Contact

Pechhulpverzekering auto

Vergelijk & bespaar € 282 per jaar.
Eef van Opdorp
Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Website van het jaar 2022
Start autoverzekeringen vergelijken Start vergelijken en vind de beste autoverzekering
Wat is je kenteken?
Kenteken onbekend
Postcode
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

"Bespaar gemiddeld € 282 per jaar."

Eef van Opdorp Budgetcoach
Grootste aanbod leningen Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Grootste aanbod leningen 100% onafhankelijk

Geld.nl is geen onderdeel van
verzekeraar of andere partij.

Grootste aanbod leningen Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Tips en uitleg voor de beste autoverzekering

In onderstaande video's geeft Budgetcoach Eef van Opdorp (bekend van RTL4 en SBS 6), samen met Amanda Bulthuis (autoverzekering expert van Geld.nl), handige tips over wie wij zijn, wat we doen en hoe jij de beste autoverzekering in onze vergelijking vindt.

De meest volledige autoverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je de meeste complete autoverzekering vergelijking van Nederland met ruim 30 autoverzekeraars. Vind de beste autoverzekering met de laagste premie en bespaar gemiddeld € 282 per jaar!

Dit vinden klanten van ons

10   "Alles duidelijk en netjes."
Bruno Bastos Sales 27 januari 2023
10   "Door aanbeveling van mijn dochter ben ik op deze manier bij de autoverzekering van Alianzdirect gekomen. Mooie vergelijking was mogelijk. Dus nu die verzekering daar afgesloten."
John Wijling 26 januari 2023
10   "Overzichtelijke site en zo'n voordelige autoverzekering gevonden. Ik betaal nu de bijna de helft dan hiervoor. En dan krijg je ook nog een Bol.com bon van 20 euro!"
Marijke 26 januari 2023
Persoonlijke hulp van experts
Contact met autoverzekering expert

Heb je vragen over het vergelijken en afsluiten van de beste verzekering voor je auto? Onze gecertificeerde autoverzekering experts helpen je graag! Kijk hier voor een antwoord op veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice door te appen naar 06-38336770.

Geld.nl: dé autoverzekering specialist

Geld.nl is al ruim 10 jaar dé autoverzekering vergelijkingssite van Nederland. Dankzij onze kennis en ervaring zorgen we ervoor dat jij zorgeloos de beste autoverzekering kunt kiezen en afsluiten. De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van autoverzekeringen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op woensdag dinsdag 3 januari 2023.

"Wellicht heb je één van deze vragen?"
Hoe kun je je verzekeren voor pechhulp?

Om je auto te verzekeren voor pechhulp heb je verschillende opties:

 • Losse pechhulpverzekering bij bijvoorbeeld ANWB.
 • Een servicedienst met pechhulp afsluiten bij de garage of dealer waar je de auto in onderhoud hebt
 • Een aanvullende verzekering voor pechhulp afsluiten bij je autoverzekering

Daarnaast kun je je voor pechhulp tijdens je autovakantie ook nog verzekeren via je reisverzekering.

Ga dus voordat je een aanvullende verzekering voor pechhulp bij je autoverzekering kiest altijd even na of je al op een andere manier verzekerd bent voor pechhulp. Kijk daarbij ook of de optie die je nu hebt goedkoper is of je beter de goedkoopste autoverzekering met pechhulp kunt afsluiten.

Wat vergoedt een aanvullende autoverzekering voor pechhulp?

De dekking voor de pechhulpverzekering bij je autoverzekering verschilt per verzekeraar. De meeste pechhulpverzekeringen bieden in elk geval hulp bij accuproblemen en een lekke bank. Maar kom je bijvoorbeeld stil te staan omdat je de verkeerde brandstof hebt getankt of je tank leeg is? Dan schiet niet elke verzekeraar je te hulp met de pechhulpdekking. Kijk dus altijd goed de voorwaarden na voor je een pechhulp verzekering kiest.

Verder kun je bij de meeste verzekeraars zelf kiezen of je je voor pechhulp in alleen Nederland of ook in de rest van Europa wilt verzekeren.

Wat kost pechhulp bij je autoverzekering?

De premie voor de pechhulpverzekering verschilt per verzekeraar. Daarnaast hangt de premie vaak af van hoe oud je auto is en of je alleen in Nederland of ook in andere Europese landen verzekerd wilt zijn. Pechhulp in Nederland kun je vaak voor enkele tientjes per jaar bij je autoverzekering afsluiten. Voor een Europa-dekking kan de premie oplopen tot ruim honderd euro per jaar.

Laatste nieuws Geld.nl over autoverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring en tienduizenden autoverzekering vergelijkingen per maand is Geld.nl dé vergelijkingssite voor je autoverzekering. We hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken als ze een autoverzekering afsluiten en delen dit regelmatig met de pers. Lees hier ons laatste nieuws over autoverzekeringen.

Bekijk alle nieuwberichten

Pechhulpverzekering auto

Een autoverzekering met pechhulp is ontzettend handig, maar maakt de premie voor je autoverzekering duurder. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Een groot deel van de consumenten betaalt echter wél nog altijd te veel voor zijn autoverzekering met pechhulp. Jij hoeft daar niet bij te horen als je het advies van de AFM, de Consumentenbond en Autoriteit Consument en Markt volgt. Dit advies luidt: vergelijk financiële producten. Je autoverzekering vergelijken met pechhulpverzekering en overstappen levert je een besparing van gemiddeld 282 euro per jaar! Dit kan zelfs oplopen tor ruim 600 euro per jaar.

Pechhulpverzekering auto

Goedkoopste pechhulpverzekering

Je hebt de perfecte autoverzekering met pechhulp gevonden. En nu? Afsluiten en besparen die handel. Dat doe je direct online via Geld.nl. Je autoverzekering afsluiten met pechhulp gaat via ons of we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Dit hangt af van de afspraken die we hebben met de betreffende verzekeraar. Wij zijn je tussenpersoon als je op onze website blijft. Schades en wijzigingen geef je dan direct aan ons door. Sluit je de autoverzekering met pechhulp af op de website van de verzekeraar, dan loopt al het verdere contact via hen.

Besparen op pechhulp auto

Geld.nl was recent te zien bij

Bekijk alle media-optredens

Autoverzekering pechhulp premie

Om je een indicatie te geven hoeveel een autoverzekering kost, geven we je hier de actuele premies voor een voorbeeld scenario. Wil je weten welke verzekeraar de laagste premie voor jouw auto biedt? Maak dan direct een vergelijking!

Goedkoopste pechhulpverzekering
Top 10 Autoverzekering pechhulp
VerzekeraarDekkingPremie / maand
Centraal BeheerWA€ 13,01
UnivéWA€ 13,95
FBTOWA€ 14,94
Avéro AchmeaWA€ 14,99
ZEKUR.nlWA€ 16,35
UnigarantWA€ 16,67
DitzoWA€ 17,35
ANWBWA€ 17,71
Allianz DirectWA€ 18,55
InsharedWA€ 19,75

De premies zijn berekend op basis van een fictief persoon van 33 jaar oud, wonende in Dokkum met een 10 jaar oude Toyota Aygo, 10 schadevrije jaren en een kilometrage van 12.000. Peildatum: 1 februari 2023. Wij ontvangen deze premies van de onafhankelijke dataleverancier Rolls.

Start vergelijken

5 Tips pechhulpverzekering

We willen graag dat je tevreden bent over je pechhulpverzekering. Met onze handige tips weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht, zodat jij de beste autoverzekering met pechhulp eenvoudig online kunt afsluiten.

Tips pechhulp autoverzekering
Autoverzekering schade

1. Wat is pechhulp?

Pech komt nooit gelegen en niemand wil op zo’n moment radeloos langs de weg staan.

Daarom is er de pechhulpverzekering. Je auto wordt ter plekke gerepareerd als dat mogelijk is. Zo niet, dan wordt je auto naar de garage gesleept. Je krijgt vaak vervangend vervoer zodat je snel weer de weg op kunt. En dat alles wordt vergoed door de verzekering. Pechhulp vergoedt:

 • Reparatie ter plekke
 • Slepen naar garage
 • Vervangend vervoer

Dit komt natuurlijk bovenop de dekking van je WA autoverzekering, WA beperkt casco autoverzekering of all risk autoverzekering.

Auto verzekeren

2. Voorwaarden pechhulpverzekering

De voorwaarden voor pechhulp verschillen enorm per verzekeraar.

Let tijdens het vergelijken op de volgende punten:

 • Dekkingsgebied: valt je eigen woonplaats binnen de dekking en geldt deze voor heel Europa of alleen Nederland?
 • Vervangend vervoer: krijg je een vervangende auto of krijg je een vergoeding voor de taxi en het openbaar vervoer?
 • Garagekeuze: mag je zelf kiezen naar welke garage je auto wordt versleept?
 • Pech door eigen schuld: valt pech door eigen schuld, bijvoorbeeld door tanken met verkeerde brandstof, onder de dekking?
 • Pech door mechanisch gebrek: ben je gedekt bij pech door mechanische gebreken van de auto?
Autoverzekering afsluiten

3. Losse pechhulpverzekering

Een pechhulpverzekering sluit je ook los af, apart van je autoverzekering.

Dit doe je bijvoorbeeld bij de Wegenwacht van ANWB, Allianz Global Assistance of Centraal Beheer.

Pas wel op dat je jezelf niet per ongeluk dubbel verzekerd. Heb je al een pechhulpverzekering bij je autoverzekering, dan heb je natuurlijk geen losse pechhulpverzekering nodig, of andersom.

Bij nieuwe auto’s geeft de dealer je vaak een mobiliteits- of doorrijdgarantie. Dit is in principe hetzelfde als pechhulp en geldt een aantal jaar na de aankoop. Zolang deze loopt heb je geen aanvullende pechhulpverzekering nodig.

Autoverzekering buitenland

4. Pechhulp in het buitenland

Pechhulp geldt vaak binnen Nederland en heel Europa.

Soms bieden verzekeraars pechhulp wereldwijd aan. Wil je alleen pechhulp wanneer je op vakantie gaat? Een pechhulpverzekering is ook af te sluiten via je reisverzekering.

Autoverzekering aanvragen

5. Andere aanvullende autoverzekeringen

Naast pechhulp heb je nog de schade inzittendenverzekering auto en rechtsbijstandverzekering auto.

Op Geld.nl kun je eenvoudig je autoverzekering berekenen met deze aanvullende dekkingen.

Meer over autoverzekeringen

 • Goedkope autoverzekering Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 282 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Inzittendenverzekering vergelijken Je kunt je autoverzekering aanvullen met een ongevallen en schade inzittendenverzekering. Hier lees je wat dat inhoudt.
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • Autoverzekering vrouwen Verschillende verzekeraars bieden een autoverzekering speciaal voor vrouwen aan. Maar is dit wel voordelig?