Autoverzekering

Auto huren tips

Auto huren, waarop letten?

Een dagje weg, een verhuizing of simpelweg geen auto hebben, er zijn verschillende redenen om een auto te huren. Maar hoe werkt dat en waar moet je op letten? Lees ons stappenplan voor een auto huren en alles komt helemaal goed.

Voordat je een auto huurt

We zouden geen goede vergelijkingssite zijn als we je niet aanraden om huurauto’s en -bedrijven te vergelijken. Vergelijk de huurauto zelf, de voorwaarden, de prijs, de bijkomende kosten en de borgsom voor de beste deal.

 • Voorwaarden auto huren
  Waar moet je dan op letten? Wanneer er meerdere mensen zijn die rijden, kijk dan of meerdere bestuurders zijn toegestaan en of je hiervoor extra moet betalen. Kijk ook naar de voorwaarden die worden gesteld aan de bestuurders, zoals een minimumleeftijd of hoe lang je een rijbewijs hebt.
 • Huurauto betalen
  Wanneer moet je betalen? Als je de huurauto ophaalt of als je die terugbrengt? Nog iets om na te kijken.
  Een auto huren zonder creditcard is vaak niet mogelijk. Let dus goed op de betalingsmethode als je geen creditcard hebt. Wil je een auto huren zonder creditcard? Soms valt er iets te regelen met het verhuurbedrijf wanneer je telefonisch contact met ze opneemt. Wel vraagt het bedrijf dan vaak aanvullende legitimatie, zoals een loonstrookje of bankafschrift.
 • Verzekering huurauto
  Dan is er nog de autoverzekering voor de huurauto. Meestal is een huurauto verzekerd bij of via het verhuurbedrijf. Lekker makkelijk, dan hoef je zelf niet te zoeken. Neem de voorwaarden wel goed door, zodat je weet waarvoor je verzekerd bent. Soms biedt de verzekering namelijk weinig dekking en is het slim om een aanvullende verzekering af te sluiten via het verhuurbedrijf.

Huurauto ophalen

Je hebt je keuze gemaakt en de dag is aangebroken om de huurauto op te halen. Neem je identiteitsbewijs en rijbewijs mee. Rijden er ook andere mensen? Dan moeten die hun ID en rijbewijs ook meenemen.

Controleer de huurauto voordat je hem meeneemt. Noteer beschadigingen in de overeenkomst of maak foto’s van de auto. Zo heb je bewijs dat jij die beschadigingen niet hebt gemaakt wanneer het bedrijf je aansprakelijk probeert te stellen voor de schade die vóór jouw huurperiode is ontstaan.

Tijdens de huurperiode

Alles is geregeld en het is tijd om te gaan. Waar moet je rekening mee houden tijdens de huurperiode? Rijd je schade, neem dan zo snel mogelijk contact op met het verhuurbedrijf en bespreek wat je het beste kunt doen. Neem ook contact op met de verhuurder als blijkt dat je de auto niet op tijd terug kunt brengen.

Wanneer je de huurauto weer inlevert

De meeste verhuurders willen dat je de auto terugbrengt met een volle tank. Doe dit dus ook, anders komen er weer extra kosten bij. Wanneer je de auto terug hebt gebracht, controleer dan ook of er geen beschadigingen bij zijn gekomen. En als laatste: controleer de rekening. Kloppen alle bedragen? Heb je genoeg borg terug gekregen? Zo ja, mooi! Zo niet, neem dan eerst contact op met de verhuurder om tot een oplossing te komen. Als dit niet lukt of als je een klacht over iets anders hebt, neem je contact op met het Europees Consumenten Centrum.

Wist je dat...De meeste mensen nog altijd onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekeringen vergelijken