Geld.nl
Hulp nodig? Bel 040 - 751 39 68

Autoverzekering jongeren

Vergelijk het grootste aanbod, vind de top 10 goede én goedkope autoverzekeringen voor jongeren en bespaar tot €600 per jaar.

Start vergelijken, check de beste deals

Website van het jaar 2017 Website van het jaar 2018
Start vergelijken, check de beste deals!
NL
Kenteken onbekend
Start vergelijken
9,0  
"Zojuist €600,- per jaar bespaard door over te stappen" Lia Dekkers
Zojuist overgestapt:
 • 08:46
 • 08:43
 • 08:41
 • 08:39
 • 08:37

Autoverzekering jongeren? Bespaar tot €600

Jongeren betalen flink meer geld voor hun autoverzekering dan anderen. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering voor jongeren is gemiddeld 600 euro per jaar. Voor 18-jarigen kan het verschil zelfs oplopen tot 2.000 euro per jaar! Gelukkig is er een manier om de autoverzekering voor jongeren betaalbaar te houden, namelijk door te vergelijken. De kleine moeite scheelt je een mooie zomervakantie!

Vind de goedkoopste autoverzekering jongeren

Een autoverzekering vergelijken voor jongeren is makkelijk. Je vergelijkt in vier stappen op premie en voorwaarden:

 1. Vul in welke auto je wilt verzekeren
 2. Laat ons weten wie je bent
 3. Kies je dekking
 4. Vergelijk autoverzekeringen voor jongeren

Autoverzekering jongeren – Top 10 laagste premies

Wij hebben de top tien laagste premies voor autoverzekering jongeren voor je in kaart gebracht.

Verzekeraar Dekking Premie/maand
FBTO WA €18,22
Centraal Beheer WA €20,34
Univé WA €22,45
ING WA €24,56
ABN AMRO WA €25,86
a.s.r. WA €25,91
Allianz WA €25,94
Bruns ten Brink WA €26,60
ANWB WA €28,24
Unigarant WA €28,27
Start vergelijken

*De premies zijn berekend voor een Toyota Aygo uit 2008 met een 25-jarige bestuurder uit Dokkum die 5 schadevrije jaren heeft en 5.000 kilometer per jaar rijdt.

Aan de andere kant is er ook een duurste premie. De duurste WA verzekering is 41,21 euro per maand. Door de goedkoopste te kiezen bespaar je dus 275,88 euro per jaar!

Waarom autoverzekering jongeren vergelijken op Geld.nl?

Autoverzekeringen voor jongeren vergelijken op Geld.nl bespaart je geld in een paar minuten. Dankzij onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Grootste aanbod autoverzekering jongeren

Je hebt natuurlijk geen zin om zelf meer dan 50 autoverzekering langs te gaan, dat snappen we wel. Daarom hebben wij ze voor je op een rij gezet. Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod autoverzekeringen voor jongeren. Uit de ruime keuze vind je gemakkelijk de autoverzekering die past bij je wensen en situatie. Bovendien sluit je de autoverzekering direct online af.

Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen voor jongeren

Vergelijk grootste aanbod autoverzekeringen voor jongeren

Onafhankelijk en actueel autoverzekering jongeren vergelijken

Premies en voorwaarden van de autoverzekeringen voor jongeren zijn altijd actueel en worden niet beïnvloed door andere partijen. Dit komt omdat wij de data ontvangen van dataleveranciers Rolls en Voogd & Voogd. Daarnaast werken we samen met autoverzekeraars, zodat je makkelijker de autoverzekering van je keuze afsluit. Je betaalt hiervoor niets extra’s. Daarom zijn wij een van de weinige vergelijkingssites met het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Laagste prijsgarantie op autoverzekering jongeren

Vind je binnen één week na het afsluiten ergens anders dezelfde autoverzekering voor jongeren goedkoper? Dan betalen wij je het verschil terug plus vijf procent van de premie. Je betaalt dus nooit meer dan bij de verzekeraar of een andere vergelijkingssite. Wij garanderen je de laagste prijs. Bovendien bieden we op sommige autoverzekeringen sowieso al vijf procent korting!

14 dagen bedenktijd op autoverzekering jongeren

We willen niet dat je spijt krijgt van je keuze en vastzit aan een autoverzekering waarover je ontevreden bent. Je hebt daarom veertien dagen bedenktijd op je autoverzekering voor jongeren. Binnen twee weken zeg je je polis kosteloos op om een andere af te sluiten.

Hoge klantwaardering

Jongeren die je zijn voorgegaan en via ons een autoverzekering hebben gevonden geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de deskundigheid van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met de autoverzekering vergelijking? Onze vakkundige, gecertificeerde klantenservice helpt je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2018

Geld.nl was genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing 2018 in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

Goedkoopste autoverzekering jongeren gevonden? Pak die besparing!

Zie je dat een autoverzekering voor jongeren geen rib uit je lijf hoeft te kosten? Laat die besparing niet liggen en sluit de autoverzekering direct online af!

De autoverzekering voor jongeren vraag je direct via ons aan of op de website van de verzekeraar. Dit hangt af van de afspraken die we hebben met de betreffende verzekeraar. Sluit je de autoverzekering af via ons, dan worden wij je tussenpersoon en geef je schades en wijzigingen direct aan ons door. Sluit de verzekering af op de website van de verzekeraar, dan loopt al het verdere contact via hen

Hoe autoverzekering jongeren aanvragen?

De autoverzekering afsluiten van je keuze doe je binnen vijf minuten:

 • Kies je gewenste autoverzekering
 • Vul je persoonlijke gegevens in
 • Vul je autogegevens in
 • Beantwoord de slotverklaring
 • Gefeliciteerd, je hoort nu officieel tot de club van Geld.nl bespaarders!

Acceptatie autoverzekering jongeren

Direct na je aanvraag zie je of je voorlopige dekking hebt of niet. In de meeste gevallen mag je direct de weg op. De definitieve acceptatie krijg je binnen één tot enkele dagen. Nadat je geaccepteerd bent, zeg je de eventuele oude verzekering op. Dit mogen wij helaas niet voor je doen, maar we helpen je graag met onze voorbeeldbrief. Veel plezier met je besparing!

Autoverzekering voor jongeren: handig om te weten

Een autoverzekering voor jongeren is duur. Daarom geven we je graag wat tips mee om te besparen. We zetten ze voor je op een rij:

1. Risicogroep jongeren

Jongeren tot en met 24 jaar rijden over het algemeen meer schade. Hierdoor behoren jongeren voor verzekeraars binnen de risicogroep. De premie die je als jongere betaalt voor je autoverzekering is daarom hoger. Er zijn zelfs enkele verzekeraars die jongeren niet eens toelaten tot de verzekering, zeker als je een dure auto hebt.

Soms telt er voor diezelfde reden ook een hoger eigen risico bij de beperkt casco verzekering en all risk verzekering.

2. Autoverzekering jongeren op eigen naam

Misschien denk je eraan je auto te verzekeren op naam van een van je ouders om de hogere premie te vermijden. Dit is niet verstandig. Op deze manier bouw je zelf geen schadevrije jaren op en dus ook geen no-claimkorting. Je hebt dan alsnog een duurdere premie wanneer je besluit je auto op je eigen naam te verzekeren.

Het is bovendien niet eens mogelijk om je auto op de naam van je ouders te verzekeren als deze op je eigen naam staat. De autoverzekering moet altijd op naam staan van de kentekenhouder of diens partner.

Kies je er toch voor om de auto op naam van je ouders te verzekeren, dan moet deze ook op hun naam staan. Zorg er vervolgens voor dat je ouders je bijschrijven op de polis als regelmatig bestuurder. Ze plegen verzekeringsfraude als ze dit niet doen en kunnen daardoor uit de verzekering worden gezet.

3. Kleine schades zelf betalen

Voor jongeren is het extra belangrijk schadevrije jaren op te sparen om korting op je premie te krijgen. Betaal daarom kleine schades liever uit eigen zak, in plaats van die te claimen. Je moet misschien wat geld ervoor neerleggen, maar op de lange termijn bespaart het je een hoop geld.

4. Bespaar met je auto

Je autoverzekering berekenen gebeurt niet alleen op basis van je leeftijd. Je auto telt natuurlijk ook mee. En met de juiste auto bespaar je flink.

Hoe lichter de auto en hoe lager de waarde, des te goedkoper de autoverzekering. Zware auto’s met een hoog vermogen veroorzaken meer schade. Omdat verzekeraars daarom meer uit moeten keren, rekenen zij voor dit soort auto’s een hogere premie. Een lichtgewicht auto scheelt bovendien ook gelijk in de wegenbelasting. Dat is dus een dubbele besparing!

Voor auto’s met een lagere waarde is een WA verzekering vaak al voldoende. Dit is de minst uitgebreide verzekering en dus de goedkoopste.

5. Autoverzekering jongeren blijven vergelijken

Regelmatig je autoverzekering vergelijken is voor iedereen belangrijk. Maar voor jongeren waarbij de premie hoger is nog meer. Al na een jaar heb je kans dat er een goedkopere autoverzekering voor je is. Het is daarom slim jaarlijks je autoverzekering te vergelijken. Sluit je via Geld.nl je autoverzekering voor jongeren af, dan hoef je geen reminder in je agenda te zetten. Wij checken ieder jaar voor je of je nog steeds de laagste premie hebt met onze Premie Alert. Dat is makkelijk besparen!

Dit vinden onze klanten van ons! 9,0 "Een goedkope autoverzekering gevonden die makkelijk geregeld was!" Tevreden klanten!
Besparen maakt echt alles leuker.
Bekijk alle 2731 reviews
Vergelijk en start met besparen op je vaste lasten
Geef je wensen aan en vul je gegevens in
Wij zoeken de best passende producten
Vergelijk, kies en sluit je product direct online af
stroke