Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten

Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen

Autoverzekering berekenen

vind direct de beste deal!
Kies je autoverzekeringBespaar tot €600 p.j.
NL
Kenteken onbekend

Website van het jaar 2019
Laagste prijsgarantie via Geld.nl

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Vergelijk het grootste aanbod

We zijn de meest complete
autoverzekering vergelijker.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

“Fijne communicatie met duidelijke info”

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt
 • 10:19
 • 10:16
 • 10:14
 • 10:12
 • 10:10

Afgelopen jaar bespaarden 21.557 klanten op hun autoverzekering via Geld.nl.

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

<
 • a.s.r. Autoverzekering
 • ABN-AMRO Autoverzekering
 • AEGON Autoverzekering
 • Allianz Nederland Autoverzekering
 • ANWB Autoverzekering
 • Aon Autoverzekering
 • Centraal Beheer Achmea Autoverzekering
 • Ditzo B.V Autoverzekering
 • FBTO Autoverzekering
 • Hema Autoverzekering
 • ING Autoverzekering
 • Inshared Autoverzekering
 • Kilometerverzekering Autoverzekering
 • Nationale Nederlanden Autoverzekering
 • NowGo Autoverzekering
 • OHRA Autoverzekering
 • Reaal Autoverzekering
 • SNS Autoverzekering
 • Unigarant Autoverzekering
 • Unive Autoverzekering
 • ZEKUR Autoverzekering
 • ZLM Autoverzekering
>

Autoverzekering berekenen? Bespaar tot € 600

Wist je dat je autoverzekering berekenen en vergelijken je gemiddeld 600 euro per jaar helpt besparen op je autopremie? Dit komt omdat er wel 50 verschillende autoverzekeraars zijn, ieder met hun eigen premie en voorwaarden. Bij iedere verzekeraar de laagste premie berekenen is echter onbegonnen werk. Geen wonder dat zo veel consumenten te veel betalen voor hun autoverzekering. Toch is er een hele simpele oplossing: je autoverzekering berekenen via Geld.nl.

Je premie autoverzekering berekenen

Je autoverzekering berekenen is heel makkelijk, want dat doen wij voor je. Daarvoor hebben we de volgende informatie nodig:

 1. Kenteken
 2. Postcode en huisnummer
 3. Geboortedatum
 4. Schadevrije jaren
 5. Gewenste dekking
 6. Aantal kilometer per jaar
 7. Aanvullende dekkingen

Autoverzekering berekenen – Top 10 laagste premies

We hebben de top tien laagste autopremies voor je in kaart gebracht.

Verzekeraar Dekking Premie/maand
FBTO WA € 11,85
Centraal Beheer WA € 12,51
SNS Bank WA € 12,72
Univé WA € 12,81
ZEKUR.nl WA € 13,69
Unigarant WA € 14,23
ABN AMRO WA € 14,23
ANWB WA € 14,97
ING WA € 16,86
Nationale Nederlanden Online WA € 16,87
Start vergelijken

*Deze premies zijn berekend voor een Toyota Aygo uit 2009 met een 33-jarige bestuurder uit Dokkum die 10 schadevrije jaren heeft en 12.000 kilometer per jaar rijdt. De berekening is medio augustus 2019 gemaakt.

Als er een goedkoopste premie is, dan is er ook een duurste. Voor de WA autoverzekering is dit 30,37 euro, waardoor je 222,24 euro per jaar bespaart ten opzichte van de goedkoopste autoverzekering!

Waarom autoverzekering berekenen via Geld.nl?

De premie van je autoverzekering berekenen via Geld.nl bespaart je een hoop geld binnen vijf minuten. Dankzij onze voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Grootste aanbod autoverzekeringen

Op Geld.nl bereken je het grootste aanbod autopremies. Er valt genoeg te kiezen nadat je autoverzekering berekend is. Wanneer je je keuze hebt gemaakt, sluit je direct online de verzekering af.

Autoverzekering berekenen

Autoverzekering berekenen bij het grootste aanbod verzekeraars

Onafhankelijk en actueel autopremie berekenen

Dankzij onafhankelijke dataleveranciers Rolls en Voogd & Voogd kun je altijd de premie van je autoverzekering berekenen met actuele premiegegevens. Verder werken we samen met enkele autoverzekeraars, zodat je de nieuwe autoverzekering gemakkelijk afsluit. Deze samenwerkingen hebben geen invloed op de hoogte van de premie die je berekent. Je betaalt namelijk niks extra’s als je de autoverzekering via Geld.nl afsluit. Sterker nog: op veel verzekeringen bieden wij een extra korting op de autopremie! We zijn niet voor niks een van de weinige vergelijkingssites met het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Autoverzekering berekenen met laagste prijsgarantie

Je autoverzekering berekenen via Geld.nl garandeert je de laagste premie. Wij betalen je namelijk het verschil plus vijf procent van de premie terug als je binnen één week na het afsluiten ergens anders dezelfde autoverzekering goedkoper vindt. Zo betaal je nooit meer dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. We bieden zelfs vijf procent korting op sommige autoverzekeringen!

Autoverzekering berekenen met 14 dagen bedenktijd

We hopen dat je autoverzekering berekenen ervoor zorgt dat je een autoverzekering vindt waarmee je tevreden bent. Mocht dat niet direct het geval zijn, dan heb je gelukkig nog veertien dagen bedenktijd. Binnen twee weken na het afsluiten zeg je kosteloos je polis op als je je bedenkt.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons een autoverzekering berekening hebben gedaan, geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de deskundigheid van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met de autoverzekering vergelijking? Onze vakkundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2019

Geld.nl is in 2019 voor het derde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2019 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,4. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren in de categorie Vergelijken, was een 9,0. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Direct online autoverzekering berekenen en besparen!

Je autoverzekering berekenen was een klusje zo geklaard. Nu je ziet hoeveel je kunt besparen wil je het natuurlijk niet daarbij laten zitten. Sluit je autoverzekering af en maak die besparing op je autopremie waar!

Je autoverzekering afsluiten doe je via ons of via de website van de verzekeraar. Dit hangt af van wat voor een samenwerking we hebben met de betreffende verzekeraar. Wij worden je tussenpersoon als je de autoverzekering via ons afsluit. Schades en wijzigingen geef je dan direct aan ons door. Wanneer we je doorsturen naar de website van de verzekeraar, loopt na het afsluiten het verdere contact via hen.

Hoe autoverzekering aanvragen?

Zo vraag je in vier stappen de autoverzekering van je keuze aan:

 1. Kies je gewenste autoverzekering
 2. Vul je persoonlijke gegevens in
 3. Vul je autogegevens in
 4. Beantwoord de slotvragen

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Vergeet niet je oude autoverzekering op te zeggen zodra je verzekering is geaccepteerd.

Acceptatie autoverzekering

Na je aanvraag krijg je direct bevestiging of je voorlopige dekking hebt of niet. In de meeste gevallen kun je direct de weg op. De definitieve acceptatie van je aanvraag krijg je binnen één tot enkele dagen. Zeg je oude verzekering op nadat je geaccepteerd bent. Dit mogen wij wettelijk helaas niet voor je doen, maar we helpen je graag met onze voorbeeldbrief. Veel plezier met je besparing!

Autoverzekering berekenen: waar hangt de premie vanaf?

Je autoverzekering berekening gebeurt op basis van jouw persoonlijke gegevens en de gegevens van je auto. Wij vragen deze gegevens van je zodat we de juiste autoverzekering premie berekenen voor je.

De volgende zes factoren hebben invloed op je premie;

 1. De dekking
 2. Je postcode en huisnummer
 3. Je leeftijd
 4. Aantal schadevrije jaren
 5. De auto zelf
 6. Je kilometrage

1. Dekking en aanvullende verzekeringen

Uiteraard betaal je meer voor een uitgebreidere dekking. Zo is de WA verzekering meestal het goedkoopste en de all risk autoverzekering de duurste autoverzekering. De WA beperkt casco autoverzekering zit er tussenin.

Breid je de dekking uit met een aanvullende verzekering, zoals een inzittendenverzekering auto, rechtsbijstandsverzekering auto of pechhulp, dan verhoogd je premie ook.

2. Postcode en huisnummer

Je premie zal hoger zijn wanneer je in een grotere stad woont, omdat meer auto’s op de weg nu eenmaal het risico verhogen op een ongeluk. Hij zal daarentegen lager zijn als je in een rustig dorpje woont. Om het risico mee te nemen wordt je postcode gebruikt om je autoverzekering te berekenen. Als je in een dicht bewoond gebied woont is het dus extra belangrijk om te letten op welke verzekeraar de laagste premie heeft.

Je huisnummer is ook belangrijk, zeker in een lange straat. Autoverzekeraars kijken namelijk naar de criminaliteit in de buurt. Met meer criminaliteit is de kans groter dat je auto gestolen wordt en dat maakt je autoverzekering duurder. Zo zie je maar dat iedere premie echt uniek is.

3. Geboortedatum

Je leeftijd heeft invloed op de premie, omdat autoverzekeraars ervaren dat jongere en oudere bestuurders vaker schade rijden. Ben je jonger dan 24 jaar of ouder dan 65 jaar? Dan behoor je tot een risicogroep en betaal je meer. Er is zelfs kans dat de verzekeraar jongeren niet accepteert als zij een auto met een hoge cataloguswaarde hebben.

Wij raden jongeren niet aan de auto te verzekeren op de naam van hun ouders. Je spaart dan namelijk zelf geen schadevrije jaren op. Je zoekt dus beter een autoverzekering voor jongeren.

4. Schadevrije jaren

Hoe meer schadevrije je hebt, hoe hoger de korting op de premie. Je autoverzekering wordt berekend met de bonus-malusladder. Met meer schadevrije jaren stijg je op de ladder en krijg je een hogere korting. Rijd je schade, dan daal je op de ladder en is de korting lager.

Heb je negatieve schadevrije jaren? Dan behoor je net als jongeren en ouderen tot een risicogroep en betaal je een hogere premie. Hoe meer negatieve schadevrije jaren je hebt, hoe moeilijker het wordt om geaccepteerd te worden door een verzekeraar. Het is dan beter voorlopig niet over te stappen en schadevrije jaren te sparen.

5. De auto

Natuurlijk heeft de auto die je hebt ook invloed op de premie. Het type, de waarde en de beveiliging van je auto wordt gebruikt om je autoverzekering te berekenen.

Type

Een zwaardere auto met meer vermogen heeft vaak een hogere premie. Verzekeraars gaan ervan uit dat deze auto’s meer schade veroorzaken. Meer schade betekent dat de verzekeraar een hogere vergoeding uit moet keren en daarom betaal je meer.

Waarde

Voor de WA beperkt casco verzekering en de all risk verzekering wordt de autoverzekering berekent met behulp van de waarde van de auto. Bij de WA beperkt casco verzekering geldt de dagwaarde van je auto en bij de all risk verzekering de cataloguswaarde. Deze waarde krijg je vergoed bij total loss of diefstal. Nadat de nieuwwaarderegeling van de all risk verzekering voorbij is geldt hier ook de dagwaarde. De nieuwwaarderegeling verschilt per verzekeraar van één tot drie jaar. Omdat de verzekeraar meer moet uitkeren bij een hogere waarde, wordt er voor deze auto’s een hogere premie gerekend.

Beveiliging

Bepaalde auto’s worden vaker gestolen dan anderen. Voor deze auto’s gelden daarom strengere voorwaarden voor de beveiliging. Voor sommige auto’s is een startonderbreker al voldoende, maar soms is er ook een alarmsysteem, hellingdetectie en voertuigvolgsysteem nodig.

6. Kilometrage

Het is best logisch dat als je meer rijdt, je meer kans op ongelukken hebt. Enkele verzekeraars verhogen daarom de premie als je meer kilometers per jaar rijdt. Probeer altijd wel het juiste aantal kilometers door te geven. Als blijkt dat je veel meer rijdt dan opgegeven, dan kan dat een reden zijn voor de verzekeraar om eventuele schades niet te vergoeden of je zelfs uit de verzekering te zetten.

Meer over autoverzekeringen
 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • All risk autoverzekering De all risk autoverzekering vergoedt vrijwel alle schade aan je auto. Vind hier direct de best passende all risk verzekering.
 • Autoverzekering vrouwen Verschillende verzekeraars bieden een autoverzekering speciaal voor vrouwen aan. Maar is dit wel voordelig?
 • Autoverzekering jongeren Omdat verzekeraars jongeren als risicogroep beschouwen, betalen zij een opslag op de premie. Lees er hier meer over.
 • Autoverzekering vergelijken Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je autoverzekering.
 • WA Autoverzekering Iedereen met een auto moet verplicht een WA verzekering afsluiten. Vind hier direct de voordeligste WA verzekering.
tc