Website van het jaar

Pechhulpverzekering auto

vergelijk & vind de beste deal!
Postcode

Geboortedatum DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 15%

 • Unieke Geld.nl korting tot 15%
 • Actie! € 25 Bol.com bon cadeau
 • 100% onafhankelijk vergelijken
Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
10   "Prima en overzichtelijke website" Y.H.H.M.M. Donkers 17 oktober 2021
10   "Makkelijk om te gebruiken en veel keuze" Baher Abdelrazzaq 15 oktober 2021
10   "Goede service en betrouwbaar advies" R.B.T. Ploeg 15 oktober 2021

Veelgestelde vragen over autopechhulp

Meer weten over autoverzekeringen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over autoverzekeringen

Hoe kun je je verzekeren voor pechhulp?

Om je auto te verzekeren voor pechhulp heb je verschillende opties:

 • Losse pechhulpverzekering bij bijvoorbeeld ANWB.
 • Een servicedienst met pechhulp afsluiten bij de garage of dealer waar je de auto in onderhoud hebt
 • Een aanvullende verzekering voor pechhulp afsluiten bij je autoverzekering

Daarnaast kun je je voor pechhulp tijdens je autovakantie ook nog verzekeren via je reisverzekering.

Ga dus voordat je een aanvullende verzekering voor pechhulp bij je autoverzekering kiest altijd even na of je al op een andere manier verzekerd bent voor pechhulp. Kijk daarbij ook of de optie die je nu hebt goedkoper is of je beter de goedkoopste autoverzekering met pechhulp kunt afsluiten.

Wat vergoedt een aanvullende autoverzekering voor pechhulp?

De dekking voor de pechhulpverzekering bij je autoverzekering verschilt per verzekeraar. De meeste pechhulpverzekeringen bieden in elk geval hulp bij accuproblemen en een lekke bank. Maar kom je bijvoorbeeld stil te staan omdat je de verkeerde brandstof hebt getankt of je tank leeg is? Dan schiet niet elke verzekeraar je te hulp met de pechhulpdekking. Kijk dus altijd goed de voorwaarden na voor je een pechhulp verzekering kiest.

Verder kun je bij de meeste verzekeraars zelf kiezen of je je voor pechhulp in alleen Nederland of ook in de rest van Europa wilt verzekeren.

Wat kost pechhulp bij je autoverzekering?

De premie voor de pechhulpverzekering verschilt per verzekeraar. Daarnaast hangt de premie vaak af van hoe oud je auto is en of je alleen in Nederland of ook in andere Europese landen verzekerd wilt zijn. Pechhulp in Nederland kun je vaak voor enkele tientjes per jaar bij je autoverzekering afsluiten. Voor een Europa-dekking kan de premie oplopen tot ruim honderd euro per jaar.

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Autoverzekering met pechhulp

Om je een beeld te geven van wat je auto met pechhulp verzekeren ongeveer kost, hebben we de top 10 laagste premies voor je in kaart gebracht.

Top 10 Autoverzekering pechhulp
Verzekeraar Dekking Premie / maand
FBTO WA € 13,14
Centraal Beheer WA € 13,46
ZEKUR.nl WA € 14,16
Avéro Achmea WA € 14,63
ABN AMRO WA € 14,64
Univé WA € 14,70
ANWB WA € 15,17
Unigarant WA € 15,58
Ditzo WA € 16,64
Inshared WA € 17,91

De premies zijn berekend met behulp van een fictief persoon van 33 jaar oud, wonende in Dokkum met een Toyota Aygo uit 2011, tien schadevrije jaren en een kilometrage van 12.000. Peildatum: 11 oktober 2021.

Start vergelijken ➔
Auteur

De informatie op deze pagina wordt regelmatig gecontroleerd en geüpdatet door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media.

Dit is voor het laatst geüpdatet op maandag 11 oktober 2021.

Amanda Bulthuis
Pechhulpverzekering auto

Pechhulpverzekering auto

Een autoverzekering met pechhulp is ontzettend handig, maar maakt de premie voor je autoverzekering duurder. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Een groot deel van de consumenten betaalt echter wél nog altijd te veel voor zijn autoverzekering met pechhulp. Jij hoeft daar niet bij te horen als je het advies van de AFM, de Consumentenbond en Autoriteit Consument en Markt volgt. Dit advies luidt: vergelijk financiële producten. De goedkoopste autoverzekering vergelijken met pechhulpverzekering en overstappen levert je een besparing op tot wel 600 euro per jaar!

