Autoverzekering

Eigen risico afkopen

Kan ik mijn eigen risico afkopen?

Heb je een beperkt casco of een all risk autoverzekering, dan betaal je bij schade vaak een eigen risico. Dit is het deel van de schade dat je altijd zelf betaalt. Voor alle schade die onder de WA-dekking valt, geldt geen eigen risico. Wil je liever geen eigen risico? Dan kun je er bij sommige verzekeraars voor kiezen dit eigen risico af te kopen. Maar pas op, je eigen risico afkopen is lang niet altijd voordelig!

Kan ik mijn eigen risico afkopen?

Het aantal verzekeraars waar je jouw eigen risico afkoopt is erg klein en vaak kan je eigen risico afkopen alleen bij een all risk autoverzekering. Of jij je eigen risico kunt afkopen staat in de voorwaarden van je verzekeraar.

Eigen risico afkopen slim?

Als je ervoor kiest om het eigen risico af te kopen is het wel belangrijk eerst goed te kijken hoeveel dat kost. Wegen de kosten van het afkopen wel op tegen het bedrag dat je bespaart op het eigen risico?

Voorbeeld: Stel je hebt een eigen risico van 150 euro en je hebt voor 600 euro schade. Dan krijg je van de autoverzekering maar 450 euro vergoed. Als je het eigen risico afkoopt, krijg je de volledige 600 euro vergoedt. Maar je betaalt daarvoor wel elke maand meer premie. De vraag is dus of je die 150 euro eigen risico niet al lang hebt betaald in de vorm van de extra premie voor het afkopen van het eigen risico.

Betaal jij ook onnodig te veel voor je autoverzekering?Ontdek het snel. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op premie en voorwaarden. Stap over en bespaar tot wel 600 euro per jaar!  Autoverzekeringen vergelijken