Contact

Inzittendenverzekering auto

Vergelijk & bespaar € 237 per jaar.
Eef van Opdorp
Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Start autoverzekeringen vergelijken Start vergelijken en vind de beste autoverzekering
Wat is je kenteken?
Postcode
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

"Bespaar gemiddeld € 237 per jaar."

Eef van Opdorp Budgetcoach

Inzittendenverzekering vergelijken

Wist je dat veel consumenten te veel betalen voor hun autoverzekering met inzittendenverzekering? Dat is zonde vinden wij. Een inzittendenverzekering is handig, maar een hoop mensen betalen onnodig te veel. Dit probleem voorkom je gemakkelijk. De goedkoopste autoverzekering vergelijken en overstappen scheelt je gemiddeld 237 euro per jaar en dat kan oplopen tot bijna 600 euro per jaar!

Inzittendenverzekering auto

Goedkope inzittendenverzekering

Je hebt auto- met inzittendenverzekeringen vergeleken en gezien hoeveel goedkoper je autoverzekering met inzittendenverzekering kan zijn. Laat die besparing vervolgens niet liggen en sluit de inzittendenverzekering van je keuze direct online af! Je kunt via Geld.nl direct online de gewenste autoverzekering afsluiten met inzittendenverzekering.

Besparen op inzittendenverzekering auto

Veelgestelde vragen over inzittendenverzekering auto

Amanda Bulthuis, onze expert op het gebied van autoverzekeringen, heeft de meestgestelde vragen over inzittendenverzekering auto op een rij gezet. Deze informatie is voor het laatst geüpdatet op dinsdag 28 februari 2023.

Wat is een inzittendenverzekering?

Een inzittendenverzekering is een aanvullende verzekering die je bij je autoverzekering kunt afsluiten. Hiermee verzeker je schade aan de inzittenden van de auto. Je krijgt bijvoorbeeld een schade-uitkering als jij of je passagiers bij een ongeval overlijden of invalide raken. Ook de spullen van jou en je passagiers zijn met een inzittendenverzekering verzekerd.

Heb je een inzittendenverzekering nodig?

Een inzittendenverzekering bij je autoverzekering afsluiten is in onze ogen zeer verstandig. Stel dat jij of een passagier blijvend invalide raakt, dan heeft dat los van de medische kosten natuurlijk ingrijpende gevolgen. Je moet aanpassingen doen in het huis en kan misschien niet meer werken, waardoor je inkomsten dalen. Voor enkele euro’s per maand heb je dit risico afgedekt.

Wat is het verschil tussen een ongevallen inzittendenverzekering en een schade verzekering inzittenden?

Je komt bij autoverzekeraars twee verschillende soorten inzittendenverzekeringen tegen: een ongevallen inzittendenverzekering (OIV) en schadeverzekering inzittenden (SVI). Een ongevallen inzittendenverzekering vergoedt een vast bedrag bij invaliditeit of overlijden na een ongeval. Bij een schadeverzekering inzittenden krijg je de daadwerkelijke schade vergoed. Zeker bij invaliditeit kan de daadwerkelijke schade al snel hoger liggen dan wat een OIV vergoedt. Daarom bieden we je op Geld.nl alleen schadeverzekeringen inzittenden aan. Zo ben je altijd voor de daadwerkelijke schade verzekerd. Bovendien vergoedt de SVI ook materiële schade. Bijvoorbeeld als de dure viool van je dochter op de achterbank lag en is stuk gegaan bij het ongeval.

Wat kost een inzittendenverzekering?

De premie voor een inzittendenverzekering verschilt per verzekeraar, maar ligt meestal tussen de 3 en 8 euro per maand. Als je tijdens je autoverzekering berekenen op Geld.nl aangeeft dat je een inzittendeverzekering wilt, tonen we je direct alle premies inclusief de premie voor de inzittendenverzekering. Zo zie je direct bij welke verzekeraar je je de voordeligste inzittendenverzekering afsluit.

Waarom autoverzekering met inzittendeverzekering vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor autoverzekeringen. Tijdens je autoverzekering vergelijken op Geld.nl tonen wij je altijd het meest complete aanbod autoverzekeringen van Nederland. Zo vind je altijd de beste deal voor je autoverzekering met inzittendenverzekering.

Bovendien is Geld.nl geen onderdeel van een verzekeraar of andere financiële partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op je vergelijking.

Tot slot profiteer je via Geld.nl van de volgende voordelen bij je autoverzekering:

 • Laagste prijsgarantie
 • Tot 15% korting op je premie autoverzekering
 • Gratis een Bol.com ter waarde van € 20 bij de meeste autoverzekeringen via Geld.nl

Autoverzekering inzittenden premie

Om je een indicatie te geven hoeveel een autoverzekering kost, geven we je hier de actuele premies voor een voorbeeld scenario. Wil je weten welke verzekeraar de laagste premie voor jouw auto biedt? Maak dan direct een vergelijking!

Goedkoopste auto inzittendenverzekering
Top 10 goedkoopste autoverzekeringen
VerzekeraarDekkingPremie / maand
Centraal BeheerWA + SVI€ 17,32
UnivéWA + SVI€ 18,09
FBTOWA + SVI
€ 19,14
ZEKUR.nlWA + SVI€ 20,38
UnigarantWA + SVI€ 22,62
DitzoWA + SVI€ 22,99
Allianz DirectWA + SVI€ 23,38
ANWBWA + SVI€ 23,57
De Kilometer VerzekeringWA + SVI€ 24,07
InsharedWA + SVI€ 24,26

De premies zijn berekend met behulp van een fictief persoon van 33 jaar oud, wonende in Dokkum met een 10 jaar oude Toyota Aygo, 10 schadevrije jaren en een kilometrage van 12.000. Peildatum: 3 januari 2023. Wij ontvangen deze premies van de onafhankelijke dataleverancier Rolls.

4 Tips inzittendenverzekering auto

Voordat je autoverzekeringen met een aanvullende inzittendenverzekering vergelijkt, is het handig om het een en ander over deze verzekering te weten. We geven je 4 tips en meer informatie over waarop te letten bij afsluiten van een autoverzekering met inzittenden dekking.

Tips inzittendenverzekering auto
Autoverzekering schade

1. Wat is inzittendenverzekering?

Een inzittendenverzekering vergoedt direct materiële en letselschade, zonder te kijken naar wie schuldig is aan het ongeluk.

Je krijgt dus ook een vergoeding als je zelf het ongeluk hebt veroorzaakt. Deze dekking komt bovenop je WA verzekering, beperkt casco autoverzekering of all risk autoverzekering.

Je hebt twee soorten inzittendenverzekeringen, namelijk de ongevallen inzittendenverzekering en de schade inzittendenverzekering.

Ongevallen inzittendenverzekering vergoedt:

 • Een vooraf vastgesteld bedrag bij invaliditeit van jou of je passagiers
 • Een vooraf vastgesteld bedrag bij overlijden van jou of je passagiers

Schade inzittendenverzekering vergoedt:

 • De werkelijk geleden letselschade van jou of je passagiers
 • De werkelijk geleden materiële schade van jou of je passagiers

De schade inzittendenverzekering heeft dus een uitgebreidere dekking dan de ongevallen inzittendenverzekering.

Autoverzekering afsluiten

2. Waarom inzittendenverzekering auto?

Je zorgverzekering dekt de kosten van letselschade.

Schade die een ander veroorzaakt claim je bij diegene zijn WA verzekering. Waarom zou je dan een autoverzekering met inzittendenverzekering nemen?

Allereerst kijkt de verzekeraar niet naar de schuldvraag. Hierdoor verloopt de schade-afhandeling een stuk sneller.

Ten tweede heb je zelf geen kosten wanneer je letselschade oploopt. Ja, je zorgverzekering vergoedt letselschade, maar je betaalt nog een deel eigen risico. De inzittendenverzekering vergoedt deze kosten ook.

Ten derde brengt een inzittendenverzekering gemoedsrust. Een ongeluk, zeker met letselschade, is al erg genoeg. Dat je je op zo’n moment geen zorgen hoeft te maken over een vergoeding is fijn.

Auto verzekeren

3. Hierop letten bij inzittendenverzekering

De voorwaarden voor autoverzekeringen met inzittendenverzekering verschillen veel per verzekeraar.

Let tijdens het vergelijken op de volgende punten:

 • Hoogte van de vergoeding voor letselschade
 • Hoogte van de vergoeding voor materiële schade
 • Of schade aan zaken van passagiers vergoed worden
 • Of auto’s verzekerd onder de sistercar-clausule ook gedekt zijn
 • Of schade ook wordt vergoed als jij in andermans auto rijdt
 • Of de dekking geldt wanneer je geen autogordel om had tijdens het ongeluk
Autoverzekering aanvragen

4. Andere aanvullende autoverzekeringen

Je hebt nog meer aanvullende autoverzekeringen naast inzittendenverzekering.

Dit zijn de rechtsbijstandverzekering en de pechhulpverzekering. Je autoverzekering berekenen en vergelijken met deze verzekeringen doe je natuurlijk ook op Geld.nl.

Rechtsbijstandverzekering

Met een rechtsbijstandverzekering auto krijg je hulp van je verzekeraar bij het verhalen van schade. Ook krijg je juridische hulp als er een rechtszaak is voortgekomen uit een verkeersongeluk.

Pechhulpverzekering

Radeloos langs de weg staan met pech is niet nodig als je pechhulp hebt. Je verzekeraar stuurt iemand om je auto ter plekke te maken of sleept hem naar de garage.

Autoverzekering afsluiten? Vergelijk, kies en bespaar!