Contact

Autoverzekering berekenen

Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar € 237 p.j.! Vergelijk het meest complete aanbod en bespaar gemiddeld € 237 per jaar.
Eef van Opdorp Budgetcoach
Wat is je kenteken?
Postcode
Geboortedatum
DD-MM-JJJJ
9,2 1.080 reviews
Meest complete aanbodVerzekerd van de beste keuze
Keurmerk Objectief Vergelijken100% onafhankelijke vergelijking
Laagste prijsgarantieUnieke kortingen tot 15%
Dit vinden klanten van ons

We vragen onze klanten regelmatig of ze tevreden met ons zijn. Dit met als doel om onze dienstverlening te verbeteren. Hieronder zie je de ervaringen van klanten die onlangs een autoverzekering hebben afgesloten op Geld.nl.

10

Geen klachten

Missindo Verwoert - 5 december 2023
10

Dit bedrijf heeft mij geholpen bij het kiezen van de beste verzekering die bij mijn wensen past. Ik wacht ook nog steeds op uw belofte dat iedereen die voor geld.nl verzekeringen van uw bedrijf kiest, een cadeaubon krijgt voor de auto te wassen.

Hodan Husein - 5 december 2023
10

Belofte 50 euro tegoed nagekomen!

Cees Smit - 2 december 2023
10

Zijn jullie heel goed voor alles

Ahmed el Kaddouri - 1 december 2023
8

Gewoon goed en helder online.

Rinus Dingler - 27 november 2023
Bekijk alle reviews
Geld.nl als deskundige in de mediaBekijk alle media-optredens

In 4 stappen naar de beste autoverzekering

1. Vul gegevens in over jezelf en je auto

Autoverzekeraars bepalen de premie op basis van de auto die je wilt verzekeren en enkele gegevens over jezelf, zoals je woonplaats, leeftijd, schadevrije jaren en het aantal kilometers dat je rijdt. Je vult op Geld.nl dus eerst deze gegevens in. Zo kunnen we bij de verschillende autoverzekeraars de premie berekenen die past bij jouw situatie en auto.

2. Kies je gewenste dekking

Vóór je autoverzekeringen gaat vergelijken, willen we weten welke dekking je wilt voor de autoverzekering. Je hebt drie keuzes: WA, WA+ en All risk. In dit artikel lees je hoe je beste dekking kiest: 'Welke autoverzekering past bij mij?'. Tijdens het autoverzekering vergelijken op Geld.nl geven we je advies over welke dekkingsvariant het beste bij jouw auto past. Zo helpen we je de juiste keuze te maken.

3. Vergelijk het meest complete aanbod autoverzekeringen

Op basis van je gegevens en de gekozen dekking tonen we je het meest complete aanbod autoverzekeringen dat voor jou beschikbaar is. De goedkoopste autoverzekering, met de laagste premie, staat altijd bovenaan. Je kunt de vergelijking met de filters zelf aanpassen op zaken die jij belangrijk vindt.

4. Vraag je nieuwe autoverzekering aan

Heb je de autoverzekering van je keuze gevonden? Dan vraag je deze eenvoudig online aan. Hoe je de verzekering aanvraagt, hangt af van de samenwerking die wij met de verzekeraar hebben: óf direct via onze site, óf we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Zodra je de aanvraag hebt afgerond, ontvang je per e-mail een bevestiging. In de bevestiging staat of je voorlopige dekking hebt. Geeft de verzekeraar je voorlopige dekking, dan mag je meteen de weg op. Zo niet, dan moet je nog even wachten op de definitieve acceptatie van de verzekeraar.

De meest volledige autoverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meest complete autoverzekering vergelijking van Nederland met 22 autoverzekeraars. Vergelijk het meest complete aanbod autoverzekeringen, kies de beste verzekering voor jouw auto en bespaar gemiddeld € 237 per jaar

Laagste premie autoverzekering

Om je een indicatie te geven hoeveel een autoverzekering kost, geven we je hier de actuele premies voor een voorbeeld scenario. Wil je weten welke verzekeraar de laagste premie voor jouw auto biedt? Maak dan direct een vergelijking!

Laatste update tabel: 1 december 2023
VerzekeraarDekkingPremie / maand
UnivéWA€ 12,41
InsharedWA€ 12,63
Centraal BeheerWA€ 13,13
ZekurWA€ 13,99
Allianz DirectWA€ 14,90
Avéro AchmeaWA€ 14,99
FBTOWA€ 15,17
a.s.r. ik kies zelfWA€ 16,15
De GoudseWA€ 16,40
ANWBWA€ 18,05
Uitleg berekening

Tips en uitleg voor de beste autoverzekering

In onderstaande video's geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6), samen met Amanda Bulthuis (autoverzekering expert van Geld.nl), handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste autoverzekering in onze vergelijking vindt.

Hoe werkt de wasstraatpas actie? Bekijk de video
Wat is het voordeel van je autoverzekering via Geld.nl? Bekijk de video
Is je autoverzekering afsluiten niet veel gedoe? Bekijk de video
Is je autoverzekering afsluiten niet veel gedoe? Bekijk de video
Is het slim om de goedkoopste autoverzekering te kiezen? Bekijk de video
Tips dekking autoverzekering Bekijk de video
Tips besparen autoverzekering Bekijk de video

Veelgestelde vragen over autoverzekering berekenen

Hoe wordt mijn autoverzekering premie berekend?

De premie voor de autoverzekering is voor iedereen anders. Jij betaalt bij dezelfde verzekeraar een andere premie dan je buurman of zelfs dan je tweelingbroer die dezelfde auto rijdt. Dit komt doordat autoverzekeraars naar verschillende factoren kijken om de premie van je autoverzekering te berekenen, namelijk:

 • Welke auto je verzekert
 • Waar je woont
 • Je leeftijd
 • Hoeveel schadevrije jaren je hebt
 • Hoeveel kilometer je per jaar met de auto rijdt
 • Welke dekking je kiest

De premie van je autoverzekering vraagt dus om een persoonlijke berekening. Daarom vul je tijdens je autoverzekering vergelijken op Geld.nl eerst deze gegevens in. Vervolgens berekenen we voor jou de premies van de autoverzekeringen voor jouw situatie. Zo zie je direct welke autoverzekering premies van toepassing zijn op jouw auto en persoonlijke situatie.

Welke verzekeraar heeft de laagste premie autoverzekering?

Zoals we hierboven al aangeven, is de berekening van autoverzekering premies voor iedereen anders. Welke verzekeraar voor jou de laagste premie voor je autoverzekering heeft, kom je dus alleen te weten door een berekening te maken voor jouw specifieke situatie. Vervolgens kun je via Geld.nl meestal direct de autoverzekering afsluiten die voor jou de laagste premie en/of de beste voorwaarden heeft.

Kan ik mijn premie autoverzekering berekenen zonder kenteken?

Ook zonder kenteken kun je op Geld.nl een premieberekening voor een autoverzekering maken. Je geeft dan aan dat het kenteken onbekend is. Vervolgens vragen we je enkele gegevens in te vullen, zoals het merk, type en bouwjaar van de auto. Deze zaken vind je meestal in de advertentie van de verkoper of de dealer. Vervolgens tonen we je de premies die horen bij dit type auto. Let op! Je kunt zonder kenteken nog geen autoverzekering aanvragen. Je kunt wel je autoverzekering berekening bewaren en later, zodra je het kenteken weet, terugkomen om je aanvraag af te ronden.

Waarom premie autoverzekeringen berekenen op Geld.nl?

Bij je autoverzekering berekening tonen we je op Geld.nl altijd het meest complete overzicht van autoverzekeringen van Nederland. Omdat we voor meer dan 30 autoverzekeraars voor jou persoonlijk de premies berekenen, vind je altijd de goedkoopste en beste deal voor je autoverzekering.

Verder is Geld.nl een 100% onafhankelijke vergelijkingssite. We zijn geen onderdeel van een autoverzekeraar of andere partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op je autoverzekering berekening.

Bovendien profiteer je met je autoverzekering berekenen via Geld.nl van de volgende extra’s:

 • Laagste prijsgarantie: je betaalt nooit meer premie voor je autoverzekering dan bij de verzekeraar zelf.
 • Tot 15% korting op je premie autoverzekering
 • Gratis een Wasstraatpas ter waarde van € 48 cadeau

In je autoverzekering berekening op Geld.nl zie je direct bij welke verzekeringen je een cadeau en/of korting krijgt.

Of vind je antwoord op één van onderstaande pagina’s
Laatste nieuws Geld.nl over autoverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden autoverzekering vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je autoverzekering. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een autoverzekering afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over autoverzekeringen.

Bekijk alle nieuwberichten

Autoverzekering premie berekenen

Zoek je een nieuwe autoverzekering? Of wil je je huidige verzekering berekenen om te kijken of het ergens anders goedkoper kan? Op Geld.nl kun je eenvoudig de premie voor je autoverzekering berekenen. Je vult enkele gegevens in over jezelf en je auto en vervolgens berekenen wij de premie van het grootste aanbod autoverzekeraars in Nederland. Omdat we het aanbod van ruim 50 autoverzekeraars vergelijken, weet je zeker dat de goedkoopste autoverzekering met de dekking voor jou ertussen staat. Op Geld.nl kun je dus zelf online de verzekering voor je auto berekenen, zo vind je eenvoudig de beste deal voor je autoverzekering!

Autoverzekering berekenen

Waarom autopremie berekenen?

De premie voor de autoverzekering is voor iedereen anders. De premies verschillen per persoon en per auto. Maar je betaalt ook nog eens bij elke autoverzekeraar een andere premie. Uit ons onderzoek blijkt dat het verschil tussen de hoogste en laagste autopremie oploopt tot bijna 600 euro per jaar. Je autoverzekering berekenen geeft je een compleet beeld van alle premies voor jouw auto. Omdat we de autoverzekering met de laagste premie altijd bovenaan tonen, weet je direct welke autoverzekering voor jou het goedkoopste is. Je autoverzekering afsluiten regel je eenvoudig online op Geld.nl. Zo betaal je dus nooit te veel premie! Gemiddeld besparen consumenten via Geld.nl zo 237 euro per jaar op hun autoverzekering.

Laagste premie autoverzekering

Autoverzekering berekenen: waar hangt de premie vanaf?

Als je de premie voor je autoverzekering gaat berekenen, zie je dat de premies flink verschillen per verzekeraar. Dit komt doordat elke verzekeraar de premie op een andere manier berekent. Ze wegen hierbij wel allemaal dezelfde factoren mee die invloed hebben op de premie van je autoverzekering. Hieronder vind je een overzicht van deze factoren met daarbij een toelichting.

Tips autoverzekering berekenen

Premies autoverzekering verschillen per auto

Met een kleine auto, zoals een Toyota Aygo, richt je bij een aanrijding minder schade aan dan met een grote SUV.

Daarom heeft je auto invloed op de premie van je autoverzekering. Autoverzekeraars kijken naar het gewicht en het vermogen van je auto. Hoe zwaarder en krachtiger je auto, hoe hoger de premie. Autoverzekeraars kijken bij het berekenen van de premie voor je autoverzekering ook naar hoeveel je auto waard is en hoe deze beveiligd is. Dat zegt namelijk iets over hoeveel de verzekeraar maximaal moet uitkeren bij schade aan je eigen auto en over de kans op diefstal.

Verschillen premie autoverzekering berekenen per adres

Om de premie voor je autoverzekering te berekenen, vragen we naar je postcode en huisnummer.

De autopremies verschillen namelijk per postcodegebied. Bij sommige autoverzekeraars verschillen ze zelfs per huisnummer in dezelfde straat. In een grote stad, met veel verkeer, is de kans op schade groter dan op het platteland. Je betaalt daarom in Rotterdam meer premie dan in een dorp in de provincie Groningen. Verder kijken verzekeraars naar het aantal ongevallen en schademeldingen in de omgeving waar je woont.

Autoverzekering berekenen en je leeftijd

Als je de premie voor je autoverzekering berekent, moet je ook je geboortedatum invullen.

Omdat jongere en oudere bestuurders vaker schade rijden, heeft je leeftijd invloed op je premie. Ben je jonger dan 24 jaar of ouder dan 65 jaar? Dan behoor je tot een risicogroep en betaal je meer premie voor je autoverzekering.

Let op! Sommige jongeren schrikken van de hoge premies en willen de auto op naam van hun ouders verzekeren. Wij raden dit echt af. Je bouwt dan namelijk zelf geen schadevrije jaren op. Door zelf goed te vergelijken en een autoverzekering voor jongeren af te sluiten kun je nog steeds veel besparen op je premie en bouw je schadevrije jaren op voor extra korting op je premie in de toekomst.

Invloed schadevrije jaren op autopremie

Bij je zoektocht naar de beste deal voor je autoverzekering zijn je schadevrije jaren erg belangrijk.

Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt op je premie. Hoeveel schadevrije jaren je precies hebt, staat op de polis van je huidige autoverzekering. Heb je die niet? Geen probleem! Tijdens je autoverzekering berekenen op Geld.nl helpen we je een goede schatting te maken.

Autoverzekering berekenen en kilometers per jaar

Hoe meer je rijdt, hoe groter de kans dat je een keer schade krijgt.

Daarom kijken sommige verzekeraars naar het aantal kilometers dat je per jaar rijdt om de premie voor je autoverzekering te berekenen. Je hoeft gelukkig niet precies te weten hoeveel kilometer je gaat rijden. Je mag gewoon een schatting maken.

Premie autoverzekering berekenen per dekking

Tot slot heeft de dekking die je kiest invloed op de premie van je autoverzekering.

Hoe uitgebreider je verzekerd wilt zijn, hoe meer je betaalt. Zo is de WA verzekering meestal het goedkoopste en de all risk autoverzekering de duurste autoverzekering. De WA beperkt casco autoverzekering zit er tussenin.

Maar laat je bij de keuze voor de dekking niet alleen leiden door de premie. Je te uitgebreid verzekeren kost je weliswaar onnodig veel premie, maar andersom kost een te krappe dekking je veel geld bij een schade. Kies daarom een dekking die past bij de leeftijd en waarde van je auto. Over het algemeen geldt:

 • Auto ouder dan 10 jaar – WA verzekering is voldoende
 • Auto tussen de 6 en 10 jaar oud – Kies een WA beperkt casco verzekering
 • Auto 5 jaar of jonger – Kies dan all risk verzekering

Goed om te weten! Tijdens het autoverzekering berekenen op Geld.nl geven we je advies over welk dekkingsvariant het beste bij jouw auto past.

Tip! Je auto financieren met een lening? Dan adviseren we altijd een all risk autoverzekering. Bij schade of diefstal ontvang je een vergoeding vanuit je verzekering. Je blijft zo niet met een lening zitten, terwijl je de auto niet meer rijdt.

DD-MM-JJJJ