Contact

Auto op naam, verzekering op iemand anders

Kan ik mijn auto op iemand anders naam verzekeren?

Je auto verzekeren op naam van iemand anders is meestal niet mogelijk. Als jij een auto op je naam hebt, moet je hiervoor een autoverzekering afsluiten op je eigen naam. De enige uitzondering zijn partners die op hetzelfde adres wonen. Als jij en je partner in hetzelfde huis wonen, mag je jouw auto dus wel op naam van je partner verzekeren. Deze uitzondering geldt niet voor andere gezinsleden.

Tip! Auto niet op naam van iemand anders verzekeren? Betaal toch niet te veel! Ook met een autoverzekering op je eigen naam, kun je veel besparen. Tijdens het autoverzekering vergelijken tonen we je het grootste aanbod autoverzekeringen. Zo weet je zeker dat de laagste premie voor jou ertussen staat. Verzekeraars vergelijken zorgt ervoor dat je nooit onnodig te veel betaalt!

Autoverzekering op iemand anders naam – gezinsleden

Als we bij Geld.nl vragen krijgen over een auto verzekeren voor iemand anders, gaat het meestal om ouders die de auto van hun kind op de eigen naam willen verzekeren. Dit is echter niet mogelijk en raden wij ook niet aan. Kinderen bouwen namelijk geen schadevrije jaren op als de autoverzekering op naam van de ouders staat en zo betalen ze ook later toch nog een hoge premie voor hun autoverzekering.

Let op! Leent je kind regelmatig je auto? Dan moet je dit doorgeven bij je verzekeraar. Als je dit niet doet en je kind rijdt een schade, dan keert de verzekeraar mogelijk niet uit. Meer hierover lees je in het artikel 'Autoverzekering kind regelmatige bestuurder'.

Mag iemand anders mijn auto verzekeren?

Een auto verzekeren op naam van iemands anders dan je partner, kan dus niet. Natuurlijk kun je besluiten hierover te liegen tegen de verzekeraar, maar dat is heel onverstandig! Autoverzekeraars komen hier vrijwel altijd achter. Behalve dat je dan eventuele schades niet vergoed krijgt, krijg je ook een aantekening wegens fraude. Hierdoor is het vervolgens acht jaar lang onmogelijk om ergens anders een autoverzekering af te sluiten.

Auto verzekeren op eigen naam? Vind de laagste premie!

Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is enorm. Vergelijk daarom op Geld.nl  het grootste aanbod autoverzekeringen en bespaar gemiddeld 237 euro per jaar op je autoverzekering! Goedkoopste autoverzekering
Auto van je partner of jezelf verzekeren? Vergelijk, kies & bespaar!
;