Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen

Website van het jaar 2020

Autoverzekering afsluiten

vergelijk en vind de beste deal!
Kies je autoverzekeringBespaar tot €600 p.j.
Kenteken onbekend

DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 15%

 • Unieke Geld.nl korting tot 15%
 • Actie! Gratis tankpas max. € 35
 • 100% onafhankelijk vergelijken
Vergelijk het grootste aanbod Vergelijk het grootste aanbod

We zijn de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Laagste prijsgarantie via Geld.nl Laagste prijsgarantie via Geld.nl

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
9,1
  485 klantreviews
10,0   "Eerlijk advies!" FH Derksen 02 november 2020
8,0   "Goed systeem." Kalle Vleer 26 oktober 2020
10,0   "Goed geholpen." AJGM van Nassau 26 oktober 2020
Alle reviews bekijken
De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Zojuist overgestapt

21.557

Online autoverzekering afsluiten

Iedereen die een auto heeft, moet een autoverzekering afsluiten. Maar daar wil je natuurlijk niet onnodig te veel voor betalen. Tegelijk wil je wel goed verzekerd zijn. Onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl helpt je de beste en voordeligste autoverzekering te vinden, die je vervolgens meteen kunt aanvragen. Je autoverzekering online afsluiten is in 2 minuten geregeld. Start hier direct met het grootste aanbod autoverzekeringen vergelijken.

Waar autoverzekering afsluiten?

Er zijn in Nederland ruim 50 verschillende autoverzekeraars. Dat is best veel en misschien een beetje overrompelend. Je kiest dan al snel voor een grote verzekeraar, want dat klinkt veilig en bekend. Maar bedenk dat een kleinere online verzekeraar vaak veel goedkoper is en meestal gewoon een dochtermaatschappij is van één van de grote autoverzekeraars. Ook daar zit je dus prima.

Welke autoverzekering afsluiten?

Op Geld.nl helpen we je de beste keuze te maken uit het grootste aanbod autoverzekeringen. Je vult alleen enkele gegevens in over jezelf en je auto. Wij gaan dan voor jou de premie autoverzekering berekenen en zetten de verzekeringen die passen bij jouw auto en wensen overzichtelijk op een rij. De autoverzekering met de laagste premie staat standaard bovenaan. Zo zie je direct bij welke verzekeraar je de goedkoopste autoverzekering kunt afsluiten.

Kijk naast de premie ook goed naar de dekking en voorwaarden. Wij tonen je bij iedere WA verzekering, WA beperkt casco autoverzekering of all risk autoverzekering overzichtelijk de belangrijkste voorwaarden per verzekeraar, zodat je ze gemakkelijk met elkaar vergelijkt en de beste keuze maakt.

Tip! Heb je een autofinanciering afgesloten? Dan adviseren we altijd een all risk autoverzekering. Bij schade of diefstal ontvang je een vergoeding vanuit je verzekering. Je blijft dan niet met een auto lening zitten, terwijl je de auto niet meer rijdt.

Autoverzekering afsluiten – Top 10 premies

Om je een beeld te geven van wat een autoverzekering afsluiten kost, hebben we de top tien laagste premies in kaart gebracht. Deze premies zijn gebaseerd op een voorbeeldscenario. Precies weten wat de laagste premie is voor jouw auto? Maak dan een persoonlijke vergelijking door op de button onder de tabel te klikken.

Top 10 autoverzekering afsluiten
Verzekeraar Dekking Premie/maand
FBTO WA € 11,86
Centraal Beheer WA € 12,49
SNS Bank WA € 12,72
ABN AMRO WA € 14,23
ZEKUR.nl WA € 14,41
Ditzo WA € 14,68
Unigarant WA € 14,81
ANWB WA € 15,19
Univé WA € 15,69
a.s.r. WA € 18,31

Start vergelijken ➔

*De premies zijn berekend voor een Toyota Aygo uit 2009 met een 33-jarige bestuurder uit Dokkum die 10 schadevrije jaren heeft en 12.000 kilometer per jaar rijdt.

Naast de top 10 goedkoopste premies hebben we voor verschillende soorten auto’s en bestuurders berekend hoeveel ze kunnen besparen. Uit ons onderzoek blijkt dat het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering oploopt tot wel 600 euro per jaar.

Vergelijk het grootste aanbod voor autoverzekering afsluiten

Autoverzekering afsluiten? Vergelijk het grootste aanbod!

Online autoverzekering afsluiten in 5 stappen

 1. Maak een vergelijking en kies de beste deal voor je autoverzekering
 2. Vul je persoonlijke gegevens in
 3. Vul enkele gegevens in over je auto
 4. Beantwoord de slotvragen
 5. Bevestig je aanvraag

Welke gegevens heb je nodig bij een autoverzekering afsluiten?

De meeste gegevens die we van je vragen, zoals je adres en persoonsgegevens, zijn waarschijnlijk vrij eenvoudig in te vullen. Maar er zijn ook een paar dingen die je misschien even moet opzoeken. Hier leggen we uit waar je die gegevens vindt en waarom ze belangrijk zijn.

Autoverzekering afsluiten en schadevrije jaren

Voordat je een autoverzekering afsluit, vragen we je al naar je schadevrije jaren. Deze zijn erg belangrijk voor je premie. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je namelijk krijgt op je premie. Op de polis van je huidige autoverzekering staat hoeveel schadevrije jaren je hebt. Heb je deze polis niet? Geen probleem! Tijdens je vergelijking helpen we je een goede schatting te maken.

Tip! Sluit je voor het eerst een autoverzekering af op je eigen naam, dan is je aantal schadevrije jaren 0.

Autoverzekering aanvragen en meldcode

Tijdens het aanvragen van je autoverzekering vul je ook de meldcode van de auto in. Omdat deze code uniek is voor jouw kenteken, controleren we op deze manier dat het kenteken dat je hebt ingevuld ook echt hoort bij de auto die je wilt verzekeren. Een typefoutje is immers zo gemaakt. De meldcode bestaat uit 4 cijfers en staat op je kentekenbewijs. Heb je het kentekenbewijs nog niet ontvangen? Dan vind je de meldcode ook op het bewijs van overschrijving dat je hebt gekregen van de verkoper van de auto. Zonder meldcode kunnen we helaas geen autoverzekering voor je afsluiten.

Online autoverzekering afsluiten: wat moet je weten?

Tijdens het afsluiten van je autoverzekering vragen we je ook enkele keuzes te maken. Met de onderstaande informatie zorgen we dat je steeds zelf de juiste keuze kunt maken. Natuurlijk helpen we je ook tijdens het aanvraagproces met de benodigde informatie en tips.

Aanvullende autoverzekering afsluiten of niet?

Als je een autoverzekering afsluit op Geld.nl, kies je eerst of je aanvullende verzekeringen wilt. Deze verzekeringen bieden dekking voor dingen die niet standaard onder je autoverzekering vallen, maar waar je tijdens het autorijden toch mee te maken kunt krijgen. Denk aan de gevolgen voor mensen die met je meerijden of een juridisch conflict met de tegenpartij bij een ongeval. Voor zulke dingen kun je je aanvullend verzekeren.

Schadeverzekering inzittenden

Stel dat jij of een passagier blijvend invalide raakt, dan heeft dat natuurlijk ingrijpende gevolgen. Je moet aanpassingen doen in het huis en kan misschien niet meer werken, waardoor je inkomsten dalen. Voor enkele euro’s per maand heb je dit risico afgedekt. Wij raden je daarom echt aan deze verzekering af te sluiten. Met een schadeverzekering inzittenden verzeker je jezelf, de mensen die bij je in de auto zitten en de spullen in de auto. Ga direct de inzittendenverzekering vergelijken.

Verkeersrechtsbijstandverzekering

Betrokken raken bij een ongeval is al vervelend genoeg. Maar wat als je de schade vergoed moet krijgen van een tegenpartij die niet meewerkt? Een rechtsbijstandsverzekering auto helpt je om de schade zo snel mogelijk afgehandeld te krijgen en je schadevergoeding te ontvangen. Voor een paar euro extra heb je de zekerheid van professionele hulp bij het verhalen van schade.

Ingangsdatum – Per wanneer je autoverzekering afsluiten?

Welke ingangsdatum je kiest, hangt af van je situatie. Koop je een nieuwe auto, dan moet de verzekering ingaan op de datum dat je de auto op je naam zet.

Heb je op dit moment al een verzekering voor je auto en stap je over? Let dan op de opzegtermijn bij je huidige verzekeraar. Je wilt immers niet dubbel premie betalen. Tegenwoordig kun je veel autoverzekeringen gewoon per direct opzeggen, maar sommige verzekeraars hanteren een opzegtermijn van een maand. Bij een enkeling mag je pas overstappen na het eerste verzekeringsjaar. Op de polis van je huidige autoverzekering staat per wanneer je kunt opzeggen. Dat is de datum die je ook invult bij de ingangsdatum voor je nieuwe verzekering.

Slotvragen bij online autoverzekering afsluiten

Als laatste beantwoord je tijdens het autoverzekering afsluiten een aantal slotvragen. Die gaan bijvoorbeeld over of je aantekeningen op je rijbewijs hebt, of je ooit schade hebt gehad met je auto en een strafrechtelijk verleden hebt. Deze vragen stelt de autoverzekeraar om te bepalen of ze je willen accepteren als klant. Het is hierbij vooral belangrijk dat je eerlijk antwoord geeft. Zo voorkom je problemen met je verzekeraar achteraf.

Wat gebeurt er na autoverzekering afsluiten?

Zodra je de autoverzekering aanvraag hebt afgerond, ontvang je een bevestiging in je mailbox. Daarin staat ook of je voorlopige dekking hebt. Voorlopige dekking betekent dat je bent verzekerd totdat je autoverzekering definitief is geaccepteerd of geweigerd. Je kan dan direct met je auto de weg op.

Krijg je geen voorlopige dekking, dan moet je nog even wachten op de definitieve acceptatie of afwijzing van je verzekeraar. Meestal krijg je hierover binnen één dag bericht.

De verzekeraar controleert je aanvraag, of je de slotvragen eerlijk hebt beantwoord en hoe je geregistreerd staat bij stichting CIS. Daar kan de verzekeraar bijvoorbeeld zien welke schades je hebt geclaimd in het verleden en of je ooit fraude hebt gepleegd bij een verzekering. Op basis van dit onderzoek krijg je van de verzekeraar bericht of je aanvraag is geaccepteerd of afgewezen.

Als de verzekeraar je aanvraag accepteert, ontvang je het polisblad, de groene kaart en de polisvoorwaarden.

Autoverzekering afsluiten, oude verzekering opzeggen

Stap je over van autoverzekering, zeg dan nadat je de nieuwe polis hebt ontvangen nog even je oude verzekering op. Hoewel we dit graag voor je zouden willen doen, mogen wij dit niet. Wel helpen we je graag met onze voorbeeldbrief.

Waarom autoverzekering afsluiten via Geld.nl? - 7 voordelen

Je autoverzekering afsluiten via Geld.nl bespaart je flink wat geld binnen twee minuten. Dankzij onze voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

 • Voordeel 1 - Grootste aanbod > Kies uit meer dan 50 autoverzekeraars. Zo weet je zeker dat de goedkoopste autoverzekering met de beste dekking voor jouw auto ertussen staat.
 • Voordeel 2 - Unieke kortingen > Op Geld.nl krijg je unieke kortingen die oplopen tot 15% op je premie. Je betaalt dan een lagere premie dan bij de verzekeraar zelf of op andere vergelijkingssites.
 • Voordeel 3 - Laagste prijsgarantie > Je betaalt voor je autoverzekering op Geld.nl nooit meer dan bij deze verzekeraar zelf of een andere autoverzekering vergelijker. Vind je ergens anders dezelfde autoverzekering toch goedkoper? Dan betalen wij je het verschil plús 5 procent.
 • Voordeel 4 - 100% onafhankelijk > Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of financiële partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op onze autoverzekering vergelijking. Zo garanderen wij jou een 100% onafhankelijke vergelijking.
 • Voordeel 5 - Gratis cadeau bij autoverzekering afsluiten > Als je via Geld.nl een autoverzekering afsluit, krijg je vaak een gratis cadeau. Momenteel krijg je een tankpas tot maximaal € 35. Dit cadeau krijg je alleen bij Geld.nl. Zo vind je bij ons niet alleen de beste deal voor je autoverzekering, maar krijg je ook nog eens iets extra’s. Zie het als de allerbeste deal!
 • Voordeel 6 - Zeker van een verantwoorde keuze > Klanten waarderen Geld.nl met een dikke negen. Daarnaast zijn wij voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar. In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Lees hier meer over de uitslag.
 • Voordeel 7 - Autoverzekering Premie Alert – Elk jaar opnieuw de beste deal! >  Ook als je eenmaal klant bent bij Geld.nl, blijven we voor je klaar staan. Zo checken wij elk jaar opnieuw of je huidige autoverzekering nog steeds de goedkoopste en beste passende autoverzekering is voor jou. Vinden we ergens anders een betere deal? Dan krijg je direct bericht en kun je overstappen. Je hoeft zelf dus helemaal nergens aan te denken. Dat is makkelijk besparen!
Meer over autoverzekeringen
 • Auto goedkoop verzekeren Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Autoverzekering studenten Als student heb je vaak niet veel te besteden en daarom wil je een voordelige autoverzekering. Die vind je hier!
 • WA beperkt casco autoverzekering De beperkt casco autoverzekering vergoedt naast schade die je aan andere auto’s toebrengt bepaalde schades aan je eigen auto.
 • Autoverzekering jongeren Omdat verzekeraars jongeren als risicogroep beschouwen, betalen zij een opslag op de premie. Lees er hier meer over.
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • WA Autoverzekering Iedereen met een auto moet verplicht een WA verzekering afsluiten. Vind hier direct de voordeligste WA verzekering.
tc