeren tot en met 24 jaar behoren tot een risicogroep.

Autoverzekering aanvragen

2. Autoverzekering 18 jaar op eigen naam

Door de hoge premie denk je er misschien aan je auto te verzekeren op de naam van een van je ouders.

Kosten autoverzekering

3. Bespaar met je auto

Om uit de risicogroep te komen heb je simpelweg geduld nodig.

Auto verzekeren

4. Autoverzekering 18 jaar blijven vergelijken

Zeker als 18-jarige is het slim je autoverzekering te blijven vergelijken.

Autoverzekering schade

5. Zelf WA schade verhalen

Wist je dat als iemand anders schade bij jou veroorzaakt, je dit zelf moet verhalen?

Meer informatie over autoverzekering 18 jarige

Geld.nl en wetgeving

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480

We waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Meer over autoverzekeringen

  • Autoverzekeringen vergelijken Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 282 euro per jaar op je autoverzekering.
  • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
  • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
  • Autoverzekering studenten Als student heb je vaak niet veel te besteden en daarom wil je een voordelige autoverzekering. Die vind je hier!
tc