Contact

Autoverzekering afsluiten

Vergelijk & bespaar € 282 per jaar.
Eef van Opdorp
Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start autoverzekeringen vergelijken Start vergelijken en vind de beste autoverzekering
Postcode
Geboortedatum DD-MM-JJJJ
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Grootste aanbod leningen 100% onafhankelijk

Geld.nl is geen onderdeel van
verzekeraar of andere partij.

Grootste aanbod leningen Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Video met tips en uitleg voor de beste autoverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

De meest volledige autoverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meeste complete autoverzekering vergelijking van Nederland met ruim 30 autoverzekeraars. Vind de beste autoverzekering met de laagste premie en bespaar gemiddeld € 282 per jaar!

Dit vinden klanten van ons

10   "Ging allemaal vrij makkelijk."
Mariska 07 augustus 2022
10   "Makkelijk en overzichtelijke site"
Marianne Meinema 06 augustus 2022
10   "Verzekering snel afgesloten met een cadeau kaart van Bol.com erbij."
Milana 05 augustus 2022
Persoonlijke hulp van experts
Autoverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde autoverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste autoverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

Geld.nl: dé autoverzekering specialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé autoverzekering vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring zorgen we ervoor dat jij zorgeloos de beste autoverzekering kunt kiezen en afsluiten. De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van autoverzekeringen. De informatie is gereviewed door Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie is voor het laatst geüpdatet op woensdag 28 september 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Wanneer kan ik een autoverzekering afsluiten?

Zodra je een nieuwe auto koopt en deze op je naam hebt staan, kun je een autoverzekering afsluiten. Sterker nog, dat moet, anders mag je de weg niet op. Als je een auto bezit, moet je deze in Nederland minimaal WA verzekeren vanaf het moment dat de auto op je naam staat.

Heb je al een autoverzekering en wil je overstappen naar een andere, goedkopere verzekeraar? Dan krijg je te maken met de opzegtermijn van je huidige autoverzekering. De meeste verzekeringen zijn na het eerste jaar maandelijks opzegbaar. Controleer in de polisvoorwaarden van je huidige autoverzekering welke opzegtermijn je verzekeraar hanteert.

Hoe werkt een autoverzekering afsluiten?

Als je in je vergelijking de goedkoopste autoverzekering hebt gevonden, kun je deze vaak direct afsluiten via Geld.nl. Je vult enkele gegevens in over jezelf en je auto en beantwoordt de slotvragen van de verzekeraar. Na het aanvragen krijg je meteen te zien of je voorlopige dekking hebt. Dit betekent dat je verzekerd met de auto kunt rijden. Heb je nog geen voorlopige dekking? Dan moet je wachten op een bericht dat je bent geaccepteerd. Dat bericht krijg je (op werkdagen) meestal binnen een uur. Er zijn ook autoverzekeraars waarbij we je voor je aanvraag doorsturen naar de website van de verzekeraar. Je vraagt je verzekering vervolgens daar aan en krijgt van de verzekeraar bericht over de acceptatie.

Welke gegevens heb ik nodig voor het afsluiten van een autoverzekering?

Bij het afsluiten van je autoverzekering vragen we je een aantal gegevens in te vullen, zoals je naam, adres en contactgegevens. Houd daarnaast in elk geval de volgende gegevens bij de hand:

 • Je kenteken
 • De meldcode
 • Het rekeningnummer (IBAN) waarvan de premie mag worden afgeschreven
Welke autoverzekering kan ik het beste afsluiten?

Welke autoverzekering het beste is, is voor iedereen anders. Daarom kun je op Geld.nl autoverzekeringen filteren op jouw wensen. Door aan te geven welke voorwaarden voor jou belangrijk zijn, krijg je alleen autoverzekeringen te zien die daaraan voldoen. De verzekering met de beste prijs/kwaliteit zie je bovenaan je overzicht. Om dit te bepalen, geven we elke autoverzekering een prijs/kwaliteitsscore. Hierbij kijken we naast de premie ook naar de volgende voorwaarden:

 • Eigen risico
 • Vergoeding bij diefstal / total loss (nieuwwaarde– en aanschafwaarderegeling)
 • Vervangend vervoer
 • Vrije keuze schadeherstel
 • Afsluitkosten
 • Opzegtermijn in het eerste jaar
 • Telefonische bereikbaarheid
 • Cadeau via Geld.nl
Waarom je autoverzekering afsluiten via Geld.nl?

Als je op Geld.nl een autoverzekering afsluit, maak je een keuze uit het meeste complete aanbod autoverzekeringen in Nederland. Dat betekent dat je via Geld.nl autoverzekeringen kunt afsluiten die je bij andere vergelijkingssite niet ziet.

Verder is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. We zijn geen onderdeel van een autoverzekeraar of andere partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op onze vergelijkingen.

Sluit je een autoverzekering af via Geld.nl? Dan profiteer je bovendien van de laagste prijsgarantie. Je betaalt dus nooit meer, of soms zelfs minder, dan bij de verzekeraar zelf. Meer informatie lees je in het artikel over de laagste prijsgarantie van Geld.nl.

Tot slot geven we je via Geld.nl vaak unieke extra’s, zoals:

 • Tot 15% korting op de premie
 • Gratis een Bol.com bon ter waarde van € 30 bij de meeste autoverzekeringen via Geld.nl

Dit zorgt ervoor dat je op Geld.nl altijd de beste deal voor je autoverzekering vindt.

Laatste nieuws Geld.nl over autoverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden autoverzekering vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je autoverzekering. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een autoverzekering afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over autoverzekeringen.

Bekijk alle nieuwberichten

Autoverzekering afsluiten

Iedereen die een auto heeft, moet een autoverzekering afsluiten. Als onafhankelijke vergelijkingssite helpt Geld.nl je de beste deal te vinden. Dat is de autoverzekering met de laagste premie en de beste voorwaarden voor jouw situatie. Deze beste deal kun je vervolgens direct online aanvragen. Je autoverzekering afsluiten is in 2 minuten geregeld.

Autoverzekering afsluiten

Direct autoverzekering aanvragen

Start hier direct met je autoverzekering vergelijken en sluit de verzekering van je keuze eenvoudig online af. Wist je dat je door te vergelijken en de voordeligste autoverzekering af te sluiten gemiddeld 282 euro per jaar bespaart? En dat kan zelfs oplopen tot ruim 600 euro per jaar. Dus waar wacht je nog op?

Autoverzekering afsluiten en besparen

Geld.nl was recent te zien bij

Bekijk alle media-optredens

Autoverzekering afsluiten premie

Om je een indicatie te geven hoeveel een autoverzekering kost, geven we je hier de actuele premies voor een voorbeeld scenario. Wil je weten welke verzekeraar de laagste premie voor jouw auto biedt? Maak dan direct een vergelijking!

Goedkoopste autoverzekering afsluiten
Top 10 Autoverzekeringen
VerzekeraarDekkingPremie / maand
FBTOWA€ 11,57
Centraal BeheerWA€ 12,38
UnivéWA€ 13,69
ZEKUR.nlWA€ 14,16
Avéro AchmeaWA€ 14,99
ANWBWA€ 15,17
UnigarantWA€ 15,58
Nationale-NederlandenWA€ 15,74
Allianz DirectWA€ 16,43
DitzoWA€ 16,92

De premies zijn berekend op basis van een fictief persoon van 33 jaar oud, wonende in Dokkum met een 10 jaar oude Toyota Aygo, 10 schadevrije jaren en een kilometrage van 12.000. Peildatum: 1 september 2022.

Start vergelijken

6 Tips autoverzekering aanvragen

Naast een lage premie wil je uiteraard ook de autoverzekering afsluiten met de beste voorwaarden. Weten waar je op moet letten bij je keuze voor een goede en voordelige autoverzekering? Lees hier onze tips voor eenvoudig online autoverzekering afsluiten.

Tips autoverzekering afsluiten
Autoverzekering afsluiten

1. Wanneer autoverzekering afsluiten?

Zodra een auto op jouw naam staat, moet je verplicht een autoverzekering afsluiten.

Autoverzekering aanvragen

2. Online autoverzekering aanvragen

Er zijn in Nederland ruim 50 verschillende autoverzekeraars.

Auto verzekeren

3. Welke autoverzekering afsluiten?

Ga je een autoverzekering aanvragen, dan kun je kiezen uit 3 type verzekeringen voor je auto.

Autoverzekering afsluiten

4. Autoverzekering afsluiten: benodigde gegevens

De meeste gegevens die we van je vragen, zoals je adres- en persoonsgegevens en het kenteken van de auto, zijn waarschijnlijk vrij eenvoudig in te vullen.

Goedkoopste autoverzekering

5. Wat gebeurt er na autoverzekering afsluiten?

Zodra je de aanvraag via Geld.nl online hebt afgerond, ontvang je een bevestiging in je mailbox.

Beste autoverzekering

6. Afsluiten autoverzekering en acceptatie

Autoverzekeraars accepteren jou niet vanzelfsprekend als klant, ze controleren je op een aantal punten, bijvoorbeeld of je in een risicogebied woont.

Meer informatie over autoverzekering afsluiten

Geld.nl en wetgeving

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480

We waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Meer over autoverzekeringen

 • Auto goedkoop verzekeren Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 282 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Autoverzekering studenten Als student heb je vaak niet veel te besteden en daarom wil je een voordelige autoverzekering. Die vind je hier!
 • WA beperkt casco autoverzekering De beperkt casco autoverzekering vergoedt naast schade die je aan andere auto’s toebrengt bepaalde schades aan je eigen auto.
 • Autoverzekering jongeren Omdat verzekeraars jongeren als risicogroep beschouwen, betalen zij een opslag op de premie. Lees er hier meer over.
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • WA Autoverzekering Iedereen met een auto moet verplicht een WA verzekering afsluiten. Vind hier direct de voordeligste WA verzekering.
tc