Autoverzekering

Auto verzekeren voor kind

Mag je een auto verzekeren voor je kind?

Eigenlijk kun je alleen een autoverzekering afsluiten als je zélf de kentekenhouder bent. Bij sommige verzekeraars mag je wel een autoverzekering voor je partner afsluiten, maar dan moet deze partner wél op hetzelfde adres wonen als jij. Een auto verzekeren voor je kind kan helaas niet.

Auto voor kind verzekeren is ook niet slim

Het komt vaak voor dat ouders een autoverzekering voor hun kind willen afsluiten, omdat jonge automobilisten (tot 24 jaar) een hoge premie betalen. Een auto voor kind verzekeren op naam van ouders is echter niet slim, omdat je zoon of dochter dan zelf geen schadevrije jaren opbouwt.

Ook is het niet meer echt nodig om vanwege de hogere premie een autoverzekering voor je kind af te sluiten. Er zijn tegenwoordig namelijk veel verzekeraars die een speciale jongeren autoverzekering aanbieden met betaalbare premies.

Tip! Op Geld.nl vind je altijd een goedkope autoverzekering die past bij jou en je auto. Vergelijk direct het grootste aanbod verzekeraar en vind de beste deal voor je autoverzekering!

Auto voor kind - Regelmatig bestuurder

Kies je ervoor om het kenteken op de naam van de ouders te zetten, dan mag je wél de auto verzekeren voor kind. Maar bij het afsluiten van de autoverzekering vraagt de verzekeraar wie de regelmatig bestuurder is. Geef je door dat dit je kind is, dan betaal je alsnog een premie gebaseerd op de gegevens van je kind. Je schiet hier dus niet veel mee op.

Let op! Verzwijg je dat je kind regelmatig bestuurder is, dan kan dat heel nare gevolgen hebben. Je pleegt dan namelijk verzekeringsfraude. Als de verzekeraar hier achter komt worden je ouders uit de verzekering gezet en worden eventuele veroorzaakte schades niet vergoed.

Zelf een autoverzekering afsluiten?

Betaal niet onnodig te veel! Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is enorm. Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod autoverzekeringen en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken