Autoverzekering

Overstappen autoverzekering

Waarop letten bij overstappen autoverzekering?

Van autoverzekering overstappen levert je vaak veel geld op. Bezoekers van Geld.nl besparen tot 600 euro per jaar door jaarlijks autoverzekeringen te vergelijken en over te stappen als een andere polis goedkoper is. In de volgende gevallen is oversluiten autoverzekering zeker het overwegen waard:

  • Je koopt een nieuwe auto. Omdat de premie voor je autoverzekering onder andere is gebaseerd op je auto, is je oude autoverzekering meestal niet de beste keuze voor je nieuwe auto.
  • Je verzekeringsmaatschappij verhoogt de premie. Het loont dan om te kijken of een andere verzekeraar goedkoper is.
  • De contractperiode van je huidige verzekering verloopt. Meestal sluit je je autoverzekering af voor een jaar. Na het eerste jaar kun je de polis maandelijks opzeggen. Controleer op dat moment altijd of je huidige verzekering nog de beste optie is voor jouw auto.

Stappenplan autoverzekering overstappen

Overweeg je over te stappen van autoverzekering, dan helpen de volgende stappen je om de beste verzekering te vinden en je polis over te sluiten.

  1. Bepaal je dekking
  2. Zoek op hoeveel schadevrije jaren je hebt
  3. Vergelijk premies en voorwaarden en sluit de nieuwe verzekering af
  4. Zeg je oude verzekering op

Autoverzekering oversluiten en dekkin

Bepaal eerst of je een (beperkt)cascoverzekering wilt of dat alleen een WA-dekking voldoende is. De WA autoverzekering vergoedt alleen schades die je met je auto toebrengt aan anderen. Over het algemeen is deze dekking het meest geschikt voor auto’s van 8 jaar of ouder.

Een WA beperkt casco autoverzekering vergoedt ook schades aan je eigen auto, zoals ruitschades en parkeerschades.

Een all risk autoverzekering (all risk) biedt de meeste uitgebreide dekking en vergoedt vrijwel alle schades aan je eigen auto. Geld.nl raadt voor auto’s tot 5 jaar oud deze all risk dekking aan. Voor auto’s tussen de 5 en 8 jaar oud is de beperkt cascoverzekering de meest geschikte dekking.

Let op: Heb je je auto gefinancierd met een lening of via een leasemaatschappij? Dan is een volledig cascodekking altijd de beste keuze en soms zelfs verplicht.

Schadevrije jaren bij autoverzekering oversluiten

Als je weet welke dekking je wilt, moet je om een goede vergelijking te kunnen maken ook achterhalen hoeveel schadevrije jaren je hebt. De verzekeraar vermeldt elk jaar op je polisblad hoeveel schadevrije jaren je hebt. Je kunt dat dus hier opzoeken. Heb je dit formulier niet bij de hand of heb je na ontvangst hiervan nog schade gehad? Vraag dan bij je verzekeraar op hoeveel schadevrije jaren je hebt.

Online overstappen van autoverzekering

Nu kun je in de automodule van Geld.nl premies berekenen van alle autoverzekeringen op basis van de dekking die je wilt en je aantal schadevrije jaren. Wij tonen alle polissen die passen bij jouw wensen en de goedkoopste staat altijd bovenaan. Maar let niet alleen op de premie, vergelijk ook goed de voorwaarden. Door enkele verzekeringen te selecteren, kun je ze uitgebreid met elkaar vergelijken op voorwaarden, zoals het eigen risico en de bonus-malusladder.

Heb je de autoverzekering van je keuze gevonden? Dan kun je deze autoverzekering direct online afsluiten. Je ontvangt hiervan meteen een bevestiging per e-mail.

Autoverzekering veranderen - Oude opzeggen

Nadat je de nieuwe verzekering hebt aangevraagd, moet je zelf nog wel even je oude verzekering opzeggen. Dit doe je door een brief te sturen naar de verzekeringsmaatschappij. Download hier een voorbeeldbrief voor het opzeggen van je autoverzekering.

Overstappen van autoverzekering? Betaal niet te veel!

Vergelijk zelf het grootste aanbod autoverzekeringen en vind de verzekering met de laagste premie en beste dekking. De autoverzekering van je keuze vraag je vervolgens binnen enkele minuten online aan. Zo bespaar je tot wel 600 euro per jaar op de kosten van je autoverzekering! Vergelijk autoverzekeringen