Autoverzekering

Autoverzekering 23 jaar

Waarom autoverzekering tot 23 jaar duurder en hoe besparen?

Jongeren tot en met 23 jaar betalen meestal een hogere autoverzekering premie dan oudere automobilisten. Dit komt omdat verzekeraars jonge bestuurders als een groter risico zien. Het is namelijk bewezen dat deze groep automobilisten vaker schade rijdt. Dit is natuurlijk extra zuur als je 23 jaar bent, omdat je dan net op de grens zit voor een goedkopere autoverzekering. Waar moet je als 23-jarige op letten om je autoverzekering toch zo goedkoop mogelijk te houden?

Autoverzekering 23 jaar - Waar moet je op letten?

De premies van de verschillende autoverzekeraars lopen behoorlijk uiteen. Zo betaal je bij een grote, bekende verzekeringsmaatschappij vaak een hogere premie dan bij een kleinere internetverzekeraar. Dit komt doordat je bij deze laatste verzekeraars veel zaken zelf regelt via het internet. Daardoor heeft de verzekeraar minder kosten voor kantoorpanden en personeel en dat zie je terug in de premie.

Goedkope tweedehands auto? Kies voor een WA-dekking

Als jonge bestuurder start je meestal niet in een dure, gloednieuwe Ferrari of Porsche. De meeste jongeren hebben een goedkoop, tweedehands autootje. Voor dit soort auto’s is alleen een WA verzekering (de goedkoopste dekking) meestal voldoende.

Bijna 24 jaar? Check je verzekering! 

Zodra je 24 jaar bent, behoor je bij de meeste autoverzekeraars niet meer tot de risicogroep van jonge bestuurders. Je premie zal daardoor omlaag gaan. Controleer wel altijd zelf of je verzekeraar dit ook daadwerkelijk doet en neem anders contact op met de verzekeringsmaatschappij hierover. Daarnaast is je 24ste verjaardag een goed moment om je autoverzekering eens kritisch onder de loep te nemen. Misschien ben je nu je niet meer tot de risicogroep behoort, wel goedkoper uit bij een andere autoverzekeraar of krijg je voor een vergelijkbare premie bij een andere maatschappij een uitgebreidere dekking.

Bespaar op je autoverzekering!Vergelijk zelf het grootste aanbod autoverzekeringen en vind de autoverzekering met de laagste premie en beste dekking. Zo bespaar je tot wel 600 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken