Website van het jaar

Autoverzekering beginnend bestuurder

vind de beste deal!
Postcode

Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 15%

 • Unieke Geld.nl korting tot 15%
 • Actie! € 25 Bol.com bon cadeau
 • 100% onafhankelijk vergelijken
Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
10   "Prima en overzichtelijke website" Y.H.H.M.M. Donkers 17 oktober 2021
10   "Makkelijk om te gebruiken en veel keuze" Baher Abdelrazzaq 15 oktober 2021
10   "Goede service en betrouwbaar advies" R.B.T. Ploeg 15 oktober 2021

Veelgestelde vragen autoverzekering beginnend bestuurder

Meer weten over autoverzekeringen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over autoverzekeringen

Wat kost een autoverzekering voor een beginnend bestuurder?

Als beginnend bestuurder betaal je al snel honderd euro of meer per maand voor je autoverzekering. Hoeveel je precies betaalt, is voor iedere beginnend bestuurder anders. De premie hangt namelijk af van de volgende zaken:

 • Welke auto je verzekerd. Een kleine auto met minder vermogen en gewicht zorgt dat je autoverzekering als beginnend bestuurder goedkoper is.
 • Waar je woont. In een dorp betaal je minder premie dan in een grote stad.
 • Hoe oud je bent. Een autoverzekering voor 18-jarigen is duurder dan een autoverzekering voor een beginnend bestuurder van bijvoorbeeld 25 jaar.
 • Hoeveel schadevrije jaren je hebt. Als beginnend bestuurder is dit 0. Je krijgt dan nog geen no-claimkorting op je premie.
 • Hoeveel kilometers je per jaar rijdt. Hoe meer je rijdt, hoe hoger de premie.

Maak op Geld.nl een persoonlijke autoverzekering berekening en je ziet direct hoeveel premie je als beginnend bestuurder betaalt op basis van jouw gegevens.

Waarom is mijn premie als beginnend bestuurder zo hoog?

Je bent voor de autoverzekering een beginnend bestuurders als je net je rijbewijs hebt gehaald of voor het eerst een auto op je eigen naam hebt staan. Je hebt dan nog geen schadevrije jaren. Dit betekent dat je een hogere premie voor je autoverzekering betaalt dan iemand die al schadevrije jaren heeft opgebouwd en daarom no-claimkorting krijgt.

Daarnaast zijn beginnende bestuurders vaak jonger dan 25 jaar. Dit betekent dat je tot een risicogroep behoort en autoverzekeraars je een opslag op de premie laten betalen.

Gelukkig kun je ook als beginnend bestuurder veel doen om je premie zo laag mogelijk te houden. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste autoverzekering voor beginnend bestuurders is gemiddeld 600 euro per jaar. Je autoverzekering vergelijken kan je daarom een hoop geld besparen. Daarnaast geven we je hier enkele handige bespaartips.

Wat is de beste autoverzekering voor een beginnend bestuurder?

De beste en voordeligste autoverzekering is voor iedere beginnend bestuurder anders. Dat komt omdat de premie afhangt van onder meer de auto die je wilt verzekeren, je leeftijd en je woonplaats.

We raden je als beginnend bestuurder aan om een wat oudere, lichtere auto te kiezen als je eerste auto. Zo houd je de premie van je autoverzekering zo laag mogelijk. Daarnaast is het voordeel van een auto van 10 jaar of ouder dat alleen WA autoverzekering meestal voldoende is. Dit is de goedkoopste dekking die je kunt kiezen. Omdat de voorwaarden van WA autoverzekeringen nauwelijks verschillen, kun je als beginnend bestuurder het beste voor de goedkoopste WA autoverzekering kiezen.

Hoeveel schadevrije jaren heeft een beginnend bestuurder?

Schadevrije jaren zijn jaren waarin je een autoverzekering op je eigen naam hebt en geen schade hebt geclaimd. Als beginnend bestuurder heb je meestal nog geen schadevrije jaren. Je krijgt dan ook nog geen no-claimkorting op je autoverzekering.

Waarom autoverzekering voor beginnend bestuurder vergelijken op Geld.nl?

Geld.nl is dé vergelijkingssite voor verzekeringen. Je vergelijkt op Geld.nl 100% onafhankelijk het meest complete aanbod autoverzekeringen van Nederland. Dit betekent dat je bij ons autoverzekeringen ziet die je op andere vergelijkingssites niet tegenkomt. Hierdoor weer je zeker dat de goedkoopste en beste autoverzekering voor jou als beginnend bestuurder ertussen staat.

Daarnaast profiteer je van een aantal mooie extra’s bij je autoverzekering afsluiten via Geld.nl:

 • Tot 15% korting op de premie van autoverzekering
 • Gratis een Bol.com ter waarde van € 25 bij de meeste autoverzekeringen via Geld.nl
 • Laagste prijsgarantie

Als beginnend bestuurder is je autoverzekering al duurder dan normaal. Door te vergelijken op Geld.nl zorg je ervoor dat je écht niet meer betaalt dan nodig en de beste deal voor je autoverzekering vindt.

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Autoverzekering beginnend bestuurder premie

Om je een beeld te geven van wat je auto als beginnend bestuurder verzekeren ongeveer kost, hebben we de top 10 laagste premies voor je in kaart gebracht.

Top 10 autoverzekeringen beginners
Verzekeraar Premie/maand 18 jarige Premie/maand 25 jarige
FBTO € 81,02 € 36,25
Centraal Beheer € 88,92 € 36,58
ZEKUR.nl € 91,43 € 46,28
De Goudse € 95,74 € 47,32
Univé € 105,25 € 48,56
ABN AMRO € 105,38 € 36,69
Ditzo € 118,77 € 42,28
ING € 122,17 € 47,21
ANWB € 126,08 € 56,60
Avéro Achmea € 127,85 € 48,25

*De premies zijn berekend voor een WA autoverzekering voor een Toyota Aygo uit 2011 met een 18-jarige en een 25-jarige bestuurder uit Dokkum die 0 schadevrije jaren heeft en 7.500 kilometer per jaar rijdt. Peildatum: 11 oktober 2021.

Start vergelijken ➔
Auteur

De informatie op deze pagina wordt regelmatig gecontroleerd en geüpdatet door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media.

Dit is voor het laatst geüpdatet op maandag 11 oktober 2021.

Amanda Bulthuis
Autoverzekering beginnend bestuurder

Autoverzekering beginnend bestuurder

Een autoverzekering voor beginnende bestuurders is duur. Zonder schadevrije jaren heb je nog geen no-claimkorting opgebouwd. Je wilt daarom natuurlijk zo veel mogelijk besparen op je premie. Goed verzekeringen vergelijken is daarbij van belang. Want wist je dat het verschil tussen de goedkoopste autoverzekering en duurste autoverzekering gemiddeld 600 euro per jaar is? En met meer dan 50 verschillende autoverzekeraars betaal je al snel te veel, terwijl dat helemaal niet nodig is. Je autoverzekering vergelijken scheelt je vrijwel zonder moeite bakken met geld!

Goedkoopste beginnend bestuurder verzekering

Heb je een vergelijking gemaakt en de voordeligste autoverzekering voor beginnend bestuurder gevonden? Sluit hem direct online af en houd geld over voor de leukere dingen in het leven.

Je autoverzekering afsluiten voor beginnend bestuurder doe je direct via ons of op de website van de verzekeraar, afhankelijk van de afspraken die we met hen hebben. Wij zijn de tussenpersoon als je de autoverzekering direct via ons aanvraagt. Dit houdt in dat je wijzigingen en schades direct bij ons meldt en niet bij de verzekeraar. Sturen we je door naar de verzekeraar, dan loopt het contact na afsluiten via hen.

Tips autoverzekering beginnend bestuurder

Een autoverzekering voor beginnende bestuurders is een flinke kostenpost. We geven je daarom graag wat tips mee om te besparen. We zetten ze voor je op een rij:

1. Risicogroep beginnend bestuurder

Waarom zijn autoverzekeringen voor beginnende bestuurders duurder? Allereerst omdat je als beginnend bestuurder nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt op je premie.

Ten tweede val je voor verzekeraars binnen de risicogroep als je jonger dan 25 jaar bent. Verzekeraars merken dat jongeren tot en met 24 jaar vaker schades rijden. Om het risico in te dekken, verhogen ze voor deze groep de premie. Een paar verzekeraars verhogen om dezelfde reden het eigen risico voor de WA plus autoverzekering en all risk autoverzekering. Soms worden jongeren niet eens toegelaten tot de verzekering, vooral als je een dure auto hebt.

2. Autoverzekering beginnend bestuurder op eigen naam

Om de hoge premie te vermijden denk je er misschien aan de autoverzekering op naam van één van je ouders te zetten. Dit raden wij echter af. Op deze manier bouw je geen schadevrije jaren op, wat juist belangrijk is als beginnend bestuurder. Meer schadevrije jaren geven je namelijk korting op je premie. Verzeker je de auto op naam van je ouders en besluit je uiteindelijk toch de autoverzekering op je eigen naam te zetten, dan betaal je alsnog een duurdere premie omdat je geen no-claimkorting ontvangt.

3. Betaal kleine schades zelf

Een schade claimen gaat ten koste van je schadevrije jaren. Zeker bij beginnend bestuurders komt dit hard aan in de premie. Het loont dus om een kleine schade gewoon zelf te betalen in plaats van te claimen.

4. Zelf WA schade verhalen

Als iemand anders schade aan je auto veroorzaakt, moet je dit zelf verhalen. Helaas doet de verzekeraar dit niet voor jou. Zorg daarom dat je altijd een schadeformulier in je auto hebt liggen. Of sluit een rechtsbijstandverzekering auto af bij je autoverzekering. Je verzekeraar helpt je dan schade te verhalen en geeft advies bij juridische conflicten. Op Geld.nl vind je makkelijk de goedkoopste autoverzekering beginnend bestuurder met rechtsbijstandverzekering.

5. Autoverzekering beginnend bestuurder blijven vergelijken

De autoverzekeringswereld staat niet stil. Er komen nieuwe verzekeraars bij en premies veranderen continu. Eens per jaar je autoverzekering berekenen en vergelijken is daarom belangrijk. Zo weet je zeker dat je nog de autoverzekering voor beginnend bestuurder met de laagste premie en beste dekking hebt. Sluit je de verzekering af via Geld.nl, dan hoef je hier zelf niet meer aan te denken. Wij checken ieder jaar of je nog steeds de laagste premie hebt met onze Premie Alert. Dat is makkelijk besparen!

Meer over autoverzekeringen
 • Goedkoop auto verzekeren Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Autoverzekering 18-jarige Als 18-jarige betaal je een relatief hoge premie, omdat je een onervaren bestuurder bent. Lees er hier meer over.
 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • Autoverzekering jongeren Omdat verzekeraars jongeren als risicogroep beschouwen, betalen zij een opslag op de premie. Lees er hier meer over.
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • Autoverzekering studenten Als student heb je vaak niet veel te besteden en daarom wil je een voordelige autoverzekering. Die vind je hier!
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc