Contact

Autoverzekering beginnend bestuurder

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar € 237 Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar gemiddeld € 237 per jaar.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Wat is je kenteken?
Postcode
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
9,2 972 reviews
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 15%
Dit vinden klanten van ons

We vragen onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te verbeteren. Hieronder zie je de ervaringen van klanten die onlangs een autoverzekering hebben afgesloten op Geld.nl.

10

Goed geluisterd en vriendelijke

Nabil Darkaoui - 29 augustus 2023
10

Overzichtelijke site

John - 29 augustus 2023
10

Heb geld kunnen besparen en overstappen was een eitje

Jac - 29 augustus 2023
10

Gemakkelijke respons en succesvolle gemaksvorming.

Hakeem1788 - 28 augustus 2023
10

Prima voorlichting. Komen beloften na en communiceren adequaat

Bettinger - 28 augustus 2023
Bekijk alle reviews
Geld.nl als deskundige in de mediaBekijk alle media-optredens

In 4 stappen naar de beste autoverzekering

1. Vul gegevens in over jezelf en je auto

Autoverzekeraars bepalen de premie op basis van de auto die je wilt verzekeren en enkele gegevens over jezelf, zoals je woonplaats, leeftijd, schadevrije jaren en het aantal kilometers dat je rijdt. Je vult op Geld.nl dus eerst deze gegevens in. Zo kunnen we bij de verschillende autoverzekeraars de premie berekenen die past bij jouw situatie en auto.

2. Kies je gewenste dekking

Vóór je autoverzekeringen gaat vergelijken, willen we weten welke dekking je wilt voor de autoverzekering. Je hebt drie keuzes: WA, WA+ en All risk. In dit artikel lees je hoe je beste dekking kiest: 'Welke autoverzekering past bij mij?'. Tijdens het autoverzekering vergelijken op Geld.nl geven we je advies over welke dekkingsvariant het beste bij jouw auto past. Zo helpen we je de juiste keuze te maken.

3. Vergelijk het meest complete aanbod autoverzekeringen

Op basis van je gegevens en de gekozen dekking tonen we je het meest complete aanbod autoverzekeringen dat voor jou beschikbaar is. De goedkoopste autoverzekering, met de laagste premie, staat altijd bovenaan. Je kunt de vergelijking met de filters zelf aanpassen op zaken die jij belangrijk vindt.

4. Vraag je nieuwe autoverzekering aan

Heb je de autoverzekering van je keuze gevonden? Dan vraag je deze eenvoudig online aan. Hoe je de verzekering aanvraagt, hangt af van de samenwerking die wij met de verzekeraar hebben: óf direct via onze site, óf we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Zodra je de aanvraag hebt afgerond, ontvang je per e-mail een bevestiging. In de bevestiging staat of je voorlopige dekking hebt. Geeft de verzekeraar je voorlopige dekking, dan mag je meteen de weg op. Zo niet, dan moet je nog even wachten op de definitieve acceptatie van de verzekeraar.

De meest volledige autoverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete autoverzekering vergelijking van Nederland met ruim 22 autoverzekeraars. Vergelijk het meest complete aanbod autoverzekeringen, kies de beste verzekering voor jouw auto en bespaar gemiddeld € 237 per jaar

Autoverzekering beginnend bestuurder

Een autoverzekering voor beginnende bestuurders is duur. Zonder schadevrije jaren heb je nog geen no-claimkorting opgebouwd. Je wilt daarom natuurlijk zo veel mogelijk besparen op je premie. Goed verzekeringen vergelijken is daarbij van belang. Want wist je dat het verschil tussen de goedkoopste autoverzekering en duurste autoverzekering gemiddeld 237 euro per jaar is en zelfs kan oplopen tot bijna 600 euro per jaar? Je betaalt dus als snel te veel, terwijl dat helemaal niet nodig is. Je autoverzekering vergelijken scheelt je vrijwel zonder moeite bakken met geld!

Autoverzekering beginnend bestuurder

Goedkoopste beginnend bestuurder verzekering

Heb je een vergelijking gemaakt en de voordeligste autoverzekering voor beginnend bestuurder gevonden? Sluit hem direct online af en houd geld over voor de leukere dingen in het leven.

Je autoverzekering afsluiten voor beginnend bestuurder doe je direct via ons of op de website van de verzekeraar, afhankelijk van de afspraken die we met hen hebben. Wij zijn de tussenpersoon als je de autoverzekering direct via ons aanvraagt. Dit houdt in dat je wijzigingen en schades direct bij ons meldt en niet bij de verzekeraar. Sturen we je door naar de verzekeraar, dan loopt het contact na het afsluiten van de verzekering via hen.

Besparen op beginnend bestuurder autoverzekering

Veelgestelde vragen over autoverzekering beginnend bestuurder

Amanda Bulthuis, onze expert op het gebied van autoverzekeringen, heeft samen met budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS6) de meestgestelde vragen over autoverzekering beginnend bestuurder voor je op een rij gezet. Deze informatie is voor het laatst geüpdatet op maandag 4 september 2023.

Wat kost een autoverzekering voor een beginnend bestuurder?

Als beginnend bestuurder betaal je al snel honderd euro of meer per maand voor je autoverzekering. Hoeveel je precies betaalt, is voor iedere beginnend bestuurder anders. De premie hangt namelijk af van de volgende zaken:

  • Welke auto je verzekerd. Een kleine auto met minder vermogen en gewicht zorgt dat je autoverzekering als beginnend bestuurder goedkoper is.
  • Waar je woont. In een dorp betaal je minder premie dan in een grote stad.
  • Hoe oud je bent. Een autoverzekering voor 18-jarigen is duurder dan een autoverzekering voor een beginnend bestuurder van bijvoorbeeld 25 jaar.
  • Hoeveel schadevrije jaren je hebt. Als beginnend bestuurder is dit 0. Je krijgt dan nog geen no-claimkorting op je premie.
  • Hoeveel kilometers je per jaar rijdt. Hoe meer je rijdt, hoe hoger de premie.

Maak op Geld.nl een persoonlijke autoverzekering berekening en je ziet direct hoeveel premie je als beginnend bestuurder betaalt op basis van jouw gegevens.

Waarom is mijn premie als beginnend bestuurder zo hoog?

Je bent voor de autoverzekering een beginnend bestuurder als je net je rijbewijs hebt gehaald of voor het eerst een auto op je eigen naam hebt staan. Je hebt dan nog geen schadevrije jaren. Dit betekent dat je een hogere premie voor je autoverzekering betaalt dan iemand die al schadevrije jaren heeft opgebouwd en daarom no-claimkorting krijgt.

Daarnaast zijn beginnende bestuurders vaak jonger dan 25 jaar. Dit betekent dat je tot een risicogroep behoort en autoverzekeraars je een opslag op de premie laten betalen.

Gelukkig kun je ook als beginnend bestuurder veel doen om je premie zo laag mogelijk te houden. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste autoverzekering voor beginnend bestuurders is gemiddeld 600 euro per jaar. Je autoverzekering vergelijken kan je daarom een hoop geld besparen. Daarnaast geven we je hier enkele handige bespaartips.

Wat is de beste autoverzekering voor een beginnend bestuurder?

De beste en voordeligste autoverzekering is voor iedere beginnend bestuurder anders. Dat komt omdat de premie afhangt van onder meer de auto die je wilt verzekeren, je leeftijd en je woonplaats.

We raden je als beginnend bestuurder aan om een wat oudere, lichtere auto te kiezen als je eerste auto. Zo houd je de premie van je autoverzekering zo laag mogelijk. Daarnaast is het voordeel van een auto van 10 jaar of ouder dat alleen een WA autoverzekering meestal voldoende is. Dit is de goedkoopste dekking die je kunt kiezen. Omdat de voorwaarden van WA autoverzekeringen nauwelijks verschillen, kun je als beginnend bestuurder het beste voor de goedkoopste WA autoverzekering kiezen.

Hoeveel schadevrije jaren heeft een beginnend bestuurder?

Schadevrije jaren zijn jaren waarin je een autoverzekering op je eigen naam hebt staan en geen schade hebt geclaimd. Als beginnend bestuurder heb je meestal nog geen schadevrije jaren. Je krijgt dan ook nog geen no-claimkorting op je autoverzekering.

Waarom autoverzekering voor beginnend bestuurder vergelijken op Geld.nl?

Geld.nl is dé vergelijkingssite voor verzekeringen. Je vergelijkt op Geld.nl 100% onafhankelijk het meest complete aanbod autoverzekeringen van Nederland. Dit betekent dat je bij ons autoverzekeringen ziet die je op andere vergelijkingssites niet tegenkomt. Hierdoor weet je zeker dat de goedkoopste en beste autoverzekering voor jou als beginnend bestuurder ertussen staat.

Daarnaast profiteer je van een aantal mooie extra’s bij je autoverzekering afsluiten via Geld.nl:

  • Tot 15% korting op de premie van autoverzekering
  • Gratis een Bol.com ter waarde van € 50 bij de meeste autoverzekeringen via Geld.nl
  • Laagste prijsgarantie

Als beginnend bestuurder is je autoverzekering al duurder dan normaal. Door te vergelijken op Geld.nl zorg je ervoor dat je écht niet meer betaalt dan nodig en de beste deal voor je autoverzekering vindt.

