Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Diefstal uit auto zonder braakschade

Wordt diefstal uit auto zonder braakschade vergoed?

Schade door een auto inbraak valt alleen onder de dekking van een WA beperkt casco of all risk autoverzekering. Maar verzekeraars stellen wel als voorwaarde dat je de diefstal kunt aantonen met braaksporen. Een auto inbraak zonder braaksporen valt dus níet onder de dekking van je autoverzekering.

Auto inbraak zonder schade - Tips

Je verzekering vergoedt meestal dus niets als de dief geen braaksporen achterlaat bij de auto inbraak. Met de volgende tips kun je soms de auto inbraak toch aantonen en daarmee de kans op een vergoeding vergroten. Hoewel de tips geen garantie bieden op een vergoeding, is het natuurlijk zonde om het niet te proberen:

  • Probeer getuigen of bewakingsbeelden te vinden die de auto inbraak hebben vastgelegd.
  • Bij sommige auto’s met automatisch slot kun je een uitdraai van de sleutelgegevens opvragen bij de dealer. In een enkel geval kun je zo aantonen op welk tijdstip de inbraak plaatsvond en dat je dit zelf niet geweest kunt zijn.
  • Onderzoek of er in dezelfde periode in dezelfde buurt meerdere slachtoffers zijn van vergelijkbare auto-inbraak zonder sporen.
  • In het kader van voorkomen is beter dan genezen: controleer telkens of de auto echt op slot zit. Sommige dieven verstoren het signaal van je slot, waardoor deze niet in het slot valt en de dieven in je auto kunnen. Laat ook geen waardevolle spullen achter en zorg voor een goede beveiliging van de auto.

Inbraak auto zonder schade – Altijd aangifte doen!

Zelfs als de dief geen braaksporen achterlaat is het belangrijk om zo snel mogelijk aangifte te doen. Zonder aangifte wijst de verzekeraar je verzoek om een vergoeding sowieso altijd af. Ook als er wél braaksporen zijn. Bovendien kan de politie je soms helpen, bijvoorbeeld door bewakingsbeelden te achterhalen.

Let op: Probeer niet om zelf braaksporen na te bootsen om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Dit valt onder verzekeringsfraude en bovendien doe je dan een valse aangifte. Beide zaken zijn strafbaar!

Auto inbraak zonder braaksporen - Inboedelverzekering

Gestolen spullen uit de auto vallen soms onder de buitenhuisdekking van je inboedelverzekering. Denk bijvoorbeeld aan spullen als je navigatiesysteem. Maar ook dan geldt dat je de auto inbraak aan moet tonen door middel van braaksporen. Bij een auto inbraak zonder sporen is het dus ook meestal niet mogeljk deze spullen te claimen via je inboedelverzekering. 

Tip! Wil je meer weten over welke schade precies onder welke verzekering valt bij een auto inbraak? In het artikel ‘Diefstal uit auto verzekerd?’ lees je precies wat je autoverzekering of je inboedelverzekering vergoedt en wat eventueel een aanvullende accessoireverzekering dekt.

Betaal jij ook te veel voor je autoverzekering?
Check het snel! Vergelijk heel makkelijk het grootste aanbod autoverzekeringen en zie hoeveel je elke maand kunt besparen! Autoverzekering vergelijken