Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Autoverzekering

Autoverzekering opzeggen

Hoe en wanneer autoverzekering opzeggen?

Je autoverzekering opzeggen doe je altijd schriftelijk en kan gewoon via de mail. Stap je over van verzekeraar, dan mag dat na het eerste jaar op elk moment. Hou wel rekening met een opzegtermijn van een maand. Verkoop je je auto of breng je hem naar de sloop? Gebruik dan het vrijwaringsbewijs om je autoverzekering op te zeggen.

Tip! Je autoverzekering opzeggen? Met onze opzegservice is dat een fluitje van een cent. Vul je gegevens in en stuur deze direct naar je verzekeraar.  

Autoverzekering opzeggen – Vrijwaringsbewijs

Je autoverzekering opzeggen omdat je auto verkocht is of naar de sloop gaat? Dan heb je een bewijs van verkoop of sloop nodig. Dit vrijwaringsbewijs toont aan dat je niet langer de eigenaar bent van de auto. Vanaf dat moment ben je dus niet meer verantwoordelijk voor eventuele claims.

Koop je een nieuwe auto, maar wil je geen nieuwe autoverzekering afsluiten? Dan kun je soms je autoverzekering omzetten naar je nieuwe auto. Waarschijnlijk betaal je dan wel een andere premie. De nieuwe auto heeft namelijk een andere leeftijd en waarde. Wij raden dan ook aan om tóch even snel een autoverzekering vergelijking te maken. Dit bespaart je al snel tientallen euro’s per maand!

Geen auto meer? Autoverzekering stopzetten!

Is je auto verkocht en ben je (nog) niet van plan een nieuwe auto te kopen? Dan is het slimmer om je autoverzekering tijdelijk stop te zetten. Zo blijven je opgebouwde schadevrije jaren namelijk nog drie jaar geldig. Zodra je weer een nieuwe auto koopt wordt deze eenvoudig op je polis bijgeschreven. Je houdt dan je no-claimkorting van je schadevrije jaren. Het stopzetten van je autoverzekering kost niets en je betaalt ook geen autoverzekeringspremie tijdens deze ‘rustperiode’.

Tip! Meer weten over het tijdelijk stopzetten van je autoverzekering? Lees dan het artikel ‘Autoverzekering tijdelijk stopzetten’.

Opzeggen autoverzekering – Overstappen

Overstappen van verzekeraar is de meest voorkomende reden om een autoverzekering op te zeggen. Heb je de autoverzekering al langer dan één jaar? Dan mag je de autoverzekering op elk moment opzeggen. Wel is er vaak een opzegtermijn van een maand.

Tip! Verhoogt de verzekeraar je premie of veranderen je voorwaarden? Dan mag je de verzekering per direct opzeggen. Ook wanneer het eerste jaar nog niet voorbij is. Maar dit geldt alléén als je dit binnen 30 dagen doet, vanaf het moment dat de verzekeraar de premie of voorwaarden wijzigt.

Je autoverzekering opzeggen en overstappen?
Betaal dan niet te veel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken