Autoverzekering

Autorijden na keizersnede

Wanneer mag je weer autorijden na keizersnede?

Het ligt in eerste instantie aan het herstel wanneer je weer mag autorijden na een keizersnede. Bij de een verloopt dit herstel sneller dan bij de ander. Het is in ieder geval slim te wachten tot je fysiek weer alles kunt. Over het algemeen geneest een buikoperatie zoals een keizersnede binnen drie tot vier weken.

Tip!
Twijfel je of je al kunt autorijden na een keizersnede? Vraag dan advies aan je behandelend arts en ga zeker niet autorijden als hij adviseert dit nog even niet te doen!

Herstellen van keizersnede en autorijden

Een normale bevalling is al een aanslag op je lichaam, een keizersnede heeft natuurlijk helemaal een grote impact. Veel vrouwen hebben na een keizersnede niet alleen last van de buikwond, maar voelen zich ook nog een tijdje ziek, zwak, misselijk en minder alert. Het is dan ook zéér aan te raden om eerst volledig te herstellen voordat je weer gaat autorijden na een keizersnede.

Rijden na keizersnede en autoverzekering

Wachten met autorijden tot je volledig hersteld bent van de keizersnede is niet alleen verstandig voor jezelf, maar je loopt ook niet het risico dat autoverzekeringen je schade niet vergoeden als je een ongeluk krijgt.

Normaal gesproken ben je met een WA verzekering verzekerd voor eventuele schade die je met je auto toebrengt aan anderen. Eigen schade wordt dan niet vergoed. Met een uitgebreidere autoverzekering, zoals de WA beperkt casco autoverzekering of de all risk autoverzekering, wordt schade aan je eigen auto wel vergoed.

Verzekeraars vergoeden echter geen of niet de volledige schade wanneer je een ongeluk veroorzaakt als je onwel wordt, omdat je te vroeg achter het stuur kruipt na een operatie. Ook als je medicijnen gebruikt die de rijvaardigheid beïnvloeden en je rijdt schade krijg je niets vergoed.

Wist je dat...De meeste mensen onnodig te vel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk hier grootste aanbod autoverzekeringen en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken