Autoverzekering

Schadevrije jaren opvragen

Hoe aantal schadevrije jaren opvragen?

Het aantal opgebouwde schadevrije jaren staat vermeld op het polisblad van je autoverzekering. Ben je dit document kwijt? Dan zijn er nog drie manieren voor schadevrije jaren controleren:

  1. Schadevrije jaren checken via de royementsverklaring
  2. Schadevrije jaren achterhalen bij je oude verzekeraar
  3. Aantal schadevrije jaren opzoeken via Roy-data

Schadevrije jaren opvragen via de royementsverklaring

Zodra je de autoverzekering opzegt stuurt de verzekeraar je een royementsverklaring. Dit is het schriftelijk bewijs van je opgebouwde schadevrije jaren. Hierin staat dus zwart op wit hoeveel schadevrije jaren je hebt en de nieuwe verzekeraar kan hier om vragen.

Schadevrije jaren achterhalen bij je oude verzekeraar

Heb je de royementsverklaring nog niet ontvangen en je hebt geen idee waar het polisblad is? Neem dan contact op met je tussenpersoon of je oude autoverzekeraar. Deze stuurt je dan een verklaring toe waarop het aantal schadevrije jaren staat vermeld.

Schadevrije jaren opzoeken via Roy-data

Je oude verzekeraar noteert je schadevrije jaren ook in de database van Roy-data. Dit doet hij zodat de nieuwe verzekeraar je opgegeven schadevrije jaren makkelijk kan checken. Dit betekent ook dat je de schadevrije jaren kunt opvragen via Roy-data. Het nadeel hierbij is wel dat dit een maand kan duren. Het is dus niet de snelste manier van schadevrije jaren achterhalen.

Schadevrije jaren opvragen lease auto

Rijd je een leaseauto, dat werkt het opvragen van je schadevrije jaren iets anders. Wil je dan weten hoeveel schadevrije jaren je hebt? Vraag dan een leaseverklaring aan bij je leasemaatschappij.

Tip! Lees hier over in het artikel "Schadevrije jaren lease".

Auto van de zaak en schadevrije jaren opvragen

Als laatste is er nog de optie dat je een auto van de zaak rijdt. Ook dan bouw je waarschijnlijk gewoon schadevrije jaren op. Het is alleen een stuk lastiger om aan te tonen hoeveel schadevrije jaren je precies hebt opgebouwd. Een werkgeversverklaring schadevrije jaren biedt in zo'n geval uitkomst.

Let op! Je verzekeraar is niet verplicht de opgebouwde schadevrije jaren van een lease auto of auto van de zaak over te nemen!

Auto verzekeren? Betaal niet onnodig te veel!Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is enorm. Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op je autoverzekering! Autoverzekeringen vergelijken