Contact

Autoverzekering berekenen

Vergelijk & bespaar € 282 per jaar.
Eef van Opdorp
Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start autoverzekeringen vergelijken Start vergelijken en vind de beste autoverzekering
Wat is je kenteken?
Kenteken onbekend
Postcode
Geboortedatum DD-MM-JJJJ
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Grootste aanbod leningen 100% onafhankelijk

Geld.nl is geen onderdeel van
verzekeraar of andere partij.

Grootste aanbod leningen Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Video met tips en uitleg voor de beste autoverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

De meest volledige autoverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meeste complete autoverzekering vergelijking van Nederland met ruim 30 autoverzekeraars. Vind de beste autoverzekering met de laagste premie en bespaar gemiddeld € 282 per jaar!

Dit vinden klanten van ons

10   "Makkelijke site"
Marianne van Hemert 30 september 2022
8   "Voor een scherpe prijs een allrisk verzekering afgesloten"
Bas 30 september 2022
10   "Gratis Bol.com bon netjes binnen 4 weken gekregen"
Bram Lantinga 30 september 2022
Persoonlijke hulp van experts
Autoverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde autoverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste autoverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

Geld.nl: dé autoverzekering specialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé autoverzekering vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring zorgen we ervoor dat jij zorgeloos de beste autoverzekering kunt kiezen en afsluiten. De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van autoverzekeringen. De informatie is gereviewed door Eef van Opdorp, budgetcoach en bekend van RTL4 en SBS6. De informatie is voor het laatst geüpdatet op donderdag 3 november 2022.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Hoe wordt mijn autoverzekering premie berekend?

De premie voor de autoverzekering is voor iedereen anders. Jij betaalt bij dezelfde verzekeraar een andere premie dan je buurman of zelfs dan je tweelingbroer die dezelfde auto rijdt. Dit komt doordat autoverzekeraars naar verschillende factoren kijken om de premie van je autoverzekering te berekenen, namelijk:

 • Welke auto je verzekert
 • Waar je woont
 • Je leeftijd
 • Hoeveel schadevrije jaren je hebt
 • Hoeveel kilometer je per jaar met de auto rijdt
 • Welke dekking je kiest

De premie van je autoverzekering vraagt dus om een persoonlijke berekening. Daarom vul je tijdens je autoverzekering vergelijken op Geld.nl eerst deze gegevens in. Vervolgens berekenen we voor jou de premies van de autoverzekeringen voor jouw situatie. Zo zie je direct welke autoverzekering premies van toepassing zijn op jouw auto en persoonlijke situatie.

Welke verzekeraar heeft de laagste premie autoverzekering?

Zoals we hierboven al aangeven, is de berekening van autoverzekering premies voor iedereen anders. Welke verzekeraar voor jou de laagste premie voor je autoverzekering heeft, kom je dus alleen te weten door een berekening te maken voor jouw specifieke situatie. Vervolgens kun je via Geld.nl meestal direct de autoverzekering afsluiten die voor jou de laagste premie en/of de beste voorwaarden heeft.

Kan ik mijn premie autoverzekering berekenen zonder kenteken?

Ook zonder kenteken kun je op Geld.nl een premieberekening voor een autoverzekering maken. Je geeft dan aan dat het kenteken onbekend is. Vervolgens vragen we je enkele gegevens in te vullen, zoals het merk, type en bouwjaar van de auto. Deze zaken vind je meestal in de advertentie van de verkoper of de dealer. Vervolgens tonen we je de premies die horen bij dit type auto. Let op! Je kunt zonder kenteken nog geen autoverzekering aanvragen. Je kunt wel je autoverzekering berekening bewaren en later, zodra je het kenteken weet, terugkomen om je aanvraag af te ronden.

Waarom premie autoverzekeringen berekenen op Geld.nl?

Bij je autoverzekering berekening tonen we je op Geld.nl altijd het meest complete overzicht van autoverzekeringen van Nederland. Omdat we voor meer dan 30 autoverzekeraars voor jou persoonlijk de premies berekenen, vind je altijd de goedkoopste en beste deal voor je autoverzekering.

Verder is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. We zijn geen onderdeel van een autoverzekeraar of andere partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op je autoverzekering berekening.

Bovendien profiteer je met je autoverzekering berekenen via Geld.nl van de volgende extra’s:

 • Laagste prijsgarantie: je betaalt nooit meer premie voor je autoverzekering dan bij de verzekeraar zelf.
 • Tot 15% korting op je premie autoverzekering
 • Gratis een Bol.com ter waarde van € 30 bij de meeste autoverzekeringen via Geld.nl

In je autoverzekering berekening op Geld.nl zie je direct bij welke verzekeringen je een cadeau en/of korting krijgt.

Laatste nieuws Geld.nl over autoverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden autoverzekering vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je autoverzekering. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een autoverzekering afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over autoverzekeringen.