Autoverzekering beginnend bestuurder premie

Om je een indicatie te geven hoeveel een autoverzekering kost, geven we je hier de actuele premies voor een voorbeeld scenario. Wil je weten welke verzekeraar de laagste premie voor jouw auto biedt? Maak dan direct een vergelijking!

Goedkoopste autoverzekering beginnend bestuurder
Top 10 autoverzekeringen beginners
VerzekeraarPremie/maand 18 jarigePremie/maand 25 jarige
Allianz Direct€ 83,45€ 30,19
Univé
€ 104,45€ 39,89
ZEKUR.nl€ 105,60€ 53,46
a.s.r. Ik kies zelf€ 123,12€ 42,94
HEMA€ 126,07€ 48,27
De Goudse€ 127,79€ 63,90
Avéro Achmea€ 131,06€ 49,45
Centraal Beheer€ 136,13€ 34,35
De Kilometerverzekering€ 139,40€ 52,00
ANWB€ 144,29€ 64,77

De premies zijn berekend voor een WA autoverzekering voor een Toyota Aygo uit 2013 met een 18-jarige en een 25-jarige bestuurder uit Dokkum die 0 schadevrije jaren heeft en 7.500 kilometer per jaar rijdt. Peildatum: 4 september 2023. Wij ontvangen deze premies van de onafhankelijke dataleverancier Rolls.

5 Tips autoverzekering beginnend bestuurder

Een autoverzekering voor beginnende bestuurders is een flinke kostenpost. We willen je daarnaast op wijzen dat je niet alleen naar de premie, maar ook naar de voorwaarden van je verzekering moet kijken. We geven je daarom 5 tips voor de beste autoverzekering voor beginnend bestuurders.

Tips autoverzekering voor beginnend bestuurder
Autoverzekering risicogroep

1. Risicogroep beginnend bestuurder

Waarom zijn autoverzekeringen voor beginnende bestuurders duurder?

Allereerst omdat je als beginnend bestuurder nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt op je premie.

Ten tweede val je voor verzekeraars binnen de risicogroep als je jonger dan 25 jaar bent. Verzekeraars merken dat jongeren tot en met 24 jaar vaker schades rijden. Om het risico in te dekken, verhogen ze voor deze groep de premie. Een paar verzekeraars verhogen om dezelfde reden het eigen risico voor de WA plus autoverzekering en all risk autoverzekering. Soms worden jongeren niet eens toegelaten tot de verzekering, vooral als je een dure auto hebt.

Autoverzekering aanvragen

2. Autoverzekering beginnend bestuurder op eigen naam

Om de hoge premie te vermijden denk je er misschien aan de autoverzekering op naam van één van je ouders te zetten.

Dit raden wij echter af. Op deze manier bouw je geen schadevrije jaren op, wat juist belangrijk is als beginnend bestuurder. Meer schadevrije jaren geven je namelijk korting op je premie. Verzeker je de auto op naam van je ouders en besluit je uiteindelijk toch de autoverzekering op je eigen naam te zetten, dan betaal je alsnog een duurdere premie omdat je geen no-claimkorting ontvangt.

Kosten autoverzekering

3. Betaal kleine schades zelf

Een schade claimen gaat ten koste van je schadevrije jaren.

Zeker bij beginnend bestuurders komt dit hard aan in de premie. Het loont dus om een kleine schade gewoon zelf te betalen in plaats van te claimen.

Autoverzekering schade

4. Zelf WA schade verhalen

Als iemand anders schade aan je auto veroorzaakt, moet je dit zelf verhalen.

Helaas doet de verzekeraar dit niet voor jou. Zorg daarom dat je altijd een schadeformulier in je auto hebt liggen. Of sluit een rechtsbijstandverzekering auto af bij je autoverzekering. Je verzekeraar helpt je dan schade te verhalen en geeft advies bij juridische conflicten. Op Geld.nl vind je makkelijk de goedkoopste autoverzekering beginnend bestuurder met rechtsbijstandverzekering.

Auto verzekeren

5. Autoverzekering beginnend bestuurder blijven vergelijken

De autoverzekeringswereld staat niet stil.

Er komen nieuwe verzekeraars bij en premies veranderen continu. Eens per jaar je autoverzekering berekenen en vergelijken is daarom belangrijk. Zo weet je zeker dat je nog de autoverzekering voor beginnend bestuurder met de laagste premie en beste dekking hebt. Sluit je de verzekering af via Geld.nl, dan hoef je hier zelf niet meer aan te denken. Wij checken ieder jaar of je nog steeds de laagste premie hebt met onze Premie Alert. Dat is makkelijk besparen!

Autoverzekering afsluiten? Vergelijk, kies en bespaar!