Autoverzekering afsluiten

vergelijk en vind de beste deal!
Kies je autoverzekeringBespaar tot €600 p.j.
Kenteken onbekend

DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 15%

 • Unieke Geld.nl korting tot 15%
 • Actie! € 25 Bol.com bon cadeau
 • 100% onafhankelijk vergelijken
Vergelijk het grootste aanbod Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Laagste prijsgarantie Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
10   "Op een goede manier geholpen" J de Bruyn 18 juni 2021
10   "Ze maken waar wat ze beloven" M van der Horst 18 juni 2021
10   "25 euro kado via Geld.nl, mooi meegenomen en snel uitbetaald" Jan Schoonbeek 06 april 2021

Veelgestelde vragen over autoverzekering afsluiten

Meer weten over autoverzekeringen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over autoverzekeringen

Kan ik een autoverzekering afsluiten?

Zodra je een auto op je naam hebt staan, kun je een autoverzekering afsluiten. Sterker nog, dat moet. Als je een auto bezit, moet je deze in Nederland minimaal WA verzekeren. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je onnodig veel moet betalen voor je autoverzekering. Geld.nl helpt je de goedkoopste autoverzekering te vinden voor jouw situatie. Als je je persoonlijke wensen en gegevens invult, tonen wij je een op maat vergelijking met premies van autoverzekeringen die jij kunt afsluiten. Zo vind je altijd een goede en voordelige autoverzekering op Geld.nl.

Hoe werkt een autoverzekering afsluiten?

Als je in je vergelijking de autoverzekering van je keuze hebt gevonden, kun je deze vaak direct afsluiten via Geld.nl. Je vult enkele gegevens in over jezelf en je auto. Zo regel je je aanvraag in 2 minuten en krijgt meteen te zien of je voorlopige dekking hebt. Dit betekent dat je verzekerd met de auto kunt rijden. Heb je nog geen voorlopige dekking? Dan moet je wachten op een bericht dat je bent geaccepteerd. Dat bericht krijg je (op werkdagen) meestal binnen een uur. Er zijn ook autoverzekeraars waarbij we je voor je aanvraag doorsturen naar de website van de verzekeraar. Je vraagt je autoverzekering vervolgens daar aan en krijgt van de verzekeraar bericht over de acceptatie.

Welke gegevens heb ik nodig voor het afsluiten van een autoverzekering?

Bij het afsluiten van je autoverzekering vragen we je een aantal gegevens in te vullen, zoals je naam, adres en contactgegevens. Houd daarnaast in elk geval de volgende gegevens bij de hand:

 • Je kenteken
 • De meldcode. Als je nog geen kenteken en/of meldcode hebt, kun je nog geen autoverzekering afsluiten
 • Het rekeningnummer (IBAN) waarvan de premie mag worden afgeschreven
Welke autoverzekering kan ik het beste afsluiten?

Welke autoverzekering het beste is, is voor iedereen anders. Daarom kun je op Geld.nl je autoverzekering helemaal afstemmen op jouw wensen. Door bij de filters aan te geven welke voorwaarden voor jou belangrijk zijn, krijg je alleen autoverzekeringen te zien die daaraan voldoen. De autoverzekering met de beste prijs/kwaliteit zie je bovenaan je overzicht. Om dit te bepalen, geven we elke autoverzekering een prijs/kwaliteitsscore. Hierbij kijken we naast de premie ook naar de volgende voorwaarden:

 • Eigen risico
 • Vergoeding bij diefstal / total loss (nieuwwaarde– en aanschafwaarderegeling)
 • Vervangend vervoer
 • Vrije keuze schadeherstel
 • Afsluitkosten
 • Opzegtermijn in het eerste jaar
 • Telefonische bereikbaarheid
 • Cadeau via Geld.nl

Zo weet je zeker dat je niet alleen de goedkoopste, maar ook de beste autoverzekering krijgt.

Waarom je autoverzekering afsluiten via Geld.nl?

Als je op Geld.nl een autoverzekering afsluit, maak je een keuze uit het meeste complete aanbod autoverzekeringen in Nederland. Dat betekent dat je via Geld.nl autoverzekering kunt afsluiten die je bij andere vergelijkingssite niet ziet.

Verder is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. We zijn geen onderdeel van een autoverzekeraar of andere partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op onze vergelijkingen.

Sluit je autoverzekering af via Geld.nl? Dan profiteer je bovendien van de laagste prijsgarantie. Je betaalt dus nooit meer, of soms zelfs minder, dan bij de verzekeraar zelf. Meer informatie lees je in het artikel over de laagste prijsgarantie van Geld.nl.

Tot slot geven we je bij je autoverzekering afsluiten via Geld.nl vaak unieke extra’s, zoals:

 • Korting tot 15% op de premie van je autoverzekering
 • Gratis een Bol.com ter waarde van € 25 bij de meeste autoverzekeringen via Geld.nl

Dit zorgt ervoor dat je op Geld.nl altijd de beste deal voor je autoverzekering vindt.

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Autoverzekering afsluiten premies

Om je een beeld te geven van wat een autoverzekering afsluiten ongeveer kost, hebben we de top 10 laagste premies voor je in kaart gebracht. Deze premies zijn gebaseerd op een voorbeeldscenario. Precies weten wat de laagste premie is voor jouw auto? Maak dan een persoonlijke vergelijking door op de button onder de tabel te klikken.

Top 10 Autoverzekeringen
Verzekeraar Dekking Premie / maand
FBTO WA € 13,13
Centraal Beheer WA € 13,46
ZEKUR.nl WA € 14,16
Avéro Achmea WA € 14,63
ABN AMRO WA € 14,64
Univé WA € 14,70
ANWB WA € 15,17
Unigarant WA € 15,50
Ditzo WA € 16,13
Inshared WA € 17,56

*De premies zijn berekend voor een Toyota Aygo uit 2011 met een 33-jarige bestuurder uit Dokkum die 10 schadevrije jaren heeft en 12.000 kilometer per jaar rijdt. Peildatum: 5 juli 2021.

Start vergelijken ➔
Auteur

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld:

Amanda Bulthuis
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
Zojuist overgestapt

21.557

Autoverzekering afsluiten

Autoverzekering afsluiten

Iedereen die een auto heeft, moet een autoverzekering afsluiten. Als onafhankelijke vergelijkingssite helpt Geld.nl je de beste deal voor je autoverzekering te vinden. Deze beste deal kun je vervolgens direct online aanvragen. Je autoverzekering afsluiten is in 2 minuten geregeld. Start hier direct met het grootste aanbod autoverzekeringen vergelijken en sluit de verzekering van je keuze eenvoudig online af.

Hoe werkt online autoverzekering afsluiten?

Er zijn in Nederland ruim 50 verschillende autoverzekeraars. Elke verzekeraar kent zijn eigen premie, die wordt bepaald op basis van je auto, schadevrije jaren, leeftijd, woonplaats en gewenste dekking. Door het uitgebreide aanbod verzekeraars is zelf de beste deal voor je autoverzekering vinden vrijwel onmogelijk.

Op Geld.nl helpen we je daarom de beste keuze te maken door het grootste aanbod autoverzekeringen in Nederland te vergelijken. We stellen je een aantal vragen en willen weten welke dekking je graag wil. Vervolgens gaan wij van alle verzekeraars de premie autoverzekering berekenen en zetten we de verzekeringen die passen bij jouw auto en wensen overzichtelijk op een rij. De autoverzekering met de laagste premie staat standaard bovenaan. Zo zie je direct bij welke verzekeraar je de beste deal voor je autoverzekering kunt afsluiten.

Welke autoverzekering afsluiten?

Ga je een autoverzekering aanvragen, dan kun je kiezen uit 3 type verzekeringen voor je auto. Je bent verplicht minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. Met deze dekking ben je enkel verzekerd voor schade die je aanricht bij anderen. Een WA beperkt casco autoverzekering kent een uitgebreidere dekking. Zo krijg je ook een vergoeding bij diefstal en schade door bijvoorbeeld hagel of een storm. De all risk autoverzekering biedt de meest uitgebreide dekking en vergoedt ook schade die je zelf veroorzaakt aan je eigen voertuig. Uiteraard kun je op Geld.nl alle dekkingsvarianten vergelijken. Kies welke verzekering je wilt en je kunt de gewenste autoverzekering direct online afsluiten.

Tip! Wil je weten welke dekkingsvariant het beste past bij jou en je auto? Lees dan het artikel "Welke autoverzekering past bij mij?". Heb je een autofinanciering afgesloten? Dan adviseren we altijd een all risk autoverzekering. Bij schade of diefstal ontvang je een vergoeding vanuit je verzekering. Je blijft dan niet met een lening zitten, terwijl je de auto niet meer rijdt.

Autoverzekering afsluiten: benodigde gegevens

De meeste gegevens die we van je vragen, zoals je adres- en persoonsgegevens, zijn waarschijnlijk vrij eenvoudig in te vullen. Maar er zijn ook een paar dingen die je misschien even moet opzoeken. Zo vragen we je naar je schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt op je premie. Op de polis van je huidige autoverzekering staat hoeveel schadevrije jaren je hebt. Heb je deze polis niet? Geen probleem! Tijdens het afsluiten helpen we je een goede schatting te maken.

Tip! Sluit je voor het eerst zelf een autoverzekering af, dan is je aantal schadevrije jaren 0.

Tijdens het aanvragen van je autoverzekering vul je ook de meldcode van de auto in. Omdat deze code uniek is voor jouw kenteken, controleren we op deze manier dat het kenteken dat je hebt ingevuld ook echt hoort bij de auto die je wilt verzekeren. De meldcode bestaat uit 4 cijfers en staat op je kentekenbewijs. Je vindt de meldcode ook op het bewijs van overschrijving dat je hebt gekregen van de verkoper van de auto. Zonder meldcode kunnen we voor jou helaas geen autoverzekering afsluiten.

Als laatste beantwoord je tijdens het autoverzekering afsluiten een aantal slotvragen. Die gaan bijvoorbeeld over of je aantekeningen op je rijbewijs hebt, of je ooit schade hebt gehad met je auto en of je een strafrechtelijk verleden hebt. Deze vragen stelt de autoverzekeraar om te bepalen of ze je aanvraag accepteren. Het is hierbij vooral belangrijk dat je eerlijk antwoord geeft. Zo voorkom je problemen met je verzekeraar achteraf.

Wanneer autoverzekering afsluiten?

Zodra een auto op jouw naam staat, moet je verplicht hiervoor een autoverzekering afsluiten. Je mag de weg niet op zonder autoverzekering. Welke ingangsdatum je kiest voor je autoverzekering, hangt dus af van je situatie. Koop je een nieuwe auto, dan moet de verzekering ingaan op de datum dat je de auto op je naam zet.

Heb je op dit moment al een verzekering voor je auto en stap je over? Let dan op de opzegtermijn bij je huidige verzekeraar. Je wilt immers niet dubbel premie betalen. Op de polis van je huidige autoverzekering staat per wanneer je kunt opzeggen. Dat is de datum die je ook invult als ingangsdatum als je een nieuwe autoverzekering afsluit.

Wat gebeurt er na autoverzekering afsluiten?

Zodra je de autoverzekering aanvraag online hebt afgerond, ontvang je een bevestiging in je mailbox. Dit betekent dat wij je aanvraag hebben ontvangen. Je bent hiermee nog niet definitief verzekerd. De verzekeraar moet je aanvraag namelijk nog goedkeuren. Om ervoor te zorgen dat je wel direct de weg op kunt, geeft de verzekeraar je vaak een voorlopige dekking. Hiermee krijg je (tot je reactie van de verzekeraar krijgt) toestemming om te rijden. Krijg je geen voorlopige dekking, dan moet je nog even wachten op de definitieve acceptatie of afwijzing van de verzekeraar. Meestal krijg je hierover binnen één dag bericht.

Heb je een autoverzekering afgesloten maar wil je er toch weer vanaf? Dan kun je binnen 14 dagen je autoverzekering kosteloos beëindigen.

Autoverzekering afsluiten, oude verzekering opzeggen

Sluit je een nieuwe autoverzekering af, zeg dan nog even je oude verzekering op. Hoewel we dit graag voor je zouden willen doen, mogen wij dit niet. Wel helpen we je graag met onze voorbeeldbrief.

Hulp nodig bij autoverzekering afsluiten?

Heb je vragen over het afsluiten van je autoverzekering? Wij helpen je graag verder! Je kunt op verschillende manieren contact opnemen met de financiële experts van Geld.nl.

Onderzoeken Geld.nl

Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en autoverzekering vergelijkingen en tienduizenden afgesloten autoverzekeringen, is Geld.nl dé expert op het gebied van autoverzekeringen vergelijken. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van autoverzekeringen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige medewerkers staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Meer over autoverzekering afsluiten
 • Auto goedkoop verzekeren Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Autoverzekering studenten Als student heb je vaak niet veel te besteden en daarom wil je een voordelige autoverzekering. Die vind je hier!
 • WA beperkt casco autoverzekering De beperkt casco autoverzekering vergoedt naast schade die je aan andere auto’s toebrengt bepaalde schades aan je eigen auto.
 • Autoverzekering jongeren Omdat verzekeraars jongeren als risicogroep beschouwen, betalen zij een opslag op de premie. Lees er hier meer over.
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • WA Autoverzekering Iedereen met een auto moet verplicht een WA verzekering afsluiten. Vind hier direct de voordeligste WA verzekering.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc