Autoverzekering

Km verzekering

Hoe werkt de kilometer verzekering?

Als je weinig kilometers maakt met je auto, is de kans op schade ook kleiner. Daarom betaal je bij veel verzekeraars minder premie als je weinig kilometers per jaar rijdt. Bij De Kilometerverzekering kun je een autoverzekering afsluiten per kilometer die je verwacht te rijden. Je betaal bij de km verzekering géén eigen risico en werkt niet met een bonus-malusladder. Wel bouw je schadevrije jaren op die je meeneemt als je overstapt van autoverzekering.

Hoe werkt de km verzekering?

Sluit je een autoverzekering per kilometer af, dan moet je eerst als bewijs je kilometerstand opsturen. Ook geef je aan hoeveel kilometer je dat jaar denkt te gaan rijden. Op basis hiervan bepaalt De Kilometerverzekering je premie. Aan het einde van het jaar geef je opnieuw je kilometerstand door aan de verzekeraar en vindt een verrekening plaats. Heb je meer kilometers gereden dan verwacht, dan betaal je bij. Heb je minder kilometers gereden, dan krijg je juist geld terug.

Tip! Weet je in de loop van het jaar al dat je meer kilometers rijdt dan verwacht? Meldt dit zo snel mogelijk aan de verzekeraar. Deze past de premie aan, zodat je aan het einde van het jaar niet ineens veel geld moet bijbetalen.

Km verzekering niet altijd voordelig

Een autoverzekering per kilometer is vooral voordelig als je weinig met je auto rijdt. Rijd je toch meer dan verwacht, dan wordt je autoverzekering direct een stuk duurder. Bij andere verzekeraars is dit niet zo. Je geeft wel aan hoeveel kilometers je jaarlijks ongeveer rijdt, maar er vindt geen verrekening plaats. De verzekeringsmaatschappij kijkt pas naar het aantal gereden kilometers op het moment dat je een schade claimt. Je moet dan namelijk je kilometerstand doorgeven. Blijkt dan dat je meer rijdt dan je hebt opgegeven, dan kan de maatschappij je premie verhogen.

Tip! Ook als je weinig kilometers rijdt is een autoverzekering per kilometer niet altijd de goedkoopste autoverzekering. De premie hangt namelijk ook af van je auto en je aantal schadevrije jaren.

Nieuwe auto verzekeren? Betaal niet onnodig te veel!

Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering is enorm. Vergelijk daarom altijd eerst het grootste aanbod autoverzekeringen online en bespaar tot wel 600 euro per jaar op je autoverzekering! Autoverzekering vergelijken