"Vergelijk de autoverzekeringen in Nederland en bespaar tot € 600 per jaar."

Website van het jaar Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS6

All risk autoverzekering

vergelijk & vind de beste deal! Vind de beste deal & bespaar!
Postcode
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 15%

 • Compleet aanbod autoverzekeringen
 • 100% onafhankelijk vergelijken
 • Nu met € 25 Bol.com bon cadeau
Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

De meest volledige autoverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met ruim 30 autoverzekeraars de meest complete all risk autoverzekering vergelijking van Nederland. Je autoverzekering vergelijken op Geld.nl zorgt er dus voor dat je altijd de goedkoopste all risk verzekering voor jouw auto vindt. Hierdoor bespaar je eenvoudig tot honderden euro’s per jaar!

Dit vinden klanten van ons
10   "Snel, kort en handig" XavernusX 22 november 2021
8   "Overzichtelijke vergelijkingswebsite" BvH 20 november 2021
10   "Super, ik ben blij" Karol Baran 26 oktober 2021
Autoverzekering experts Geld.nl
Autoverzekering specialisten

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van autoverzekeringen. De informatie is gereviewed door Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie is voor het laatst geüpdatet op woensdag 5 januari 2022.

Autoverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste autoverzekering. Heb je vragen? Neem contact op via 040 – 751 39 68 of stuur een mail naar service@geld.nl.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Wat vergoedt een all risk autoverzekering?

Ga je een autoverzekering afsluiten, dan is de all risk autoverzekering de meest uitgebreide dekking die je kunt kiezen. De all risk autoverzekering vergoedt schade die je toebrengt aan anderen én daarnaast bijna alle schades aan je auto. De all risk autoverzekering vergoedt:

 • Schade aan anderen
 • Schade door diefstal / inbraak
 • Ruitschade
 • Schade door brand of storm
 • Schade door vandalisme
 • Schade aan je eigen auto door je eigen schuld, bijvoorbeeld bij een aanrijding, slippen of te water raken
Wat vergoedt een all risk verzekering niet?

Een all risk autoverzekering vergoedt dus alle schades, lijkt het. Toch zijn er schades die je zelfs met een all risk verzekering niet vergoed krijgt. Namelijk:

 • Je veroorzaakt met opzet schade
 • Je rijdt onder invloed van alcohol of drugs
 • Je laat iemand in je auto rijden die geen rijbewijs heeft of onder invloed is van alcohol of drugs.
 • Je neemt deel aan een race of rijdt op een circuit
 • Je verricht commerciële activiteiten met de auto, zoals tegen betaling verhuren, rijles geven of een taxidienst. Hiervoor moet je een zakelijke autoverzekering afsluiten
Wat kost een all risk autoverzekering?

Omdat een all risk autoverzekering zo’n uitgebreide dekking heeft, betaal je hiervoor meer premie dan voor een WA autoverzekering of een WA + beperkt casco autoverzekering. Hoeveel premie je precies betaalt voor je all risk autoverzekering, hangt af van:

 • De auto die je verzekerd
 • Je woonplaats
 • Je leeftijd
 • Hoeveel schadevrije jaren je hebt
 • Hoeveel kilometer je per jaar rijdt

Daarom vul je tijdens het all risk autoverzekering vergelijken op Geld.nl deze gegevens in. Vervolgens tonen wij je de premies voor de all risk autoverzekeringen die voor jou beschikbaar zijn. Zo zie je direct wat een all risk autoverzekering kost voor jouw auto en situatie.

Wanneer mijn auto all risk verzekeren?

Of je auto all risk verzekeren voor jou verstandig is, hangt vooral af van de leeftijd en de waarde van je auto. Is je auto jonger dan 6 jaar of nog veel geld waard? Dan raden wij je aan je auto all risk te verzekeren. Als je auto ouder is of niet meer zoveel waard, dan betaal je voor een all risk dekking te veel premie voor wat je nog vergoed krijgt bij een schade aan je auto. Lees hier meer over in het artikel All risk verzekeren of niet.

Let op! Heb je een lening voor je auto afgesloten? Sluit dan altijd een all risk autoverzekering af. Zo zorg je dat je bij diefstal of total loss nog genoeg geld vergoed krijgt om je lening af te betalen. Verzeker je de auto niet all risk, dan zit je nog met een lening voor een auto waar je niet meer in kunt rijden.

Waarom all risk autoverzekering vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé autoverzekering vergelijkingssite van Nederland. Je vergelijkt op Geld.nl het meest complete aanbod autoverzekeringen. Dat betekent dat je in je vergelijking ook all risk autoverzekeringen ziet die je bij andere vergelijkingssites niet ziet. Zo weet je zeker dat de beste en voordeligste all risk verzekering voor jouw auto ertussen staat.

