Contact

Autoverzekering leeftijd

Autoverzekering leeftijd

Ga je een autoverzekering afsluiten? Hoeveel premie je betaalt, hangt van verschillende factoren af. Zo heeft bijvoorbeeld je leeftijd invloed op de hoogte van je premie. Bij verzekeraars is het duurder om een autoverzekering af te sluiten als je jonger dan 24 jaar bent. Ben je ouder dan 65 jaar? Ook dan valt de premie van je autoverzekering hoger uit. Tussen de leeftijd 24 en 65 jaar is je autoverzekering daarom meestal het goedkoopst. We vertellen je graag hoe het precies zit.

Leeftijdstoeslag autoverzekering jonge leeftijd

Ben je 23 jaar of jonger? Dan betaal je meestal meer voor je autoverzekering dan ervaren bestuurders. Beginnend bestuurders hebben relatief weinig rijervaring en dus meer kans op schade of een ongeval. Vanaf je 24e betaal je minder premie. Ook stellen verzekeraars eisen aan het type auto dat je mag rijden. Jonge bestuurders met een snelle auto, met veel vermogen zien autoverzekeraars als een groter risico.

Autoverzekering leeftijdstoeslag ouderen

Als 65-plusser kun je te maken krijgen met een leeftijdstoeslag als je een autoverzekering afsluit. Veel verzekeraars zien namelijk dat er in deze leeftijdsgroep meer schade gereden wordt. Sommige verzekeraars weigeren senioren zelfs helemaal, of hanteren een maximumleeftijd voor het afsluiten van een autoverzekering. Hoe hoog de leeftijdstoeslag precies is, verschilt per verzekeraar.

Wil je precies weten wat je bij de verschillende verzekeraars betaalt als 65-plusser? Je kunt hier direct je autoverzekering berekenen.

Hoeveel premie autoverzekering bij mijn leeftijd?

Jongeren tot 24 jaar en 65-plussers betalen dus een leeftijdstoeslag voor hun autoverzekering. Maar dat wil niet zeggen dat iedere 18-jarige of iedere 70-jarige dezelfde premie betaalt. Naast je leeftijd, kijkt deze verzekeraar ook naar de volgende zaken:

  • De auto waarin je rijdt. Voor grote of zware auto’s met meer vermogen betaal je meer premie. Hetzelfde geldt voor hele dure auto’s of voertuigen van bepaalde merken.
  • Waar je woont: In grote steden betaal je doorgaans meer voor je autoverzekering. Er is immers meer kans op schade dan in een dorp met minder inwoners.
  • Je schadevrije jaren. Hoe langer je rondrijdt zonder schade te claimen bij je verzekeraar, hoe meer korting op je premie.
  • Hoeveel je jaarlijks rijdt. Maak je jaarlijks veel kilometers? Grote kans dat de premie van je autoverzekering dan hoger uitvalt.
  • Hoeveel eigen risico je betaalt. Doorgaans geldt: hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie.

Op welke leeftijd is mijn autoverzekering het goedkoopst?

Als je tussen de 24 en 65 jaar oud bent, betaal je de “normale” premie. De verzekeraar ziet je dan niet als een risicogroep. Je hebt al de nodige rijervaring opgedaan en behoort tot de groep bestuurders die de minste schades rijdt. Maar ook als je jonger of ouder bent, wil je natuurlijk profiteren van een voordelige premie. Je kunt hier je autoverzekering vergelijken en direct zien wat op jouw leeftijd de goedkoopste autoverzekering is.

Op elke leeftijd een voordelige autoverzekering? Hoe oud of jong je ook bent: te veel betalen voor je autoverzekering is nooit leuk. Wil je flink besparen op je premie? Vergelijk en vind de beste autoverzekering voor jouw leeftijd en situatie.  Goedkope autoverzekering
Voordeligste autoverzekering voor elke leeftijd? Vergelijk, kies & bespaar!