Bekijk alle nieuwberichten

Autoverzekering premie berekenen

Zoek je een nieuwe autoverzekering? Of wil je je huidige verzekering berekenen om te kijken of het ergens anders goedkoper kan? Op Geld.nl kun je eenvoudig de premie voor je autoverzekering berekenen. Je vult enkele gegevens in over jezelf en je auto en vervolgens berekenen wij de premie van het grootste aanbod autoverzekeraars in Nederland. Omdat we het aanbod van ruim 50 autoverzekeraars vergelijken, weet je zeker dat de goedkoopste autoverzekering met de dekking voor jou ertussen staat. Op Geld.nl kun je dus zelf online de verzekering voor je auto berekenen, zo vind je eenvoudig de beste deal voor je autoverzekering!

Autoverzekering berekenen

Waarom autopremie berekenen?

De premie voor de autoverzekering is voor iedereen anders. De premies verschillen per persoon en per auto. Maar je betaalt ook nog eens bij elke autoverzekeraar een andere premie. Uit ons onderzoek blijkt dat het verschil tussen de hoogste en laagste autopremie oploopt tot ruim 600 euro per jaar. Je autoverzekering berekenen geeft je een compleet beeld van alle premies voor jouw auto. Omdat we de autoverzekering met de laagste premie altijd bovenaan tonen, weet je direct welke autoverzekering voor jou het goedkoopste is. Je autoverzekering afsluiten regel je eenvoudig online op Geld.nl. Zo betaal je dus nooit te veel premie! Gemiddeld besparen consumenten via Geld.nl zo 282 euro per jaar op hun autoverzekering.

Laagste premie autoverzekering

Geld.nl was recent te zien bij

Bekijk alle media-optredens

Laagste premie autoverzekering

Om je een indicatie te geven hoeveel een autoverzekering kost, geven we je hier de actuele premies voor een voorbeeld scenario. Wil je weten welke verzekeraar de laagste premie voor jouw auto biedt? Maak dan direct een vergelijking!

Goedkoopste autoverzekering berekenen
Top 10 goedkoopste autoverzekeringen
VerzekeraarDekkingPremie / maand
Centraal BeheerWA€ 13,01
UnivéWA€ 13,69
Avéro AchmeaWA€ 14,99
ANWBWA€ 15,17
FBTOWA€ 15,43
ZEKUR.nlWA€ 15,57
UnigarantWA€ 15,58
DitzoWA€ 16,92
Allianz DirectWA€ 17,70
InsharedWA€ 19,01

De premies zijn berekend  op basis van een fictief persoon van 33 jaar oud, wonende in Dokkum met een 10 jaar oude Toyota Aygo, 10 schadevrije jaren en een kilometrage van 12.000. Peildatum: 1 november 2022.

Start vergelijken

Autoverzekering berekenen: waar hangt de premie vanaf?

Als je de premie voor je autoverzekering gaat berekenen, zie je dat de premies flink verschillen per verzekeraar. Dit komt doordat elke verzekeraar de premie op een andere manier berekent. Ze wegen hierbij wel allemaal dezelfde factoren mee die invloed hebben op de premie van je autoverzekering. Hieronder vind je een overzicht van deze factoren met daarbij een toelichting.

Tips autoverzekering berekenen
Autoverzekering aanvragen

1. Premies autoverzekering verschillen per auto

Met een kleine auto, zoals een Toyota Aygo, richt je bij een aanrijding minder schade aan dan met een grote SUV.

Verzekering adres

2. Verschillen premie autoverzekering berekenen per adres

Om de premie voor je autoverzekering te berekenen, vragen we naar je postcode en huisnummer.

Auto verzekeren

3. Autoverzekering berekenen en je leeftijd

Als je de premie voor je autoverzekering berekent, moet je ook je geboortedatum invullen.

Kosten autoverzekering

4. Invloed schadevrije jaren op autopremie

Bij je zoektocht naar de beste deal voor je autoverzekering zijn je schadevrije jaren erg belangrijk.

Autoverzekering kilometers

5. Autoverzekering berekenen en kilometers per jaar

Hoe meer je rijdt, hoe groter de kans dat je een keer schade krijgt.

Autoverzekering afsluiten

6. Premie autoverzekering berekenen per dekking

Tot slot heeft de dekking die je kiest invloed op de premie van je autoverzekering.

Meer over autoverzekeringen

 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • All risk autoverzekering De all risk autoverzekering vergoedt vrijwel alle schade aan je auto. Vind hier direct de best passende all risk verzekering.
 • Autoverzekering vrouwen Verschillende verzekeraars bieden een autoverzekering speciaal voor vrouwen aan. Maar is dit wel voordelig?
 • Autoverzekering jongeren Omdat verzekeraars jongeren als risicogroep beschouwen, betalen zij een opslag op de premie. Lees er hier meer over.
 • Goedkope autoverzekering Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 282 euro per jaar op je autoverzekering.
 • WA Autoverzekering Iedereen met een auto moet verplicht een WA verzekering afsluiten. Vind hier direct de voordeligste WA verzekering.
tc