Contact

Autoverzekering diesel

Waarop letten bij een autoverzekering voor diesel auto?

Een dieselauto verzekeren? Bereid je voor op hogere kosten! Een autoverzekering voor een diesel auto is vaak flink duurder dan die voor benzineauto's. Dit komt doordat dieselauto's meestal een stuk zwaarder zijn dan auto’s die op benzine rijden. In dit artikel lees je precies hoe een autoverzekering voor je diesel auto werkt en hoe je de kosten zo laag mogelijk houdt.

Wat is de beste autoverzekering voor mijn diesel auto?

Ga je een autoverzekering afsluiten voor je diesel auto? Je hebt de keuze uit de volgende autoverzekeringen:

  • WA autoverzekering: Je bent verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten voor je diesel auto. Een WA autoverzekering vergoedt schades die je met je auto toebrengt aan anderen. Dit is tevens de minst uitgebreide en daarmee de goedkoopste autoverzekering. Deze verzekering is vooral geschikt voor oudere diesels met een lagere dagwaarde.
  • WA beperkt casco autoverzekering: Sluit je een WA beperkt casco autoverzekering af voor je dieselauto? Dan ben je iets uitgebreider verzekerd dan met alleen een WA autoverzekering. Een WA beperkt casco autoverzekering dekt namelijk niet alleen schades die je met jouw diesel auto aan anderen toebrengt, maar ook ruitschade, schade door brand of storm en schade door diefstal en inbraak. Deze verzekering is geschikt als je diesel auto ongeveer 6 rot 10 jaar oud is.
  • Allrisk autoverzekering: Een allrisk autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering voor je diesel. Deze verzekering dekt naast de schades die een WA beperkt casco verzekering vergoedt, ook schade door vandalisme of ongelukjes door jezelf. Een allrisk autoverzekering is vooral geschikt voor nieuwe of dure dieselauto’s.

Wat de beste autoverzekering voor jouw diesel auto is, hangt dus vooral af van de leeftijd en dagwaarde van je voertuig. Hoe meer je auto waard is, hoe uitgebreider je deze het best kunt verzekeren. Schades aan een nieuwe of duurdere auto lopen namelijk sneller in de papieren dan schades aan een oudere dieselauto.

Denk ook na over eventuele aanvullende verzekeringen zoals een schadeverzekering inzittenden en een verkeersrechtsbijstandverzekering.

Autoverzekering diesel duurder dan benzine

Een autoverzekering voor een dieselauto is gemiddeld ruim 30 procent duurder dan een verzekering voor een benzineauto. Dit komt doordat dieselauto's aanzienlijk zwaarder zijn dan benzineauto’s vanwege hun krachtige motor. Dieselwagens hebben namelijk een stevige motorconstructie om de hoge druk van de verbranding aan te kunnen.

Rijd je schade met een dieselauto? Het extra gewicht van een dieselauto kan zorgen voor een grotere impact bij een botsing, wat betekent dat de schade snel flink in kosten oploopt en de verzekeraar fors moet uitkeren. Om deze reden betaal je een hogere premie voor je diesel autoverzekering.

Autoverzekering diesel auto? Zó houd je de kosten laag!

Ook al kan een verzekering voor je dieselauto wat duurder uitvallen, je wilt natuurlijk niet onnodig veel betalen. Ga daarom altijd eerst verzekeringen vergelijken op Geld.nl voordat je een keuze maakt. Zo vind je altijd de goedkoopste autoverzekering voor jouw diesel auto. Op onze gebruiksvriendelijke site voer je simpelweg je kenteken en gegevens in. Binnen no-time ontdek je welke autoverzekering het beste én voordeligste is voor jouw auto. Zo bespaar je geld zonder concessies te doen aan dekking.

De beste én goedkoopste autoverzekering voor jouw dieselauto vinden?

Op Geld.nl vergelijk je autoverzekeringen van het meest complete aanbod verzekeraars in Nederland. Vergelijk en vind direct de beste én goedkoopste autoverzekering voor jouw diesel! Autoverzekering vergelijken