Daarom pechhulp vergelijken

De voorwaarden voor pechhulp verschillen veel per verzekeraar. Het is daarom belangrijk niet alleen naar de premie te kijken, maar ook naar de dekking. Met meer dan 50 verschillende autoverzekeraars is dit nogal een klus. Ons overzicht helpt je daarbij: premie en voorwaarden staan overzichtelijk naast elkaar. Zo vind je gemakkelijk de beste dekking tegen de laagste premie.

Goedkoopste pechhulpverzekering

Je hebt de perfecte autoverzekering met pechhulp gevonden. En nu? Afsluiten en besparen die handel. Dat doe je direct online via Geld.nl.

Je autoverzekering afsluiten met pechhulp gaat via ons of we sturen je door naar de website van de verzekeraar. Dit hangt af van de afspraken die we hebben met de betreffende verzekeraar. Wij zijn je tussenpersoon als je op onze website blijft. Schades en wijzigingen geef je dan direct aan ons door. Sluit je de autoverzekering met pechhulp af op de website van de verzekeraar, dan loopt al het verdere contact via hen.

Tip! Je auto financieren met een lening? Ook dan ben je op Geld.nl aan het juiste adres. Vergelijk snel en bespaar tot 700 euro per jaar op je autolening.

Pechhulpverzekering: handig om te weten

We willen graag dat je tevreden bent over je pechhulpverzekering. Daarom geven we je informatie en tips mee voor het vergelijken. We zetten ze voor je op een rij:

1. Wat is pechhulp?

Pech komt nooit gelegen en niemand wil op zo’n moment radeloos langs de weg staan. Daarom is er de pechhulpverzekering. Je auto wordt ter plekke gerepareerd als dat mogelijk is. Zo niet, dan wordt je auto naar de garage gesleept. Je krijgt vaak vervangend vervoer zodat je snel weer de weg op kunt. En dat alles wordt vergoed door de verzekering. Pechhulp vergoedt:

 • Reparatie ter plekke
 • Slepen naar garage
 • Vervangend vervoer

Dit komt natuurlijk bovenop de dekking van je WA autoverzekering, WA beperkt casco autoverzekering of all risk autoverzekering.

2. Voorwaarden pechhulpverzekering

De voorwaarden voor pechhulp verschillen enorm per verzekeraar. Let tijdens het vergelijken op de volgende punten:

 • Dekkingsgebied: valt je eigen woonplaats binnen de dekking en geldt deze voor heel Europa of alleen Nederland?
 • Vervangend vervoer: krijg je een vervangende auto of krijg je een vergoeding voor de taxi en het openbaar vervoer?
 • Garagekeuze: mag je zelf kiezen naar welke garage je auto wordt versleept?
 • Pech door eigen schuld: valt pech door eigen schuld, bijvoorbeeld door tanken met verkeerde brandstof, onder de dekking?
 • Pech door mechanisch gebrek: ben je gedekt bij pech door mechanische gebreken van de auto?

3. Losse pechhulpverzekering

Een pechhulpverzekering sluit je ook los af, apart van je autoverzekering. Dit doe je bijvoorbeeld bij de Wegenwacht van ANWB, Allianz Global Assistance of Centraal Beheer.

Pas wel op dat je jezelf niet per ongeluk dubbel verzekerd. Heb je al een pechhulpverzekering bij je autoverzekering, dan heb je natuurlijk geen losse pechhulpverzekering nodig, of andersom.

Bij nieuwe auto’s geeft de dealer je vaak een mobiliteits- of doorrijdgarantie. Dit is in principe hetzelfde als pechhulp en geldt een aantal jaar na de aankoop. Zolang deze loopt heb je geen aanvullende pechhulpverzekering nodig.

4. Pechhulp in het buitenland

Pechhulp geldt vaak binnen Nederland en heel Europa. Soms bieden verzekeraars pechhulp wereldwijd aan. Wil je alleen pechhulp wanneer je op vakantie gaat? Een pechhulpverzekering is ook af te sluiten via je reisverzekering.

5. Andere aanvullende autoverzekeringen

Naast pechhulp heb je nog de schade inzittendenverzekering auto en rechtsbijstandverzekering auto. Op Geld.nl kun je eenvoudig je autoverzekering berekenen met deze aanvullende dekkingen.

Meer over autoverzekeringen
 • Goedkope autoverzekering Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Inzittendenverzekering vergelijken Je kunt je autoverzekering aanvullen met een ongevallen en schade inzittendenverzekering. Hier lees je wat dat inhoudt.
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • Autoverzekering vrouwen Verschillende verzekeraars bieden een autoverzekering speciaal voor vrouwen aan. Maar is dit wel voordelig?
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc