Website van het jaar

Inzittendenverzekering auto

vergelijk & vind de beste deal!
Postcode
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 15%

 • Unieke Geld.nl korting tot 15%
 • Actie! € 20 Bol.com bon cadeau
 • 100% onafhankelijk vergelijken
Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
10   "Prima en overzichtelijke website" Y.H.H.M.M. Donkers 17 oktober 2021
10   "Makkelijk om te gebruiken en veel keuze" Baher Abdelrazzaq 15 oktober 2021
10   "Goede service en betrouwbaar advies" R.B.T. Ploeg 15 oktober 2021

Veelgestelde vragen over inzittendenverzekering

Meer weten over inzittendenverzekeringen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over autoverzekeringen

Wat is een inzittendenverzekering?

Een inzittendenverzekering is een aanvullende verzekering die je bij je autoverzekering kunt afsluiten. Hiermee verzeker je schade aan de inzittenden van de auto. Je krijgt bijvoorbeeld een schade-uitkering als jij of je passagiers bij een ongeval overlijden of invalide raken. Ook de spullen van jou en je passagiers zijn met een inzittendenverzekering verzekerd.

Heb je een inzittendenverzekering nodig?

Een inzittendenverzekering bij je autoverzekering afsluiten is in onze ogen zeer verstandig. Stel dat jij of een passagier blijvend invalide raakt, dan heeft dat los van de medische kosten natuurlijk ingrijpende gevolgen. Je moet aanpassingen doen in het huis en kan misschien niet meer werken, waardoor je inkomsten dalen. Voor enkele euro’s per maand heb je dit risico afgedekt.

Wat is het verschil tussen een ongevallen inzittendenverzekering en een schade verzekering inzittenden?

Je komt bij autoverzekeraars twee verschillende soorten inzittendenverzekeringen tegen: een ongevallen inzittendenverzekering (OIV) en schadeverzekering inzittenden (SVI). Een ongevallen inzittendenverzekering vergoedt een vast bedrag bij invaliditeit of overlijden na een ongeval. Bij een schadeverzekering inzittenden krijg je de daadwerkelijke schade vergoed. Zeker bij invaliditeit kan de daadwerkelijke schade al snel hoger liggen dan wat een OIV vergoedt. Daarom bieden we je op Geld.nl alleen schadeverzekeringen inzittenden aan. Zo ben je altijd voor de daadwerkelijke schade verzekerd. Bovendien vergoedt de SVI ook materiële schade. Bijvoorbeeld als de dure viool van je dochter op de achterbank lag en is stuk gegaan bij het ongeval.

Wat kost een inzittendenverzekering?

De premie voor een inzittendenverzekering verschilt per verzekeraar, maar ligt meestal tussen de 3 en 8 euro per maand. Als je tijdens je autoverzekering berekenen op Geld.nl aangeeft dat je een inzittendeverzekering wilt, tonen we je direct alle premies inclusief de premie voor de inzittendenverzekering. Zo zie je direct bij welke verzekeraar je je de voordeligste inzittendenverzekering afsluit.

Waarom autoverzekering met inzittendeverzekering vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé 100% onafhankelijke vergelijkingssite voor autoverzekeringen. Tijdens je autoverzekering vergelijken op Geld.nl tonen wij je altijd het meest complete aanbod autoverzekeringen van Nederland. Zo vind je altijd de beste deal voor je autoverzekering met inzittendenverzekering.

Bovendien is Geld.nl geen onderdeel van een verzekeraar of andere financiële partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op je vergelijking.

Tot slot profiteer je via Geld.nl van de volgende voordelen bij je autoverzekering:

 • Laagste prijsgarantie
 • Tot 15% korting op je premie autoverzekering
 • Gratis een Bol.com ter waarde van € 20 bij de meeste autoverzekeringen via Geld.nl
De meest volledige autoverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met ruim 30 autoverzekeraars de meest complete autoverzekering vergelijking van Nederland. Je autoverzekering vergelijken op Geld.nl zorgt er dus voor dat je altijd de goedkoopste verzekering voor jouw auto vindt. Hierdoor bespaar je eenvoudig tot honderden euro’s per jaar!

