Autoverzekering

Schade gereden

Schade gereden, wat nu?

Heb je schade gereden? Dan zijn er een paar dingen die je sowieso altijd moet doen:

  • Blijf rustig en breng jezelf en anderen in veiligheid
  • Bel 112
  • Wissel gegevens uit met de eventuele tegenpartij en getuigen
  • Verzamel bewijsmateriaal
  • Vul samen het schadeformulier
  • Meld de schade bij je verzekeraar


Tip!
Heb je een autoverzekering afgesloten via Geld.nl? Neem dan zo snel mogelijk contact op met ons Service Team via telefoonnummer 040-751 3968.

Schade gereden en direct hulp nodig?

Direct hulp nodig? Bel dan het alarmnummer van je verzekeraar. Dit nummer staat op de groene kaart. Vaak word je dan ook direct doorverbonden met een schadebedrijf dat je auto bij de plaats van het ongeval wegsleept.

Autoschade verzekering, hoe claim ik autoschade?

Als je schade hebt gereden met je auto vul je altijd eerst het Europese Schadeformulier in. Of je schuld hebt aan de autoschade maakt daarbij niet uit. Het Europese Schadeformulier zegt niets over de schuldvraag. Dit formulier is alleen belangrijk voor de verzekeraar om te bepalen hoe groot de schade is en welke stappen de verzekeraar moet ondernemen. Alleen bij ruitschade is het invullen van het schadeformulier niet nodig.

Is de autoschade ontstaan door een ongeluk met een tegenpartij? Vul het eerste blad van het Europees Schadeformulier dan altijd samen ter plekke in. Het tweede deel kun je eventueel later thuis zelf nog invullen.

Let op! Zorg ervoor dat beide pagina’s van het Europees Schadeformulier zijn ingevuld (zowel de voor- als de achterkant). Alleen met een volledig ingevuld schadeformulier claim je de autoschade bij de verzekeraar.

Schade gereden? Stuur schadeformulier niet direct op

Stuur het volledig ingevulde Europees Schadeformulier niet direct op naar je verzekeraar of tussenpersoon. Neem altijd eerst even telefonisch contact op. Dan wordt namelijk al bepaald of de schade verhaald wordt bij je eigen verzekering of bij de verzekering van de tegenpartij. Zo voorkom je dat je het schadeformulier naar de verkeerde partij stuurt en de schadeafhandeling langer duurt.

Schade gereden en geclaimd?Check dan nu je autoverzekering! Vaak wordt je premie namelijk hoger na een schadeclaim. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en ontdek hoeveel jij kunt besparen door over te stappen! Autoverzekeringen vergelijken