Autoverzekering

Autoverzekering opzeggen

Hoe en wanneer autoverzekering opzeggen?

Je autoverzekering opzeggen doe je altijd schriftelijk en kan gewoon via de mail. Wanneer je overstapt van verzekeraar mag dat na het eerste jaar op elk moment. Hou wel rekening met een opzegtermijn van een maand. Verkoop je je auto of breng je hem naar de sloop? Gebruik dan het vrijwaringsbewijs om je autoverzekering per direct op te zeggen.

Tip! Je autoverzekering opzeggen? Met onze opzegservice is dat een fluitje van een cent. Vul je gegevens in en stuur deze direct naar je verzekeraar.

Wanneer mag je autoverzekering opzeggen?

Overstappen van verzekeraar is de meest voorkomende reden om een autoverzekering op te zeggen. Als je de autoverzekering al langer dan één jaar hebt, mag je deze op elk moment opzeggen. Wel is er vaak een opzegtermijn van een maand.

Tip! Je mag je autoverzekering per direct opzeggen wanneer je verzekeraar de premie verhoogt of de voorwaarden verandert. Ook wanneer het eerste jaar nog niet voorbij is. Maar dit geldt alléén als je dit binnen 30 dagen doet, vanaf het moment dat de verzekeraar de premie of voorwaarden wijzigt.

Autoverzekering opzeggen bij verkoop

Je autoverzekering opzeggen omdat je auto verkocht is? Gebruik het bewijs van verkoop! Dit vrijwaringsbewijs toont aan dat je niet langer de eigenaar bent van de auto. Vanaf dat moment ben je dus niet meer verantwoordelijk voor eventuele claims.

Auto naar de sloop verzekering opzeggen

Ook wanneer je je auto naar de sloop hebt gebracht kun je de autoverzekering direct en zonder opzegtermijn opzeggen. Dit doe je door een kopie van het vrijwaringsbewijs door te sturen naar je verzekeraar. De wegenbelasting voor je auto stopt automatisch als je auto is gesloopt.

Let op! Koop je een nieuwe auto, maar wil je geen nieuwe autoverzekering afsluiten? Je oude autoverzekering omzetten naar je nieuwe auto is niet altijd slim. De nieuwe auto heeft namelijk een andere leeftijd en waarde. Wij raden altijd aan om tóch even snel een autoverzekering vergelijking te maken. Dit bespaart je al snel tientallen euro’s per maand!

Wonen in het buitenland en autoverzekering opzeggen

Als je in een ander land gaat wonen, mag je de autoverzekering bij de meeste verzekeraars nog maximaal 180 dagen aanhouden. Ben je dus langer in het buitenland of sta je niet meer in Nederland ingeschreven, dan moet je je autoverzekering opzeggen.

Tip! Voer je auto uit als je deze meeneemt naar het buitenland en vraag een nieuw kenteken aan in het land waar je gaat wonen. Daarna zeg je de autoverzekering op en sluit je in het andere land een nieuwe autoverzekering af.

Geen auto meer? Autoverzekering stopzetten!

Is je auto verkocht en ben je (nog) niet van plan een nieuwe auto te kopen? Dan is het slimmer om je autoverzekering tijdelijk stop te zetten. Zo blijven je opgebouwde schadevrije jaren namelijk nog drie jaar geldig. Zodra je weer een nieuwe auto koopt wordt deze eenvoudig op je polis bijgeschreven. Je behoudt zo je no-claimkorting en je schadevrije jaren. Het stopzetten van je autoverzekering kost niets en je betaalt ook geen autoverzekeringspremie tijdens deze ‘rustperiode’.

Tip!
Meer weten over het tijdelijk stopzetten van je autoverzekering? Lees het artikel ‘Autoverzekering tijdelijk stopzetten’.

Autoverzekering opzeggen en overstappen?
Betaal dan niet te veel! Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekeringen vergelijken