Autoverzekering

Autoverzekering 24 jaar

Vanaf welke leeftijd autoverzekering goedkoper?

Ben je jonger dan 24 jaar en wil je een autoverzekering afsluiten, dan is je leeftijd nog van invloed op de acceptatie en betaal je meestal een hogere premie. Ben je al in het bezit van een autoverzekering maar word je binnenkort 24 jaar? Dan kan het best zo zijn dat je je autoverzekering op een aantal belangrijke punten moet aanpassen.

Autoverzekering leeftijd 24 jaar

Uit onderzoek is gebleken dat jongeren tot 24 jaar vaker schade rijden dan oudere bestuurders. Voor verzekeraars vormt deze groep daarom een groter risico. Dat is ook meteen de reden dat er aan jonge bestuurders vaak strengere acceptatie-eisen worden gesteld wanneer zij een autoverzekering willen afsluiten. Zo stellen verzekeraar vaak eisen aan het merk, type en gewicht van de auto. Deze eisen gelden meestal ook als je ouder bent dan 24 jaar, maar nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd.

Tot 24 jaar opslag op de premie

Naast strengere eisen rekenen veel verzekeraars voor jongeren een opslag op de premie en krijg je als bestuurder onder 24 jaar soms ook te maken met een hoger eigen risico. Maar niet alleen een premieopslag en een hoger eigen risico maken een autoverzekering jongeren duurder. Als jongere bestuurder heb je ook nauwelijks of geen schadevrije jaren opgebouwd, waardoor je nog niet profiteert van een no-claim korting.

Autoverzekering onder 24 jaar

Ben je bijna 24 jaar of net 24 jaar geworden en heb je een autoverzekering? Na je verjaardag moet een eventuele toeslag op je premie en het hoger eigen risico worden aangepast. Is dat (nog) niet gebeurt? Doe dan navraag bij je verzekeraar of vraag je tussenpersoon dit te doen. Loopt je autoverzekering via Geld.nl? Neem dan contact op met ons Service Team via telefoonnummer 040 - 751 39 68.

Betaal jij ook nog altijd te veel voor je autoverzekering?Check het snel! Vergelijk heel makkelijk autoverzekeringen en zie of ook jij elke maand flink kunt besparen! Autoverzekering vergelijken