Contact

Allrisk autoverzekering

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar € 237 p.j.! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar gemiddeld € 237 per jaar.
Eef van Opdorp Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Wat is je kenteken?
Postcode
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 15%

Wat dekt een allrisk autoverzekering wel en niet?

Een allrisk autoverzekering is de meest uitgebreide verzekering. Deze dekt de schades die jij aan anderen toebrengt én bijna alle schades aan je eigen auto.

Wel verzekerd
 • Schade aan anderen
 • Schade door diefstal of inbraak
 • Brand- en stormschade
 • Ruitschade
 • Schade door vandalisme
 • Schade eigen auto door eigen schuld
Niet verzekerd
 • Schade door alcohol- of drugsmisbruik
 • Schade als je auto niet op slot zat
 • Schade aan jezelf en je spullen

Goedkoopste allrisk autoverzekering

VerzekeraarDekkingPremie / maand
Univé Allrisk€ 25,95
Inshared Allrisk€ 26,35
Zekur.nl Allrisk€ 28,54
De Kilometerverzekering Allrisk€ 30,99
Centraal Beheer Allrisk€ 32,76
ANWB Allrisk€ 33,42
a.s.r. Allrisk€ 38,84
FBTO Allrisk€ 39,48
Ik kies zelf van a.s.r. Allrisk€ 40,06
OHRA Allrisk€ 40,79

De allrisk autoverzekering kent vaak de hoogste premie. Toch is de premie voor een allrisk autoverzekering voor iedereen anders. Om je een idee te geven van wat een allrisk autoverzekering kost, zie je in de tabel de actuele premies bij een voorbeeldscenario.

Wil je weten welke verzekeraar de goedkoopste allrisk autoverzekering heeft voor jou? Start dan nu met vergelijken en bespaar!

Veelgestelde vragen over allrisk autoverzekering

Wat vergoedt een allrisk autoverzekering?

Ga je een autoverzekering afsluiten, dan is de allrisk autoverzekering de meest uitgebreide dekking die je kunt kiezen. De allrisk autoverzekering vergoedt schade die je toebrengt aan anderen én daarnaast bijna alle schades aan je auto. De allrisk autoverzekering vergoedt:

 • Schade aan anderen
 • Schade door diefstal / inbraak
 • Ruitschade
 • Schade door brand of storm
 • Schade door vandalisme
 • Schade aan je eigen auto door je eigen schuld, bijvoorbeeld bij een aanrijding, slippen of te water raken

Wat vergoedt een allrisk verzekering niet?

Een allrisk autoverzekering vergoedt dus alle schades, lijkt het. Toch zijn er schades die je zelfs met een allrisk verzekering niet vergoed krijgt. Namelijk:

 • Je veroorzaakt met opzet schade
 • Je rijdt onder invloed van alcohol of drugs
 • Je laat iemand in je auto rijden die geen rijbewijs heeft of onder invloed is van alcohol of drugs.
 • Je neemt deel aan een race of rijdt op een circuit
 • Je verricht commerciële activiteiten met de auto, zoals tegen betaling verhuren, rijles geven of een taxidienst. Hiervoor moet je een zakelijke autoverzekering afsluiten

Wat kost een allrisk autoverzekering?

Omdat een allrisk autoverzekering zo’n uitgebreide dekking heeft, betaal je hiervoor meer premie dan voor een WA autoverzekering of een WA + beperkt casco autoverzekering. Hoeveel premie je precies betaalt voor je allrisk autoverzekering, hangt af van:

 • De auto die je verzekerd
 • Je woonplaats
 • Je leeftijd
 • Hoeveel schadevrije jaren je hebt
 • Hoeveel kilometer je per jaar rijdt

Daarom vul je tijdens het allrisk autoverzekering vergelijken op Geld.nl deze gegevens in. Vervolgens tonen wij je de premies voor de allrisk autoverzekeringen die voor jou beschikbaar zijn. Zo zie je direct wat een allrisk autoverzekering kost voor jouw auto en situatie.

Wanneer mijn auto allrisk verzekeren?

Of je auto allrisk verzekeren voor jou verstandig is, hangt vooral af van de leeftijd en de waarde van je auto. Is je auto jonger dan 6 jaar of nog veel geld waard? Dan raden wij je aan je auto allrisk te verzekeren. Als je auto ouder is of niet meer zoveel waard, dan betaal je voor een allrisk dekking te veel premie voor wat je nog vergoed krijgt bij een schade aan je auto. Lees hier meer over in het artikel Allrisk verzekeren of niet.

Let op! Heb je een autolening afgesloten? Sluit dan altijd een allrisk autoverzekering af. Zo zorg je dat je bij diefstal of total loss nog genoeg geld vergoed krijgt om je lening af te betalen. Verzeker je de auto niet allrisk, dan zit je nog met een lening voor een auto waar je niet meer in kunt rijden.

Waarom allrisk autoverzekering vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé autoverzekering vergelijkingssite van Nederland. Je vergelijkt op Geld.nl het meest complete aanbod autoverzekeringen. Dat betekent dat je in je vergelijking ook allrisk autoverzekeringen ziet die je bij andere vergelijkingssites niet ziet. Zo weet je zeker dat de beste en voordeligste allrisk verzekering voor jouw auto ertussen staat.

Verder is Geld.nl 100% onafhankelijk. We zijn geen onderdeel van een verzekeraar of andere partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op onze vergelijkingen.

Bovendien bieden we je bij je allrisk autoverzekering via Geld.nl de volgende voordelen:

 • Laagste prijsgarantie
 • Tot 15% korting op de premie van je allrisk autoverzekering
 • Gratis een bol. cadeaukaart ter waarde van € 25 cadeau

Tijdens het autoverzekering berekenen op Geld.nl zie je direct bij welke verzekeringen je korting en/of een cadeau krijgt.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s

Allrisk autoverzekering

Rijd je in een nieuwe auto of eentje die veel waard is? Dan wil je die zo goed mogelijk verzekeren. Een allrisk autoverzekering afsluiten is dan de beste keuze voor jou. Deze biedt de uitgebreidste dekking. Met een allrisk autoverzekering ben je verzekerd voor vrijwel alle schades aan je eigen auto én die je toebrengt bij anderen. Daarnaast krijg je bij total loss of diefstal meestal het bedrag vergoed waarvoor je de auto hebt gekocht. Een geruststellende gedachte!

Allrisk autoverzekering

Allrisk autoverzekering vergelijken

Natuurlijk wil je niet te veel betalen voor je allrisk autoverzekering. Uit onderzoek blijkt dat de premies voor allrisk autoverzekeringen ver uit elkaar liggen. Het verschil is gemiddeld 237 euro per jaar en loopt soms zelfs op tot bijna 600 euro per jaar×Uit onderzoek van Geld.nl blijkt dat consumenten in 2022 gemiddeld 237 euro per jaar konden besparen op hun autoverzekering.. Geld.nl helpt je een goedkope autoverzekering met allrisk dekking te vinden. Je vult enkele gegevens in en wij vergelijken voor jou de allrisk verzekering van meer dan 50 autoverzekeraars. Zo weet je zeker dat de beste én goedkoopste allrisk autoverzekering voor jou ertussen staat.

Besparen op allrisk autoverzekering

4 Tips allrisk autoverzekering

Met de allrisk dekking verzeker je je auto het meest uitgebreid. Hierbij is het goed om naast de premie ook te kijken naar de voorwaarden van de allrisk verzekering. Lees hier onze tips en je weet precies waar je op moet letten als je een allrisk autoverzekering gaat afsluiten.

Tips autoverzekering allrisk

Wat vergoedt een allrisk autoverzekering?

Een allrisk verzekering vergoedt, naast de schades die je toebrengt bij anderen, vrijwel alle schades aan je eigen auto.

Ook die door je eigen schuld, bijvoorbeeld als je tegen een paaltje rijdt. Heb je zo’n uitgebreide dekking niet nodig? Kies dan voor een WA autoverzekering of een WA beperkt casco autoverzekering. In het overzicht hieronder zie je wat deze dekkingen vergoeden.

DekkingWAWA+ beperkt cascoAllrisk
Schade aan anderen
Diefstal / inbraak 
Brand- / stormschade 
Ruitschade 
Schade door eigen schuld / vandalisme  

Wanneer allrisk verzekering voor je auto?

Als je auto vrij nieuw (jonger dan 5 jaar oud) is of nog veel waard is, dan is een allrisk autoverzekering afsluiten de beste keuze.

Je krijgt dan bij een flinke schade (total loss) of diefstal genoeg vergoed om dezelfde auto opnieuw te kopen.

Is je auto ouder dan 5 jaar en/of al flink in waarde gedaald? Dan loont een allrisk verzekering meestal niet meer. Je betaalt namelijk meer premie dan wat je vergoed krijgt bij een grote schade. In het onderstaande overzicht zie je welke dekking wij aanraden bij de leeftijd van je auto.

Leeftijd autoDekking
> 10 jaarWA verzekering
6 - 10 jaarWA beperkt casco autoverzekering
0 - 5 jaarAllrisk autoverzekering

Let op! De keuze voor de dekking van je autoverzekering is altijd een persoonlijke keuze. Ben je erg afhankelijk van je auto en heb je geen geld beschikbaar om direct een nieuwe te kopen als je auto total loss raakt of gestolen wordt? Kies dan voor een uitgebreidere dekking.

Een andere reden voor een uitgebreidere dekking is wanneer je een lening voor je auto hebt afgesloten. Kies dan altijd voor een allrisk autoverzekering. Bij schade of diefstal ontvang je een vergoeding waarmee je de lening kunt afbetalen. Je blijft zo niet met een lening zitten, terwijl je de auto niet meer rijdt.

Autoverzekering allrisk vergelijken

De premie die je betaalt voor je allrisk verzekering is heel belangrijk, maar kijk niet alleen naar de prijs!

De voorwaarden van de allrisk verzekeringen verschillen ook per verzekeraar. In je vergelijking op Geld.nl hebben we de belangrijkste voorwaarden alvast voor je op een rij gezet. Zo zie je snel welke allrisk verzekering voor jou de beste is. De belangrijkste voorwaarden bij een allrisk verzekering leggen we hier nog even uit.

Eigen risico allrisk autoverzekering

Je krijgt met een allrisk verzekering veel schades vergoed. Toch betaalt de verzekeraar niet altijd het hele bedrag. Je betaalt bij sommige allrisk verzekeringen een eigen risico. Dit bedrag geldt per schade. Is je eigen risico bijvoorbeeld 100 euro, dan betaal je elke keer als je een schade claimt de eerste 100 euro van het schadebedrag zelf.

Vergoeding nieuwwaarde bij total loss en diefstal

Als je in een nieuwe auto rijdt, is de nieuwwaarderegeling van de allrisk autoverzekering belangrijk. Rijd je de auto total loss of wordt de auto gestolen? Dan krijg je met de nieuwwaarderegeling een bedrag vergoed waarmee je dezelfde auto opnieuw kunt kopen. Hoeveel jaar de nieuwwaarderegeling geldt, verschilt per verzekeraar. Het kan 1, 2 of 3 jaar zijn. Kijk hier dus goed naar. Hoe langer de nieuwwaarderegeling van toepassing is, hoe beter dat voor je is. Let hier dus goed op tijdens het vergelijken als je je nieuwe auto allrisk wilt verzekeren.

Vergoeding aanschafwaarde bij total loss en diefstal

De aanschafwaarderegeling van een allrisk verzekering is belangrijk als je een tweedehands auto hebt. Raakt je total loss of wordt deze gestolen? Dan krijg je met de aanschafwaarderegeling het volledige aankoopbedrag van de auto vergoed. Tot hoeveel jaar na de aankoop de aanschafwaarderegeling geldt, verschilt per verzekeraar. Daarnaast mag je auto niet te oud zijn als je hem koopt. Deze maximumleeftijd voor de aanschafwaarderegeling verschilt per verzekeraar. Let hier dus goed op tijdens het vergelijken als je je tweedehands auto allrisk wilt verzekeren.

Goedkoopste allrisk autoverzekering

Heb je de beste én goedkoopste allrisk autoverzekering gevonden?

Sluit deze dan binnen enkele minuten af. Je autoverzekering afsluiten kan vaak direct via onze site. Soms sturen we je door naar de website van de verzekeraar. Je doorloopt in beide gevallen de volgende stappen:

 • Vul je persoonlijke gegevens in
 • Vul de gegevens over je auto in, zoals de meldcode
 • Beantwoord de slotvragen
 • Gefeliciteerd met je nieuwe allrisk autoverzekering!

Acceptatie allrisk autoverzekering

Nadat je de aanvraag voor je allrisk verzekering hebt afgerond, ontvang je een bevestiging. Hierin staat ook of je voorlopige dekking hebt. Als je voorlopige dekking krijgt, mag je direct met je auto de weg op. Is dit niet het geval, dan moet je nog even wachten op acceptatie van de verzekeraar. Meestal krijg je binnen één dag bericht of je definitief geaccepteerd bent.

Als je geaccepteerd bent voor je nieuwe allrisk autoverzekering moet je nog wel je huidige autoverzekering opzeggen. Dit mogen wij helaas niet voor je doen, maar we helpen je graag met onze voorbeeldbrief.

DD-MM-JJJJ