Contact

Autoverzekering 17-jarige

Kun je als 17-jarige een autoverzekering afsluiten?

Als 17-jarige mag je nog géén auto op je eigen naam hebben. Je moet minimaal 18 jaar zijn om een kenteken op je naam te registreren. Wel mogen 17-jarigen al een autoverzekering afsluiten en de auto op naam van een begeleider zetten. Dit is degene die met je meerijdt, bijvoorbeeld één van je ouders, broer, zus of een vriend(in).

Mogelijkheden autoverzekering 17 jaar

Je hebt dan twee opties voor de autoverzekering:

  • Je begeleider sluit een autoverzekering af en schrijft je bij op de polis als regelmatig bestuurder. Wanneer je dan 18 jaar bent zet je de auto en de verzekering op je eigen naam.
  • Je sluit zelf als 17-jarige een autoverzekering af met je begeleider als regelmatig bestuurder. Ben je 18 jaar, dan laat je de auto ook op je naam zetten.

Autoverzekering 17 jaar, bij welke verzekeraars?

Een autoverzekering voor 17-jarigen op eigen naam is niet bij elke verzekeraar mogelijk. Als je een autoverzekering aanvraagt, moet je meestal minimaal 18 jaar. Informeer daarom altijd telefonisch even bij één of meer verzekeraars naar de mogelijkheden. Uit onderzoek van Moneyview blijkt dat in elk geval de volgende verzekeraars 17-jarigen accepteren.

  • ABN AMRO
  • ANWB
  • De Goudse
  • Nationale-Nederlanden (ZPP)
  • Unigarant
  • Univé
  • ZLM (verzekeraar voor Brabant en Zeeland)

Tip! Zodra je 18 jaar wordt, loont het om een goede verzekering vergelijking te maken. Je hebt als 18-jarige de keuze uit veel meer autoverzekeraars. Hierdoor is de autoverzekering die je als 17-jarige afsloot, misschien niet meer de voordeligste als je een jaartje ouder bent. Kijk hier welke autoverzekering voor jou het voordeligste is, zodra je 18 wordt. Autoverzekering vergelijken >>

Schade rijden als 17-jarige en je autoverzekering

Dat je met een begeleider in de auto zit wil niet zeggen dat die begeleider verantwoordelijk is als jíj schade rijdt. Zit jij achter het stuur, dan ben jij verantwoordelijk. Maar als de auto verzekerd is op naam van de begeleider, valt de schade wel onder zijn of haar autoverzekering en heeft de schade direct gevolgen voor zijn schadevrije jaren en premie.

Wist je dat...De meeste mensen onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk hier grootste aanbod autoverzekeringen en bespaar gemiddeld 237 euro per jaar! Goedkoopste autoverzekering