Contact

WA beperkt casco autoverzekering

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar € 237 p.j.! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar gemiddeld € 237 per jaar.
Eef van Opdorp Eef van Opdorp Budgetcoach
Start vergelijken & bespaar
Wat is je kenteken?
Postcode
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 15%

Wat dekt een beperkt cascoverzekering?

Een beperkt cascoverzekering, ofwel WA+ autoverzekering, zit tussen de minimale en maximale dekking in. Deze verzekering dekt de schade die jij aan anderen toebrengt én nog wat extra schades aan je eigen auto.

Wel verzekerd
 • Schade aan anderen
 • Schade door diefstal of inbraak
 • Brand- en stormschade
 • Ruitschade
Niet verzekerd
 • Schade door vandalisme
 • Schade eigen auto door eigen schuld

Goedkope beperkt casco autoverzekering

VerzekeraarDekkingPremie / maand
Univé WA+€ 14,28
Inshared WA+€ 14,67
ZEKUR WA+€ 15,58
Allianz Direct WA+€ 16,50
Centraal Beheer WA+€ 17,17
FBTO WA+€ 18,68
a.s.r. ik kies zelf WA+€ 19,09
Avéro Achmea WA+€ 20,86
ANWB WA+€ 21,07
a.s.r. WA+€ 21,54

De premie voor een WA beperkt casco verzekering hangt af van jouw situatie en wensen. Om je toch een beeld te geven van wat een beperkt casco verzekering kost, zie je in deze tabel de actuele premies bij een voorbeeldscenario.

Ben jij benieuwd welke verzekeraar jou de goedkoopste beperkt casco autoverzekering biedt? Maak dan hier de vergelijking!

Veelgestelde vragen over WA beperkt casco autoverzekering

Wat is een beperkt casco autoverzekering?

Als je een autoverzekering afsluit, heb je de keuze uit drie dekkingen: WA, beperkt casco en allrisk. Een WA autoverzekering vergoedt alleen schades die je met je auto toebrengt aan anderen. Met een beperkt casco autoverzekering, ook wel WA plus genoemd, ben je net wat uitgebreider verzekerd. De beperkt casco verzekering vergoedt naast schade die je toebrengt aan anderen namelijk ook:

 • Schade door diefstal / inbraak
 • Ruitschade
 • Schade door brand of storm

Wil je ook schades aan je auto door vandalisme of bij een aanrijding door je eigen schuld vergoed krijgen? Dan heb je een allrisk autoverzekering nodig.

Wat kost een beperkt casco autoverzekering?

Omdat een beperkt casco verzekering uitgebreider is dan een WA-verzekering betaal je hiervoor meer premie. Maar de verzekering is wel weer goedkoper dan de allrisk dekking. Hoeveel je precies betaalt voor beperkt casco autoverzekering hangt af van:

 • De auto die je verzekerd
 • Waar je woont
 • Je leeftijd
 • Hoeveel schadevrije jaren je hebt
 • Hoeveel kilometer je per jaar rijdt

Daarom vul je tijdens je beperkt casco autoverzekering vergelijken op Geld.nl altijd deze gegevens in. Vervolgens tonen we je de premies voor jouw situatie bij elke beperkt casco verzekering. Zo zie je dus direct wat een beperkt casco verzekering voor jouw auto kost.

Is een beperkt casco verzekering voor mij geschikt?

Of een beperkt casco verzekering voor jouw auto geschikt is, hangt vooral af van de leeftijd en de waarde van je auto. Wij adviseren een beperkt casco verzekering voor auto’s van 6 tot 10 jaar oud. Die zijn meestal al aardig wat in waarde gedaald, waardoor een allrisk verzekering vaak te duur is voor wat je nog vergoed krijgt. Aan de andere kant is je auto waarschijnlijk nog te waardevol om ‘m alleen maar WA te verzekeren. Meer tips voor het kiezen van de beste dekkingsvariant lees je in het artikel ‘Welke autoverzekering kiezen?

Tijdens je autoverzekering berekenen op Geld.nl geven we je advies over welke dekking het meest geschikt is voor jouw auto. Zo weet je meteen of een beperkt casco autoverzekering een verstandige keuze is.

Waarom beperkt casco autoverzekeringen vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor autoverzekeringen. Je vergelijkt op Geld.nl altijd het grootste aanbod beperkt casco autoverzekeringen in Nederland. Zo weet je zeker dat de beste en goedkoopste beperkt casco verzekering voor jouw auto ertussen staat. Daarnaast is Geld.nl geen onderdeel van een autoverzekeraar of andere partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op onze vergelijkingen.

Ga je via Geld.nl een beperkt casco autoverzekering afsluiten, dan profiteer je van de volgende voordelen:

 • Laagste prijsgarantie
 • Tot 15% korting op je beperkt casco autoverzekering
 • Gratis een bol. cadeaukaart ter waarde van € 25 cadeau

We zeggen niet voor niets dat je op Geld.nl altijd de beste deal voor je autoverzekering vindt!

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s

WA beperkt casco autoverzekering

De WA beperkt casco autoverzekering, ook wel WA plus autoverzekering genoemd, is na de allrisk variant de meest uitgebreide autoverzekering. Veel consumenten betalen echter te veel voor hun beperkt casco autoverzekering. Dat is helemaal niet nodig. Maar met meer dan 50 verschillende autoverzekeraars, ieder met hun eigen premies en voorwaarden, is het een begrijpelijk probleem. Een probleem met een oplossing: je goedkoopste autoverzekering vergelijken en overstappen bespaart je gemiddeld 237 euro per jaar en dat kan oplopen tot zelfs bijna 600 euro per jaar!

Beperkt casco autoverzekering

Goedkoopste beperkt casco autoverzekering

Autoverzekering overstappers bespaarden samen een hoop geld. Daar wil jij natuurlijk ook bij horen! Sluit daarom direct online je nieuwe beperkt casco verzekering af via Geld.nl. Je nieuwe WA beperkt casco autoverzekering afsluiten doe je via onze site of we sturen je door naar de gewenste autoverzekeraar. Dit hangt af van wat onze afspraken zijn met de betreffende verzekeraar. Sluit je de beperkt casco autoverzekering via ons af, dan worden wij je tussenpersoon. Word je doorgestuurd naar de website van de verzekeraar, dan loopt het verdere contact via hen vanaf het moment van afsluiten.

Besparen op beperkt casco autoverzekering

5 Tips beperkt casco autoverzekering

Wil jij je auto beperkt casco verzekeren? Let dan naast de premie ook goed op de voorwaarden van je beperkt casco autoverzekering. We geven je 5 tips zodat je de perfecte combinatie tussen dekking en premie voor je beperkt casco autoverzekering vindt.

Tips autoverzekering beperkt casco

Wat is een WA beperkt casco autoverzekering?

De WA beperkt casco autoverzekering staat ook wel bekend als de beperkt casco verzekering.

Dit omdat het een uitbreiding is op de verplichte WA dekking. De premie, dekking en voorwaarden verschillen flink per verzekeraar. Sommige verzekeraars bieden extra services aan, zoals een vervangende auto bij diefstal. Andere verzekeraars bieden een hogere vergoeding aan of een lager eigen risico.

De WA beperkt casco autoverzekering vergoedt schade die je voortuig aan anderen veroorzaakt, net als de WA autoverzekering. Daarnaast is schade door inbraak, diefstal, brand, storm en ruitschade gedekt. Met andere woorden: schades waar je zelf niets aan hebt kunnen doen en waar je geen schuld aan hebt.

Schade aan je eigen auto waar je wél schuld aan hebt wordt niet vergoed. Die kosten betaal je uit eigen zak. Wil je een andere dekking? Kijk dan eens naar de WA autoverzekering of de allrisk autoverzekering.

DekkingWA verzekeringWA+ beperkt cascoAllrisk autoverzekering
Schade aan anderen
Diefstal / inbraak 
Brand / storm 
Ruitschade 
Aanrijding / vandalisme  

Past een beperkt casco verzekering bij mijn auto?

De beperkt casco autoverzekering wordt aangeraden voor auto’s tussen de zes en tien jaar.

De waarde van de auto is meestal nog te hoog voor alleen een WA verzekering, maar te laag voor uitgebreidste allrisk autoverzekering.

Leeftijd autoDekking
> 10 jaarWA verzekering
6 - 10 jaarWA beperkt casco verzekering
0 - 5 jaarAllrisk autoverzekering

Persoonlijke keuze

In de vergelijking geven wij je advies welke autoverzekering het beste bij je auto past. Heb je liever een andere dekking, bijvoorbeeld omdat je afhankelijk bent van je auto of een autofinanciering hebt afgesloten? Pas dan zelf de dekking aan naar je voorkeur, zodat we je alleen autoverzekeringen met de gewenste dekking tonen.

Aanvullende autoverzekeringen bij beperkt casco autoverzekering

Met een aanvullende autoverzekering bescherm je jezelf tegen situaties in het verkeer die niet worden gedekt door de WA beperkt casco verzekering.

Je past het overzicht eenvoudig aan zodat je alle beperkt casco verzekeringen ziet inclusief de gewenste aanvullende verzekering.

Schade inzittendenverzekering

De schade inzittendenverzekering auto vergoedt direct alle letsel- en zaakschade van jou en je medepassagiers. Onder zaakschade valt ook schade aan spullen die je in je auto vervoerde tijdens het ongeluk. Er wordt niet gekeken naar de schuldvraag.

Verkeersrechtsbijstandverzekering

De verkeersrechtsbijstandverzekering biedt juridisch advies en ondersteuning bij schades en conflicten in het verkeer. Heb je een ongeluk gehad? Dan wordt de schade voor je verhaald bij de tegenpartij. Deze verzekering heb je niet nodig als je al een rechtsbijstandverzekering hebt met verkeersdekking.

Pechhulp

Een autoverzekering met pechhulp vergoedt het ter plekke maken van je auto bij pech. Of je auto wordt naar de garage gesleept als repareren niet lukt. Vaak is vervangend vervoer inbegrepen.

Schadevrije jaren en WA beperkt casco verzekering

Het grote voordeel bij een WA beperkt casco verzekering is dat je niet terugvalt in je schadevrije jaren bij ruitschades, stormschades, hagelschades en diefstal.

Je claimt de schade dus zonder dat dit invloed heeft op je bonus malus korting en je besparing door het overstappen!

Eigen risico beperkt casco autoverzekering

Wanneer je een schade claimt bij je WA beperkt casco autoverzekering geldt er meestal een eigen risico.

Dit bedrag betaal je zelf per geclaimde schade. Voor schade die je bij anderen veroorzaakt betaal je nooit een eigen risico.

Het mooie aan een beperkt casco autoverzekering is dat je sterretjes in je ruit vaak gratis laat repareren bij een aangesloten hersteller. Je betaalt sowieso vaak minder of zelfs geen eigen risico bij aangesloten herstellers. Bovendien geniet je van nog meer voordelen, zoals garantie op de reparatie en vervangend vervoer.

Eigen risico vergelijken

In onze beperkt casco vergelijking geef je zelf aan of je het eigen risico wilt verhogen of verlagen. We zullen dan opnieuw je autoverzekering berekenen waardoor je direct ziet of en hoeveel je bespaart op de premie. Niet alle verzekeraars bieden deze mogelijkheid.

DD-MM-JJJJ