Contact

Auto verzekeren op chassisnummer

Hoe werkt je auto verzekeren op chassisnummer?

Een autoverzekering sluit je meestal af op het kenteken van je auto. Maar wat nu als je nog geen kenteken hebt en wel al moet de auto moet rijden. Bijvoorbeeld wanneer je een buitenlandse auto invoert en deze laat keuren bij een keuringsstation van de Rijksdienst van het Wegverkeer (RDW). In zo'n geval vraag je een tijdelijke autoverzekering op chassisnummer aan.

Autoverzekering op chassisnummer

Het chassis van een auto is het frame waar de wielen aan bevestigd worden. Elk chassis krijgt een uniek nummer. Dit chassisnummer staat op het chassis zelf (meestal bij de rechteraandrijfas of voor de bijrijdersstoel).

Maar het chassisnummer staat ook in de autopapieren. Omdat je chassisnummer uniek is, kun je bij een aantal autoverzekeraars met dit chassisnummer een tijdelijke autoverzekering afsluiten voor je import auto. Zo is bij een eventueel ongeval via het chassisnummer aantoonbaar dat  de auto ook daadwerkelijk de verzekerde auto is.

Hoe werkt verzekeren op chassisnummer?

Wanneer je een auto importeert en deze zelf naar het keuringspunt van de RDW rijdt, moet je eerst een tijdelijke autoverzekering afsluiten. Zonder autoverzekering mag je namelijk niet de weg op. Vaak verzeker je de import auto dan met een autoverzekering voor 1 dag. Dit doe je via het chassisnummer.

Dekking tijdelijke autoverzekering op chassisnummer

Een verzekering op chassisnummer is vaak 15 dagen geldig en soms maar één dag. Na deze looptijd komt de autoverzekering automatisch te vervallen. De dekking van een verzekering op chassisnummer is gelijk aan een WA autoverzekering. Alléén schade die jij met je auto aan andere veroorzaakt wordt dus vergoed. Nadat je een geldig kentekenbewijs hebt geregeld, kies je zelf welke autoverzekering en dekking je wilt. 

Tip! Heeft je ingevoerde auto een eigen Nederlands kenteken gekregen? Sluit dan direct een autoverzekering af op je kenteken. Geld.nl zorgt hierbij dat je niet teveel betaalt. Ga je autoverzekering vergelijken en vul enkele gegevens in over jezelf en je auto. Vervolgens tonen we je alle autoverzekeringen die passen bij jouw situatie. De goedkoopste autoverzekering staat altijd bovenaan.

Waar auto verzekeren op chassisnummer?

Niet elke autoverzekeraar biedt een autoverzekering op chassisnummer aan. Natuurlijk kun je altijd even bij je eigen verzekeraar navragen wat de mogelijkheden zijn. Lukt dit niet, dan bieden verzekeraars die zich specialiseren in oldtimers vaak wel een autoverzekering op chassisnummer aan. Oldtimers worden namelijk vaak geïmporteerd, dus bieden zij deze tijdelijke autoverzekering ook aan. Voor de tijdelijke autoverzekering op chassisnummer betaal je ongeveer 100 euro.

Nieuwe auto verzekeren? Betaal niet onnodig te veel!Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is enorm. Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar gemiddeld 237 euro per jaar op je autoverzekering! Autoverzekeringen vergelijken