Klantenservice

Verkeersrechtsbijstand auto

Vergelijk & bespaar € 282 per jaar.
Start autoverzekeringen vergelijken Start vergelijken en vind de beste autoverzekering
Postcode
Geboortedatum DD-MM-JJJJ

"Overstappen en zodoende besparen is echt heel eenvoudig."

Eef van Opdorp
Budgetcoach (RTL4 en SBS6)
Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
autoverzekering vergelijker.

Website van het Jaar 2021

Geld.nl is voor de 5de keer
genomineerd voor de beste website

Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

De meest volledige autoverzekering vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met ruim 30 autoverzekeraars de meest complete autoverzekering vergelijking van Nederland. Je autoverzekering vergelijken op Geld.nl zorgt er dus voor dat je altijd de goedkoopste autoverzekering vindt voor jouw situatie. Hierdoor bespaar je eenvoudig tot honderden euro’s per jaar!

Dit vinden klanten van ons

10   "Duidelijke informatie, overzichtelijke website en een heel aantrekkelijk aanbod."
Erik 11 april 2022
10   "Prima behandeld."
E. van Beek 08 april 2022
10   "Eenvoudig, snel en keurig afgehandeld. Zeker een aanbeveling."
Arie 08 april 2022

Autoverzekering experts Geld.nl

Autoverzekering specialist

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van autoverzekeringen. De informatie is voor het laatst geüpdatet op donderdag 28 april 2022.

Autoverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde autoverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste autoverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"

Wat is rechtsbijstand bij je autoverzekering?

Tijdens je autoverzekering afsluiten kun je vaak aanvullende verzekeringen afsluiten. Eén daarvan is de rechtsbijstand auto. Hiermee heb je recht op juridische hulp en advies bij het verhalen van schade op een tegenpartij die niet meewerkt.

Heb je auto rechtsbijstand nodig?

Controleer eerst altijd even of je gewone rechtsbijstandsverzekering dekking biedt voor conflicten in het verkeer. Biedt je rechtsbijstandsverzekering geen dekking voor verkeer? Of heb je geen rechtsbijstandsverzekering? Een rechtsbijstandverzekering bij je auto is dan best handig. Voor een paar euro per maand extra heb je de zekerheid van professionele hulp bij het verhalen van schade.

Wat kost een rechtsbijstandverzekering bij je autoverzekering?

De premie voor rechtsbijstand bij je autoverzekering verschilt per verzekeraar. Meestal ligt de premie tussen de 5 en 10 euro per maand. Geef bij je autoverzekering berekenen op Geld.nl aan dat je een rechtsbijstandverzekering auto wilt. Wij tonen je dan direct alle premies inclusief de premie voor rechtsbijstand. Zo zie je direct bij welke verzekeraar je de voordeligste autoverzekering met rechtsbijstand afsluit.

Waarom autoverzekering met rechtsbijstand vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé vergelijkingssite voor autoverzekeringen. Tijdens je autoverzekering vergelijken op Geld.nl tonen wij je altijd het meest complete aanbod autoverzekeringen van Nederland. Zo vind je altijd de beste deal voor je autoverzekering met rechtsbijstand.

Bovendien is Geld.nl 100% onafhankelijk. Wij zijn geen onderdeel van een verzekeraar of andere financiële partij. Geen enkele partij heeft dus invloed op je vergelijking.

Verder profiteer je via Geld.nl van de volgende voordelen bij je autoverzekering met rechtsbijstand:

  • Laagste prijsgarantie
  • Tot 15% korting op je premie autoverzekering
  • Gratis een Bol.com ter waarde van € 30 bij de meeste autoverzekeringen via Geld.nl

Video met tips en uitleg voor de beste autoverzekering

In onderstaande video's geeft budgetcoach Eef van Opdorp, bekend van het RTL4 en SBS6, je handige tips.

Passende autoverzekering
Welke autoverzekering past bij mij? - Tips dekking autoverzekering kiezen Eef van Opdorp - 14 december 2021
Besparen autoverzekering
Besparen op autoverzekering | Handige tips Eef van Opdorp - 11 augustus 2021

Verkeersrechtsbijstand autoverzekering

Een autoverzekering met verkeersrechtsbijstand scheelt je een hoop stress in vervelende situaties zoals juridische conflicten. Daar wil je best wat geld voor neerleggen. Onnodig veel betalen wil je echter niet. En dat hoeft ook niet als je het advies van de AFM, de Consumentenbond en Autoriteit Consument en Markt volgt: vergelijk financiële producten. De goedkoopste autoverzekering vergelijken met rechtsbijstand en overstappen scheelt je gemiddeld 282 euro per jaar en dat kan oplopen tot ruim 600 euro per jaar!

Autoverzekeringen vergelijken

Goedkope verkeersrechtsbijstand

Maandelijks besparen meer dan 1.000 bezoekers geld op hun autoverzekering via Geld.nl. Sluit direct online je nieuwe rechtsbijstand autoverzekering af en hoor er ook bij! Je autoverzekering afsluiten met rechtsbijstand doe je via onze site of via de site van de verzekeraar. Naar wie we je doorsturen, hangt af van de afspraken die we hebben met de betreffende verzekeraar. Wij zijn je tussenpersoon als je op onze website blijft. Schades en wijzigingen geef je dan direct aan ons door. Sluit je de rechtsbijstand autoverzekering af op de website van de verzekeraar, dan loopt al het verdere contact via hen.

Autoverzekering vergelijken

Autoverzekering met rechtsbijstand premie

Top 10 autoverzekeringen
VerzekeraarDekkingPremie / maand
UnivéWA + Rechtsbijstand€ 17,31
Centraal BeheerWA + Rechtsbijstand€ 18,50
FBTOWA + Rechtsbijstand€ 18,19
ZEKUR.nlWA + Rechtsbijstand€ 18,19
ANWB
WA + Rechtsbijstand€ 19,63
Unigarant
WA + Rechtsbijstand€ 19,74
Nationale-NederlandenWA + Rechtsbijstand€ 20,68
DitzoWA + Rechtsbijstand€ 20,89
AonWA + Rechtsbijstand€ 22,99
InsharedWA + Rechtsbijstand€ 23,27

De premies zijn berekend met behulp van een fictief persoon van 33 jaar oud, wonende in Dokkum met een 10 jaar oude Toyota Aygo, 10 schadevrije jaren en een kilometrage van 12.000. Peildatum: 1 februari 2022.

Start vergelijken

4 Tips Verkeersrechtsbijstand

Omdat rechtsbijstandverzekeringen veel verschillen per verzekeraar, is het handig om te weten waar je op moet letten tijdens het vergelijken. Met onze handige tips weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht, zodat jij de beste autoverzekering met verkeersrechtsbijstand eenvoudig online kunt afsluiten.

Tips beste autoverzekering
Autoverzekering schade

1. Wat is verkeersrechtsbijstand?

In Nederland verzeker je je auto met een WA autoverzekering, WA beperkt casco autoverzekering of all risk autoverzekering.

Auto verzekeren

2. Hierop letten bij rechtsbijstandverzekering

De voorwaarden van rechtsbijstandverzekeringen verschillen enorm per verzekeraar.

Auto online verzekeren

3. Losse rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering is ook los van je autoverzekering af te sluiten.

Autoverzekering aanvragen

4. Andere aanvullende autoverzekeringen

Naast de verkeersrechtsbijstand is je autoverzekering ook uit te breiden met de schade inzittendenverzekering auto en pechhulp.

Meer informatie over autoverzekering met rechtsbijstand

Geld.nl en wetgeving

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Heb je een klacht over de inhoud van de productovereenkomst? Dan dien je die in bij de betreffende aanbieder. Als je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost, stuur je de klacht naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Als je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl, neem je contact op met ons. We behandelen elke klacht volgens onze klachtenprocedure. Geld.nl is aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480

We waarborgen je privacy. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Onderzoeken Geld.nl

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en autoverzekering vergelijkingen en tienduizenden afgesloten autoverzekeringen, is Geld.nl dé expert op het gebied van autoverzekeringen vergelijken. Bovendien heeft Geld.nl veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers. Bekijk hieronder voorbeelden van recent onderzoek op het gebied van autoverzekeringen:

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Meer over autoverzekeringen

  • Autoverzekering afsluiten Sluit direct online de autoverzekering af met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw auto!
  • Goedkope autoverzekering Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op Geld.nl en bespaar gemiddeld 282 euro per jaar op je autoverzekering.
  • Autoverzekering berekenen Bereken hier direct online de premie voor jouw autoverzekering van het grootste aanbod verzekeraars.
  • Autoverzekering vrouwen Verschillende verzekeraars bieden een autoverzekering speciaal voor vrouwen aan. Maar is dit wel voordelig?
tc