Autoverzekering

Hert aangereden verzekering

Wat dekt je autoverzekering bij aanrijding met wild?

Met een WA beperkt casco of een all risk autoverzekering is schade door aanrijding met wild te verhalen op je verzekering. Heb je alleen een WA verzekering, dan kan je verzekeraar niets voor je betekenen.

Het is hoe dan ook belangrijk om altijd direct contact op te nemen met je verzekeraar. Deze vertelt je dan precies wat je moet doen. In elk geval moet je een schadeformulier invullen en liefst ook foto’s maken van de schade. Deze foto’s kunnen, samen met het schadeformulier, je verzekeraar helpen de schade goed te beoordelen.

Tip! Is het aangereden dier ontsnapt uit een beheerd gebied of natuurpark? Dan kun je proberen de schade te verhalen op de beheerder. Maar dit kan alleen als de hekken of wildroosters rondom het gebied niet goed waren.

Hert aangereden en no claim

Veel verzekeraars hebben in de voorwaarden opgenomen dat een aanrijding met een wild dier niet ten koste gaat van je no claim. Dit geldt alleen voor directe schade door de aanrijding. De indirecte schade, bijvoorbeeld door een uitwijkmanoeuvre, gaat wél ten kosten van je schadevrije jaren.

Let op: Ben je na de aanrijding tegen een boom gereden of heb je schade als gevolg van een uitwijkmanoeuvre? Dan wordt deze schade alleen vergoed als je een all risk verzekering hebt.

Aanrijding hert verzekering en eigen risico

Bij schade door aanrijding met wild betaal je meestal wel een eigen risico. Alleen hebben veel verzekeraars afspraken gemaakt met schadeherstelbedrijven. Als je de schade bij één van deze bedrijven laat herstellen, betaal je meestal minder eigen risico. Hoe dit zit bij jouw autoverzekering vind je terug in de voorwaarden van je verzekeraar.

Wat moet je doen bij aanrijding met wild?

Heb je een aanrijding gehad met wild, dan zijn er een paar dingen die je sowieso direct moet doen:

  • Neem contact op met je verzekeraar
  • Bel de politie op telefoonnummer 0900-8844
  • Wacht na het telefoontje altijd tot de agent of de faunabeheerder ter plekke is

Let op!
Het is strafbaar om door te rijden na een ongeval met wild of om het aangereden dier mee te nemen!

Schade door aanrijding met wild geclaimd?Check dan nu je autoverzekering! Vaak wordt je premie namelijk hoger na een schadeclaim. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en ontdek hoeveel je kunt besparen! Autoverzekeringen vergelijken