Autoverzekering

Autoverzekering buitenlands rijbewijs

Krijg je een autoverzekering zonder Nederlands rijbewijs?

Bij de meeste verzekeraars is het geen probleem om met een buitenlands rijbewijs een autoverzekering af te sluiten. Soms vraagt een verzekeraar wel om binnen een bepaalde periode een Nederlands rijbewijs te hebben.

Tip! Word je om welke reden dan ook toch geweigerd door een verzekeraar vanwege je buitenlands rijbewijs? Neem dan even contact op met ons Service Team via 040-751 3968.

Europese autoverzekering en rijbewijs

Kom je in Nederland wonen, dan mag je nog maar voor een bepaalde periode gebruik maken van je buitenlands rijbewijs. Deze periode is afhankelijk van het land waar je het rijbewijs hebt gehaald:

  • In één van de lidstaten van de Europese Unie, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein of Zwitserland? Dan is je rijbewijs geldig tot tien jaar na de datum van afgifte.
  • Is je rijbewijs in een ander land behaald, dan is deze nog maar 185 dagen geldig vanaf het moment dat je in Nederland bent komen wonen. Daarna moet je het rijbewijs omzetten naar een Nederlands rijbewijs. 

Let op! Dit kan alleen als je in Nederland woont of beschikt over een geldige verblijfsvergunning. Soms moet je zelfs een nieuwe rijexamen afleggen.

Autoverzekering met buitenlands rijbewijs

Heb je je rijbewijs behaald in een EU-lidstaat of Noorwegen, IJsland, Liechtenstein of Zwitserland? Dan is een autoverzekering afsluiten meestal geen enkel probleem. In zo’n geval kun je dus gewoon een autoverzekering afsluiten met een buitenlands rijbewijs.

Wist je dat...

De meeste mensen nog altijd onnodig te veel voor hun autoverzekering betalen. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken