Autoverzekering

Diefstal uit auto zonder braakschade

Wordt diefstal uit auto zonder braakschade vergoed?

Schade door een auto inbraak valt alleen onder de dekking van een WA beperkt casco of all risk autoverzekering. Maar verzekeraars stellen wel als voorwaarde dat je de diefstal kunt aantonen met braaksporen. Een auto inbraak zonder braaksporen valt dus níet onder de dekking van je autoverzekering.

Tips auto inbraak zonder schade

Je verzekering vergoedt meestal niets als er geen braaksporen zijn achtergelaten. Maar met onze tips toon je een auto inbraak soms toch aan en vergroot je de kans op een schadevergoeding:

  • Probeer getuigen of bewakingsbeelden te vinden die de auto inbraak hebben vastgelegd.
  • Bij sommige auto’s met een automatisch slot kun je een uitdraai van de sleutelgegevens opvragen bij de dealer. Soms toon je zo aan dat je dit zelf niet geweest kunt zijn.
  • Onderzoek of er in dezelfde buurt meer slachtoffers zijn van auto inbraak zonder sporen.
  • In het kader van voorkomen is beter dan genezen: controleer altijd of je auto écht op slot zit, laat geen waardevolle spullen achter en zorg voor een goede autobeveiliging.

Inbraak auto zonder schade, doe altijd aangifte!

Zelfs als de dief geen braaksporen achterlaat is het belangrijk om direct aangifte te doen. Zonder aangifte krijg je sowieso nooit een schadevergoeding, ook niet als er wél braaksporen zijn. Daarnaast kan de politie je dan bijvoorbeeld helpen door bewakingsbeelden te achterhalen.

Let op: Probeer niet om zélf braaksporen na te bootsen om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Dit valt onder verzekeringsfraude en je doet dan valse aangifte. Dit is allebei strafbaar!

Auto inbraak zonder braaksporen en inboedelverzekering

Gestolen spullen uit de auto vallen soms onder de buitenhuisdekking van je inboedelverzekering. Denk bijvoorbeeld aan spullen als je navigatiesysteem. Maar ook dan geldt dat je de auto inbraak aan moet tonen aan de hand van braaksporen. Bij een auto inbraak zonder sporen is schade claimen via je inboedelverzekering dus ook meestal niet mogelijk.

Tip! In het artikel ‘Diefstal uit auto verzekerd?’ lees je precies wat je autoverzekering of je inboedelverzekering vergoedt en wat eventueel een aanvullende accessoire verzekering dekt.

Betaal jij nog altijd onnodig te veel voor je autoverzekering?
Check het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeraars en vind de goedkoopste autoverzekering met de best passende dekking. Sluit de autoverzekering van je keuze online af en bespaar tot 600 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken