Autoverzekering

Autoverzekering op naam ouders

Is je auto verzekeren op naam ouders slim?

Staat het kenteken van je auto op je eigen naam, dan is je auto verzekeren op naam van je ouders niet mogelijk. Je autoverzekering moet namelijk altijd op naam staan van de eigenaar van de auto of zijn partner.

Autoverzekering kind op naam ouders, dan ook de auto!

Kies je ervoor je auto op naam van je ouders te zetten, dan mogen zij hiervoor wél een autoverzekering afsluiten. Bij het aanvragen vraagt de verzekeraar dan wel wie de voornaamste bestuurder is. Geven je ouders aan dat jij dit bent, dan baseert de verzekeraar de premie op jouw gegevens en betaal je alsnog een hogere premie.

Let op! Soms verzwijgen ouders dat hun kind de regelmatige bestuurder is. Dit kan ernstige gevolgen hebben! Je ouders plegen dan namelijk verzekeringsfraude, omdat ze foute gegevens doorgeven aan de verzekeraar. Je ouders kunnen dan uit de verzekering worden gezet en eventuele schade wordt niet vergoed.

Auto op naam van ouders en mislopen schadevrije jaren

Naast het feit dat je autoverzekering op naam ouders zetten dus niet mag, kost het je op de lange termijn ook geld. Je bouwt namelijk zelf geen schadevrije jaren op als de autoverzekering op naam van je ouders staat. Wil je later alsnog een autoverzekering afsluiten op je eigen naam, dan heb je dus geen schadevrije jaren en krijg je ook niet de no-claimkorting. De premie is dan alsnog erg hoog.

Tip! Sluit je een autoverzekering af op je eigen naam, dan start je direct met het opbouwen van schadevrije jaren en no-claimkorting.

Zelf een autoverzekering afsluiten?

Betaal niet onnodig te veel! Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is enorm. Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op je autoverzekering! Autoverzekeringen vergelijken