Autoverzekering inzittenden premie

Om je een beeld te geven van wat je auto verzekeren ongeveer kost, hebben we de top 10 laagste premies voor een autoverzekering met inzittendenverzekering (SVI) voor je in kaart gebracht.

Top 10 goedkoopste autoverzekeringen
Verzekeraar Dekking Premie / maand
FBTO WA + SVI € 17,29
Centraal Beheer WA + SVI € 17,50
ZEKUR.nl WA + SVI € 18,19
Univé WA + SVI € 19,29
ABN AMRO WA + SVI € 19,48
Unigarant WA + SVI € 20,88
ANWB WA + SVI € 21,03
Inshared WA + SVI € 22,76
HEMA WA + SVI € 24,34
a.s.r. WA + SVI € 24,35

De premies zijn berekend met behulp van een fictief persoon van 33 jaar oud, wonende in Dokkum met een Toyota Aygo uit 2011, tien schadevrije jaren en een kilometrage van 12.000. Peildatum: 5 juli 2021.

Start vergelijken ➔
Auteur

De informatie op deze pagina wordt regelmatig gecontroleerd en geüpdatet door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media.

Dit is voor het laatst geüpdatet op maandag 22 november 2021.

Amanda Bulthuis
Inzittendenverzekering auto

Inzittendenverzekering

Wist je dat veel consumenten te veel betalen voor hun autoverzekering met inzittendenverzekering? Dat is zonde vinden wij. Een inzittendenverzekering is handig, maar een hoop mensen betalen onnodig te veel. Dit probleem voorkom je gemakkelijk. De goedkoopste autoverzekering vergelijken en overstappen scheelt je tot wel 600 euro per jaar!

Daarom inzittendenverzekering vergelijken

Hoewel een inzittendenverzekering handig is, betaal je al snel onnodig veel voor een schrale dekking. Maar alle dekkingen van meer dan 50 verschillende autoverzekeraars loop je niet zo één-twee-drie na. Gelukkig is onze vergelijking zo opgesteld dat premie en dekking overzichtelijk naast elkaar staan. Zo vind je gemakkelijk de beste dekking inzittendenverzekering tegen de laagste premie.

Goedkoopste inzittendenverzekering

Je hebt auto- met inzittendenverzekeringen vergeleken en gezien hoeveel goedkoper je autoverzekering met inzittendenverzekering kan zijn. Laat die besparing vervolgens niet liggen en sluit de inzittendenverzekering van je keuze direct online af!

Je autoverzekering afsluiten met inzittendenverzekering doe je direct via onze website of via de website van de verzekeraar. Of we je doorsturen hangt af van welke afspraken we hebben gemaakt met de betreffende verzekeraar. Blijf je op onze site, dan worden wij je tussenpersoon. Wijzigingen en schades meld je in dat geval direct aan ons. Vraag je de inzittendenverzekering aan op de website van verzekeraar, dan loopt het verdere contact via hen.

Acceptatie inzittendenverzekering auto

Je ontvangt een bevestiging van je aanvraag waarin staat of je voorlopige dekking hebt of niet. In de meeste gevallen mag je direct de weg op. Binnen één tot enkele dagen hoor je of je definitief geaccepteerd bent. Zeg je oude autoverzekering pas op als je inderdaad definitief bent geaccepteerd. Dit mogen wij helaas niet voor je doen, maar we helpen je graag met onze voorbeeldbrief. Veel plezier met je besparing!

Tip! Je auto financieren met een lening? Ook dan ben je op Geld.nl aan het juiste adres. Vergelijk snel en bespaar tot 700 euro per jaar op je autolening.

Inzittendenverzekering auto: handig om te weten

Voordat je inzittendenverzekeringen vergelijkt is het handig om het een en ander over deze verzekering te weten. We zetten graag tips en informatie voor je op een rij:

1. Wat is inzittendenverzekering?

Een inzittendenverzekering vergoedt direct materiële en letselschade, zonder te kijken naar wie schuldig is aan het ongeluk. Je krijgt dus ook een vergoeding als je zelf het ongeluk hebt veroorzaakt. Deze dekking komt bovenop je WA verzekering, beperkt casco autoverzekering of all risk autoverzekering.

Je hebt twee soorten inzittendenverzekeringen, namelijk de ongevallen inzittendenverzekering en de schade inzittendenverzekering.

Ongevallen inzittendenverzekering vergoedt:

 • Een vooraf vastgesteld bedrag bij invaliditeit van jou of je passagiers
 • Een vooraf vastgesteld bedrag bij overlijden van jou of je passagiers

Schade inzittendenverzekering vergoedt:

 • De werkelijk geleden letselschade van jou of je passagiers
 • De werkelijk geleden materiële schade van jou of je passagiers

De schade inzittendenverzekering heeft dus een uitgebreidere dekking dan de ongevallen inzittendenverzekering.

2. Waarom inzittendenverzekering auto?

Je zorgverzekering dekt de kosten van letselschade. Schade die een ander veroorzaakt claim je bij diegene zijn WA verzekering. Waarom zou je dan een autoverzekering met inzittendenverzekering nemen?

Allereerst kijkt de verzekeraar niet naar de schuldvraag. Hierdoor verloopt de schade-afhandeling een stuk sneller.

Ten tweede heb je zelf geen kosten wanneer je letselschade oploopt. Ja, je zorgverzekering vergoedt letselschade, maar je betaalt nog een deel eigen risico. De inzittendenverzekering vergoedt deze kosten ook.

Ten derde brengt een inzittendenverzekering gemoedsrust. Een ongeluk, zeker met letselschade, is al erg genoeg. Dat je je op zo’n moment geen zorgen hoeft te maken over een vergoeding is fijn.

3. Hierop letten bij inzittendenverzekering

De voorwaarden voor autoverzekeringen met inzittendenverzekering verschillen veel per verzekeraar. Let tijdens het vergelijken op de volgende punten:

 • Hoogte van de vergoeding voor letselschade
 • Hoogte van de vergoeding voor materiële schade
 • Of schade aan zaken van passagiers vergoed worden
 • Of auto’s verzekerd onder de sistercar-clausule ook gedekt zijn
 • Of schade ook wordt vergoed als jij in andermans auto rijdt
 • Of de dekking geldt wanneer je geen autogordel om had tijdens het ongeluk

4. Andere aanvullende autoverzekeringen

Je hebt nog meer aanvullende autoverzekeringen naast inzittendenverzekering. Dit zijn de rechtsbijstandverzekering en de pechhulpverzekering. Je autoverzekering berekenen en vergelijken met deze verzekeringen doe je natuurlijk ook op Geld.nl.

Rechtsbijstandverzekering

Met een rechtsbijstandverzekering auto krijg je hulp van je verzekeraar bij het verhalen van schade. Ook krijg je juridische hulp als er een rechtszaak is voortgekomen uit een verkeersongeluk.

Pechhulpverzekering

Radeloos langs de weg staan met pech is niet nodig als je pechhulp hebt. Je verzekeraar stuurt iemand om je auto ter plekke te maken of sleept hem naar de garage.

Meer over autoverzekeringen
 • Autoverzekeringen vergelijken Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • All risk autoverzekering De all risk autoverzekering vergoedt vrijwel alle schade aan je auto. Vind hier direct de best passende all risk verzekering.
 • Pechhulpverzekering vergelijken Een van de aanvullingen die je bij je autoverzekering kunt afsluiten, is de pechhulpverzekering. Je leest er hier alles over.
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc