Website van het jaar 2020

All risk autoverzekering

vergelijk & vind de beste deal!
Kies je autoverzekeringBespaar tot €600 p.j.
Kenteken onbekend

DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 15%

 • Unieke Geld.nl korting tot 15%
 • Actie! Tot € 35 cadeau via Geld.nl
 • 100% onafhankelijk vergelijken
Vergelijk het grootste aanbod Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Laagste prijsgarantie Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
10   "Top" Jan Schoonbeek 06 april 2021
10   "Alles ontvangen zoals beloofd" I Charitakis 29 maart 2021
8   "Super makkelijk kiezen" BJA Smit 29 maart 2021
De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Verzekeringen vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Auteur

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld:

Amanda Bulthuis
Bronnen

De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op vrijdag 11 juni 2021. De volgende bronnen zijn hier onder andere voor geraadpleegd:

bronnen
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
Onderzoek autoverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en autoverzekering vergelijkingen en tienduizenden afgesloten autoverzekeringen, is Geld.nl dé expert op het gebied van autoverzekeringen vergelijken. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van autoverzekeringen:

onderzoek
Zojuist overgestapt

21.557

All risk autoverzekering

All risk autoverzekering

Rijd je in een nieuwe auto of eentje die je veel waard is? Dan wil je die zo goed mogelijk verzekeren. De all risk autoverzekering is dan dé autoverzekering voor jou. Deze biedt de uitgebreidste dekking. Met een all risk autoverzekering ben je verzekerd voor vrijwel alle schades aan je eigen auto én die je toebrengt bij anderen. Daarnaast krijg je bij total loss of diefstal meestal het bedrag vergoed waarvoor je de auto hebt gekocht. Een geruststellende gedachte !

Waarom all risk autoverzekering vergelijken?

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor je all risk autoverzekering. Uit onderzoek blijkt dat de premies voor all risk autoverzekeringen ver uit elkaar liggen. Het verschil loopt op tot ruim 600 euro per jaar. Geld.nl helpt je een goedkope autoverzekering met all risk dekking te vinden. Je vult enkele gegevens in en wij vergelijken voor jou de all risk verzekering van meer dan 50 autoverzekeraars. Zo weet je zeker dat de beste én goedkoopste all risk autoverzekering voor jou ertussen staat.

In 5 stappen de goedkoopste all risk autoverzekering

Tijdens het all risk autoverzekering berekenen op Geld.nl doorloop je 5 stappen:

 1. Vul je kenteken, postcode en geboortedatum in
 2. Geef aan hoeveel schadevrije jaren je hebt en hoeveel kilometer per jaar je rijdt
 3. Kies de gewenste dekking voor je auto, in dit geval dus all risk
 4. Vergelijk het grootste aanbod all risk autoverzekeringen in ons overzicht
 5. Kies de beste deal voor je autoverzekering en sluit deze direct af!

Kosten auto all risk verzekeren

Om je een beeld te geven van de kosten voor een all risk autoverzekering, hebben we de top 10 laagste premies voor een all risk verzekering voor je in kaart gebracht. Deze all risk premies zijn gebaseerd op een voorbeeldscenario. Wil je precies weten wat een all risk verzekering voor jouw auto kost? Maak dan een persoonlijke berekening door op de button onder de tabel te klikken.

Top 10 all risk autoverzekering
Verzekeraar Premie/maand
OHRA € 24,67
OHRA Aanvullend pakket € 25,39
Centraal Beheer €25,77
Inshared € 25,85
Univé € 25,86
Ditzo € 26,58
ANWB € 26,63
a.s.r. €27,46
ABN AMRO € 27,48
FBTO € 27,62

Start vergelijken ➔

*Deze premies zijn berekend voor een Toyota Aygo uit 2018 met een 33-jarige bestuurder uit Dokkum die 10 schadevrije jaren heeft en 12.000 kilometer per jaar rijdt. De berekening is medio mei 2020 gemaakt.

Om te laten zien hoeveel je kunt besparen hebben we ook de duurste premie berekend. De hoogste premie voor de all risk autoverzekering is 60,04 euro per maand. In dit geval bespaar je dus 428,28 euro per jaar door de goedkoopste autoverzekering te kiezen!

Voordelen all risk autoverzekering vergelijken op Geld.nl

Je all risk verzekering vergelijken op Geld.nl is heel eenvoudig en helpt je besparen op je autoverzekering. Dankzij onderstaande voordelen van Geld.nl weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je all risk autoverzekering.

Voordeel 1 – Grootste aanbod all risk autoverzekeringen

We vergelijken de all risk verzekering van het grootste aanbod autoverzekeraars. Dat houdt in dat je in onze vergelijking verzekeraars terug ziet, die andere vergelijkingssites niet tonen. Zo weet je zeker dat de beste all risk autoverzekering voor jouw auto ertussen staat. Je vindt dus gegarandeerd de beste deal op Geld.nl!

Vergelijk het grootste aanbod all risk autoverzekeringen

Autoverzekering afsluiten? Vergelijk het grootste aanbod!

