Contact

Autoverzekering buitenland

Is je autoverzekering ook geldig in het buitenland?

Je autoverzekering is meestal ook gewoon geldig in het buitenland. In welk landen je Nederlandse autoverzekering geldig is, vind je op je groene kaart. In de landen die daarop staan biedt je autoverzekering dezelfde dekking als in Nederland.

Let op! Deze informatie geldt alleen als je tijdelijk in het buitenland bent, bijvoorbeeld voor vakantie. Als je in het buitenland gaat wonen, moet je in dat land zelf een autoverzekering afsluiten.

Waar is mijn autoverzekering geldig in het buitenland?

Zoals gezegd, kun je op je groene kaart zien in welke landen je autoverzekering geldig is. Lees hier meer over de groene kaart en welke landen daarop staan. Ga je met je auto naar een land dat niet op de groene kaart staat of dat is doorgestreept door je verzekeraar? Dan is je Nederlandse verzekering niet geldig. Je moet in dat land dan een tijdelijke autoverzekering voor je auto afsluiten.

Tip! Zorg dat je je groene kaart altijd bij je hebt als je naar het buitenland gaat met je auto! De groene kaart is namelijk ook je internationaal verzekeringsbewijs. Hiermee toon je in het buitenland aan dat je auto verzekerd is. Ook staan er op je groene kaart een aantal handige telefoonnummers en alle belangrijke verzekeringsgegevens.

Dekking autoverzekering tijdens vakantie in het buitenland

Wat je autoverzekering precies vergoedt in het buitenland hangt af van de dekking die je hebt afgesloten:

Extra dekking autoverzekering buitenland

Wil je extra goed verzekerd bij pech onderweg naar het buitenland en op je vakantiebestemming? Dan bieden sommige verzekeraars ook een pechhulpverzekering voor het buitenland aan. Met deze extra module verzeker je zaken die niet standaard door een autoverzekering worden gedekt. Denk hierbij aan pechhulp, repatriëring van inzittenden en/of de auto, de vergoeding van de kosten van extra overnachtingen als reparatie langer duurt, of vervangend vervoer wanneer reparatie niet (direct) mogelijk is.

Let op! Je kunt je ook via je reisverzekering, een losse pechhulp verzekering of via je dealer verzekeren voor pechhulp in het buitenland. Zorg dus dat je je niet onnodig dubbel verzekerd.

Naast de pechhulpverzekering kan een aanvullende rechtsbijstandsverzekering voor je auto handig zijn in het buitenland. Een ongeval krijgen in het buitenland is al heel veel vervelend, maar het wordt nog vervelender als de tegenpartij niet meewerkt. De rechtsbbijstandverzekering voor je auto helpt je dan met het verhalen van de schade.

Wist je dat...De meeste mensen nog altijd onnodig te veel voor hun autoverzekering betalen. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar gemiddeld 237 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Goedkope autoverzekering
;