Website van het jaar 2020

Verkeersrechtsbijstand auto

vergelijk & vind de beste deal!
Kies je autoverzekeringBespaar tot €600 p.j.
Kenteken onbekend

DD-MM-JJJJ

Unieke kortingen tot 15%

 • Unieke Geld.nl korting tot 15%
 • Actie! Tot € 35 cadeau via Geld.nl
 • 100% onafhankelijk vergelijken
Vergelijk het grootste aanbod Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Laagste prijsgarantie Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Dit vinden klanten van ons
9,1
  517 klantreviews
10,0   "Top" Jan Schoonbeek 06 april 2021
10,0   "Alles ontvangen zoals beloofd" I Charitakis 29 maart 2021
8,0   "Super makkelijk kiezen" BJA Smit 29 maart 2021
Alle reviews bekijken
De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Auteur

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Amanda Bulthuis. Zij is specialist op het gebied van autoverzekeringen en een veelgevraagd expert in de media, bijvoorbeeld:

Amanda Bulthuis
Bronnen

De informatie op deze pagina is voor het laatst geüpdatet op maandag 3 mei 2021. De volgende bronnen zijn hier onder andere voor geraadpleegd:

bronnen
Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens
Onderzoek autoverzekeringen

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en autoverzekering vergelijkingen en tienduizenden afgesloten autoverzekeringen, is Geld.nl dé expert op het gebied van autoverzekeringen vergelijken. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van autoverzekeringen:

onderzoek
Zojuist overgestapt

21.557

Verkeersrechtsbijstand auto

Verkeersrechtsbijstand? Start nu met besparen

Een autoverzekering met verkeersrechtsbijstand scheelt je een hoop stress in vervelende situaties zoals juridische conflicten. Daar wil je best wat geld voor neerleggen. Onnodig veel betalen wil je echter niet. En dat hoeft ook niet als je het advies van de AFM, de Consumentenbond en Autoriteit Consument en Markt volgt: vergelijk financiële producten. De goedkoopste autoverzekering vergelijken met rechtsbijstand en overstappen scheelt je tot wel 600 euro per jaar!

Daarom rechtsbijstand vergelijken

Iedere verzekeraar heeft een andere dekking voor de rechtsbijstandsverzekering. De laagste premie is natuurlijk fijn, maar vergeet niet naar de dekking te kijken. Je verzekert jezelf niet voor niets. Met meer dan 50 verschillende autoverzekeraars is dekkingen vergelijken nogal een klus. Ons overzicht is gelukkig zo opgesteld dat premie en dekking naast elkaar staan. Zo vind je gemakkelijk de beste dekking tegen de laagste premie.

Vind de goedkoopste rechtsbijstandverzekering

Autoverzekeringen met rechtsbijstand vergelijken is heel makkelijk. Je vergelijkt rechtsbijstandverzekeringen in vijf stappen:

 1. Vul in welke auto je wilt verzekeren
 2. Laat ons weten wie je bent
 3. Kies de dekking voor je autoverzekering
 4. Selecteer verkeersrechtsbijstand in de filters
 5. Vergelijk autoverzekeringen

Waarom rechtsbijstand vergelijken op Geld.nl?

Wij van Geld.nl helpen je graag besparen op je vaste lasten. Zo ook op je autoverzekering met rechtsbijstand. Dankzij onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Grootste aanbod verkeersrechtsbijstand

Je vergelijkt hier het grootste aanbod autoverzekeringen met verkeersrechtsbijstand. Nadat je gegevens over jezelf en je auto hebt ingevuld, kies je rechtsbijstand uit de filters en heb je een ruime keuze aan autoverzekeringen met rechtsbijstand. Wanneer je de gewenste rechtsbijstandverzekering hebt gevonden, sluit je die direct online af.

Onafhankelijk en actueel rechtsbijstand vergelijken

In ons overzicht sorteren wij de autoverzekeringen met rechtsbijstand op basis van onze onafhankelijke prijs/kwaliteitscore. Deze score wordt niet beïnvloed door verzekeraars of andere partijen. Je betaalt bovendien niets extra’s als je de autoverzekering met rechtsbijstand van je keuze via ons afsluit. We hebben niet voor niets het Keurmerk Objectief Vergelijken. Daarnaast ben je bij ons zeker van de juiste, actuele informatie door samenwerkingen met dataleveranciers.

Rechtsbijstand autoverzekering

Vergelijk grootste aanbod autoverzekeringen met rechtsbijstandverzekering

Gratis cadeau bij je autoverzekering
Naast dat je via Geld.nl gegarandeerd de beste deal voor je autoverzekering vindt en unieke kortingen op je premie krijgt, geven we je ook vaak een cadeau als je via Geld.nl een autoverzekering afsluit. Momenteel krijg je tot € 35 cadeau bij je autoverzekering. Je krijgt dit cadeau alleen bij Geld.nl. Zo vind je bij ons niet alleen de beste deal voor je autoverzekering, maar krijg je ook nog eens iets extra’s. Zie het als de allerbeste deal!

Laagste prijsgarantie op je verkeersrechtsbijstand

Hier weet je zeker dat je de laagste premie betaalt voor je autoverzekering met verkeersrechtsbijstand. Vind je binnen één week na het afsluiten ergens anders dezelfde autoverzekering met verkeersrechtsbijstand goedkoper? Dan betalen wij je het verschil terug, plus vijf procent van de premie. Op veel autoverzekeringen bieden we sowieso al vijf procent korting!

