Contact

Autoverzekering met strafblad

Hoe kun je je auto verzekeren met een strafblad?

Ga je een autoverzekering afsluiten? Dan vraagt de verzekeraar of je een strafblad hebt. Autoverzekeraars mogen je weigeren als je een strafblad hebt, maar dat doen ze niet altijd. In dit artikel lees je in welke situaties de verzekeraar je mag weigeren. Ook lees je waar je wél een autoverzekering kunt afsluiten als je een strafblad hebt.

Autoverzekering afsluiten met strafblad, hoe werkt dat?

Als je een autoverzekering aanvraagt, vraagt de verzekeraar of je de afgelopen acht jaar met politie of justitie in aanraking bent geweest. Heb je een strafblad dat acht jaar of ouder is? Dan hoef je dit niet te vermelden en kun je gewoon een autoverzekering afsluiten bij de verzekeraar van je keuze. Vind de goedkoopste autoverzekering direct tijdens het verzekeringen vergelijken op Geld.nl

Met een strafblad dat jonger is dan 8 jaar, is een autoverzekering afsluiten lastig. De verzekeraar kijkt wel of de strafbare feiten iets te maken hebben met autorijden. Als je bijvoorbeeld een rijontzegging hebt gekregen omdat je dronken een aanrijding hebt veroorzaakt, zal elke verzekeraar je weigeren. Heb je een winkeldiefstal gepleegd, dan zijn sommige verzekeraars coulanter.

Let op! Op Geld.nl kun je geen autoverzekering afsluiten als je een strafblad van minder dan acht jaar geleden hebt.

Strafblad verzwijgen bij autoverzekering afsluiten

Verzwijg je strafblad niet bij de verzekeraar. Verzekeraars controleren de gegevens die je invult bij de Stichting Centraal Informatie Systeem (CIS). Als later alsnog blijkt dat je toch een strafblad had, dan kan de verzekeraar de autoverzekering met terugwerkende kracht opzeggen. Eventuele schades betaal je dan zelf. Ook kan het verzwijgen van je strafblad je een fraudemelding opleveren bij Stichting CIS.

Autoverzekering met strafblad, waar kan dat?

Bij een reguliere autoverzekeraar, is het dus lastig om een autoverzekering af te sluiten als je een strafblad hebt van minder dan acht jaar geleden. Je kunt wel bij De Vereende een autoverzekering afsluiten als je een strafblad hebt. Deze verzekeringsmaatschappij accepteert in principe iedereen. Je betaalt dan wel een hogere premie dan bij een reguliere verzekeraar. Meestal betaal je ook een hoger eigen risico voor je autoverzekering bij De Vereende. Je kunt bij De Vereende een WA autoverzekering of een allrisk autoverzekering afsluiten.

Vind de beste en goedkoopste autoverzekering
Op Geld.nl vergelijk je autoverzekeringen van het meest complete aanbod verzekeraars in Nederland. Heb je een strafblad van acht jaar geleden of langer? Vergelijk en vind dan direct de beste én goedkoopste autoverzekering voor jouw situatie. Autoverzekering vergelijken