Website van het jaar 2020

Autoverzekering jongeren

vergelijk en vind de beste deal!
Kies je autoverzekeringBespaar tot €600 p.j.
Kenteken onbekend

DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 15%

 • Unieke Geld.nl korting tot 15%
 • Actie! Tot € 35 cadeau via Geld.nl
 • 100% onafhankelijk vergelijken
Vergelijk het grootste aanbod Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Laagste prijsgarantie Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
10   "Top" Jan Schoonbeek 06 april 2021
10   "Alles ontvangen zoals beloofd" I Charitakis 29 maart 2021
8   "Super makkelijk kiezen" BJA Smit 29 maart 2021
De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Auteur

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld:

Amanda Bulthuis
Bronnen

De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op vrijdag 11 juni 2021. De volgende bronnen zijn hier onder andere voor geraadpleegd:

bronnen
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
Onderzoek autoverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en autoverzekering vergelijkingen en tienduizenden afgesloten autoverzekeringen, is Geld.nl dé expert op het gebied van autoverzekeringen vergelijken. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van autoverzekeringen:

onderzoek
Zojuist overgestapt

21.557

Autoverzekering jongeren

Autoverzekering voor jongeren? Bespaar direct!

Als jongere een autoverzekering afsluiten is een kostbare zaak. Tot je 25ste verjaardag betaal je namelijk bij veel autoverzekeraars een opslag op de premie. Hierdoor ben je tot wel twee keer duurder uit dan een automobilist tussen de 30 en 50 jaar met dezelfde auto. Autoverzekeraars beschouwen jongeren tot en met 24 jaar namelijk als een risicogroep. Zij rijden vaker schade.

Maar ook jij kunt besparen op je autoverzekering. De verschillen tussen de hoogste en de laagste premies zijn groot. Voor een 18-jarige loopt dit zelfs op tot 2.000 euro per jaar. Je autoverzekering vergelijken en de goedkoopste kiezen, loont dus echt de moeite!

In 5 stappen de goedkoopste autoverzekering voor jongeren

Autoverzekeringen voor jongeren vergelijken is op Geld.nl al in 3 minuten geregeld. Je doorloopt hiervoor 5 stappen:

 1. Vul je kenteken, postcode en geboortedatum in
 2. Geef aan hoeveel schadevrije jaren je hebt en hoeveel kilometers per jaar je rijdt
 3. Kies de gewenste dekking voor je auto
 4. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen voor jongeren in ons overzicht
 5. Kies de beste deal voor je auto en sluit deze direct af!

Top 10 goedkoopste autoverzekeringen voor jongeren

Om je een beeld te geven van de kosten voor een autoverzekering voor jongeren, hebben we de top 10 laagste premies voor je in kaart gebracht. Deze premies zijn gebaseerd op een voorbeeldscenario. Wil je precies weten wat een jongeren autoverzekering voor jouw auto kost? Maak dan een persoonlijke berekening door op de button onder de tabel te klikken.

Top 10 autoverzekering jongeren
Verzekeraar Premie/maand 18-jarige Premie/maand 25-jarige
Centraal Beheer € 70,97 € 31,71
FBTO € 76,13 € 33,19
ING € 86,52 € 43,44
Nationale-Nederlanden Online € 86,95 € 43,73
ZEKUR.nl € 91,43 € 46,28
De Goudse € 93,63 € 46,81
ABN AMRO € 96,22 € 33,54
Nationale-Nederlanden ZPP € 99,66 € 50,12
SNS € 103,95 € 47,69
Reaal € 105,87 € 58,46

Start vergelijken ➔

*De premies zijn berekend voor een WA-verzekering voor een Toyota Aygo uit 2010 met een 18-jarige en een 25-jarige bestuurder uit Dokkum die 0 schadevrije jaren hebben en 7.500 kilometer per jaar rijden.

We hebben ook gekeken naar de duurste premie voor een autoverzekering voor jongeren. De duurste WA verzekering is in het scenario voor een 18-jarige bestuurder 139,90 euro per maand. Door de goedkoopste te kiezen bespaar je dus 827,16 euro per jaar!

Autoverzekering voor jongeren, waar moet ik op letten?

Naast een goede verzekering vergelijking, zijn er nog enkele zaken waar je op moet letten. Met onze checklist autoverzekering voor jongeren weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht.

1. Kijk naar het eigen risico autoverzekering voor jongeren

Autoverzekeraars beschouwen jongeren tot en met 24 jaar als een risicogroep. Zij rijden vaker schade. Je premie is daarom hoger, maar bij sommige verzekeraars betaal je ook nog eens een hoger eigen risico. Dit loopt soms op tot 400 euro meer eigen risico dan normaal. Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen als je een schade claimt. Is je eigen risico bijvoorbeeld 150 euro en claim je een schade van 350 euro? Dan betaalt de verzekeraar maar 200 euro, de overige 150 euro betaal je zelf.

Let op! Het hogere eigen risico geldt vaak alleen de WA beperkt casco autoverzekering en all risk autoverzekering. Bij een WA-verzekering betaal je geen eigen risico.

2. Kies je auto zorgvuldig en bespaar op de premie van je autoverzekering

Het is misschien verleidelijk, maar een snelle auto, zoals een Volkswagen GTI is geen verstandige keuze als jongere. Hoe meer vermogen de auto heeft, hoe meer premie je namelijk betaalt voor je autoverzekering. Kies daarom voor je eerst kilometers een kleinere auto die al wat ouder is. Dat scheelt je echt een hoop geld. Auto’s welke meestal leiden naar een goedkope autoverzekering voor jongeren zijn bijvoorbeeld een Toyota Aygo, Peugeot 107 of Renault Twingo.

Tip! Voor je een auto koopt, kun je alvast op Geld.nl de premie voor de autoverzekering berekenen. Zo zie je eenvoudig wat verschillende soorten auto’s doen met de premie voor je autoverzekering.

3. Autoverzekering voor jongeren op naam van ouders?

We krijgen regelmatig vragen om de auto op naam van vader of moeder te verzekeren. Dat lijkt heel interessant, want je ouders betalen een lagere premie dan jij. Wij raden dit echter echt af! Naast dat verzekeraars hier meestal niet mee akkoord gaan, bouw je zelf geen schadevrije jaren op. Als je over een paar jaar alsnog zelf een auto wilt verzekeren, betaal je dan alsnog veel premie en word je niet beloond voor de jaren dat je schadevrij hebt gereden. Verzeker je auto dus toch echt op je eigen naam. Dat scheelt je op de langere termijn veel geld!

4. Schade aan je auto? Betaal ‘m zelf!

Omdat de opbouw van je schadevrije jaren erg belangrijk is, raden wij jongeren aan om kleine schades zelf te betalen. Zodra je schade aan je eigen auto claimt val je meestal terug in schadevrije jaren. Dit betekent als jongere dat je negatieve schadevrije jaren krijgt. Je premie wordt dan nog hoger en overstappen van autoverzekering is dan onmogelijk.

Heb je een schade aan je auto? Betaal die dan zoveel mogelijk zelf. Of kijk je ouders lief aan, misschien willen zij je het bedrag voorschieten.

5. Vergelijk elk jaar opnieuw je autoverzekering voor jongeren

Ook hier komen we weer terug op de schadevrije jaren. Elk jaar dat je geen schade claimt, levert je een schadevrij jaar op en daarmee extra korting op de premie. Daarnaast veranderen autoverzekeraars regelmatig hun premies. De kans is dus groot dat volgend jaar een andere autoverzekering goedkoper is. Maak daarom elk jaar opnieuw een vergelijking voor je autoverzekering!

Goed om te weten! Heb je een autoverzekering via Geld.nl afgesloten? Dan regelen wij de jaarlijkse premiecheck voor jou. Onze  financiële experts kijken elk jaar of je huidige autoverzekering nog steeds de goedkoopste en beste passende autoverzekering is. Vinden we ergens anders een betere deal? Dan krijg je direct bericht en kun je overstappen. Je hoeft zelf dus helemaal nergens aan te denken. Dat is makkelijk besparen!

Goedkoopste autoverzekering jongeren gevonden? Pak die besparing!

Heb je in je vergelijking de goedkoopste autoverzekering voor jongeren gevonden? Sluit deze dan binnen enkele minuten af. Je autoverzekering afsluiten kan op twee manieren: óf direct via onze site, óf we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Je doorloopt hierbij altijd de volgende stappen:

 • Vul je persoonlijke gegevens in
 • Vul de gegevens over je auto in, zoals de meldcode
 • Beantwoorde de slotvragen
 • Gefeliciteerd met je nieuwe autoverzekering!

Acceptatie autoverzekering voor jongeren

Zodra je de aanvraag voor je jongeren autoverzekering hebt afgerond, ontvang je een bevestiging. Hierin staat ook of je voorlopige dekking hebt. Als je voorlopige dekking krijgt, mag je direct met je auto de weg op. Anders moet je nog even wachten op acceptatie van de verzekeraar. Meestal krijg je binnen één dag bericht of je definitief geaccepteerd bent.

Voordelen autoverzekering jongeren vergelijken op Geld.nl

Met onze autoverzekering vergelijking helpen we je te besparen op je autoverzekering. Dankzij onderstaande voordelen van Geld.nl weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je jongeren autoverzekering

Voordeel 1 - Grootste aanbod autoverzekeringen voor jongeren vergelijken

Je vergelijkt op Geld.nl het grootste aanbod autoverzekeraars. Zo weet je zeker dat de goedkoopste autoverzekering met de beste dekking voor jouw auto ertussen staat. Je vindt dus gegarandeerd de beste deal voor je autoverzekering op Geld.nl!

Voordeel 2 - Unieke kortingen op je jongeren autoverzekering

Op Geld.nl krijg je unieke kortingen die oplopen tot 15% op je premie. Als je via Geld.nl een autoverzekering voor jongeren afsluit, krijgen wij een vergoeding van de verzekeraar. Een deel van het geld van wat wij verdienen, geven we terug aan jou! Dit doen we door op verschillende autoverzekeringen unieke kortingen te geven, oplopend tot wel 15% van je premie. Je betaalt dan een lagere premie dan bij de verzekeraar zelf of op andere vergelijkingssites.

Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen voor jongeren

Vergelijk grootste aanbod autoverzekeringen voor jongeren

Voordeel 3 - Laagste prijsgarantie op je autoverzekering voor jongeren

Je betaalt voor je autoverzekering op Geld.nl nooit meer dan bij deze verzekeraar zelf of een andere autoverzekering vergelijker. Dat noemen we de laagste prijsgarantie op je jongeren autoverzekering. Vind je ergens anders dezelfde autoverzekering toch goedkoper? Dan betalen wij je het verschil plús 5 procent.

Voordeel 4 - Gratis cadeau bij je autoverzekering voor jongeren

Als je via Geld.nl een autoverzekering afsluit, geven we je vaak ook een cadeautje. Momenteel krijg je tot € 35 cadeau bij je autoverzekering. Je krijgt dit cadeau alleen bij Geld.nl. Zo vind je bij ons niet alleen de beste deal voor je jongeren autoverzekering, maar krijg je ook nog eens iets extra’s. Zie het als de allerbeste deal!

Voordeel 5- 100% onafhankelijk autoverzekering voor jongeren vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of financiële partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op onze autoverzekering vergelijking. Zo garanderen wij jou een 100% onafhankelijke vergelijking.

Voordeel 6 - Zeker van een verantwoorde keuze!

Klanten waarderen Geld.nl met een dikke negen. Daarnaast zijn wij voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar. In 2020 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,1. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Voordeel 7 - 14 dagen bedenktijd op autoverzekering jongeren

We willen niet dat je spijt krijgt van je keuze en vastzit aan een autoverzekering waarover je ontevreden bent. Je hebt daarom veertien dagen bedenktijd op je autoverzekering voor jongeren. Binnen twee weken zeg je je polis kosteloos op om een andere af te sluiten.

Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige financiële experts staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Actueel
Meer over autoverzekeringen
 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • Vergelijk autoverzekering Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • Autoverzekering studenten Als student heb je vaak niet veel te besteden en daarom wil je een voordelige autoverzekering. Die vind je hier!
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc