Website van het jaar 2020

Autoverzekering afsluiten

vergelijk en vind de beste deal!
Kies je autoverzekeringBespaar tot €600 p.j.
Kenteken onbekend

DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 15%

  • Unieke Geld.nl korting tot 15%
  • Actie! Tot € 35 cadeau via Geld.nl
  • 100% onafhankelijk vergelijken
Vergelijk het grootste aanbod Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Laagste prijsgarantie Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
9,1
  517 klantreviews
10,0   "Ik ben tevreden" E Jeurissen 22 februari 2021
8,0   "Snelle reactie" H Huisman 22 februari 2021
10,0   "Vlotte en nette info" Hans 08 februari 2021
Alle reviews bekijken
De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Auteur

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld:

Amanda Bulthuis
Bronnen

De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op donderdag 8 april 2021. De volgende bronnen zijn hier onder andere voor geraadpleegd:

bronnen
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
Onderzoek autoverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en autoverzekering vergelijkingen en tienduizenden afgesloten autoverzekeringen, is Geld.nl dé expert op het gebied van autoverzekeringen vergelijken. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van autoverzekeringen:

onderzoek
Zojuist overgestapt

21.557

Autoverzekering afsluiten

Autoverzekering afsluiten

Iedereen die een auto heeft, moet een autoverzekering afsluiten. Als onafhankelijke vergelijkingssite helpt Geld.nl je de beste deal voor je autoverzekering te vinden. Deze beste deal kun je vervolgens direct online aanvragen. Je autoverzekering afsluiten is in 2 minuten geregeld. Start hier direct met het grootste aanbod autoverzekeringen vergelijken en sluit de verzekering van je keuze eenvoudig online af.

Hoe werkt online autoverzekering afsluiten?

Er zijn in Nederland ruim 50 verschillende autoverzekeraars. Elke verzekeraar kent zijn eigen premie, die wordt bepaald op basis van je auto, schadevrije jaren, leeftijd, woonplaats en gewenste dekking. Door het uitgebreide aanbod verzekeraars is zelf de beste deal voor je autoverzekering vinden vrijwel onmogelijk.

Op Geld.nl helpen we je daarom de beste keuze te maken door het grootste aanbod autoverzekeringen in Nederland te vergelijken. We stellen je een aantal vragen en willen weten welke dekking je graag wil. Vervolgens gaan wij van alle verzekeraars de premie autoverzekering berekenen en zetten we de verzekeringen die passen bij jouw auto en wensen overzichtelijk op een rij. De autoverzekering met de laagste premie staat standaard bovenaan. Zo zie je direct bij welke verzekeraar je de beste deal voor je autoverzekering kunt afsluiten.

Welke autoverzekering afsluiten?

Ga je een autoverzekering aanvragen, dan kun je kiezen uit 3 type verzekeringen voor je auto. Je bent verplicht minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. Met deze dekking ben je enkel verzekerd voor schade die je aanricht bij anderen. Een WA beperkt casco autoverzekering kent een uitgebreidere dekking. Zo krijg je ook een vergoeding bij diefstal en schade door bijvoorbeeld hagel of een storm. De all risk autoverzekering biedt de meest uitgebreide dekking en vergoedt ook schade die je zelf veroorzaakt aan je eigen voertuig. Uiteraard kun je op Geld.nl alle dekkingsvarianten vergelijken. Kies welke verzekering je wilt en je kunt de gewenste autoverzekering direct online afsluiten.

Tip! Wil je weten welke dekkingsvariant het beste past bij jou en je auto? Lees dan het artikel "Welke autoverzekering past bij mij?". Heb je een autofinanciering afgesloten? Dan adviseren we altijd een all risk autoverzekering. Bij schade of diefstal ontvang je een vergoeding vanuit je verzekering. Je blijft dan niet met een lening zitten, terwijl je de auto niet meer rijdt.

Autoverzekering afsluiten: benodigde gegevens

De meeste gegevens die we van je vragen, zoals je adres- en persoonsgegevens, zijn waarschijnlijk vrij eenvoudig in te vullen. Maar er zijn ook een paar dingen die je misschien even moet opzoeken. Zo vragen we je naar je schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt op je premie. Op de polis van je huidige autoverzekering staat hoeveel schadevrije jaren je hebt. Heb je deze polis niet? Geen probleem! Tijdens het afsluiten helpen we je een goede schatting te maken.

Tip! Sluit je voor het eerst zelf een autoverzekering af, dan is je aantal schadevrije jaren 0.

Tijdens het aanvragen van je autoverzekering vul je ook de meldcode van de auto in. Omdat deze code uniek is voor jouw kenteken, controleren we op deze manier dat het kenteken dat je hebt ingevuld ook echt hoort bij de auto die je wilt verzekeren. De meldcode bestaat uit 4 cijfers en staat op je kentekenbewijs. Je vindt de meldcode ook op het bewijs van overschrijving dat je hebt gekregen van de verkoper van de auto. Zonder meldcode kunnen we voor jou helaas geen autoverzekering afsluiten.

Als laatste beantwoord je tijdens het autoverzekering afsluiten een aantal slotvragen. Die gaan bijvoorbeeld over of je aantekeningen op je rijbewijs hebt, of je ooit schade hebt gehad met je auto en of je een strafrechtelijk verleden hebt. Deze vragen stelt de autoverzekeraar om te bepalen of ze je aanvraag accepteren. Het is hierbij vooral belangrijk dat je eerlijk antwoord geeft. Zo voorkom je problemen met je verzekeraar achteraf.

Wanneer autoverzekering afsluiten?

Zodra een auto op jouw naam staat, moet je verplicht hiervoor een autoverzekering afsluiten. Je mag de weg niet op zonder autoverzekering. Welke ingangsdatum je kiest voor je autoverzekering, hangt dus af van je situatie. Koop je een nieuwe auto, dan moet de verzekering ingaan op de datum dat je de auto op je naam zet.

Heb je op dit moment al een verzekering voor je auto en stap je over? Let dan op de opzegtermijn bij je huidige verzekeraar. Je wilt immers niet dubbel premie betalen. Op de polis van je huidige autoverzekering staat per wanneer je kunt opzeggen. Dat is de datum die je ook invult als ingangsdatum als je een nieuwe autoverzekering afsluit.

Wat gebeurt er na autoverzekering afsluiten?

Zodra je de autoverzekering aanvraag online hebt afgerond, ontvang je een bevestiging in je mailbox. Dit betekent dat wij je aanvraag hebben ontvangen. Je bent hiermee nog niet definitief verzekerd. De verzekeraar moet je aanvraag namelijk nog goedkeuren. Om ervoor te zorgen dat je wel direct de weg op kunt, geeft de verzekeraar je vaak een voorlopige dekking. Hiermee krijg je (tot je reactie van de verzekeraar krijgt) toestemming om te rijden. Krijg je geen voorlopige dekking, dan moet je nog even wachten op de definitieve acceptatie of afwijzing van de verzekeraar. Meestal krijg je hierover binnen één dag bericht.

Heb je een autoverzekering afgesloten maar wil je er toch weer vanaf? Dan kun je binnen 14 dagen je autoverzekering kosteloos beëindigen.

Autoverzekering afsluiten, oude verzekering opzeggen

Sluit je een nieuwe autoverzekering af, zeg dan nog even je oude verzekering op. Hoewel we dit graag voor je zouden willen doen, mogen wij dit niet. Wel helpen we je graag met onze voorbeeldbrief.

Hulp nodig bij autoverzekering afsluiten?

Heb je vragen over het afsluiten van je autoverzekering? Wij helpen je graag verder! Je kunt op verschillende manieren contact opnemen met de financiële experts van Geld.nl.

Autoverzekering direct afsluiten

Om je een beeld te geven van wat een autoverzekering afsluiten kost, hebben we de top tien laagste premies in kaart gebracht. Deze premies zijn gebaseerd op een voorbeeldscenario. Precies weten wat de laagste premie is voor jouw auto? Maak dan een persoonlijke vergelijking door op de button onder de tabel te klikken.

Top 10 autoverzekering afsluiten
Verzekeraar Dekking Premie/maand
FBTO WA € 11,86
Centraal Beheer WA € 12,49
SNS Bank WA € 12,72
ABN AMRO WA € 14,23
ZEKUR.nl WA € 14,41
Ditzo WA € 14,68
Unigarant WA € 14,81
ANWB WA € 15,19
Univé WA € 15,69
a.s.r. WA € 18,31
Start vergelijken ➔

*De premies zijn berekend voor een Toyota Aygo uit 2009 met een 33-jarige bestuurder uit Dokkum die 10 schadevrije jaren heeft en 12.000 kilometer per jaar rijdt.

Naast de top 10 premies hebben we voor verschillende soorten auto’s en bestuurders berekend hoeveel ze kunnen besparen. Uit ons onderzoek blijkt dat het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering oploopt tot wel 600 euro per jaar.

Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige financiële experts staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Actueel
Meer over autoverzekering afsluiten
  • Auto goedkoop verzekeren Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je autoverzekering.
  • Autoverzekering studenten Als student heb je vaak niet veel te besteden en daarom wil je een voordelige autoverzekering. Die vind je hier!
  • WA beperkt casco autoverzekering De beperkt casco autoverzekering vergoedt naast schade die je aan andere auto’s toebrengt bepaalde schades aan je eigen auto.
  • Autoverzekering jongeren Omdat verzekeraars jongeren als risicogroep beschouwen, betalen zij een opslag op de premie. Lees er hier meer over.
  • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
  • WA Autoverzekering Iedereen met een auto moet verplicht een WA verzekering afsluiten. Vind hier direct de voordeligste WA verzekering.
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
tc