Autoverzekering

Autoverzekering betalen

Hoe premie autoverzekering betalen?

Je autoverzekering betalen kan op verschillende manieren en in verschillende termijnen. Meestal worden autoverzekeringen elke maand via een automatisch incasso betaald. Maar het is ook mogelijk je autoverzekering voor een heel jaar in één keer te betalen per betaalverzoek of acceptgiro.

Tip! 
Je autoverzekering betalen per jaar op per kwartaal? Dan ontvang je bij sommige verzekeraars een korting op de premie.

Wanneer autoverzekering betalen?

Een autoverzekering betaal je altijd in het vooruit. Dus je begint direct met betalen zodra je een autoverzekering afsluit. Op welke dag of datum de verzekeringspremie wordt afgeschreven verschilt per verzekeraar.
Heb je ervoor gekozen om je autoverzekering per kwartaal of per jaar te betalen, maar beëindig je binnen die periode je verzekering? Dan ontvang je de te veel betaalde premie gewoon terug.

Autoverzekering betalen en betalingstermijn

Betaal je per betaalverzoek, dan is er meestal een betalingstermijn. Dit betekent dat je binnen een bepaalde tijd het geld moet overmaken. Lukt het om wat voor reden dan ook niet om je autoverzekering binnen die termijn te betalen? Neem dan even contact op met je verzekeraar en vraag om uitstel. Meestal is dat geen probleem.

Autoverzekering betalen en betalingsachterstand

Wanneer de verzekeraar de premie niet kan afschrijven heb je 30 dagen de tijd om alsnog je premie autoverzekering te betalen. Binnen deze periode ben je gewoon verzekerd. De verzekeraar zal je na 14 dagen een herinnering sturen. Betaal je vervolgens niet binnen deze periode? Dan mag de verzekeraar je dekking opschorten of zelfs beëindigen.

Let op! 
Is je dekking opgeschort, dan mag je niet meer met je auto de openbare weg op. Betaal je de premie alsnog, dan is deze meestal na 24 uur weer verzekerd en mag je er weer mee de weg op.

Wist je dat...De meeste mensen onnodig te vel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk hier grootste aanbod autoverzekeringen en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Vergelijk autoverzekering