Contact

All risk verzekering auto ouder dan 10 jaar


Is een allrisk verzekering voor een auto ouder dan 10 jaar nog nodig?

Bij auto's die 10 jaar of ouder zijn, is de waarde vaak flink gedaald. Hierdoor loont het meestal niet meer om de auto all risk te verzekeren. Een all risk autoverzekering voor een auto die ouder is dan 10 jaar is vaak niet nodig en te duur. Maar soms is het toch handig om een oudere auto all risk te verzekeren. In dit artikel lees je in welke gevallen dat zo is.

All risk autoverzekering voor auto ouder dan 10 jaar, nodig of niet?

In de meeste gevallen is een all risk verzekering voor een auto ouder dan 10 jaar niet de beste keuze. De waarde van oudere auto's is over het algemeen sterk gedaald. Het afsluiten van een all risk verzekering betekent dat je vaak een hoge premie betaalt voor dekkingen die je waarschijnlijk niet nodig hebt. Lees hier meer over een oude auto verzekeren.

All risk autoverzekering voor oudere auto soms toch nuttig

Of het verstandig is om jouw oudere auto all risk te verzekeren, hangt niet alleen af van de leeftijd van de auto. Er zijn andere zaken die meetellen, zoals de dagwaarde, het merk, het model, het type, de uitvoering, de opties, de kilometerstand en de staat van onderhoud.

In de volgende gevallen is het soms verstandig om je auto ouder dan 10 jaar all risk te verzekeren:

  • De auto heeft een bijzondere waarde en is nog relatief veel waard. Denk bijvoorbeeld aan een goed onderhouden oldtimer, die gedurende de jaren juist steeds meer in waarde stijgt.
  • Je hebt een oudere auto van een geliefd merk en wilt verzekerd zijn tegen inbraak en diefstal.
  • Je bent erg afhankelijk van je auto, bijvoorbeeld voor je werk. Je hebt niet zomaar het (spaar)geld achter de hand om een nieuwe te kopen als dat nodig is.

Tip! Wil je jouw oudere auto all risk verzekeren? Ga dan altijd eerst je autoverzekering vergelijken en vind direct de beste én goedkoopste all risk autoverzekering voor jouw 10 jaar of oudere auto.

Wat is de beste autoverzekering voor een auto van 10 jaar of ouder?

Een all risk autoverzekering is voor oudere auto’s meestal (veel) duurder is dan een beperkt casco autoverzekering of een WA autoverzekering. Dit komt doordat de verzekeraar meer risico loopt bij het verzekeren van oudere auto's. Weeg de voor- en nadelen van de verschillende dekkingen daarom goed tegen elkaar af voordat je een autoverzekering kiest.

Als je zelf (spaar)geld achter de hand hebt om een nieuwe auto of occasion te kopen bij schade of diefstal, is een WA autoverzekering of beperkt casco autoverzekering afsluiten waarschijnlijk een betere keuze.

Op zoek naar de beste én goedkoopste autoverzekering voor je oudere auto?

Vergelijk het meest complete aanbod autoverzekeringen 100% onafhankelijk, kies de beste autoverzekering en bespaar gemiddeld € 237 per jaar op je autoverzekering.
Autoverzekeringen vergelijken

All risk verzekering voor oudere auto? Vergelijk, kies & bespaar!
;