Contact

Auto kopen verzekering regelen

Wanneer na aankoop moet je auto verzekeren?

Als je een auto koopt, dan moet je deze auto verzekeren voordat je ermee de weg op mag. Je moet de autoverzekering afsluiten op de dag dat je de auto ophaalt bij de dealer. Wij geven je 5 handige tips zodat je alles op tijd geregeld hebt en een goede verzekering kiest.

1. Wanneer auto verzekeren? - Regel het op tijd!

Wanneer je een auto koopt bij een dealer, neem je de auto meestal niet meteen mee. Een nieuwe auto moet eerst nog besteld worden. Koop je een tweedehands auto, dan moet die nog rijklaar gemaakt worden. De dealer zet de auto pas op je naam op de dag dat je de auto komt ophalen. Op die dag moet je auto dus ook direct verzekerd zijn. Zodra je een afspraak hebt om de auto op te halen, kun je alvast de verzekering regelen. Geef dan bij je aanvraag aan op welke datum de verzekering moet in gaan.

Besluit je echter via een particulier spontaan een auto te kopen? Dan moet je op die dag zelf direct de verzekering regelen. Ook dat is vaak geen probleem. Je nieuwe autoverzekering is meestal direct of binnen een paar uur geaccepteerd.

2. Auto kopen en verzekering omzetten?

Ruil je bij de aankoop van je auto meteen je huidige auto in? Dan kun je je huidige autoverzekering omzetten op de nieuwe auto. Ook dit regel je heel eenvoudig. Bel even naar je verzekeraar of tussenpersoon en geef het nieuwe kenteken en de bijbehorende meldcode door. Je krijgt dan vaak meteen dekking voor de nieuwe auto en ontvangt je nieuwe polis in je mailbox.

Let op! Ruil je de auto 's-avonds of in het weekend in? Dan is het een goed idee om de voertuigwijziging al eerder door te geven aan je verzekeraar. Vraag de verkoper dan alvast om het kenteken en de meldcode, zodat je de omzetting kunt regelen.

3. Auto kopen en verzekeren, maak eerst een vergelijking!

Of je auto nu omruilt of niet, het loont vaak om de nieuwe auto niet direct bij je huidige verzekeraar te verzekeren. Een andere auto betekent immers een andere premie en je huidige autoverzekeraar heeft niet per sé de laagste premie voor je nieuwe auto. Ga daarom eerst verzekeringen vergelijken en zorg dat je niet te veel betaalt. Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod autoverzekeringen, zodat je zeker weet dat de laagste premie voor je nieuwe auto ertussen staat. Vind direct de goedkoopste autoverzekering!

Autoverzekeringen vergelijken

Als je huidige auto  inruilt of verkoopt, kun je vervolgens met het vrijwaringsbewijs de autoverzekering die je daarop had opzeggen.

4. Auto gekocht? Kijk ook naar de dekking van je verzekering!

Een andere reden waarom je huidige autoverzekering omzetten naar de nieuwe auto vaak geen goed idee is, is de dekking. Misschien is voor je nieuwe auto een andere dekking beter dan de dekking die je nu hebt bij je autoverzekering. Zeker als de nieuwe auto veel jonger is dan je huidige auto, is een uitgebreidere dekking vaak verstandig. Dit geldt ook als je nieuwe auto veel meer waard is dan je huidige auto. In het artikel 'Welke autoverzekering kiezen' lees je welke dekking je het beste kunt kiezen voor je nieuwe auto.

5. Geleend voor gekochte auto? Verzeker all risk!

Betaal je de auto die je gaat kopen (deels) met een autofinanciering? Verzeker je auto dan altijd  met een all risk autoverzekering. Zo weet je zeker dat je bij total loss of diefstal genoeg geld krijgt om de lening af te lossen. Anders zit je misschien nog met je financiering, terwijl je de auto niet meer hebt.

Auto gekocht en verzekering regelen? Betaal niet te veel!

Vergelijk op Geld.nl het grootste aanbod autoverzekeraars en vind de goedkoopste autoverzekering met de best passende dekking. Sluit de autoverzekering van je keuze online af en bespaar gemiddeld 237 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken
Verzekering voor je nieuwe auto nodig? Vergelijk, kies & bespaar!
;