Autoverzekering

Autosleutel kwijt

Wat als je autosleutel kwijt is?

Wanneer je je autosleutel kwijt bent heb je drie opties:

  • Je autosleutel laten bijmaken. Hier heb je wél je reservesleutel voor nodig.
  • Je autodealer bellen. Deze stuurt dan een servicemonteur langs die met speciale computerapparatuur de auto opent en een nieuwe sleutel voor je programmeert.
  • ’s Avonds of in het weekend is de servicemonteur waarschijnlijk niet beschikbaar. Dan bel je de ANWB. Zij maken de auto voor je open en slepen je auto eventueel naar de dealer.

Autosleutels kwijt, wat vergoedt je verzekering?

Een nieuwe autosleutel laten bijmaken is behoorlijk duur. Zeker wanneer je er een hebt met een startonderbreker. Dan is het toch fijn als je autoverzekering dit vergoedt.

Je krijgt alleen een vergoeding voor het laten bijmaken van je sleutel wanneer je een WA beperkt casco autoverzekering of all risk autoverzekering hebt. Maar de meeste verzekeraars vergoeden dit alleen als je autosleutel gestolen is, niet bij verlies. En als je verzekeraar het al vergoedt, betaal je eigen risico en gaat het ten koste van je no-claimkorting. Kijk dus eerst of het niet goedkoper is om je autosleutel bijmaken zelf te betalen!

Autosleutel kwijt en de verzekering

Het ligt net iets anders wanneer je autosleutel is gestolen. In dat geval vergoedt je WA beperkt casco of All risk autoverzekering een vervangende sleutel en het laten vervangen van het slot. Meestal geldt er wel een maximumbedrag van 500 euro. Je betaalt alsnog een eigen risico, maar het gaat niet ten koste van je schadevrije jaren en no-claimkorting.

Een autoverzekeraars kunnen je trouwens verplichten om bij diefstal van de sleutel ook het slot te vervangen. De verzekeraar vergoedt dit in de meeste gevallen. Vervang je het slot niet, dan is de auto vanaf dat moment niet meer verzekerd voor diefstal.

Tip! Vergeet niet om aangifte te doen bij de politie en vraag je dealer direct om de gestolen sleutel uit te programmeren, zodat de dief er later je auto niet mee kan stelen.

Autosleutel gestolen uit huis

Zijn je autosleutels gestolen bij een inbraak in je eigen woning? Kijk dan ook eens naar je inboedelverzekering. Vaak vergoedt deze verzekering het laten maken van nieuwe sleutels of het laten vervangen van je autoslot.

De meeste mensen betalen te veel voor hun autoverzekering!Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen en bespaar tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Vergelijk autoverzekering