Contact

Autoverzekering LGP

Waarop letten bij een autoverzekering voor LGP auto?

Rijdt jouw auto op LPG? Rijden op gas is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook voordelig in vergelijking met benzine of diesel. Maar let op: de autoverzekering voor een LPG-auto is vaak duurder vanwege het extra gewicht en de waarde van de LPG-installatie. Ontdek in dit artikel hoe je de kosten van de autoverzekering voor jouw LPG auto zo laag mogelijk houdt.

Autoverzekering LPG duurder dan benzine

LPG auto’s winnen de laatste jaren behoorlijk aan populariteit. LPG is vriendelijker voor het milieu dan benzine of diesel. Bovendien is LPG veel goedkoper, zeker nu benzine duurder wordt. Maar let op: een autoverzekering voor een LPG auto is vaak flink duurder dan een verzekering voor een auto die op benzine rijdt. Auto’s die op gas rijden zijn doorgaans zwaarder door het extra gewicht van de LPG-installatie. Een zwaardere auto is duurder om te verzekeren omdat bij een botsing of ongeluk de schade vaak groter is.

Let op! Laat je een LPG-installatie inbouwen in je benzineauto? Vergeet dan niet dit door te geven aan je autoverzekeraar. Het gewicht en de waarde van je auto nemen namelijk toe, wat invloed heeft op je verzekeringspremie. Houd er rekening mee dat een LPG-installatie al snel zo'n 2000 euro waard is.

Autoverzekering LPG auto, zó houd je de kosten laag!

Hoewel een autoverzekering voor een LPG-auto duurder is dan die voor een benzineauto, wil je natuurlijk niet onnodig veel betalen en daarmee je besparing op benzine tenietdoen. Kies daarom niet blindelings voor de eerste de beste autoverzekering voor je LPG auto, maar ga eerst verzekeringen vergelijken.

De premieverschillen tussen verzekeraars zijn namelijk groot. Ga je autoverzekering vergelijken en vind direct de beste en goedkoopste autoverzekering voor jouw LPG auto. Zo bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar op je LPG autoverzekering.

Autoverzekering LPG, wat is de beste keuze?

Wil je een (nieuwe) autoverzekering afsluiten voor je LPG auto? Je hebt de keuze uit verschillende autoverzekeringen:

  • WA autoverzekering: Voor je LPG auto ben je verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt schades die je met je auto toebrengt aan anderen. Het is de minst uitgebreide en vaak goedkoopste autoverzekering, vooral geschikt voor oudere LPG auto's met een lagere dagwaarde.
  • WA beperkt casco autoverzekering: Kies je voor een WA beperkt casco autoverzekering voor je LPG auto? Hiermee ben je iets uitgebreider verzekerd dan met alleen een WA autoverzekering. Naast schades aan anderen dekt deze verzekering ook ruitschade, schade door brand of storm, en schade door diefstal en inbraak. Deze autoverzekering is geschikt voor LPG auto's van ongeveer 6 tot 10 jaar oud.
  • Allrisk autoverzekering: De meest uitgebreide autoverzekering voor je LPG auto is de allrisk autoverzekering. Naast wat een WA beperkt casco verzekering dekt, biedt deze ook dekking voor schade door vandalisme of eigen ongelukjes. Deze dekking is vooral geschikt voor nieuwe of dure LPG auto's.

Wat de beste autoverzekering voor jouw LPG auto is hangt vooral af van de leeftijd en dagwaarde van je voertuig. Voor een nieuwe of duurdere auto is een uitgebreidere verzekering vaak verstandig. Zo ga je zorgeloos en goed beschermd de weg op.

Vind direct de beste en voordeligste autoverzekering LPG!

Op Geld.nl vergelijk je autoverzekeringen van het meest complete aanbod autoverzekeraars in Nederland. Vergelijk en vind direct de beste en goedkoopste autoverzekering voor jouw LPG auto!Autoverzekering vergelijken

Goedkoopste LPG autoverzekering? Vergelijk, kies & bespaar!