Klantenservice

WA beperkt casco autoverzekering

Vergelijk & bespaar € 282 per jaar.
Start autoverzekeringen vergelijken Start vergelijken en vind de beste autoverzekering
Postcode
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

"Overstappen en zodoende besparen is echt heel eenvoudig."

Eef van Opdorp
Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Website van het Jaar 2021

Geld.nl is voor de 5de keer
genomineerd voor de beste website

Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

De meest volledige autoverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met ruim 30 autoverzekeraars de meest complete autoverzekering vergelijking van Nederland. Je autoverzekering vergelijken op Geld.nl zorgt er dus voor dat je altijd de goedkoopste autoverzekering vindt voor jouw situatie. Hierdoor bespaar je eenvoudig tot honderden euro’s per jaar!

Dit vinden klanten van ons

10   "Duidelijke informatie, overzichtelijke website en een heel aantrekkelijk aanbod."
Erik 11 april 2022
10   "Prima behandeld."
E. van Beek 08 april 2022
10   "Eenvoudig, snel en keurig afgehandeld. Zeker een aanbeveling."
Arie 08 april 2022

Autoverzekering experts Geld.nl

Autoverzekering specialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van autoverzekeringen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op maandag 9 mei 2022.

Autoverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde autoverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste autoverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"

Wat is een beperkt casco autoverzekering?

Als je een autoverzekering afsluit, heb je de keuze uit drie dekkingen: WA, beperkt casco en all risk. Een WA autoverzekering vergoedt alleen schades die je met je auto toebrengt aan anderen. Met een beperkt casco autoverzekering, ook wel WA plus genoemd, ben je net wat uitgebreider verzekerd. De beperkt casco verzekering vergoedt naast schade die je toebrengt aan anderen namelijk ook:

 • Schade door diefstal / inbraak
 • Ruitschade
 • Schade door brand of storm

Wil je ook schades aan je auto door vandalisme of bij een aanrijding door je eigen schuld vergoed krijgen? Dan heb je een all risk autoverzekering nodig.

Wat kost een beperkt casco autoverzekering?

Omdat een beperkt casco verzekering uitgebreider is dan een WA-verzekering betaal je hiervoor meer premie. Maar de verzekering is wel weer goedkoper dan de all risk dekking. Hoeveel je precies betaalt voor beperkt casco autoverzekering hangt af van:

 • De auto die je verzekerd
 • Waar je woont
 • Je leeftijd
 • Hoeveel schadevrije jaren je hebt
 • Hoeveel kilometer je per jaar rijdt

Daarom vul je tijdens je beperkt casco autoverzekering vergelijken op Geld.nl altijd deze gegevens in. Vervolgens tonen we je de premies voor jouw situatie bij elke beperkt casco verzekering. Zo zie je dus direct wat een beperkt casco verzekering voor jouw auto kost.

Is een beperkt casco verzekering voor mij geschikt?

Of een beperkt casco verzekering voor jouw auto geschikt is, hangt vooral af van de leeftijd en de waarde van je auto. Wij adviseren een beperkt casco verzekering voor auto’s van 6 tot 10 jaar oud. Die zijn meestal al aardig wat in waarde gedaald, waardoor een all risk verzekering vaak te duur is voor wat je nog vergoed krijgt. Aan de andere kant is je auto waarschijnlijk nog te waardevol om ‘m alleen maar WA te verzekeren. Meer tips voor het kiezen van de beste dekkingsvariant lees je in het artikel ‘Welke autoverzekering kiezen?

Tijdens je autoverzekering berekenen op Geld.nl geven we je advies over welke dekking het meest geschikt is voor jouw auto. Zo weet je meteen of een beperkt casco autoverzekering een verstandige keuze is.

Waarom beperkt casco autoverzekeringen vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor autoverzekeringen. Je vergelijkt op Geld.nl altijd het grootste aanbod beperkt casco autoverzekeringen in Nederland. Zo weet je zeker dat de beste en goedkoopste beperkt casco verzekering voor jouw auto ertussen staat. Daarnaast is Geld.nl geen onderdeel van een autoverzekeraar of andere partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op onze vergelijkingen.

Ga je via Geld.nl een beperkt casco autoverzekering afsluiten, dan profiteer je van de volgende voordelen:

 • Laagste prijsgarantie
 • Tot 15% korting op je beperkt casco autoverzekering
 • Gratis een Bol.com ter waarde van € 30 bij de meeste wa plus autoverzekeringen via Geld.nl

We zeggen niet voor niets dat je op Geld.nl altijd de beste deal voor je autoverzekering vindt!

Video met tips en uitleg voor de beste autoverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Passende autoverzekering
Welke autoverzekering past bij mij? - Tips dekking autoverzekering kiezen Eef van Opdorp - 14 december 2021
Besparen autoverzekering
Besparen op autoverzekering | Handige tips Eef van Opdorp - 11 augustus 2021

Geld.nl was recent te zien bij

Bekijk alle media-optredens

WA beperkt casco autoverzekering

De WA beperkt casco autoverzekering, ook wel WA plus autoverzekering genoemd, is na de all risk variant de meest uitgebreide autoverzekering. Veel consumenten betalen echter te veel voor hun beperkt casco autoverzekering. Dat is helemaal niet nodig. Maar met meer dan 50 verschillende autoverzekeraars, ieder met hun eigen premies en voorwaarden, is het een begrijpelijk probleem. Een probleem met een oplossing: je goedkoopste autoverzekering vergelijken en overstappen bespaart je gemiddeld 282 euro per jaar en dat kan oplopen tot zelfs ruim 600 euro per jaar!

Autoverzekeringen vergelijken

Goedkoopste beperkt casco autoverzekering

Autoverzekering overstappers bespaarden samen een hoop geld. Daar wil jij natuurlijk ook bij horen! Sluit daarom direct online je nieuwe beperkt casco verzekering af via Geld.nl. Je nieuwe WA beperkt casco autoverzekering afsluiten doe je via onze site of we sturen je door naar de gewenste autoverzekeraar. Dit hangt af van wat onze afspraken zijn met de betreffende verzekeraar. Sluit je de beperkt casco autoverzekering via ons af, dan worden wij je tussenpersoon. Word je doorgestuurd naar de website van de verzekeraar, dan loopt het verdere contact via hen vanaf het moment van afsluiten.

Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering WA beperkt casco premie

Top 10 beperkt casco autoverzekeringen
VerzekeraarDekkingPremie / maand
UnivéWA+€ 14,75
FBTOWA+€ 15,02
Centraal BeheerWA+€ 15,06
ZEKUR.nlWA+€ 15,66
ANWBWA+€ 15,95
Allianz DirectWA+€ 16,82
OHRAWA+€ 17,67
DitzoWA+€ 17,68
Nationale-NederlandenWA+€ 17,71
UnigarantWA+€ 17,75

De premies zijn berekend met behulp van een fictief persoon van 33 jaar oud, wonende in Dokkum met een 8 jaar oude Toyota Aygo, 10 schadevrije jaren en een kilometrage van 12.000. Peildatum: 9 mei 2022.

Start vergelijken

5 Tips beperkt casco autoverzekering

Wil jij je auto beperkt casco verzekeren? Let dan naast de premie ook goed op de voorwaarden van je beperkt casco autoverzekering. We geven je 5 tips zodat je de perfecte combinatie tussen dekking en premie voor je beperkt casco autoverzekering vindt.

Tips beste autoverzekering
Auto online verzekeren

1. Wat is een WA beperkt casco autoverzekering?

De WA beperkt casco autoverzekering staat ook wel bekend als de beperkt casco verzekering.

Autoverzekering aanvragen

2. Past een beperkt casco verzekering bij mijn auto?

De beperkt casco autoverzekering wordt aangeraden voor auto’s tussen de zes en tien jaar.

Auto verzekeren

3. Aanvullende autoverzekeringen bij beperkt casco autoverzekering

Met een aanvullende autoverzekering bescherm je jezelf tegen situaties in het verkeer die niet worden gedekt door de WA beperkt casco verzekering.

Autoverzekering schade

4. Schadevrije jaren en WA beperkt casco verzekering

Het grote voordeel bij een WA beperkt casco verzekering is dat je niet terugvalt in je schadevrije jaren bij ruitschades, stormschades, hagelschades en diefstal.

Kosten autoverzekering

5. Eigen risico beperkt casco autoverzekering

Wanneer je een schade claimt bij je WA beperkt casco autoverzekering geldt er meestal een eigen risico.

Meer informatie over beperkt casco autoverzekering

Geld.nl en wetgeving

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480

We waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en autoverzekering vergelijkingen en tienduizenden afgesloten autoverzekeringen, is Geld.nl dé expert op het gebied van autoverzekeringen vergelijken. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van autoverzekeringen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Meer over autoverzekeringen

 • Autoverzekeringen vergelijken Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 282 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • All risk autoverzekering De all risk autoverzekering vergoedt vrijwel alle schade aan je auto. Vind hier direct de best passende all risk verzekering.
 • Pechhulpverzekering vergelijken Een van de aanvullingen die je bij je autoverzekering kunt afsluiten, is de pechhulpverzekering. Je leest er hier alles over.
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • WA Autoverzekering Iedereen met een auto moet verplicht een WA verzekering afsluiten. Vind hier direct de voordeligste WA verzekering.
tc