Voordeel 2 - Unieke kortingen op je all risk autoverzekering

Op Geld.nl krijg je unieke kortingen die oplopen tot 15% op de premie van je all risk autoverzekering. Als je via Geld.nl een all risk autoverzekering afsluit, krijgen wij een vergoeding van de verzekeraar. Een deel van het geld dat wij verdienen, geven we terug aan jou! Dit doen we door op verschillende all risk autoverzekeringen unieke kortingen te geven, oplopend tot wel 15% van je premie. Je betaalt dan een lagere premie dan bij de verzekeraar zelf of op andere vergelijkingssites.

Voordeel 3 - Laagste prijsgarantie op je all risk autoverzekering

Je betaalt voor je all risk autoverzekering op Geld.nl nooit meer dan bij de verzekeraar zelf of een andere vergelijkingssites. Dat noemen we de laagste prijsgarantie. Vind je ergens anders dezelfde all risk autoverzekering toch goedkoper? Dan betalen wij je het verschil plús 5 procent.

Voordeel 4 - Gratis cadeau bij je all risk verzekering

Als je via Geld.nl een all risk autoverzekering afsluit, geven we je vaak ook nog een cadeautje erbij. Momenteel krijg je tot € 35 cadeau bij je autoverzekering. Je krijgt dit cadeau alleen bij Geld.nl. Zo vind je bij ons niet alleen de beste deal voor je all risk verzekering, maar krijg je ook nog eens iets extra’s. Zie het als de allerbeste deal!

Voordeel 5 - 100% onafhankelijk je all risk verzekering vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of financiële partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op onze vergelijking. Zo garanderen wij jou een 100% onafhankelijke vergelijking.

Voordeel 6 - Zeker van een verantwoorde keuze!

Klanten waarderen Geld.nl met een dikke negen. Daarnaast zijn wij voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar. In 2020 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,1. Lees hier meer over de uitslag.

Voordeel 7 - Autoverzekering all risk premie alert

Ook als je eenmaal klant bent bij Geld.nl, blijven we voor je klaar staan. Zo checken wij elk jaar opnieuw of je huidige all risk autoverzekering nog steeds de beste premie én voorwaarden biedt. Vinden we ergens anders een betere deal? Dan krijg je direct bericht en kun je overstappen. Je hoeft zelf dus helemaal nergens aan te denken. Dat is makkelijk besparen!

Wat vergoedt een all risk autoverzekering?

Een all risk verzekering vergoedt, naast de schades die je toebrengt bij anderen, vrijwel alle schades aan je eigen auto. Ook die door je eigen schuld, bijvoorbeeld als je tegen paaltje rijdt. Heb je zo’n uitgebreide dekking niet nodig? Kies dan voor een WA autoverzekering of een WA beperkt casco autoverzekering. In het overzicht hieronder zie je wat deze dekkingen vergoeden.

Dekking all risk autoverzekering
Dekking WA verzekering WA+ beperkt casco All risk autoverzekering
Schade aan anderen
Diefstal / inbraak  
Brand / storm  
Ruitschade  
Aanrijding / vandalisme    

Wanneer all risk verzekering voor je auto?

Als je auto vrij nieuw (jonger dan 5 jaar oud) is of nog veel waard is, is een all risk autoverzekering de beste keuze. Je krijgt dan bij een flinke schade (total loss) of diefstal genoeg vergoed om dezelfde auto opnieuw te kopen.

Is je auto ouder dan 5 jaar en/of al flink in waarde gedaald? Dan loont een all risk verzekering meestal niet meer. Je betaalt namelijk meer premie dan wat je vergoed krijgt bij een grote schade. In het onderstaande overzicht zie je welke dekking wij aanraden bij de leeftijd van je auto.

Wanneer all risk autoverzekering?
Leeftijd auto Dekking
> 10 jaar WA verzekering
6 - 10 jaar WA beperkt casco autoverzekering
0 - 5 jaar All risk autoverzekering

Let op! De keuze voor de dekking van je autoverzekering is altijd een persoonlijke keuze. Ben je erg afhankelijk van je auto en heb je geen geld beschikbaar om direct een nieuwe te kopen als je auto total loss raakt of gestolen wordt? Kies dan voor een uitgebreidere dekking.

Een andere reden voor een uitgebreidere dekking is wanneer je een lening voor je auto hebt afgesloten. Kies dan altijd voor een all risk autoverzekering. Bij schade of diefstal ontvang je een vergoeding waarmee je de lening kunt afbetalen. Je blijft zo niet met een lening zitten, terwijl je de auto niet meer rijdt.

Autoverzekering all risk vergelijken

De premie die je betaalt voor je all risk verzekering is heel belangrijk, maar kijk niet alleen naar de prijs! De voorwaarden van de all risk verzekeringen verschillen ook per verzekeraar. In je vergelijking op Geld.nl hebben we de belangrijkste voorwaarden alvast voor je op een rij gezet. Zo zie je snel welke all risk verzekering voor jou de beste is. De belangrijkste voorwaarden bij een all risk verzekering leggen we hier nog even uit.

Eigen risico bij all risk autoverzekering

Je krijgt met een all risk verzekering veel schades vergoed. Toch betaalt de verzekeraar niet altijd het hele bedrag. Je betaalt bij sommige all risk verzekeringen een eigen risico. Dit bedrag geldt per schade. Is je eigen risico bijvoorbeeld 100 euro, dan betaal je elke keer als je een schade claimt de eerste 100 euro van het schadebedrag zelf.

Vergoeding nieuwwaarde bij total loss en diefstal

Als je in een nieuwe auto rijdt, is de nieuwwaarderegeling van de all risk autoverzekering belangrijk. Rijd je de auto total loss of wordt de auto gestolen? Dan krijg je met de nieuwwaarderegeling een bedrag vergoed waarmee je dezelfde auto opnieuw kunt kopen. Hoeveel jaar de nieuwwaarderegeling geldt, verschilt per verzekeraar. Het kan 1, 2 of 3 jaar zijn. Kijk hier dus goed naar. Hoe langer de nieuwwaarderegeling van toepassing is, hoe beter dat voor je is. Let hier dus goed op tijdens het vergelijken als je je nieuwe auto all risk wilt verzekeren.

Vergoeding aanschafwaarde bij total loss en diefstal

De aanschafwaarderegeling van een all risk verzekering is belangrijk als je een tweedehands auto hebt. Raakt je total loss of wordt deze gestolen? Dan krijg je met de aanschafwaarderegeling het volledige aankoopbedrag van de auto vergoed. Tot hoeveel jaar na de aankoop de aanschafwaarderegeling geldt, verschilt per verzekeraar. Daarnaast mag je auto niet te oud zijn als je hem koopt. Deze maximumleeftijd voor de aanschafwaarderegeling verschilt per verzekeraar. Let hier dus goed op tijdens het vergelijken als je je tweedehands auto all risk wilt verzekeren.

Aanvullende verzekeringen bij all risk dekking

De all risk autoverzekering biedt de meest uitgebreide dekking, maar er zijn toch dingen waar je tijdens het autorijden mee te maken kunt krijgen die je autoverzekering niet standaard vergoedt. Denk aan de gevolgen van een ongeluk voor mensen die met je meerijden of een juridisch conflict met de tegenpartij bij een ongeval. Voor zulke dingen kun je je aanvullend verzekeren.

Schade inzittendenverzekering
Met een schadeverzekering inzittenden verzeker je jezelf, de mensen die bij je in de auto zitten en de spullen in de auto. Stel dat jij of een passagier blijvend invalide raakt, dan heeft dat ingrijpende gevolgen. Je moet aanpassingen doen in het huis en kan misschien niet meer werken, waardoor je inkomsten dalen. Voor enkele euro’s per maand heb je dit risico afgedekt. Wij raden je daarom echt aan deze schade inzittendeverzekering af te sluiten.

Verkeersrechtsbijstandverzekering
Betrokken raken bij een ongeval is al vervelend genoeg. Maar wat als je de schade vergoed moet krijgen van een tegenpartij die niet meewerkt? Een rechtsbijstandverzekering auto helpt je om de schade zo snel mogelijk afgehandeld te krijgen en je schadevergoeding te ontvangen. Voor een paar euro extra heb je de zekerheid van professionele hulp bij het verhalen van schade.

Goedkoopste all risk autoverzekering

Heb je de beste én goedkoopste all risk autoverzekering gevonden? Sluit deze dan binnen enkele minuten af. Je autoverzekering afsluiten kan vaak direct via onze site. Soms sturen we je door naar de website van de verzekeraar. Je doorloopt in beide gevallen de volgende stappen:

 • Vul je persoonlijke gegevens in
 • Vul de gegevens over je auto in, zoals de meldcode
 • Beantwoord de slotvragen
 • Gefeliciteerd met je nieuwe all risk autoverzekering!

Acceptatie all risk autoverzekering

Nadat je de aanvraag hebt afgerond, ontvang je een bevestiging. Hierin staat ook of je voorlopige dekking hebt. Als je voorlopige dekking krijgt, mag je direct met je auto de weg op. Is dit niet het geval, dan moet je nog even wachten op acceptatie van de verzekeraar. Meestal krijg je binnen één dag bericht of je definitief geaccepteerd bent.

Als je geaccepteerd bent voor je nieuwe all risk autoverzekering moet je nog wel je huidige autoverzekering opzeggen. Dit mogen wij helaas niet voor je doen, maar we helpen je graag met onze voorbeeldbrief. Veel plezier met je besparing!

Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige financiële experts staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Actueel
Meer over autoverzekeringen
 • Autoverzekeringen vergelijken Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • WA Autoverzekering Iedereen met een auto moet verplicht een WA verzekering afsluiten. Vind hier direct de voordeligste WA verzekering.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc