Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Auto gestolen verzekering betaalt niet

Auto gestolen verzekering betaalt niet, wat nu?

Niet elke autoverzekering biedt dekking voor een gestolen auto. De WA verzekering vergoedt namelijk alleen schade die jij veroorzaakt bij anderen. Als je eigen auto schade oploopt of als deze wordt gestolen, betaalt je verzekering dus niet uit. Met een beperkt casco autoverzekering of all risk autoverzekering heb je wél recht op een vergoeding voor de gestolen auto en zelfs voor vervangend vervoer. Je moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie.
  • Meld de diefstal bij je verzekeraar (ook bij een WA verzekering).
  • Verzekerd via Geld.nl? Neem dan contact op met ons Service Team via 040 - 751 39 68.

Let op! Heb je recht op een vergoeding, dan ontvang je deze pas als de auto na 30 dagen nog steeds niet teruggevonden is. Vind je de auto binnen deze periode beschadigd terug, dan vergoedt de verzekering de kosten van deze beschadiging.

Auto gestolen verzekering betaalt niet – Waarom?

Toch vergoedt niet elke verzekeraar de kosten voor een gestolen auto als je aan de bovenstaande voorwaarden voldoet. Je moet namelijk ook aan kunnen tonen dat je zelf alles hebt gedaan om diefstal te voorkomen. Daarom vergoedt de verzekeraar niets in de volgende gevallen:

  • Je hebt je auto niet op slot gedaan of de sleutels lagen nog in de auto.
  • Je hebt de autosleutels niet op een veilige plek opgeborgen.
  • Je auto voldeed niet aan de beveiligingseisen van de verzekeraar. Deze eisen hangen af van het type auto dat je rijdt. In de polisvoorwaarden lees je aan welke eisen je auto moet voldoen. In het artikel ‘Beveiligingsklasse auto’ lees je alles over de beveiligingseisen.  

Let op: Zijn je autosleutels gestolen bij een woninginbraak? Dan kun je bij de meeste verzekeraars geen beroep doen op je inboedelverzekering. De inboedelverzekering sluit motorvoertuigen meestal namelijk uit.

Auto gestolen verzekering betaalt niet - Bezwaar aantekenen

Teken bezwaar aan als je het niet eens bent met de weigering van je autoverzekeraar. In je schriftelijk bezwaar geef je aan waartegen je bezwaar aantekent, waarom je het niet eens bent met de uitspraak van de verzekeraar en wat je verwacht van de verzekeraar. Bij de brief voeg je zo veel mogelijk bewijslast om je bezwaar te onderbouwen.

Deze brief kun je zelf sturen, maar vaak is het verstandig om eerst juridisch advies in te winnen. Vanuit je rechtsbijstandsverzekering staan er altijd juristen klaar om je gratis advies te geven en om je eventueel bij te staan als je in beroep gaat. Als je geen rechtsbijstandsverzekering hebt, helpen de medewerkers van het juridisch loket je ook graag met een gratis advies. Een eventueel beroep betaal je wel zelf.

Tip! Als je met je verzekeraar geen oplossing vindt via de klachtenprocedure van de verzekeraar zelf, kan ook het Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening) je helpen.

Wist je dat...De meeste mensen onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken