Autoverzekering

Aanschafwaarde

Wat is aanschafwaarderegeling auto?

De aanschafwaarde van je auto is het bedrag dat je hebt betaald voor de auto toen je deze kocht. Accessoires die al in de auto zaten toen deze van de fabriek af kwam, worden ook meegeteld bij de aanschafwaarde. Heb je echter daarna nog accessoires laten aanbrengen, dan vallen deze niet onder de aanschafwaarde.

Auto verzekeren met aanschafwaarderegeling

De aanschafwaarderegeling houdt in dat de verzekeraar bij nieuwe auto’s de eerste jaren de aanschafwaarde vergoedt bij total loss of diefstal. De voorwaarden voor deze regeling verschillen per verzekeraar. Sommige autoverzekeringen vergoeden de aanschafwaarde tot zes maanden nadat de auto voor het eerst een kenteken heeft gekregen. Andere vergoeden tot drie jaar na dato de aanschafwaarde. De voorwaarden voor de nieuwwaarderegeling vind je in de voorwaarden van je autoverzekering.

Aanschafwaarde auto - Maximumbedrag

Daarnaast hanteren veel autoverzekeraars een maximumbedrag voor de aanschafwaarderegeling. Is je auto duurder dan dit bedrag? Dan krijg je meestal de dagwaarde vergoed plus een bepaald percentage. Meestal is dit ongeveer tien procent. De maximumbedragen voor de aanschafwaarderegeling verschillen per verzekeraar en lopen uiteen van 35.000 tot 90.000 euro. Er zijn ook verzekeraars die geen maximumbedrag hanteren.

Betaal jij nog altijd te veel voor je autoverzekering?Check het snel! Vergelijk heel makkelijk autoverzekeringen en zie hoeveel je elke maand kunt besparen! Autoverzekering vergelijken