Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Autoverzekering op naam ouders

Is je auto verzekeren op naam ouders slim?

Staat het kenteken van je auto op je eigen naam, dan mag je bij de meeste verzekeraars je auto niet op naam van je ouders verzekeren. De autoverzekering moet namelijk altijd op naam staan van de eigenaar van de auto of zijn partner.

Autoverzekering kind op naam ouders - Dan ook de auto!

Kies je ervoor je auto op naam van je ouders te zetten, dan mogen zij hiervoor wél een autoverzekering afsluiten. Bij het afsluiten vraagt de verzekeraar dan wel wie de voornaamste bestuurder is. Geven je ouders aan dat jij dit bent, dan baseert de verzekeraar de premie op jouw gegevens en betaal je alsnog een hogere premie.

Let op! Soms verzwijgen ouders dat hun kind de regelmatige bestuurder is. Dit kan ernstige gevolgen hebben! Je ouders plegen dan namelijk verzekeringsfraude, omdat zij onjuiste gegevens doorgeven aan de verzekeraar. Als dit wordt ontdekt kunnen je ouders uit de verzekering worden gezet. Eventuele schade die door jou is veroorzaakt hoeft de verzekeraar dan niet te vergoeden.

Auto op naam van ouders - Mislopen schadevrije jaren

Naast het feit dat je autoverzekering op naam ouders zetten dus niet mag, kost het je op de lange termijn ook geld. Je bouwt namelijk zelf geen schadevrije jaren op als de autoverzekering op naam van je ouders staat. Wil je later alsnog een autoverzekering afsluiten op je eigen naam, dan heb je dus geen schadevrije jaren en krijg je ook niet de no-claimkorting. De premie is dan alsnog erg hoog.

Tip! Door een autoverzekering af te sluiten op je eigen naam, start je direct met het opbouwen van schadevrije jaren en no-claimkorting.

Wist je dat...

De meeste mensen onnodig te veel betalen voor hun autoverzekering. Jij ook? Ontdek het snel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Autoverzekering vergelijken