"Vergelijk de autoverzekeringen in Nederland en bespaar tot € 600 per jaar."

Website van het jaar Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS6

WA beperkt casco autoverzekering

vergelijk & vind de beste deal! Vind de beste deal & bespaar!
Postcode
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 15%

 • Compleet aanbod autoverzekeringen
 • 100% onafhankelijk vergelijken
 • Nu met € 25 Bol.com bon cadeau
Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

De meest volledige autoverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met ruim 30 autoverzekeraars de meest complete beperkt casco autoverzekering vergelijking van Nederland. Je autoverzekering vergelijken op Geld.nl zorgt er dus voor dat je altijd de goedkoopste beperkt casco verzekering voor jouw auto vindt. Hierdoor bespaar je eenvoudig tot honderden euro’s per jaar!

Dit vinden klanten van ons
10   "Snel, kort en handig" XavernusX 22 november 2021
8   "Overzichtelijke vergelijkingswebsite" BvH 20 november 2021
10   "Super, ik ben blij" Karol Baran 26 oktober 2021
Autoverzekering experts Geld.nl
Autoverzekering specialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van autoverzekeringen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op maandag 3 januari 2022.

Autoverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste autoverzekering. Heb je vragen? Neem contact op via 040 – 751 39 68 of stuur een mail naar service@geld.nl.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Wat is een beperkt casco autoverzekering?

Als je een autoverzekering afsluit, heb je de keuze uit drie dekkingen: WA, beperkt casco en all risk. Een WA autoverzekering vergoedt alleen schades die je met je auto toebrengt aan anderen. Met een beperkt casco autoverzekering, ook wel WA plus genoemd, ben je net wat uitgebreider verzekerd. De beperkt casco verzekering vergoedt naast schade die je toebrengt aan anderen namelijk ook:

 • Schade door diefstal / inbraak
 • Ruitschade
 • Schade door brand of storm

Wil je ook schades aan je auto door vandalisme of bij een aanrijding door je eigen schuld vergoed krijgen? Dan heb je een all risk autoverzekering nodig.

Wat kost een beperkt casco autoverzekering?

Omdat een beperkt casco verzekering uitgebreider is dan een WA-verzekering betaal je hiervoor meer premie. Maar de verzekering is wel weer goedkoper dan de all risk dekking. Hoeveel je precies betaalt voor beperkt casco autoverzekering hangt af van:

 • De auto die je verzekerd
 • Waar je woont
 • Je leeftijd
 • Hoeveel schadevrije jaren je hebt
 • Hoeveel kilometer je per jaar rijdt

Daarom vul je tijdens je beperkt casco autoverzekering vergelijken op Geld.nl altijd deze gegevens in. Vervolgens tonen we je de premies voor jouw situatie bij elke beperkt casco verzekering. Zo zie je dus direct wat een beperkt casco verzekering voor jouw auto kost.

Is een beperkt casco verzekering voor mij geschikt?

Of een beperkt casco verzekering voor jouw auto geschikt is, hangt vooral af van de leeftijd en de waarde van je auto. Wij adviseren een beperkt casco verzekering voor auto’s van 6 tot 10 jaar oud. Die zijn meestal al aardig wat in waarde gedaald, waardoor een all risk verzekering vaak te duur is voor wat je nog vergoed krijgt. Aan de andere kant is je auto waarschijnlijk nog te waardevol om ‘m alleen maar WA te verzekeren. Meer tips voor het kiezen van de beste dekkingsvariant lees je in het artikel ‘Welke autoverzekering kiezen?

Tijdens je autoverzekering berekenen op Geld.nl geven we je advies over welke dekking het meest geschikt is voor jouw auto. Zo weet je meteen of een beperkt casco autoverzekering een verstandige keuze is.

Waarom beperkt casco autoverzekeringen vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor autoverzekeringen. Je vergelijkt op Geld.nl altijd het grootste aanbod beperkt casco autoverzekeringen in Nederland. Zo weet je zeker dat de beste en goedkoopste beperkt casco verzekering voor jouw auto ertussen staat. Daarnaast is Geld.nl geen onderdeel van een autoverzekeraar of andere partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op onze vergelijkingen.

Ga je via Geld.nl een beperkt casco autoverzekering afsluiten, dan profiteer je van de volgende voordelen:

 • Laagste prijsgarantie
 • Tot 15% korting op je beperkt casco autoverzekering
 • Gratis een Bol.com ter waarde van € 25 bij de meeste wa plus autoverzekeringen via Geld.nl

We zeggen niet voor niets dat je op Geld.nl altijd de beste deal voor je autoverzekering vindt!

Video met tips en uitleg voor de beste autoverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Welke autoverzekering past bij mij? - Tips dekking autoverzekering kiezen Eef van Opdorp - 14 december 2021
Besparen op autoverzekering | Handige tips Eef van Opdorp - 11 augustus 2021
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
Autoverzekering WA beperkt casco premie

Om je een beeld te geven van wat je auto WA beperkt casco verzekeren ongeveer kost, hebben we de top 10 laagste premies voor je in kaart gebracht.

Top 10 beperkt casco autoverzekeringen
Verzekeraar Dekking Premie / maand
Centraal Beheer WA+ € 15,06
FBTO WA+ € 15,13
ZEKUR.nl WA+ € 15,66
Univé WA+ € 15,94
ANWB WA+ € 15,95
OHRA WA+ € 17,67
Ditzo WA+ € 17,67
Nationale-Nederlanden WA+ € 17,71
Unigarant WA+ € 17,75
Aon WA+ € 18,66

*Deze premies zijn berekend voor een Toyota Aygo uit 2014 met een 33-jarige bestuurder uit Dokkum die 10 schadevrije jaren heeft en 12.000 kilometer per jaar rijdt. Peildatum: 3 januari 2022.

Start vergelijken ➔
 • WA beperkt casco autoverzekering
WA beperkt casco autoverzekering

WA beperkt casco autoverzekering

De WA beperkt casco autoverzekering, ook wel WA plus autoverzekering genoemd, is na de all risk variant de meest uitgebreide autoverzekering. Veel consumenten betalen echter te veel voor hun beperkt casco autoverzekering. Dat is helemaal niet nodig. Maar met meer dan 50 verschillende autoverzekeraars, ieder met hun eigen premies en voorwaarden, is het een begrijpelijk probleem. Een probleem met een oplossing: je goedkoopste autoverzekering vergelijken en overstappen bespaart je tot wel 600 euro per jaar!

Daarom beperkt casco autoverzekering vergelijken

Ondanks dat je tot wel 600 euro per jaar kunt besparen, heeft 60 procent van de autobezitters de afgelopen twee jaar niet omgekeken naar zijn of haar beperkt casco autoverzekering. Laat dat geld niet liggen en volg het advies van de AFM, Autoriteit Consument en Markt en de Consumentenbond: vergelijk WA beperkt casco autoverzekeringen.

Goedkoopste beperkt casco autoverzekering

Autoverzekering overstappers bespaarden samen een hoop geld. Daar wil jij natuurlijk ook bij horen! Sluit daarom direct online je nieuwe beperkt casco verzekering af via Geld.nl.

Je nieuwe WA beperkt casco autoverzekering afsluiten doe je via onze site of we sturen je door naar de gewenste autoverzekeraar. Dit hangt af van wat onze afspraken zijn met de betreffende verzekeraar. Sluit je de beperkt casco autoverzekering via ons af, dan worden wij je tussenpersoon. Dit houdt in dat je wijzigingen en schades bij ons meldt en niet direct bij de verzekeraar. Word je doorgestuurd naar de website van de verzekeraar, dan loopt al het verdere contact via hen vanaf het moment van afsluiten.

Tips beperkt casco autoverzekering

We bieden je graag informatie en tips aan, zodat je de perfecte combinatie tussen dekking en premie voor je autoverzekering vindt. We zetten ze voor je op een rij:

1. Wat is een WA beperkt casco autoverzekering?

De WA beperkt casco autoverzekering staat ook wel bekend als de beperkt casco verzekering. Dit omdat het een uitbreiding is op de verplichte WA dekking. De premie, dekking en voorwaarden verschillen flink per verzekeraar. Sommige verzekeraars bieden extra services aan, zoals een vervangende auto bij diefstal. Andere verzekeraars bieden een hogere vergoeding aan of een lager eigen risico.

De WA beperkt casco autoverzekering vergoedt schade die je voortuig aan anderen veroorzaakt, net als de WA autoverzekering. Daarnaast is schade door inbraak, diefstal, brand, storm en ruitschade gedekt. Met andere woorden: schades waar je zelf niets aan hebt kunnen doen en waar je geen schuld aan hebt.

Schade aan je eigen auto waar je wél schuld aan hebt wordt niet vergoed. Die kosten betaal je uit eigen zak. Wil je een andere dekking? Kijk dan eens naar de WA autoverzekering of de all risk autoverzekering.

Dekking beperkt casco autoverzekering
Dekking WA verzekering WA+ beperkt casco All risk autoverzekering
Schade aan anderen
Diefstal / inbraak  
Brand / storm  
Ruitschade  
Aanrijding / vandalisme    

2. Past een beperkt casco verzekering bij mijn auto?

De beperkt casco autoverzekering wordt aangeraden voor auto’s tussen de zes en tien jaar. De waarde van de auto is meestal nog te hoog voor alleen een WA verzekering, maar te laag voor uitgebreidste all risk autoverzekering.

Wanneer beperkt casco autoverzekering?
Leeftijd auto Dekking
> 10 jaar WA verzekering
6 - 10 jaar WA beperkt casco verzekering
0 - 5 jaar All risk autoverzekering

Persoonlijke keuze
In de vergelijking geven wij je advies welke autoverzekering het beste bij je auto past. Heb je liever een andere dekking, bijvoorbeeld omdat je afhankelijk bent van je auto of een lening voor je auto hebt afgesloten? Pas dan zelf de dekking aan naar je voorkeur, zodat we je alleen autoverzekeringen met de gewenste dekking tonen.

3. Aanvullende autoverzekeringen bij beperkt casco autoverzekering

Met een aanvullende autoverzekering bescherm je jezelf tegen situaties in het verkeer die niet worden gedekt door de WA beperkt casco verzekering. Je past het overzicht eenvoudig aan zodat je alle beperkt casco verzekeringen ziet inclusief de gewenste aanvullende verzekering.

Schade inzittendenverzekering
De schade inzittendenverzekering auto vergoedt direct alle letsel- en zaakschade van jou en je medepassagiers. Onder zaakschade valt ook schade aan spullen die je in je auto vervoerde tijdens het ongeluk. Er wordt niet gekeken naar de schuldvraag.

Verkeersrechtsbijstandverzekering
De verkeersrechtsbijstandverzekering biedt juridisch advies en ondersteuning bij schades en conflicten in het verkeer. Heb je een ongeluk gehad? Dan wordt de schade voor je verhaald bij de tegenpartij. Deze verzekering heb je niet nodig als je al een rechtsbijstandverzekering hebt met verkeersdekking.

Pechhulp
Een autoverzekering met pechhulp vergoedt het ter plekke maken van je auto bij pech. Of je auto wordt naar de garage gesleept als repareren niet lukt. Vaak is vervangend vervoer inbegrepen.

4. Schadevrije jaren en WA beperkt casco verzekering

Het grote voordeel bij een WA beperkt casco verzekering is dat je niet terugvalt in je schadevrije jaren bij ruitschades, stormschades, hagelschades en diefstal. Je claimt de schade dus zonder dat dit invloed heeft op je bonus malus korting en je besparing door het overstappen!

5. Eigen risico beperkt casco autoverzekering

Wanneer je een schade claimt bij je WA beperkt casco autoverzekering geldt er meestal een eigen risico. Dit bedrag betaal je zelf per geclaimde schade. Voor schade die je bij anderen veroorzaakt betaal je nooit een eigen risico.

Het mooie aan een beperkt casco autoverzekering is dat je sterretjes in je ruit vaak gratis laat repareren bij een aangesloten hersteller. Je betaalt sowieso vaak minder of zelfs geen eigen risico bij aangesloten herstellers. Bovendien geniet je van nog meer voordelen, zoals garantie op de reparatie en vervangend vervoer.

Eigen risico vergelijken
In onze beperkt casco vergelijking geef je zelf aan of je het eigen risico wilt verhogen of verlagen. We zullen dan opnieuw je autoverzekering berekenen waardoor je direct ziet of en hoeveel je bespaart op de premie. Niet alle verzekeraars bieden deze mogelijkheid.

Meer over autoverzekeringen
 • Autoverzekeringen vergelijken Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • All risk autoverzekering De all risk autoverzekering vergoedt vrijwel alle schade aan je auto. Vind hier direct de best passende all risk verzekering.
 • Pechhulpverzekering vergelijken Een van de aanvullingen die je bij je autoverzekering kunt afsluiten, is de pechhulpverzekering. Je leest er hier alles over.
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • WA Autoverzekering Iedereen met een auto moet verplicht een WA verzekering afsluiten. Vind hier direct de voordeligste WA verzekering.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc