Contact

Auto direct verzekeren

Kan je een auto direct verzekeren?

Stel je voor: je hebt net een gloednieuwe auto gekocht. Dan is een autoverzekering afsluiten belangrijk, zodat je meteen verzekerd de weg op kunt. In Nederland moet je minimaal een WA autoverzekering afsluiten zodra je een auto op je naam hebt staan. Op Geld.nl kun je in de meeste gevallen je auto direct verzekeren.

Auto direct verzekeren, hoe werkt het?

De snelste manier om per direct je auto te verzekeren is via Geld.nl. Het werkt als volgt:

  1. Tijdens je autoverzekering vergelijken vul je je postcode, huisnummer, geboortedatum, het kenteken van je auto, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en je aantal schadevrije jaren in.
  2. Vervolgens kies je de dekking van je autoverzekering. Je kunt kiezen tussen een WA autoverzekering, een WA beperkt casco autoverzekering en een allrisk autoverzekering.
  3. Je ziet nu direct welke autoverzekeringen passend zijn bij jouw situatie. Je kiest vervolgens eenvoudig voor de goedkoopste autoverzekering. Geld.nl biedt de laagste prijsgarantie. Ook kun je kiezen voor de duurzaamste autoverzekering, of de autoverzekering met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
  4. Je kunt nu direct de door jou gekozen autoverzekering afsluiten.
  5. Je ontvangt een e-mail van Geld.nl zodra je autoverzekering is geaccepteerd. In de meeste gevallen wordt je aanvraag direct geaccepteerd en is je auto vanaf dat moment verzekerd.

Auto direct verzekeren met voorlopige dekking

Als je via Geld.nl een autoverzekering afsluit, zie je direct of je voorlopige dekking hebt. Terwijl de verzekeraar je aanvraag beoordeelt, is je auto verzekerd met een voorlopige dekking die overeenkomt met de door jou gekozen verzekeringsvorm, zoals beperkt casco of allrisk.

Dit betekent dat je zonder zorgen vanuit de autodealer naar huis kunt rijden. Zodra de aanvraag is beoordeeld, ontvang je een e-mail van de verzekeraar met daarin de definitieve acceptatie en de polis van je autoverzekering.

Krijg je na je aanvraag voor een autoverzekering niet te zien dat je voorlopige dekking hebt? Dan moet je wachten op de definitieve acceptatie van de verzekeraar. Dit is op werkdagen vaak binnen enkele uren geregeld.

Autoverzekering niet direct geaccepteerd, wat nu?

In sommige gevallen wordt je aanvraag voor een autoverzekering niet direct geaccepteerd door de verzekeraar. Bijvoorbeeld in de volgende gevallen:

  • Leeftijd en vermogen auto: Als je jonger dan 24 jaar bent en je auto heeft een vermogen van meer dan 136pk, accepteren niet alle verzekeraars je direct. Dit geldt soms ook als je auto een nieuwwaarde heeft van meer dan € 50.000.
  • Autoverzekering beëindigd: Heeft een autoverzekeraar je autoverzekering in het verleden beëindigd door een betaalachterstand van je premie, fraude of omdat je veel schades reed? Dan accepteren de meeste verzekeraars je aanvraag niet (direct). In deze gevallen kun je je auto soms alleen nog verzekeren bij De Vereende Verzekeringen.
  • Strafblad of rijontzegging: Heb je een strafrechtelijk verleden, bijvoorbeeld voor rijden onder invloed? Of heb je korter dan vijf jaar geleden een rijontzegging gehad? Dan is je auto direct verzekeren vaak niet mogelijk.
  • Onvoldoende beveiliging: Heb je een dure auto of een supercar? Dan hanteren autoverzekeraars vaak strenge eisen aan de beveiliging van je bolide. Vaak moeten dit soort auto’s een bepaald alarmsysteem of een startonderbreker hebben. De vereisten verschillen per verzekeraar, maar als je dure auto onvoldoende is beveiligd, is direct verzekeren vaak moeilijk.

Is de aanvraag voor je autoverzekering geweigerd? Neem dan contact op met de financiële experts van Geld.nl. Zij kijken graag samen met jou of het mogelijk is om tóch ergens per direct een autoverzekering af te sluiten.

Je auto direct verzekeren?

Op Geld.nl vergelijk je het meest complete aanbod autoverzekeringen in Nederland. Vergelijk en vind direct de goedkoopste autoverzekering waarmee je direct de weg op kunt!Autoverzekering vergelijken

Direct autoverzekering afsluiten? Vergelijk, kies & bespaar!