Autoverzekering

Autoverzekering betalen per acceptgiro

Kun je de premie autoverzekering per acceptgiro betalen?

Je autoverzekering per acceptgiro betalen kan maar bij een paar verzekeraars. Bij de verzekeraars waar je de autoverzekering mag betalen per acceptgiro moet je meestal wel kiezen voor een jaarbetaling. Je betaalt de premie autoverzekering dus voor het hele jaar in één keer. Heel soms kan het ook bij een betaling per halfjaar, maar nooit per kwartaal of per maand.

Tip!
 Nieuwe autoverzekering online afsluiten en betalen per acceptgiro? In de vergelijkingsmodule op Geld.nl geef je zelf aan in welke termijn je de verzekeringspremie wilt betalen. Je kiest in geval van jaarbetaling of halfjaar betaling bij de aanvraag om per acceptgiro te betalen.

Betalen per acceptgiro, waarom niet?

De meeste verzekeraars willen liever de premie per automatische incasso innen, omdat betalingen per acceptgiro verwerken meer moeite kost en extra kosten met zich meebrengt. Ook is het risico van niet op tijd betalen bij automatische incasso een stuk kleiner. Het biedt dus ook een stukje bescherming voor jou om per automatische incasso te betalen. Zo voorkom je dat je vergeet te betalen.

Betaal jij ook te veel voor je autoverzekering?Ontdek het snel. Vergelijk het grootste aanbod autoverzekeringen op premie en voorwaarden. Stap over en bespaar tot wel 600 euro per jaar! Vergelijk autoverzekering