14 dagen bedenktijd op rechtsbijstandverzekering

Blijkt dat je toch niet helemaal tevreden bent over je autoverzekering met rechtsbijstand? Geen probleem. Binnen veertien dagen zeg je de polis kosteloos op om een andere aan te vragen.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun rechtsbijstandverzekering geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de deskundigheid van onze medewerkers worden op prijs gesteld. Heb je vragen of hulp nodig met de vergelijking? Onze financiële experts  helpen je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2020 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,1. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren, was een 8,8. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste verkeersrechtsbijstand gevonden? Pak die besparing!

Maandelijks besparen meer dan 1.000 bezoekers geld op hun autoverzekering via Geld.nl. Sluit direct online je nieuwe rechtsbijstand autoverzekering af en hoor er ook bij!

Je autoverzekering afsluiten met rechtsbijstand doe je via onze site of via de site van de verzekeraar. Naar wie we je doorsturen hangt af van de afspraken die we hebben met de betreffende verzekeraar. Wij zijn je tussenpersoon als je op onze website blijft. Schades en wijzigingen geef je dan direct aan ons door. Sluit je de rechtsbijstand autoverzekering af op de website van de verzekeraar, dan loopt al het verdere contact via hen.

Hoe rechtsbijstandverzekering aanvragen?

Zo vraag je binnen vijf minuten de rechtsbijstandverzekering van je keuze aan:

 1. Kies je gewenste autoverzekering met rechtsbijstand
 2. Vul je persoonlijke gegevens in
 3. Vul je autogegevens in
 4. Beantwoord de slotvragen

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie verkeersrechtsbijstand

Je krijgt een bevestiging van je aanvraag en hoort of je voorlopige dekking hebt of niet. In de meeste gevallen mag je direct de weg op. Binnen één tot enkele dagen hoor je of je definitief geaccepteerd bent of niet. Zeg je oude autoverzekering op zodra je geaccepteerd bent. Helaas mogen wij dit niet voor je doen, maar we helpen je graag een handje met onze voorbeeldbrief. Veel plezier met je besparing!

Verkeersrechtsbijstand: handig om te weten

Omdat rechtsbijstandverzekeringen veel verschillen per verzekeraar, is het handig om te weten waar je op moet letten tijdens het vergelijken. We geven je daarom graag informatie en tips mee:

1. Wat is verkeersrechtsbijstand?

In Nederland verzeker je je auto met een WA autoverzekering, WA beperkt casco autoverzekering of all risk autoverzekering. Het ligt aan het soort auto, de leeftijd en of je een auto hebt gefinancierd, welke dekking het beste past. Wil je een auto financieren met een lening? Kies dan altijd de meest uitgebreide dekking. Rijd je schade of wordt je auto gestolen, dan ontvang je namelijk een vergoeding en blijf je niet met een auto lening zitten.

Bovenop deze dekking kun je vervolgens een aanvullende verzekering voor rechtsbijstand afsluiten. Deze verzekering vergoedt juridische hulp en ondersteuning bij conflicten in het verkeer. Denk bijvoorbeeld aan het verhalen van schade op de tegenpartij, hulp bij juridische problemen met de garage of ondersteuning als je voor de rechter moet verschijnen. Wat er precies onder de dekking valt, verschilt echter per verzekeraar.

Verkeersrechtsbijstand vergoedt:

 • Hulp bij verhalen schade
 • Juridisch advies bij bijvoorbeeld een conflict met de dealer over reparatie
 • Hulp met opstellen bezwaarschriften
 • Ondersteuning door advocaat bij juridische conflicten

2. Hierop letten bij rechtsbijstandverzekering

De voorwaarden van rechtsbijstandverzekeringen verschillen enorm per verzekeraar. Wat de een wel verzekerd, is niet inbegrepen bij de ander. Let op volgende punten om de gewenste dekking te vinden:

 • Wie is er verzekerd, alleen jij of ook je gezin?
 • Waar ben je verzekerd, alleen Nederland, Europa of wereldwijd?
 • Zijn de kosten gedeeltelijk of volledig gedekt?
 • Is het verhalen van schade op de tegenpartij gedekt?
 • Zijn conflicten over de eigendom van de auto gedekt?
 • Zijn conflicten met betrekking tot een huurauto of vervangend vervoer gedekt?

3. Losse rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering is ook los af te sluiten. Let dan wel op dat je dekking in het verkeer aanzet.

Pas met een losse verzekering ook op of je jezelf niet per ongeluk dubbel verzekerd. Als je al een losse rechtsbijstandverzekering met dekking in het verkeer hebt, dan heb je geen verkeersrechtsbijstandverzekering bij je autoverzekering nodig. Of andersom.

4. Andere aanvullende autoverzekeringen

Naast de verkeersrechtsbijstand is je autoverzekering ook uit te breiden met de schade inzittendenverzekering auto en pechhulp. Op Geld.nl kun je natuurlijk ook met deze dekkingen je autoverzekering berekenen.

Schade inzittendenverzekering
Deze aanvullende verzekering keert direct alle geleden schade uit. Hierbij hoor zowel materiële schade als letselschade. Omdat de verzekeraar niet kijkt naar de schuldvraag, wordt de vergoeding snel uitgekeerd.

Pechhulp
Deze verzekering vergoedt het maken van je auto ter plekke of het slepen van je auto naar de garage bij pech. Vervangend vervoer is ook vaak inbegrepen.

Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige financiële experts staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Actueel
Meer over autoverzekeringen
 • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
 • Goedkope autoverzekering Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar tot 600 euro per jaar op je autoverzekering.
 • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
 • Autoverzekering vrouwen Verschillende verzekeraars bieden een autoverzekering speciaal voor vrouwen aan. Maar is dit wel voordelig?
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc