Autoverzekering

Autoverzekering buitenland

Welke dekking biedt mijn autoverzekering in het buitenland?

Je autoverzekering biedt in het buitenland dezelfde dekking als in Nederland. Wat je autoverzekering precies vergoedt in het buitenland hangt dus af van je dekking:

Extra dekking autoverzekering buitenland

Wil je extra goed verzekerd naar het buitenland? Dan bieden sommige verzekeraars ook een speciale buitenlandmodule aan. Met deze extra module verzeker je zaken die niet standaard door een autoverzekering worden gedekt. Denk hierbij aan pechhulp, repatriëring van inzittenden en/of de auto, de vergoeding van de kosten van extra overnachtingen als reparatie langer duurt, of vervangend vervoer wanneer reparatie niet (direct) mogelijk is.

Autoverzekering buitenland – Groene kaart

Waar in het buitenland biedt je autoverzekering eigenlijk dekking? Dat zie je op je groene kaart die je ontvangt van je verzekeraar als je een autoverzekering afsluit. In alle landen die op je groene kaart staan wordt autoschade vergoed zoals die ook in Nederland vergoed worden. Ben je dus alleen WA verzekerd, dan wordt alléén de schade van de tegenpartij vergoed.

Tip! Het is niet verplicht is om je groene kaart bij je te hebben in het buitenland, maar wel slim! De groene kaart is namelijk ook je internationaal verzekeringsbewijs. Hiermee toon je in het buitenland aan dat je auto verzekerd is. Ook staan er op je groene kaart een aantal handige telefoonnummers en alle belangrijke verzekeringsgegevens.

Wist je dat...De meeste mensen nog altijd onnodig te veel voor hun autoverzekering betalen. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Vergelijk autoverzekering