Autoverzekering

Oude auto verzekeren

Waarop letten bij oude auto verzekeren?

Oudere auto’s, de Nederlandse wegen zitten er vol mee. De gemiddelde autoleeftijd is dan ook 11,1 jaar. Wil je een autoverzekering afsluiten voor je oudere auto? Dan is de leeftijd van je auto van invloed op de dekking. Er bestaan drie soorten dekkingen: de WA verzekering, de WA beperkt casco autoverzekering en de All risk autoverzekering. In de tabel hieronder zie je welke verzekering welke schade dekt.

WABeperkt cascoAll risk
Schade aan anderen
Brand-/stormschade
Diefstal/inbraak
Schade door aanrijding met wild
Ruitschade
Schade door slippen en botsen
Vandalisme
Stootschade
Schade door omslaan
Schade door overstroming
Schade door van de weg of te water raken


Geld geleend voor oude auto

Over het algemeen loont het financieel niet om auto’s ouder dan tien jaar met een lage dagwaarde uitgebreid te verzekeren. Je betaalt dan een hoge premie, terwijl de vergoeding niet zo hoog is in geval van total loss. Ténzij je hebt geleend voor je oude auto en de lening nog niet is afbetaald. Rijd je hem total loss met alleen een WA verzekering, dan blijf je de komende tijd nog aflossen op de lening terwijl je geen auto meer hebt. Met een uitgebreidere dekking voorkom je dit.

Oude auto en geld achter de hand

Kijk ook naar je financiële situatie. Heb je genoeg geld achter de hand om een schade zelf te betalen of in het ergste geval een andere auto te kopen? Zo niet, dan is het verstandiger je oude auto uitgebreider dan WA te verzekeren zodat je niet diep in je zakken hoeft te graven om je oude auto te repareren.

Uiteindelijk ligt de keuze natuurlijk bij jezelf; ben je gehecht aan je oude auto of wil je graag een gelijkwaardige oude auto kunnen kopen in het geval van diefstal? Voel je dan vrij om een uitgebreidere dekking te kiezen die deze zaken vergoedt.

Let op! Vanaf een bepaalde leeftijd accepteren niet alle verzekeraars oude auto's voor een All risk dekking!

Oude auto verzekeren - Oldtimer

Een oldtimer is natuurlijk niet zomaar een oude auto. Sommige verzekeraars hebben dan ook een speciale oldtimerverzekering. Het voordeel van zo’n oldtimer verzekering is dat er rekening wordt gehouden met het specifieke gebruik van een oldtimer. Vaak rijd je als oldtimerbezitter maar een paar keer in de zomermaanden. Daarom is het aantal kilometers per jaar laag en de kans op schade relatief kleiner.

Let op! Dit houdt wel in dat er maar een maximaal aantal kilometers met de oldtimer gereden mag worden. Rijd je dus vaak met je oldtimer, dan is een oldtimerverzekering misschien niet handig voor je.

Verzekering oude auto vinden

Ben je op zoek naar een goedkope autoverzekering voor je oldtimer? Het Service Team van Geld.nl helpt je graag een passende verzekering te vinden. Zij vergelijken verschillende autoverzekeringen voor je oldtimer. Bel 040 - 751 39 68 of mail naar service@geld.nl.

Betaal niet te veel voor je autoverzekering!Vergelijk zelf het grootste aanbod autoverzekeringen en vind de verzekering met de laagste premie en beste dekking. De autoverzekering van je keuze vraag je vervolgens binnen enkele minuten online aan. Zo bespaar je tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken