Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Auto verzekeren voor iemand anders

Auto van iemand anders verzekeren, kan dat?

Je autoverzekering op naam van iemand anders zetten mag meestal niet. Er is één uitzondering, namelijk voor partners. Als voorwaarde geldt wel dat jullie samen op hetzelfde adres wonen. Ook moet je aangeven welke partner het meest in de auto rijdt. Je verzekeraar berekent je premie namelijk aan de hand van zijn of haar gegevens.

Tip! Als partner mag je zelfs de schadevrije jaren overnemen van de andere partner. Maar dit betekent wel dat de andere partner de schadevrije jaren kwijt is. Hoe dit precies werkt, lees je in het artikel ‘Schadevrije jaren overnemen’.  

Auto van iemand anders verzekeren – Kinderen

Als ouder mag je de auto van je kind niet verzekeren op je eigen naam. Wel mag je een kind bijschrijven op je eigen polis en hem of haar in je auto laten rijden. Leent je kind met regelmaat je auto? Dan moet je dit doorgeven bij je verzekeraar. Deze berekent de premie dan opnieuw op basis van de gegevens van je kind.

Gevolgen auto van kind verzekeren

Wanneer je tóch de auto van je kind verzekerd of niet meld dat je kind vaak in je auto rijdt, dan kan dit zware gevolgen hebben. Je verzekeraar hoeft dan namelijk niets uit te keren bij eventuele autoschade. Ook registreert je verzekeraar je als fraudeur, waardoor het in de toekomst moeilijk wordt om een nieuwe autoverzekering af te sluiten.

Autoverzekering vergelijken

Auto op naam, verzekering op iemand anders?

Voor anderen mag je dus geen autoverzekering afsluiten. Alleen de eigenaar van de auto of de partner mag de autoverzekering afsluiten. Wil je iemand helpen met de autoverzekering? Denk er dan eens over na om een deel van de verzekeringspremie te betalen. Op die manier bouwt die persoon ook nog eens zelf schadevrije jaren op, waardoor de premie naar verloop van tijd vanzelf goedkoper wordt.

Wist je dat...

De meeste mensen betalen nog altijd onnodig te veel voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken