Contact

Autoverzekering buitenlands rijbewijs

Kan ik een autoverzekering met een buitenlands rijbewijs afsluiten?

Een autoverzekering afsluiten met een buitenlands rijbewijs is in Nederland bij sommige verzekeraars mogelijk. Het hangt er wel vanaf in welk land je het rijbewijs hebt gehaald en hoelang geleden dat is.

Buitenlands rijbewijs geldig voor Nederlandse autoverzekering?

Om een autoverzekering af te sluiten, moet je rijbewijs in Nederland geldig zijn. Heb je het rijbewijs gehaald in een land in de Europese Unie? Of in Zwitserland, Noorwegen, Liechtenstein of IJsland? Dan is je buitenlandse rijbewijs in Nederland geldig tot de datum waarop het verloopt. Vóór die tijd moet je het omwisselen voor een Nederlands rijbewijs.

Let op! Je buitenlandse rijbewijs omwisselen voor een Nederlands rijbewijs kan alleen als je in Nederland woont en beschikt over een geldige verblijfsvergunning. Daarnaast mag je rijbewijs niet verlopen zijn.

Heb je je rijbewijs in een ander land gehaald? Dan is je rijbewijs in Nederland 185 dagen geldig, vanaf de dag dat je hier komt wonen. Daarna moet je een Nederlands rijbewijs aanvragen bij je gemeente. Je moet daarbij wel aantonen dat je in het jaar dat je rijbewijs is afgegeven minimaal 185 dagen in dat land hebt gewoond.

Bron: Rijksoverheid

Autoverzekering met buitenlands rijbewijs

Is je rijbewijs nog geldig in Nederland? Dan is een autoverzekering afsluiten meestal geen enkel probleem. In zo’n geval kun je dus gewoon een autoverzekering afsluiten met een buitenlands rijbewijs. Maar je wilt natuurlijk niet teveel betalen. Geld.nl helpt je de voordeligste autoverzekering te vinden die past bij jouw auto. Ga je autoverzekering vergelijken en vul enkele gegevens in over jezelf en je auto. Vervolgens tonen we je alle autoverzekeringen die passen bij jouw situatie. De goedkoopste autoverzekering staat altijd bovenaan.

Wist je dat...

De meeste mensen nog altijd onnodig te veel voor hun autoverzekering betalen. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar gemiddeld 237 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken
;