Contact

Autoverzekering accessoires

Wat vergoedt je autoverzekering voor accessoires?

Ga je een autoverzekering afsluiten? Dan wil je ook eventuele accessoires goed verzekeren tegen schade of diefstal. Denk aan die dure lichtmetalen velgen, een luxe dakkoffer of je trekhaak. Alle accessoires waarmee je auto de fabriek uitrolt, zijn standaard meeverzekerd op je autoverzekering. Laat je later accessoires inbouwen of toevoegen? Dan kun je hiervoor een aanvullende dekking voor autoaccessoires afsluiten.

’Af-fabriek’ accessoires zijn meeverzekerd met je autoverzekering

Alle accessoires die ‘af-fabriek’ in je auto zijn ingebouwd of toegevoegd, zijn met je autoverzekering meeverzekerd tegen schade en diefstal. Koop jij je auto bijvoorbeeld met een ingebouwd navigatiesysteem? Dan zit de waarde van dat navigatiesysteem inbegrepen bij de cataloguswaarde van je auto. Het navigatiesysteem wordt dan niet door de verzekeraar gezien als accessoire.

Autoverzekering voor later ingebouwde accessoires

Laat je later een navigatiesysteem inbouwen? Dan zien autoverzekeraars het item wel als accessoire. Je moet dan de waarde van het navigatiesysteem en eventuele andere accessoires bij je verzekeraar opgeven. Dit doe je bij het afsluiten van een (nieuwe) autoverzekering.

De meeste autoverzekeraars hanteren een maximumvergoeding voor accessoires bij schade of diefstal van je auto. De verzekeraar vergoedt dan bijvoorbeeld maximaal 1.000 euro voor accessoires. Als jouw accessoires bij elkaar duurder zijn dan dat bedrag, moet je de dekking voor accessoires verhogen. Ook kun je een autoverzekering zoeken met een uitgebreidere dekking voor accessoires. Je betaalt dan elke maand een hogere premie voor je autoverzekering.

Controleer altijd de polisvoorwaarden van je autoverzekering om te weten welk bedrag jouw verzekeraar maximaal vergoedt bij schade aan of diefstal van je autoaccessoires.

Tip! Komen er nieuwe autoaccessoires bij? Ga dan altijd autoverzekeringen vergelijken om erachter te komen of je bij je huidige autoverzekeraar nog wel het goedkoopst uit bent. Je ziet dan direct bij welke verzekeraar je de goedkoopste autoverzekering vindt, die ook nog de beste vergoeding voor je accessoires geeft.

Vergoedt mijn autoverzekering accessoires?

Niet elke autoverzekering vergoedt standaard later ingebouwde of toegevoegde accessoires. Heb je alleen een WA autoverzekering? Dan vergoedt je autoverzekering alleen schade als je met jouw auto schade aan een ander voertuig veroorzaakt. Een WA autoverzekering vergoedt geen schade aan je eigen auto, dus ook niet aan je eventuele accessoires.

Een beperkt casco autoverzekering vergoedt vaak wel schade aan accessoires, maar de dekking is vaak beperkt. Dat wil zeggen dat je lang niet in alle gevallen van schade of diefstal een vergoeding krijgt voor je accessoires. Een allrisk autoverzekering heeft de meest uitgebreide dekking voor je accessoires.

Kijk altijd je polisvoorwaarden van je autoverzekeraar na. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan bij schade aan of diefstal van je autoaccessoires.

Vind de beste en goedkoopste autoverzekering voor je auto én accessoires!

Op Geld.nl vergelijk je autoverzekeringen van het meest complete aanbod verzekeraars in Nederland. Vergelijk en vind direct de beste én goedkoopste autoverzekering die voldoende vergoedt voor jouw accessoires.
Autoverzekering vergelijken