Website van het jaar 2020

Autoverzekering berekenen

vind altijd de beste deal!
Kies je autoverzekeringBespaar tot €600 p.j.
Kenteken onbekend

DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 15%

 • Unieke Geld.nl korting tot 15%
 • Actie! Tot € 35 cadeau via Geld.nl
 • 100% onafhankelijk vergelijken
Vergelijk het grootste aanbod Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Laagste prijsgarantie Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
9,1
  517 klantreviews
10,0   "Top" Jan Schoonbeek 06 april 2021
10,0   "Alles ontvangen zoals beloofd" I Charitakis 29 maart 2021
8,0   "Super makkelijk kiezen" BJA Smit 29 maart 2021
Alle reviews bekijken
De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Verzekeringen vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Auteur

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld:

Amanda Bulthuis
Bronnen

De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op vrijdag 7 mei 2021. De volgende bronnen zijn hier onder andere voor geraadpleegd:

bronnen
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
Onderzoek autoverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en autoverzekering vergelijkingen en tienduizenden afgesloten autoverzekeringen, is Geld.nl dé expert op het gebied van autoverzekeringen vergelijken. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van autoverzekeringen:

onderzoek
Zojuist overgestapt

21.557

Autoverzekering premie

Autoverzekering berekenen, bespaar direct!

Zoek je een nieuwe autoverzekering? Of wil je je huidige verzekering berekenen om te kijken of het ergens anders goedkoper kan? Op Geld.nl kun je eenvoudig de premie voor je autoverzekering berekenen. Je vult enkele gegevens in en vervolgens kun je zelf in ons overzicht je autoverzekering vergelijken. Omdat we het aanbod van ruim 50 autoverzekeraars vergelijken, weet je zeker dat de autoverzekering met de beste autopremie en dekking voor jou ertussen staat. Op Geld.nl kun je dus zelf online de verzekering voor je auto berekenen, zo vind je eenvoudig de beste deal voor je autoverzekering!

Waarom autoverzekering berekenen?

De premie voor de autoverzekering is voor iedereen anders. De premies verschillen per persoon en per auto. Maar je betaalt ook nog eens bij elke autoverzekeraar een andere premie. Uit onderzoek van Geld.nl blijkt dat het verschil tussen de hoogste en laagste autopremie oploopt tot wel 600 euro per jaar. Je autoverzekering berekenen geeft je een compleet beeld van alle premies voor jouw auto. Omdat we de autoverzekering met de laagste premie altijd bovenaan tonen, weet je direct welke autoverzekering voor jou het goedkoopste is. Zo betaal je dus nooit te veel premie!

Premie autoverzekering berekenen in 5 stappen

 1. Vul je kenteken, postcode en geboortedatum in
 2. Geef aan hoeveel schadevrije jaren je hebt en hoeveel kilometer per jaar je rijdt
 3. Kies de gewenste dekking voor je auto
 4. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen in ons overzicht
 5. Kies de beste deal voor je auto en sluit deze direct af!

Je autoverzekering afsluiten doe je direct online via Geld.nl of via de website van de verzekeraar. Dit hangt af van wat voor een samenwerking we hebben met de betreffende verzekeraar.

Autoverzekering berekenen – Top 10 laagste premies

Om je een beeld te geven van wat je betaalt voor een autoverzekering, hebben we de top 10 laagste premies voor een autoverzekering voor je in kaart gebracht. Deze autopremies zijn gebaseerd op een voorbeeldscenario. Wil je precies weten wat voor jouw auto de laagste premie is? Maak dan een persoonlijke berekening door op de button onder de tabel te klikken.

Top 10 laagste premie autoverzekering
Verzekeraar Dekking Premie/maand
FBTO WA € 11,86
Centraal Beheer WA € 12,49
SNS Bank WA € 12,72
ABN AMRO WA € 14,23
ZEKUR.nl WA € 14,41
Ditzo WA € 14,68
Unigarant WA € 14,81
ANWB WA € 15,19
Univé WA € 15,69
a.s.r. WA € 18,31

Start vergelijken ➔

*Deze premies zijn berekend voor een Toyota Aygo uit 2009 met een 33-jarige bestuurder uit Dokkum die 10 schadevrije jaren heeft en 12.000 kilometer per jaar rijdt. De berekening is medio mei 2020 gemaakt.

Autoverzekering berekenen: waar hangt de premie vanaf?

Als je de premie voor je autoverzekering gaat berekenen, zie je dat de premies flink verschillen per verzekeraar. Dit komt doordat elke verzekeraar de premie op een andere manier berekent. Ze wegen hierbij wel allemaal dezelfde factoren mee die invloed hebben op de premie van je autoverzekering, namelijk:

 • De gegevens van je auto (merk, model, waarde, beveiliging)
 • Je adres
 • Je leeftijd
 • Je aantal schadevrije jaren
 • Het aantal kilometers per jaar dat je ongeveer rijdt
 • De dekkingsvariant (WA, WA+ of all risk) die je kiest

Premies autoverzekering verschillen per auto

Met een kleine auto, zoals een Toyota Aygo, richt je bij een aanrijding minder schade aan dan met een grote SUV. Daarom heeft je auto invloed op de premie van je autoverzekering. Autoverzekeraars kijken naar het gewicht en het vermogen van je auto. Hoe zwaarder en krachtiger je auto, hoe hoger de premie. Autoverzekeraars kijken bij het berekenen van de premie voor je autoverzekering ook naar hoeveel je auto waard is en hoe deze beveiligd is. Dat zegt namelijk iets over hoeveel de verzekeraar maximaal moet uitkeren bij schade aan je eigen auto en over de kans op diefstal.

Verschillen premie autoverzekering berekenen per adres

Om de premie voor je autoverzekering te berekenen, vragen we naar je postcode en huisnummer. De autopremies verschillen namelijk per postcodegebied. Bij sommige autoverzekeraars verschillen ze zelfs per huisnummer in dezelfde straat. In een grote stad, met veel verkeer, is de kans op schade groter dan op het platteland. Je betaalt daarom in Rotterdam meer premie dan in een dorp in de provincie Groningen. Verder kijken verzekeraars naar het aantal ongevallen en schademeldingen in de omgeving waar je woont.

Autoverzekering berekenen en je leeftijd

Als je de premie voor je autoverzekering berekent, moet je ook je geboortedatum invullen. Omdat jongere en oudere bestuurders vaker schade rijden, heeft je leeftijd invloed op je premie. Ben je jonger dan 24 jaar of ouder dan 65 jaar? Dan behoor je tot een risicogroep en betaal je meer premie voor je autoverzekering.

Let op! Sommige jongeren schrikken van de hoge premies en willen de auto op naam van hun ouders verzekeren. Wij raden dit echt af. Je bouwt dan namelijk zelf geen schadevrije jaren op. Door zelf goed te vergelijken en een autoverzekering voor jongeren af te sluiten kun je nog steeds veel besparen op je premie en bouw je schadevrije jaren op voor extra korting op je premie in de toekomst.

Invloed schadevrije jaren op autopremie

Bij je zoektocht naar de beste deal voor je autoverzekering zijn je schadevrije jaren erg belangrijk. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt op je premie. Hoeveel schadevrije jaren je precies hebt, staat op de polis van je huidige autoverzekering. Heb je die niet? Geen probleem! Tijdens je autoverzekering berekenen op Geld.nl helpen we je een goede schatting te maken.

Autoverzekering berekenen en kilometers per jaar

Hoe meer je rijdt, hoe groter de kans dat je een keer schade krijgt. Daarom kijken sommige verzekeraars naar het aantal kilometers dat je per jaar rijdt om de premie voor je autoverzekering te berekenen. Je hoeft gelukkig niet precies te weten hoeveel kilometer je gaat rijden. Je mag gewoon een schatting maken.

Premie autoverzekering berekenen per dekking

Tot slot heeft de dekking die je kiest invloed op de premie van je autoverzekering. Hoe uitgebreider je verzekerd wilt zijn, hoe meer je betaalt. Zo is de WA verzekering meestal het goedkoopste en de all risk autoverzekering de duurste autoverzekering. De WA beperkt casco autoverzekering zit er tussenin.

Maar laat je bij de keuze voor de dekking niet alleen leiden door de premie. Je te uitgebreid verzekeren kost je weliswaar onnodig veel premie, maar andersom kost een te krappe dekking je veel geld bij een schade. Kies daarom een dekking die past bij de leeftijd en waarde van je auto. Over het algemeen geldt:

 • Auto ouder dan 10 jaar – WA verzekering is voldoende
 • Auto tussen de 6 en 10 jaar oud – Kies een WA beperkt casco verzekering
 • Auto 5 jaar of jonger – Kies dan all risk verzekering

Goed om te weten! Tijdens het autoverzekering berekenen op Geld.nl geven we je advies over welk dekkingsvariant het beste bij jouw auto past.

Tip! Je auto financieren met een lening? Dan adviseren we altijd een all risk autoverzekering. Bij schade of diefstal ontvang je een vergoeding vanuit je verzekering. Je blijft zo niet met een lening zitten, terwijl je de auto niet meer rijdt.

Voordelen premie autoverzekering berekenen op Geld.nl

Je autoverzekering berekenen op Geld.nl is heel eenvoudig en helpt je besparen op je autoverzekering. Dankzij onderstaande voordelen van Geld.nl weet je zeker dat je niet te veel premie betaalt voor je autoverzekering.

Voordeel 1 – Premie berekenen van grootste aanbod autoverzekeringen

We berekenen de autopremie van het grootste aanbod autoverzekeraars. Dat houdt in dat je in onze vergelijking verzekeraars terug ziet, die andere vergelijkingssites niet tonen. Zo weet je zeker dat de autoverzekering met de laagste premie én de beste dekking voor jouw auto ertussen staat. Je vindt dus gegarandeerd de beste deal voor je autoverzekering op Geld.nl!

Autoverzekering berekenen

Autoverzekering berekenen bij het grootste aanbod verzekeraars

Voordeel 2 - Unieke kortingen op je autoverzekering

Op Geld.nl krijg je unieke kortingen die oplopen tot 15% op de premie van je autoverzekering. Als je via Geld.nl een autoverzekering afsluit, krijgen wij een vergoeding van de verzekeraar. Een deel van het geld dat wij verdienen, geven we terug aan jou! Dit doen we door op verschillende autoverzekeringen unieke kortingen te geven, oplopend tot wel 15% van je premie. Je betaalt dan een lagere premie dan bij de verzekeraar zelf of op andere vergelijkingssites.

Voordeel 3 - Laagste prijsgarantie op je autoverzekering

Je betaalt voor je autoverzekering op Geld.nl nooit meer dan bij de verzekeraar zelf of een andere vergelijkingssites. Dat noemen we de laagste prijsgarantie op je autoverzekering. Vind je ergens anders dezelfde autoverzekering toch met een lagere premie? Dan betalen wij je het verschil plús 5 procent.

Voordeel 4 - Gratis cadeau bij je autoverzekering

Als je via Geld.nl een autoverzekering afsluit, geven we je vaak ook nog een cadeautje erbij. Momenteel krijg je tot € 35 cadeau bij je autoverzekering. Je krijgt dit cadeau alleen bij Geld.nl. Zo vind je bij ons niet alleen de beste deal voor je autoverzekering, maar krijg je ook nog eens iets extra’s. Zie het als de allerbeste deal!

Voordeel 5 - 100% onafhankelijk je autoverzekering berekenen

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of financiële partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op onze autoverzekering berekening. Zo garanderen wij jou een 100% onafhankelijke vergelijking.

Voordeel 6 - Zeker van een verantwoorde keuze!

Klanten waarderen Geld.nl met een dikke negen. Daarnaast zijn wij voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar. In 2020 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,1. Lees hier meer over de uitslag.

Voordeel 7 - Autoverzekering premie alert – Elk jaar opnieuw de beste premie!

Ook als je eenmaal klant bent bij Geld.nl, blijven we voor je klaar staan. Zo checken wij elk jaar opnieuw of je huidige autoverzekering nog steeds de beste premie én voorwaarden biedt. Vinden we ergens anders een betere deal? Dan krijg je direct bericht en kun je overstappen. Je hoeft zelf dus helemaal nergens aan te denken. Dat is makkelijk besparen!

Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige financiële experts staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Actueel
Meer over autoverzekeringen
 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • All risk autoverzekering De all risk autoverzekering vergoedt vrijwel alle schade aan je auto. Vind hier direct de best passende all risk verzekering.
 • Autoverzekering vrouwen Verschillende verzekeraars bieden een autoverzekering speciaal voor vrouwen aan. Maar is dit wel voordelig?
 • Autoverzekering jongeren Omdat verzekeraars jongeren als risicogroep beschouwen, betalen zij een opslag op de premie. Lees er hier meer over.
 • Goedkope autoverzekering Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je autoverzekering.
 • WA Autoverzekering Iedereen met een auto moet verplicht een WA verzekering afsluiten. Vind hier direct de voordeligste WA verzekering.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc