Autoverzekering

Autoradio gestolen

Wat vergoedt je verzekering als je autoradio is gestolen?

Diefstal van je autoradio wordt niet vergoed als je alléén een WA dekking hebt afgesloten. Bij elke andere dekking van je autoverzekering krijg je wél een vergoeding, zolang het een autoradio is die standaard is ingebouwd door de dealer. 

Let op! Bouw je pas later een autoradio in? Dan vergoedt de autoverzekeraar diefstal alléén als je toen aan je verzekeraar hebt doorgegeven dat je een autoradio hebt ingebouwd.

Losse, uitneembare autoradio gestolen

Het komt niet vaak meer voor, maar sommige automobilisten hebben nog een uitneembare radio in hun auto. Deze valt niet standaard onder de dekking van de autoverzekering. Sommige verzekeraars vergoeden de schade wel via de accessoiresdekking. Dit betekent dat je tot een bepaald bedrag verzekerd bent voor schade aan je autoradio. Bij de meeste verzekeraars is dit maximaal 500 tot 1.2500 euro.

Gestolen autoradio claimen bij verzekeraar

Bij de meeste verzekeraars claim je de schade eenvoudig online op de website van de maatschappij. Ben je verzekerd via Geld.nl? Neem dan contact op met ons Service Team via telefoonnummer 040-751 39 68. Onze medewerkers vertellen je wat je moet regelen en waar je recht op hebt.

Autoradio gestolen? Doe aangifte!

Doe als je autoradio is gestolen altijd aangifte bij de politie. Je hebt namelijk een kopie van het proces-verbaal nodig om de schade te claimen bij je verzekeraar.

Autoradio gestolen en schade geclaimd?Check dan nu je autoverzekering! Vaak wordt je premie namelijk hoger na een schadeclaim. Mogelijk biedt een ander verzekeraar nu een goedkopere verzekering aan. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen en ontdek hoeveel je kunt besparen! Goedkope autoverzekering