Autoverzekering

Auto naar de sloop

Hoe auto afmelden als deze naar de sloop gaat?

Je hebt een vrijwaringsbewijs nodig om je autoverzekering op te zeggen. Dit is een officieel document en bewijst dat je niet langer de eigenaar van de auto bent. De meeste sloopbedrijven hebben toestemming van de RDW om vrijwaringsbewijzen te schrijven. Breng je de auto naar de sloop, dan krijgt je dus een vrijwaringsbewijs.

Tip! Controleer altijd even of de RDW het sloopbedrijf bij jou in de buurt erkent. Zonder geldig vrijwaringsbewijs heb je namelijk geen officieel bewijs dat de auto naar de sloop is. Er bestaat geen geldig alternatief voor het vrijwaringsbewijs.

Auto afmelden, hoe werkt dat?

Nadat je de auto naar de sloop hebt gebracht moet je direct je autoverzekering opzeggen. Bij sloop mag dit sowieso altijd per direct, ook als je autoverzekering nog langer loopt. Je autoverzekering opzeggen moet bij de meeste verzekeraars schriftelijk of per mail. In de opzegbrief geef je aan per wanneer je de autoverzekering opzegt, waarom en om welke auto het gaat. Ook stuur je een kopie van het vrijwaringsbewijs mee dat je bij de sloop hebt gekregen.

Tip! Je autoverzekering afgesloten via Geld.nl? Dan stuur dan je opzegbrief en een kopie van het vrijwaringsbewijs naar ons Service Team.

Auto naar sloop verzekering opzeggen – Is dat verstandig?

Als je de auto naar de sloop hebt gebracht wil je natuurlijk meteen je autoverzekering opzeggen. Je wilt tenslotte voorkomen dan je verzekeringspremie moet betalen voor een auto die je niet meer hebt. Maar vaak is het slim om je autoverzekering niet op te zeggen, maar te schorsen als je niet meteen een nieuwe auto koopt. Je schadevrije jaren blijven dan namelijk drie jaar lang geldig, terwijl je schadevrije jaren al na één jaar vervallen als je de autoverzekering opzegt.

Wist je dat...De meeste mensen betalen nog altijd onnodig te veel voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken