Autoverzekering

Auto gestolen verzekering betaalt niet

Auto gestolen verzekering betaalt niet, wat nu?

Niet elke autoverzekering biedt dekking voor een gestolen auto. De WA verzekering vergoedt namelijk alléén schade die jij veroorzaakt bij anderen. Als je eigen auto schade oploopt of als deze wordt gestolen, betaalt je verzekering dus niet uit. Met een beperkt casco autoverzekering of all risk autoverzekering heb je wél recht op een vergoeding voor de gestolen auto en zelfs voor vervangend vervoer. Je moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie
  • Meld de diefstal bij je verzekeraar (ook bij een WA verzekering)
  • Verzekerd via Geld.nl? Neem dan contact met ons op via 040 - 751 39 68


Let op! 
Heb je recht op een vergoeding, dan ontvang je deze pas als de auto na 30 dagen nog steeds niet teruggevonden is. Vind je de auto binnen deze periode beschadigd terug, dan vergoedt de verzekering de kosten van deze beschadiging.

Auto gestolen, waarom betaalt verzekering niet?

Toch vergoedt niet elke verzekeraar de kosten voor een gestolen auto als je aan de bovenstaande voorwaarden voldoet. Je moet namelijk ook aan kunnen tonen dat je zelf alles hebt gedaan om diefstal te voorkomen. Daarom vergoedt de verzekeraar niets in de volgende gevallen:

  • Je hebt je auto niet op slot gedaan of de sleutels lagen nog in de auto.
  • Je hebt de autosleutels niet op een veilige plek opgeborgen.
  • Je auto voldeed niet aan de beveiligingseisen van de verzekeraar. Deze eisen hangen af van het type auto dat je rijdt. In de polisvoorwaarden lees je aan welke eisen je auto moet voldoen. In het artikel ‘Beveiligingsklasse auto’ lees je alles over de beveiligingseisen.


Let op:
 Zijn je autosleutels gestolen bij een woninginbraak? Dan kun je bij de meeste verzekeraars geen beroep doen op je inboedelverzekering. De inboedelverzekering sluit motorvoertuigen meestal namelijk uit.

Auto gestolen verzekering betaalt niet en bezwaar

Teken bezwaar aan als je het niet eens bent met de weigering van je autoverzekeraar. Geef schriftelijk aan waartegen je bezwaar maakt, waarom je het niet eens bent met de uitspraak van de verzekeraar en wat je verwacht van de verzekeraar. Bij de brief voeg je zo veel mogelijk bewijslast om je bezwaar te onderbouwen.

Tip! Als je met je verzekeraar geen oplossing vindt via de klachtenprocedure van de verzekeraar zelf, kan ook het Kifid (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening) je helpen.

Nieuwe auto verzekeren? Betaal niet onnodig te veel!Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is enorm. Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op je autoverzekering! Goedkope autoverzekering