Autoverzekering

Autoverzekering overzetten

Waarop letten bij autoverzekering overzetten?

Vanaf het moment dat je een nieuwe auto op je naam zet, moet je verplicht een autoverzekering afsluiten. Een van de mogelijkheden is om de autoverzekering van je oude auto aan te houden voor de nieuwe auto. Je moet dan wel de gegevens van je nieuwe auto op tijd doorgeven aan de verzekeraar. Houd er rekening mee dat de premie voor je nieuwe auto normaal gesproken anders is dan de premie van je oude auto. De nieuwe auto heeft namelijk waarschijnlijk een ander bouwjaar, gewicht en een andere waarde.

Nieuwe auto gekocht verzekering omzetten 

Het hangt af van je huidige autoverzekering en je nieuwe auto of het slim is de verzekering aan te houden. Heeft je autoverzekering de juiste dekking en biedt de verzekeraar de laagste premie? Dan is het natuurlijk verstandig om je autoverzekering over te zetten naar je nieuwe auto. 

Maar waarschijnlijk is dit niet het geval. Een nieuwe auto kun je namelijk beter wat uitgebreider verzekeren dan een oude auto. Meestal past je huidige autoverzekering niet bij je nieuwe auto. In dat geval kun je beter je verzekering opzeggen en een nieuwe autoverzekering afsluiten. Start altijd eerst met je autoverzekering vergelijken, zodat je de beste deal voor jouw auto vindt!

Autoverzekering omzetten

Ook als je geen nieuwe auto koopt kun je je autoverzekering overzetten. Door je autoverzekering over te zetten naar een andere verzekeraar kun je misschien flink besparen. Houd wel rekening met de opzegtermijn van één maand die de meeste verzekeraars hanteren. Loopt je autoverzekering nog geen jaar bij je huidige verzekeraar? Dan mag je de verzekering niet zonder reden overzetten. Controleer in de polisvoorwaarden van je verzekering hoe je verzekeraar hier precies mee omgaat.

Betaal niet langer te veel voor je autoverzekering!

Vergelijk zelf het grootste aanbod autoverzekeringen en vind de verzekering met de laagste premie en beste dekking. De autoverzekering van je keuze vraag je vervolgens binnen enkele minuten online aan. Zo bespaar je tot wel 600 euro per jaar! Goedkope autoverzekering