Verder is Geld.nl 100% onafhankelijk. We zijn geen onderdeel van een verzekeraar of andere partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op onze vergelijkingen.

Bovendien bieden we je bij je all risk autoverzekering via Geld.nl de volgende voordelen:

 • Laagste prijsgarantie
 • Tot 15% korting op de premie van je all risk autoverzekering
 • Gratis een Bol.com ter waarde van € 25 bij de meeste all risk autoverzekeringen via Geld.nl

Tijdens het autoverzekering berekenen op Geld.nl zie je direct bij welke verzekeringen je korting en/of een cadeau krijgt.

Video met tips en uitleg voor de beste autoverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Welke autoverzekering past bij mij? - Tips dekking autoverzekering kiezen Eef van Opdorp - 14 december 2021
Besparen op autoverzekering | Handige tips Eef van Opdorp - 11 augustus 2021
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
Kosten autoverzekering all risk

Om je een beeld te geven van wat je auto all risk verzekeren ongeveer kost, hebben we de top 10 laagste premies voor een all risk autoverzekering voor je in kaart gebracht.

Top 10 All risk autoverzekeringen
Verzekeraar Dekking Premie / maand
Nationale-NederlandenAll risk€ 23,07
ZEKUR.nl All risk € 24,05
Univé All risk € 24,95
ANWB All risk € 25,20
OHRAAll risk€ 25,87
Allianz Direct All risk € 26,27
Inshared All risk € 27,19
Aon All risk € 27,37
Centraal Beheer All risk € 27,59
a.s.r. All risk € 30,10

Deze premies zijn berekend voor een Toyota Aygo uit 2020 met een 33-jarige bestuurder uit Dokkum die 10 schadevrije jaren heeft en 12.000 kilometer per jaar rijdt. Peildatum: 3 januari 2022.

Start vergelijken ➔
 • All risk autoverzekering
All risk autoverzekering

All risk autoverzekering

Rijd je in een nieuwe auto of eentje die veel waard is? Dan wil je die zo goed mogelijk verzekeren. De all risk autoverzekering is dan dé autoverzekering voor jou. Deze biedt de uitgebreidste dekking. Met een all risk autoverzekering ben je verzekerd voor vrijwel alle schades aan je eigen auto én die je toebrengt bij anderen. Daarnaast krijg je bij total loss of diefstal meestal het bedrag vergoed waarvoor je de auto hebt gekocht. Een geruststellende gedachte!

Waarom all risk autoverzekering vergelijken?

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor je all risk autoverzekering. Uit onderzoek blijkt dat de premies voor all risk autoverzekeringen ver uit elkaar liggen. Het verschil loopt op tot ruim 600 euro per jaar. Geld.nl helpt je een goedkope autoverzekering met all risk dekking te vinden. Je vult enkele gegevens in en wij vergelijken voor jou de all risk verzekering van meer dan 50 autoverzekeraars. Zo weet je zeker dat de beste én goedkoopste all risk autoverzekering voor jou ertussen staat.

Wat vergoedt een all risk autoverzekering?

Een all risk verzekering vergoedt, naast de schades die je toebrengt bij anderen, vrijwel alle schades aan je eigen auto. Ook die door je eigen schuld, bijvoorbeeld als je tegen een paaltje rijdt. Heb je zo’n uitgebreide dekking niet nodig? Kies dan voor een WA autoverzekering of een WA beperkt casco autoverzekering. In het overzicht hieronder zie je wat deze dekkingen vergoeden.

Dekking all risk autoverzekering
Dekking WA  WA+ beperkt casco All risk
Schade aan anderen
Diefstal / inbraak  
Brand- / stormschade  
Ruitschade  
Schade door eigen schuld / vandalisme    

Wanneer all risk verzekering voor je auto?

Als je auto vrij nieuw (jonger dan 5 jaar oud) is of nog veel waard is, dan is een all risk autoverzekering afsluiten de beste keuze. Je krijgt dan bij een flinke schade (total loss) of diefstal genoeg vergoed om dezelfde auto opnieuw te kopen.

Is je auto ouder dan 5 jaar en/of al flink in waarde gedaald? Dan loont een all risk verzekering meestal niet meer. Je betaalt namelijk meer premie dan wat je vergoed krijgt bij een grote schade. In het onderstaande overzicht zie je welke dekking wij aanraden bij de leeftijd van je auto.

Wanneer all risk autoverzekering?
Leeftijd auto Dekking
> 10 jaar WA verzekering
6 - 10 jaar WA beperkt casco autoverzekering
0 - 5 jaar All risk autoverzekering

Let op! De keuze voor de dekking van je autoverzekering is altijd een persoonlijke keuze. Ben je erg afhankelijk van je auto en heb je geen geld beschikbaar om direct een nieuwe te kopen als je auto total loss raakt of gestolen wordt? Kies dan voor een uitgebreidere dekking.

Een andere reden voor een uitgebreidere dekking is wanneer je een lening voor je auto hebt afgesloten. Kies dan altijd voor een all risk autoverzekering. Bij schade of diefstal ontvang je een vergoeding waarmee je de lening kunt afbetalen. Je blijft zo niet met een lening zitten, terwijl je de auto niet meer rijdt.

Autoverzekering all risk vergelijken

De premie die je betaalt voor je all risk verzekering is heel belangrijk, maar kijk niet alleen naar de prijs! De voorwaarden van de all risk verzekeringen verschillen ook per verzekeraar. In je vergelijking op Geld.nl hebben we de belangrijkste voorwaarden alvast voor je op een rij gezet. Zo zie je snel welke all risk verzekering voor jou de beste is. De belangrijkste voorwaarden bij een all risk verzekering leggen we hier nog even uit.

Eigen risico all risk autoverzekering

Je krijgt met een all risk verzekering veel schades vergoed. Toch betaalt de verzekeraar niet altijd het hele bedrag. Je betaalt bij sommige all risk verzekeringen een eigen risico. Dit bedrag geldt per schade. Is je eigen risico bijvoorbeeld 100 euro, dan betaal je elke keer als je een schade claimt de eerste 100 euro van het schadebedrag zelf.

Vergoeding nieuwwaarde bij total loss en diefstal

Als je in een nieuwe auto rijdt, is de nieuwwaarderegeling van de all risk autoverzekering belangrijk. Rijd je de auto total loss of wordt de auto gestolen? Dan krijg je met de nieuwwaarderegeling een bedrag vergoed waarmee je dezelfde auto opnieuw kunt kopen. Hoeveel jaar de nieuwwaarderegeling geldt, verschilt per verzekeraar. Het kan 1, 2 of 3 jaar zijn. Kijk hier dus goed naar. Hoe langer de nieuwwaarderegeling van toepassing is, hoe beter dat voor je is. Let hier dus goed op tijdens het vergelijken als je je nieuwe auto all risk wilt verzekeren.

Vergoeding aanschafwaarde bij total loss en diefstal

De aanschafwaarderegeling van een all risk verzekering is belangrijk als je een tweedehands auto hebt. Raakt je total loss of wordt deze gestolen? Dan krijg je met de aanschafwaarderegeling het volledige aankoopbedrag van de auto vergoed. Tot hoeveel jaar na de aankoop de aanschafwaarderegeling geldt, verschilt per verzekeraar. Daarnaast mag je auto niet te oud zijn als je hem koopt. Deze maximumleeftijd voor de aanschafwaarderegeling verschilt per verzekeraar. Let hier dus goed op tijdens het vergelijken als je je tweedehands auto all risk wilt verzekeren.

Goedkoopste all risk autoverzekering

Heb je de beste én goedkoopste all risk autoverzekering gevonden? Sluit deze dan binnen enkele minuten af. Je autoverzekering afsluiten kan vaak direct via onze site. Soms sturen we je door naar de website van de verzekeraar. Je doorloopt in beide gevallen de volgende stappen:

 • Vul je persoonlijke gegevens in
 • Vul de gegevens over je auto in, zoals de meldcode
 • Beantwoord de slotvragen
 • Gefeliciteerd met je nieuwe all risk autoverzekering!

Acceptatie all risk autoverzekering

Nadat je de aanvraag voor je all risk verzekering hebt afgerond, ontvang je een bevestiging. Hierin staat ook of je voorlopige dekking hebt. Als je voorlopige dekking krijgt, mag je direct met je auto de weg op. Is dit niet het geval, dan moet je nog even wachten op acceptatie van de verzekeraar. Meestal krijg je binnen één dag bericht of je definitief geaccepteerd bent.

Als je geaccepteerd bent voor je nieuwe all risk autoverzekering moet je nog wel je huidige autoverzekering opzeggen. Dit mogen wij helaas niet voor je doen, maar we helpen je graag met onze voorbeeldbrief.

Meer over autoverzekeringen
 • Autoverzekeringen vergelijken Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • WA Autoverzekering Iedereen met een auto moet verplicht een WA verzekering afsluiten. Vind hier direct de voordeligste WA verzekering.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc