Contact

Auto verzekeren in het weekend

Hoe kan je je auto verzekeren in het weekend?

Stel je voor: een prachtige zaterdagmiddag, je hebt net een gloednieuwe auto gekocht. Maar voordat je naar huis kunt rijden vanaf de autodealer, moet je je auto verzekerd hebben. Helaas zijn de meeste autoverzekeraars in het weekend gesloten. Gelukkig kun je op Geld.nl ook in het weekend je auto verzekeren. Je krijgt direct te zien of je autoverzekering (voorlopig) is goedgekeurd. Met een voorlopige dekking kun je meteen de weg op, ook op zaterdag of zondag.

Zo werkt je auto verzekeren in het weekend

Wil je je auto verzekeren in het weekend? Op Geld.nl kun je ook op zaterdag of zondag, binnen enkele minuten een autoverzekering afsluiten. Dat werkt als volgt:

  1. Zorg dat je het kenteken van je auto en je aantal schadevrije jaren bij de hand hebt.
  2. Ga je autoverzekering vergelijken om te zien welke autoverzekeringen bij jouw situatie passen. Hiervoor vul je enkele gegevens in, zoals je geboortedatum, het kenteken van je auto, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en hoeveel schadevrije jaren je hebt.
  3. Kies nu de gewenste dekking, bijvoorbeeld een WA autoverzekering, een beperkt casco autoverzekering of een allrisk autoverzekering.
  4. Kies vervolgens eenvoudig de goedkoopste autoverzekering. Ook kun je kiezen voor de meest duurzame autoverzekering óf de verzekering met de beste prijs-kwaliteitverhouding.
  5. Daarna word je automatisch doorgestuurd van onze website naar de website van de autoverzekeraar, waar je je aanvraag verder kunt afronden.
  6. Je ziet direct of je autoverzekering voorlopig is goedgekeurd. In het weekend krijg je meestal eerst een voorlopige dekking, waarmee je gewoon de weg op kunt. Zie je niet dat je een voorlopige dekking krijgt? Dan is je autoverzekering dus (nog) niet geaccepteerd door de verzekeraar en mag je niet met je auto rijden op de openbare weg.
  7. Je krijgt een mail van de verzekeraar zodra je definitief geaccepteerd bent. Je ontvangt dan ook meteen de polis van je autoverzekering.

Auto verzekeren in het weekend soms niet mogelijk

In de meeste gevallen kun je je auto probleemloos op zaterdag of zondag verzekeren. Er zijn wel enkele gevallen waarin je auto verzekeren in het weekend niet lukt, omdat de verzekeraar je aanvraag niet direct accepteren. Redenen voor autoverzekeraars om je niet te accepteren zijn:

  • Een verzekeraar heeft je autoverzekering beëindigd omdat je teveel schades hebt gereden, omdat je een betaalachterstand hebt of omdat je fraude gepleegd hebt.
  • Je bent onder de 24 en rijdt in een te dure auto of een auto met teveel vermogen.
  • Je hebt een rijontzegging vanwege rijden onder invloed, veel te hard rijden of omdat je gevaarlijk verkeersgedrag toonde.

In bovenstaande gevallen wordt de aanvraag voor een autoverzekering geweigerd. In sommige gevallen kun je je zelfs alleen nog verzekeren bij De Vereende Verzekeraars.

Let op: je kunt alleen een autoverzekering bij De Vereende Verzekeraars afsluiten via een assurantieadviseur. Je kunt je auto dus niet in het weekend bij hen verzekeren.

Je auto goedkoop verzekeren in het weekend?

Op Geld.nl vergelijk je het meest uitgebreide aanbod autoverzekeringen in Nederland. Vergelijk en vind ook in het weekend direct de beste én goedkoopste autoverzekering!Autoverzekering vergelijken

Goedkoopste autoverzekering in het weekend? Vergelijk, kies & bespaar!
;