Contact

Autoverzekering beginnend bestuurder

Vergelijk & bespaar € 282 per jaar.
Eef van Opdorp
Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start autoverzekeringen vergelijken Start vergelijken en vind de beste autoverzekering
Wat is je kenteken?
Kenteken onbekend
Postcode
Geboortedatum DD-MM-JJJJ
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Grootste aanbod leningen 100% onafhankelijk

Geld.nl is geen onderdeel van
verzekeraar of andere partij.

Grootste aanbod leningen Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Video met tips en uitleg voor de beste autoverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

De meest volledige autoverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meeste complete autoverzekering vergelijking van Nederland met ruim 30 autoverzekeraars. Vind de beste autoverzekering met de laagste premie en bespaar gemiddeld € 282 per jaar!

Dit vinden klanten van ons

10   "Makkelijke site"
Marianne van Hemert 30 september 2022
8   "Voor een scherpe prijs een allrisk verzekering afgesloten"
Bas 30 september 2022
10   "Gratis Bol.com bon netjes binnen 4 weken gekregen"
Bram Lantinga 30 september 2022
Persoonlijke hulp van experts
Autoverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde autoverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste autoverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

Geld.nl: dé autoverzekering specialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé autoverzekering vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring zorgen we ervoor dat jij zorgeloos de beste autoverzekering kunt kiezen en afsluiten. De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van autoverzekeringen. De informatie is gereviewed door Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie is voor het laatst geüpdatet op dinsdag 1 november 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Wat kost een autoverzekering voor een beginnend bestuurder?

Als beginnend bestuurder betaal je al snel honderd euro of meer per maand voor je autoverzekering. Hoeveel je precies betaalt, is voor iedere beginnend bestuurder anders. De premie hangt namelijk af van de volgende zaken:

 • Welke auto je verzekerd. Een kleine auto met minder vermogen en gewicht zorgt dat je autoverzekering als beginnend bestuurder goedkoper is.
 • Waar je woont. In een dorp betaal je minder premie dan in een grote stad.
 • Hoe oud je bent. Een autoverzekering voor 18-jarigen is duurder dan een autoverzekering voor een beginnend bestuurder van bijvoorbeeld 25 jaar.
 • Hoeveel schadevrije jaren je hebt. Als beginnend bestuurder is dit 0. Je krijgt dan nog geen no-claimkorting op je premie.
 • Hoeveel kilometers je per jaar rijdt. Hoe meer je rijdt, hoe hoger de premie.

Maak op Geld.nl een persoonlijke autoverzekering berekening en je ziet direct hoeveel premie je als beginnend bestuurder betaalt op basis van jouw gegevens.

Waarom is mijn premie als beginnend bestuurder zo hoog?

Je bent voor de autoverzekering een beginnend bestuurder als je net je rijbewijs hebt gehaald of voor het eerst een auto op je eigen naam hebt staan. Je hebt dan nog geen schadevrije jaren. Dit betekent dat je een hogere premie voor je autoverzekering betaalt dan iemand die al schadevrije jaren heeft opgebouwd en daarom no-claimkorting krijgt.

Daarnaast zijn beginnende bestuurders vaak jonger dan 25 jaar. Dit betekent dat je tot een risicogroep behoort en autoverzekeraars je een opslag op de premie laten betalen.

Gelukkig kun je ook als beginnend bestuurder veel doen om je premie zo laag mogelijk te houden. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste autoverzekering voor beginnend bestuurders is gemiddeld 600 euro per jaar. Je autoverzekering vergelijken kan je daarom een hoop geld besparen. Daarnaast geven we je hier enkele handige bespaartips.

Wat is de beste autoverzekering voor een beginnend bestuurder?

De beste en voordeligste autoverzekering is voor iedere beginnend bestuurder anders. Dat komt omdat de premie afhangt van onder meer de auto die je wilt verzekeren, je leeftijd en je woonplaats.

We raden je als beginnend bestuurder aan om een wat oudere, lichtere auto te kiezen als je eerste auto. Zo houd je de premie van je autoverzekering zo laag mogelijk. Daarnaast is het voordeel van een auto van 10 jaar of ouder dat alleen een WA autoverzekering meestal voldoende is. Dit is de goedkoopste dekking die je kunt kiezen. Omdat de voorwaarden van WA autoverzekeringen nauwelijks verschillen, kun je als beginnend bestuurder het beste voor de goedkoopste WA autoverzekering kiezen.

Hoeveel schadevrije jaren heeft een beginnend bestuurder?

Schadevrije jaren zijn jaren waarin je een autoverzekering op je eigen naam hebt staan en geen schade hebt geclaimd. Als beginnend bestuurder heb je meestal nog geen schadevrije jaren. Je krijgt dan ook nog geen no-claimkorting op je autoverzekering.

Waarom autoverzekering voor beginnend bestuurder vergelijken op Geld.nl?

Geld.nl is dé vergelijkingssite voor verzekeringen. Je vergelijkt op Geld.nl 100% onafhankelijk het meest complete aanbod autoverzekeringen van Nederland. Dit betekent dat je bij ons autoverzekeringen ziet die je op andere vergelijkingssites niet tegenkomt. Hierdoor weet je zeker dat de goedkoopste en beste autoverzekering voor jou als beginnend bestuurder ertussen staat.

Daarnaast profiteer je van een aantal mooie extra’s bij je autoverzekering afsluiten via Geld.nl:

 • Tot 15% korting op de premie van autoverzekering
 • Gratis een Bol.com ter waarde van € 30 bij de meeste autoverzekeringen via Geld.nl
 • Laagste prijsgarantie

Als beginnend bestuurder is je autoverzekering al duurder dan normaal. Door te vergelijken op Geld.nl zorg je ervoor dat je écht niet meer betaalt dan nodig en de beste deal voor je autoverzekering vindt.

Laatste nieuws Geld.nl over autoverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden autoverzekering vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je autoverzekering. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een autoverzekering afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over autoverzekeringen.

Bekijk alle nieuwberichten

Autoverzekering beginnend bestuurder

Een autoverzekering voor beginnende bestuurders is duur. Zonder schadevrije jaren heb je nog geen no-claimkorting opgebouwd. Je wilt daarom natuurlijk zo veel mogelijk besparen op je premie. Goed verzekeringen vergelijken is daarbij van belang. Want wist je dat het verschil tussen de goedkoopste autoverzekering en duurste autoverzekering gemiddeld 282 euro per jaar is en zelfs kan oplopen tot ruim 600 euro per jaar? Je betaalt dus als snel te veel, terwijl dat helemaal niet nodig is. Je autoverzekering vergelijken scheelt je vrijwel zonder moeite bakken met geld!

Autoverzekering beginnend bestuurder

Goedkoopste beginnend bestuurder verzekering

Heb je een vergelijking gemaakt en de voordeligste autoverzekering voor beginnend bestuurder gevonden? Sluit hem direct online af en houd geld over voor de leukere dingen in het leven.

Je autoverzekering afsluiten voor beginnend bestuurder doe je direct via ons of op de website van de verzekeraar, afhankelijk van de afspraken die we met hen hebben. Wij zijn de tussenpersoon als je de autoverzekering direct via ons aanvraagt. Dit houdt in dat je wijzigingen en schades direct bij ons meldt en niet bij de verzekeraar. Sturen we je door naar de verzekeraar, dan loopt het contact na het afsluiten van de verzekering via hen.

Besparen op beginnend bestuurder autoverzekering

Geld.nl was recent te zien bij

Bekijk alle media-optredens

Autoverzekering beginnend bestuurder premie

Om je een indicatie te geven hoeveel een autoverzekering kost, geven we je hier de actuele premies voor een voorbeeld scenario. Wil je weten welke verzekeraar de laagste premie voor jouw auto biedt? Maak dan direct een vergelijking!

Goedkoopste autoverzekering beginnend bestuurder
Top 10 autoverzekeringen beginners
VerzekeraarPremie/maand 18 jarigePremie/maand 25 jarige
Allianz Direct€ 98,07€ 38,26
ZEKUR.nl€ 98,76€ 50,00
Univé€ 100,13€ 46,27
Centraal Beheer€ 111,38€ 33,98
De Goudse€ 111,57€ 55,78
Avéro Achmea€ 115,48€ 43,58
Ditzo€ 115,57€ 41,88
HEMA€ 120,18€ 46,02
ANWB€ 126,08€ 56,60
Unigarant€ 136,50€ 55,69

De premies zijn berekend voor een WA autoverzekering voor een Toyota Aygo uit 2012 met een 18-jarige en een 25-jarige bestuurder uit Dokkum die 0 schadevrije jaren heeft en 7.500 kilometer per jaar rijdt. Peildatum: 1 november 2022.

Start vergelijken

5 Tips autoverzekering beginnend bestuurder

Een autoverzekering voor beginnende bestuurders is een flinke kostenpost. We willen je daarnaast op wijzen dat je niet alleen naar de premie, maar ook naar de voorwaarden van je verzekering moet kijken. We geven je daarom 5 tips voor de beste autoverzekering voor beginnend bestuurders.

Tips autoverzekering voor beginnend bestuurder
Autoverzekering risicogroep

1. Risicogroep beginnend bestuurder

Waarom zijn autoverzekeringen voor beginnende bestuurders duurder?

Autoverzekering aanvragen

2. Autoverzekering beginnend bestuurder op eigen naam

Om de hoge premie te vermijden denk je er misschien aan de autoverzekering op naam van één van je ouders te zetten.

Kosten autoverzekering

3. Betaal kleine schades zelf

Een schade claimen gaat ten koste van je schadevrije jaren.

Autoverzekering schade

4. Zelf WA schade verhalen

Als iemand anders schade aan je auto veroorzaakt, moet je dit zelf verhalen.

Auto verzekeren

5. Autoverzekering beginnend bestuurder blijven vergelijken

De autoverzekeringswereld staat niet stil.

Meer over autoverzekeringen

 • Goedkoop auto verzekeren Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 282 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Autoverzekering 18-jarige Als 18-jarige betaal je een relatief hoge premie, omdat je een onervaren bestuurder bent. Lees er hier meer over.
 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • Autoverzekering jongeren Omdat verzekeraars jongeren als risicogroep beschouwen, betalen zij een opslag op de premie. Lees er hier meer over.
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • Autoverzekering studenten Als student heb je vaak niet veel te besteden en daarom wil je een voordelige autoverzekering. Die vind je hier!
tc