Autoverzekering

Auto verzekeren op chassisnummer

Hoe auto verzekeren op chassisnummer?

Een autoverzekering sluit je meestal af op het kenteken van je auto. Maar verzekeraars weigeren vaak een buitenlands kenteken of eendagskenteken te verzekeren. Bijvoorbeeld wanneer je een buitenlandse auto invoert en deze laat keuren door de Rijksdienst van het Wegverkeer (RDW). In zo'n geval vraag je een autoverzekering op chassisnummer aan.

Chassisnummer

Het chassis van een auto is het frame waar de wielen aan bevestigd worden. Elk chassis krijgt een uniek nummer. Dit chassisnummer staat op het chassis zelf (meestal bij de rechteraandrijfas of voor de bijrijdersstoel).

Maar het chassisnummer staat ook in de autopapieren. Omdat je chassisnummer uniek is, kun je bij een aantal autoverzekeraars ook een tijdelijke autoverzekering aanvragen op basis van dit chassisnummer.

Hoe werkt een verzekering op chassisnummer?

Wanneer je een auto importeert en deze zelf naar het keuringspunt van de RDW rijdt, moet je eerst een tijdelijke autoverzekering afsluiten. Zonder autoverzekering mag je namelijk niet de weg niet. Vaak verzeker je een eendagskenteken met een speciale eendagskenteken verzekering. Maar een buitenlands kenteken verzeker je meestal op chassisnummer.

Een verzekering op chassisnummer is vaak 15 dagen geldig en soms maar één dag. Na deze looptijd komt de autoverzekering automatisch te vervallen. De dekking van een verzekering op chassisnummer is gelijk aan een WA autoverzekering. Alléén schade die jij met je auto aan andere veroorzaakt wordt dus vergoed. Nadat je een geldig kentekenbewijs hebt geregeld, kies je zelf welke autoverzekering en dekking je wilt.

Waar auto verzekeren op chassisnummer?

Niet elke autoverzekeraar biedt een autoverzekering op chassisnummer aan. Natuurlijk kun je altijd even bij je eigen verzekeraar navragen wat de mogelijkheden zijn. Lukt dit niet, dan bieden verzekeraars die zich specialiseren in oldtimers vaak wel een autoverzekering op chassisnummer aan. Oldtimers worden namelijk vaak geïmporteerd, dus bieden zij deze tijdelijke autoverzekering ook aan. Voor de tijdelijke autoverzekering op chassisnummer betaal je ongeveer 100 euro.

Nieuwe auto verzekeren? Betaal niet onnodig te veel!Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is enorm. Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op je autoverzekering! Autoverzekeringen vergelijken