Geld.nl
Hulp nodig? Bel 040 - 751 39 68

Autoverzekering afsluiten

Vergelijk het grootste aanbod, vind de top 10 goede én goedkope autoverzekering. Sluit eenvoudig online af en bespaar tot €600 per jaar

Start vergelijken, check de beste deals

Website van het jaar 2017 Website van het jaar 2018
Start vergelijken, check de beste deals!
NL
Kenteken onbekend
Start vergelijken
9,0  
"Zojuist €600,- per jaar bespaard door over te stappen" Lia Dekkers
Zojuist overgestapt:
 • 08:07
 • 08:04
 • 08:02
 • 08:00
 • 07:58

Autoverzekering afsluiten? Direct in 2 min. verzekerd!

Een autoverzekering afsluiten is verplicht voor iedereen in Nederland die een auto op zijn of haar naam heeft staan. Het liefst betaal je hier niet te veel voor. En dat hoeft ook niet. Vergelijk voordat je de eerste de beste autoverzekering afsluit en je bespaart gemiddeld 600 euro per jaar!

Waar autoverzekering afsluiten?

Met 50 verschillende autoverzekeraars hangt de vraag “Waar ga ik mijn autoverzekering afsluiten” al snel boven je hoofd. Je hebt de grote, bekende verzekeraars, maar ook kleinere instanties. Deze bieden vaak lagere premies aan en zijn meestal dochterbedrijven van de grote verzekeraars. Je auto is hier dus ook goed verzekerd.

Daarnaast wil je natuurlijk een goede dekking voor je auto. Om die te vinden komt Geld.nl van pas. Wij tonen je bij iedere WA verzekering, beperkt casco verzekering of all risk autoverzekering de dekking. Op deze manier vind je zonder al te veel moeite de autoverzekering met de laagste premie en meest uitgebreide dekking. Keuze gemaakt? Dan kun je direct online de autoverzekering afsluiten.

Autoverzekering afsluiten – Top 10 premies

Wij hebben de top tien laagste premies voor de WA verzekering, WA beperkt casco verzekering en de all risk verzekering voor je in kaart gebracht.

Verzekeraar Dekking Premie/maand
Univé WA € 12,36
FBTO WA € 13,13
Centraal Beheer WA € 13,67
ANWB Regulier WA € 14,06
Delta Lloyd Autoverzekering Plus WA € 14,23
Delta Lloyd Autoverzekering Basis WA € 14,23
Ditzo WA € 14,45
Unigarant WA € 14,69
Inshared WA € 15,45
a.s.r. VVP WA € 16,60
Start vergelijken

*De premies zijn berekend voor een Toyota Aygo uit 2008 met een 32-jarige bestuurder uit Dokkum die 10 schadevrije jaren heeft en 12.000 kilometer per jaar rijdt.

We hebben naast de top tien laagste premies ook de duurste WA autoverzekering berekend. Deze premie kost je 29,56 euro. Overstappen naar de goedkoopste autoverzekering levert je een besparing op van 207,60 euro per jaar!

Direct online autoverzekering afsluiten en besparen!

Je hebt vergeleken en een keuze gemaakt. Het meeste werk is dus al gedaan. Nu nog de laatste stap: je autoverzekering afsluiten. Laat die besparing van gemiddeld 600 euro niet langer op zich wachten!

Autoverzekering aanvragen via Geld.nl

Je autoverzekering afsluiten kan op twee manieren: of we sturen je door naar de website van je gekozen verzekeraar of je blijft op onze website. Dit hangt af van de afspraken die we hebben met de betreffende verzekeraar.

Wij worden je tussenpersoon als je de autoverzekering afsluit via ons. Dit houdt in dat je wijzigingen en schades direct aan ons doorgeeft. Als je wordt doorgestuurd naar de verzekeraar van je keuze, dan neem je direct contact op met hen vanaf het moment van afsluiten.

Vergelijk het grootste aanbod voor autoverzekering afsluiten

Autoverzekering afsluiten? Vergelijk het grootste aanbod!

Hoe autoverzekering afsluiten?

 1. Kies de gewenste autoverzekering in onze vergelijking
 2. Vul je persoonlijke gegevens in
 3. Vul je autogegevens in, zoals de meldcode
 4. Beantwoord de slotvragen naar waarheid
 5. Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Benodigde gegevens autoverzekering afsluiten

Voor het online autoverzekering afsluiten hebben we bepaalde gegevens van jou en je auto nodig. Houd het volgende bij de hand:

 • Je kenteken
 • Meldcode van de auto
 • Je schadevrije jaren
 • Het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt
 • De gegevens van de kentekenhouder

Autoverzekering afsluiten & schades melden

Je hebt je nieuwe autoverzekering afgesloten. Hoe gaat het nu verder?

 1. Je krijgt een bevestiging van je aanvraag
 2. Je krijgt voorlopige dekking
 3. Je zegt je oude autoverzekering op

1. Bevestiging van je autoverzekering aanvraag

Allereerst ontvang je direct aan bevestiging van je aanvraag. De autoverzekeraar checkt je slotvragen en checkt of je een registratie hebt bij stichting CIS. Binnen één tot enkele dagen hoor je of je definitief geaccepteerd bent of niet.

2. Voorlopige dekking

Het kan enkele dagen duren voordat je autoverzekering aanvraag definitief wordt geaccepteerd. Dat is natuurlijk niet handig, want onverzekerd mag je de weg niet op. Daarom is er de voorlopige dekking. Je bent dan verzekerd volgens je aanvraag totdat je autoverzekering definitief is geaccepteerd of geweigerd.

Voorwaarden voorlopige dekking

Meestal krijg je voorlopige dekking als je alle slotvragen positief hebt beantwoord. Nadat je je autoverzekering afsluit, krijg je direct een bevestiging waarin staat of je voorlopige dekking hebt of niet. Het wil niet per se zeggen dat je aanvraag niet wordt geaccepteerd als je het niet krijgt.

3. Oude autoverzekering opzeggen

Nadat je definitief bent geaccepteerd is het goed om je oude autoverzekering op te zeggen. Hoewel we dit graag voor je zouden willen doen, mogen wij dit niet. Wel helpen je graag met onze voorbeeldbrief.

Waarom autoverzekering afsluiten via Geld.nl?

Je autoverzekering afsluiten via Geld.nl bespaart je flink wat geld binnen twee minuten. Dankzij onze voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

 • Grootste aanbod > Kies uit meer dan 50 autoverzekeraars.
 • 100% Onafhankelijk > Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of andere derde partij. De afspraken die wij met autoverzekeraars hebben, beïnvloeden de resultaten in de vergelijking niet.
 • Actueel > Door samenwerkingen met dataleveranciers tonen wij altijd actuele premies en dekkingen. Zo kun jij je autoverzekering afsluiten bij de verzekeraar die voor jouw specifieke situatie het meest voordelig is.
 • Laagste prijsgarantie > Je betaalt bij ons nooit meer dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Vind je binnen één week dezelfde verzekering goedkoper? Dan betalen wij je het verschil terug, plus vijf procent van de premie.
 • 14 dagen bedenktijd > Binnen veertien dagen zeg je de polis kosteloos op.
 • Hoge klantwaardering > Maandelijks bezoeken meer dan 200.000 consumenten Geld.nl, die ons een hoge waardering geven.
 • Genomineerd voor Website van het Jaar 2018 > In de categorie vergelijking. Deze publieksprijs wordt jaarlijks objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland.

Dit vinden onze klanten van ons! 9,0 "Een goedkope autoverzekering gevonden die makkelijk geregeld was!" Tevreden klanten!
Besparen maakt echt alles leuker.
Bekijk alle 2731 reviews
Vergelijk en start met besparen op je vaste lasten
Geef je wensen aan en vul je gegevens in
Wij zoeken de best passende producten
Vergelijk, kies en sluit je product direct online af
stroke